QUOTE(*Rud@@kė* @ 2016 04 22, 08:09)
Nu tai labas rytas
Dontstop, kaip tu čia teisingai viską surašei
Aš gi irgi po nėštumo nusipirkus lieknos merginos dienoraštį 3 mėnesius sveiką mitybą dariau, bet po tų 3 mėnesių vėl puoliau prie picų ir t.t. Negaliu aš visą gyvenimą savęs tramdyt, o ypač taip staigiai pradėjus. Atkritimas man buvo garantuotas, tik klausimas, kada.
Prieš vestuves 7 kg numečiau tiesiog mažindama porcijas, vakarais nebevalgydama, vengdama alkoholio ir eidama miegot gurgiančiu pilvu. Bet mėgavausi ir picom, ir sumuštiniais retkarčiais. Man labai sunku psichologiškai žinot, kad va dabar lieknėju, tai negaliu ir negalėsiu nieko "draudžiamo". Iš to negalėjimo gaunasi, kad paskui norom nenorom prisiryju visko. Atvirkštinė psichologija, kuo labiau sau neleidi, tuo labiau to norisi
Tai dabar irgi valgau viską, net tą riebią varškę, arba jogurtą net su skoniu, kuriame yra cukraus

Bet jei misčiau tik graikišku jogurtu ir salotų lapais, tai manau po savaitės jau sėdėčiau apsikrovus čipsais, bulkom, silkėm, kebabais ir valgyčiau viską iš eilės nekramčius
Kiekvienas žino savo organizmą, savo valią ir mąstyseną ir pats renkasi, kaip lieknėti.
Labai pritariu dontstop, kad ne visi gali maitintis sveikai, ypač jei nuo vaikystės suformuoti neteisingi mitybos įpročiai.
Uch, vėl užsimotyvavau papildoma motyvacija
Sutinku su kiekvienu sakiniu
Pas mane labai veikia ta atvirkštinė psichologija, jei tik "negalima" ko nors, taj pasidaro būtina sušlamšt
Užtai ir nesilaikau jokių dietų, nes žinau, kad paskui atkrisiu, o visą gyvenimą nevalgysiu gi vien salotų su varške.
Todėl tikslas - sveikiau maitintis, bet NEATSISAKYTI nieko. Aš už "lucky day" ar "lucky hour", kada galima valgyti viską ką nori. Kaip kam patogiau. Sveikai maitiniesi visą savaitę, o va šeštadieniais leidi sau atsipūsti ir pasilepini. Arba jei pvz negali nė dienos be šokolado, tai suvalgai po gabalėlį, bet ryte su kava.
Dar vienas svarbus momentas, jei sunku atsispirti kažkam, reikia stengtis, kad namie jų tiesiog nebūtų. Pas mus namie nėra jokių čipsų, šokoladų, gazuotų gėrimų ar pan. Nu tiesiog neperkam tokių dalykų. Jei vyras nori, nusiperka sau ir tyliai suvalgo. Aš dar pagraužiu jį
Sakom kad neteisingai suformuoti pas mus mitybos įpročiai nuo vaikystės, tai gal savo vaikam tada formuokim tinkamesnius?
Bandysiu gal kas savaitę svertis ir prisiduot. Šiandien 63,3kg, kuo labai didžiuojuosi, nes tokių skaičių nemačiau jau daug metų