Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kiti gesnerijiniai-25

QUOTE(rusma @ 2016 03 21, 12:49)
o tai dabar kaip? be maišelio dygsta?
Na aš sukroviau į skaidrią dėžę, užvožiau dangčiu - šiltnamis gavosi.

Mat kaip...aš paprasčiausiai padėjau ant palangės, tai gal per sausa, o dar pamirštu palaistyti, dabar prieš fotografavimą palaisčiau nes labai sausos buvo. Tai sudėsiu į dėžutę, nes vera.vera trijulė irgi dar nedygsta.

Per lūpą pažiūrėjau, tai rožės mažas žalias pakaušėlis matosi thumbup.gif Reiškia dar miegojo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 21 kovo 2016 - 13:23
QUOTE(rusma @ 2016 03 21, 13:49)
o tai dabar kaip? be maišelio dygsta?

Antri metai - jokių maišelių, dygsta be priedangų. Aš tai taip nedarysiu, bet kiti augintojai sodina rizomas į vos vos drėgna substratą ir paskui jau nelabai drėkina. Esą, laikoma, kad sudygimui užtenka to, ką augalas sukaupia rizomose, o laistyti reikia tik prasikalus daigeliams. Gal tame yra tiesos, nes gi sudygsta laikomos zip paketuose su trupučiu sausų durpių ar vermikulito.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 03 21, 13:18)
Tai sudėsiu į dėžutę, nes vera.vera trijulė irgi dar nedygsta.

Na ir ko jos čia ožiuojasi g.gif
Jei kuri neišdigs, tai atskirsiu po daigelį, nes maniškės išdygo mirksiukas.gif
Atsakyti
Sudygs sudygs, kur jos dėsis mirksiukas.gif Turbūt per vėsu pas mane. Aš sudėjau į dėžutę ir uždengiau. Už lango žiema, tai tegu šiltai patūpi, gal greičiau išlys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 03 21, 15:47)
Antri metai - jokių maišelių

bet taip neapsižiūrėjus labai lengva uždžiovint.

Užauginau aš kelias sanpaulijas iš lapuko be šiltnamio, šiaip iš smalsumo, mažų vaikučių paštu siunčiat buvo nulūžusių lapelių - na išdygo vaikiukai.

Bet naudos kankint tą augalą na nematau jokios lotuliukas.gif Dar prisižiūrėjau daržininkų paskaitų - atseit tuo metu kai augalas dygsta, jis vertina informaciją sąlygų, kuriose augs. Tai jeigu auginsi spartietiškom sąlygom dygimo metu - ilgai negyvens, nes bus nusiteikęs, kad vis tiek jam tuoj galas. Nuskambėjo kaip jumoras klausytojams prikelti, bet kai pagalvoji, gal tiesos ir yra.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 03 21, 16:47)
Tai jeigu auginsi spartietiškom sąlygom dygimo metu - ilgai negyvens, nes bus nusiteikęs, kad vis tiek jam tuoj galas.

O gal kaip tik užsigrūdins? g.gif biggrin.gif Na, negaliu augalams pasiūlyti tokio oro drėgnumo visu vegetacijos periodu, koks būtų šiltnamiuke ar maišelyje, tai gal iškart tegul pratina, kad sąlygos - tik tokios, kokios yra.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 03 21, 15:47)
bet taip neapsižiūrėjus labai lengva uždžiovint.

Užauginau aš kelias sanpaulijas iš lapuko be šiltnamio, šiaip iš smalsumo, mažų vaikučių paštu siunčiat buvo nulūžusių lapelių - na išdygo vaikiukai.

Bet naudos kankint tą augalą na nematau jokios  lotuliukas.gif

Pritariu ausrazs - tegul iškart pratinasi prie būsimų augimo sąlygų mirksiukas.gif Mano visos sanpaulijos užaugintos be jokių šiltnamiukų, po 4-5 lapus 6-tuke vazonėlyje susodinta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 21 kovo 2016 - 16:28
QUOTE(ausrazs @ 2016 03 21, 16:56)
O gal kaip tik užsigrūdins?

užsigrūdintų jau paaugę, čia kai suaugusį augalą atneši pvz. iš šiltnamio į kambarį jis pasmurgsta, o tokie paaugliukai naujom sąlygom adaptuojasi labai nesunkiai. Mano nuomone - t.y. žmonių išmislas kaip sau pasisunkinti gyvenimą - apsistatyt mažiukais vazoniukais ir kasdien po 2 kartus laistyt blush2.gif Visada bobutės voždavo nuskintą gėlės šakutę po stiklainiu ir jokie ten lepūnai neišaugdavo...
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 03 21, 17:49)
Visada bobutės voždavo nuskintą gėlės šakutę po stiklainiu ir jokie ten lepūnai neišaugdavo...

Na, kai šaknydini lapą, auginį, šakelę - tai taip, gal ir reikalingi tiek šiltnamiukai. Betgi rizomos - tai būūūlvės biggrin.gif Kaip sau norit, niekada nedaiginu bulvių celofanuose ar po stiklainiukais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 03 21, 18:07)
Kaip sau norit, niekada nedaiginu bulvių celofanuose ar po stiklainiukais  biggrin.gif

Aš šiemet sėsiu sėklomis tikras bulves, jau gal po kokios savaitės ir pradėsiu - tik po celofanu lotuliukas.gif
Atsakyti
Aišku išauga ir taip. Bet kad ir bulvės lauke, jei nori kad anksčiau būti šv.bulvių uždengia agro plėvele. Ir šiaip , jei šilta ir užtenka drėgmės greičiau sudygsta mirksiukas.gif

Aš visas sanpaulytes auginau šiltnamukuose, netgi atskirusi vaikučius, dar palikau šiltnamuke. Kadangi nėra kol kas vietos, tai saviškius vaikučius ištraukiau. O kurie lišni, kol rasiu kam reikia, palikau. Na ir ką...jie praaugo maniškius. Dabar sukeisiu vietomis, nes noriu sau didesnių lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 03 21, 16:49)
pasisunkinti gyvenimą - apsistatyt mažiukais vazoniukais ir kasdien po 2 kartus laistyt  blush2.gif

Kadangi vazonėliai tokie patys, kaip ir vaikučių, tai niekas jų po 2 kartus per dieną nelaisto schmoll.gif Vandens gauna su visom gėlėm kartu.
Man dar svarbu ir estetinis vaizdas ant palangės ax.gif Kažkaip man tie maišeliai nesižiūri schmoll.gif Jau akis "badė" pusė palangės tuščių vazonėlių, kol gloksinijų bulvės sudygo doh.gif
Vidam man didesni, tvirtesni būna kai kuo ilgiau užtenka kantrybės nuo lapo vaikučių neatskirti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 21 kovo 2016 - 17:49