Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kiti gesnerijiniai-25

QUOTE(Rimmuse @ 2016 03 21, 18:49)
Kadangi vazonėliai tokie patys, kaip ir vaikučių

Vidam man didesni, tvirtesni būna kai kuo ilgiau užtenka kantrybės nuo lapo vaikučių neatskirti  mirksiukas.gif

mano miniukių vaikai auga 30 ml indeliuose. Man tokius rėikėtų laistyti tikrai kas dieną, o gal ir 2 kartus pastačius ant palangės. O sodint į didesnius nenoriu, nieko nėra geriau už optimalų pagal augalą vazonėlį.

Ir vaikus aš priešingai - skiriu kuo greičiau, kaip tik galima, tik margalapius palaikau, kol nors kiek pažaliuoja, nes jeigu daug krūvoj, tai tokie ištįsę susispaudę būna ir paskui sunkiau atsitaiso iki gražios skrotelės... Jeigu nedaug ir vienas kitam netrukdo - tada taip, tegu sėdi prie lapo.

Žodžiu, kiekviena atidirba savo metodą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 03 21, 19:06)
Žodžiu, kiekviena atidirba savo metodą smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2016 03 21, 20:32)

o pvz. tų 4-6 lapų tam pačiam vazoniuke aš net įsivaizduot nesugebu, juo labiau nesugebėčiau taip pasodinti. Miniai paskęstų šešetuke... Pvz. standartų lapai mano delno dydžio dažnai būna arba užauga iki tokių, kaip jie vienas kitam saulės neuždengia? Kur tie vaikai telpa sudygę būriais? Kaip pasiženklinti veisles? Vienos veislės man tiek per daug, kelias skirtingas - kaip atskirti? Jeigu supus vienas - apkrės kitus... Pagaliau sudygimo laikas skiriasi - sakykim dabar aš turiu liepos, rugpjūčio, rugsėjo, spalio ir lapkričio dauginimo vaikų. Kai kurie rugsėjinukai tuoj žydės arba žydi, kai kurie liepinukai vos išsilukšteno (kai kurie jau starteriai). Norėsi vieną lapą pasiimt iš tokio bendro lizdo, kitus turėsi judinti, o kad jie bus kartu vaikų atskyrimo stadijos - aš tikimybę duočiau 1 proc. lotuliukas.gif Na jeigu manęs kas paklaustų, kas būtų pasodinus kartu 6 lapus, tai va taip pasakyčiau, kas būtų.
O va sako žmogus, kad augina ir jam patinka.

Akivaizdus įrodymas, kad kartais neįtikimus dalykus žmonės padaro, jeigu neturi tam išankstinių nuostatų. Tai dabar kai perskaitau man iš pirmo žvilgsnio akivaizdžiausiai atrodantį nesąmone dalyką, pasistengiu visgi pagalvot dar kartą, o gal kaip tik koks stebuklas toje nesąmonėje lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 21 kovo 2016 - 19:52
QUOTE(rusma @ 2016 03 21, 19:50)
o pvz. tų 4-6 lapų tam pačiam vazoniuke aš net įsivaizduot nesugebu

Šiaip tai ne mano išmislas - kai pradėjau domėtis sanpaulijomis, kažkur pas rusus perskaičiau. Argumentas - būtent nereikia taip dažnai laistyti, ilgiau išsilaiko drėgmė didesniame inde.
Pavadinimus užsirašau ant lapo markeriu kitoje lapo pusėje.
Kai lapas labai didelis - jį galima aplinkui apkirpti iki norimo dydžio - tada nebeauga. Netgi rašė, kad tokiu būdu netgi greičiau apsivaikiuoja. Bandžiau eksperimentuoti su dviem lapais: vieną apkirpti, kitą - ne. Skirtumo nepastebėjau. Vienais atvejais prie vieno, kitais atvejais kito greičiau "ausytės" pasirodydavo.
Lapus stengiuosi sodinti vienu metu ir kuo skirtingesnius, kad lengviau būtų atskirti. Pamenu tik du atvejus, kai sugebėjau vaikus supainioti g.gif Dažniau būna, kad į vermikulitą patupdau didesnį pažastinuką nukrapščius ir neužsirašau. O jis ima ir išleidžia šaknis. Va tada ir atsiranda pas mane nežiniukai doh.gif
Vaikus galima atskirinėti vienu metu - vienus paaugini didesnius, kitus kiek mažesnius atskyri.
Kad supūtų g.gif Kadangi pirmiausia lapus šaknydinu vandenyje arba vermikulite, tai man pirmiausia supūna ten. O vazonėlis neturi drėgnos aplinkos, tai su tokia problema lyg ir nesusidūriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rimmuse: 21 kovo 2016 - 21:27
QUOTE(Rimmuse @ 2016 03 21, 22:24)

4u.gif Markeriu aprašinėtų lapų man tekę matyt, bet pati nebandžiau, aš kartais savo keverzonių ir ant vazoniko nebeperskaitau lotuliukas.gif
Atsakyti
1,5 savaitės po amputacijos smile.gif
user posted image
Atsakyti
Kaip gražiai šakojasi wub.gif
Atsakyti
Gėlytės bunda. Nors ne naujienos, bet taip smagu sulaukt žiedelių.

Inca
user posted image

Harlequin Damsel
user posted image
Atsakyti
nute2, išties labai smagu sulaukus tokių žiedelių thumbup.gif
Atsakyti
nute gražu wub.gif Ir pas mane skubina kelti žiedkočius, taip sparčiai auga thumbup.gif Vakar buvo atėjusios draugės, tai vyko dovanų ceremonija biggrin.gif Apmažėjo strepsiukų mirksiukas.gif Pasirodo nėra taip baisiai daug, kaip buvau išsigandusi kad virš šimto veislių doh.gif Vienodų vaikų buvo tuntas smile.gif Susitikrinti galėsiu tik kai pražys seniai.

Padėkite atpažinti. Pražydo kažkas iš naujokų, bet nerandu tokio g.gif Užrašas pasimetęs...

user posted image
Atsakyti
Manyčiau, kad Rokobaroko, biškiuką netipiškas, nes nepilnaviduris. Rašosi gal ir ne taip tas vardas g.gif Royal Eyelashes dar panašus, tas tuščiaviduris, bet lyg ružavas ryškiai skleidžiasi g.gif

Pradedu apžvalgą "Sportų pasaulyje" cray.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Atsakyti
ir mes jau zydim ax.gif

user posted image
Atsakyti