QUOTE(IDOMUCIA @ 2016 05 25, 12:16)
Patriarchaline seima ir moteris dirbanti del pinigu yra NESUDERINAMA. Tai kazkoks iskrypimas, kai vyrelis nesugeba uzdirbti pakankamai pinigu (pasiteisinimai - nemoka, visi mazai gauna), bet vis vien turi "sena supratima" apie tvarka. Jei jau situacija ne patriachatine, tai reikia tada pamirst atitinkama mastyma.
Zmona gali dirbti tik tam kad palaikyt kvalifikacija ar del malonumo. Jei tai jai idomu. va tada galima apie "tradicini" darbu paskirstyma diskutuot. Kriterijus - vyras turi pasirupinti esminemis pagrindinemis seimos pajamomis ir zmonai leisti pasirupinti namais. Jei abu rupinasi pajamomis - tada atia "senoms geroms" tradicijoms.
As neturiu jokios patirties gyvenimo su dirbancia zmona. Nei ex dirbo, nei dabar zmona dirba. padaro kelis kart valgyti per diena, karta per savaite sutvarko kambarius. Toliau sedi prie kompo ar prie TV, jei kur nors kartu nevaziuojam
Viskas suderinama kai yra noro. Kaip toj patarlei "Nori - padarai, nenori - randi pasiteisinima".
Dirbu savo malonumui, kaip rasete neva palaikau savo kvalifikacija, nors toks isireiskimas mane rimtai glumina, menkina mano sugebejimus, mano atliekamu darbu indeli visuomenes labui, ypac kai esi profesionalas, su malonumu dirbi savo darba, ne tam kad palaikyti neva fiktyvia kvalifikacija ir uzsideti pliuspunkta is serijos "a vdrug zavtra vojna". Skaitant tamstos destomas mintys, susidaro ispudis, kad moteris aptingusios, apkiautusios, kuriu akiratis apsiriboja tik buitimi, grozio salonais, vaikais ir viskas. Suteik joms visa tai ir jos jaus kaifa, ekstaze...
Niekada nebuvau ir nebusiu neva patriarchalines sistemos salininke. Tai nereiskia kad vyras neuzdirba. Tiesiog zmones turi tam tikra vertybiu paketa. Na negaliu buti vyro islaikytine, negaliu apsiriboti vien buitimi, vaikais, TV, PC. Man patinka paciai kazka kurti ir uzdirbti, o ne prasyti "ismaldos" is isijautusio i savo veidmeni patriarcho. O taip, man puikiai pazistama tokiu neva patriarchu pastovus zmonu menkinimas, is serijos:- na lankei gi italu kalbos kursus ko tau dar reikia... Na gerai, gerai se pinigus nueik i silkografijos kursus, ka su tavimi padarysi, jei jau taip inksti, ramybes neduodi. O jei neduok dieve, ka nors va tokia prasytoja padrys ne taip, tai bus kaip su tamstos buvusiaja ir judvieju vaikais, iskarto i uzribi, ant duonos ir vandnes. Aukletojas mat, atsirado. O kai atseikes susimeilijes trupinius, bus isitikines, kad va tie parijos, nusikalteliai turi anam kojose voliotis ir dekavoti. Brrrr
Bjauriausia, kad va tokie vyrai kaip jus, kurie yra isitikine, jei jau jusu zmonos, tokios nelabai zingeidzios, nelabai norincios dirbti-kurti, tai visos kitos panasios, tik joms nesudarytos salygos kaip jusu zmonoms.
Kaip jau rasiau, visi seimu santykiu modeliai siam pasaulyje imanomi, jei yra noras, poreikis, kiekvienas renkasi pats.
Ir klista tie patriarchai, menkindami savo zmonu indeli-darba i seima. Na ir kas kad ju darbas nera apmokamas, bet jei jus moketumet uz ju atliekama darba samditiems pagalbininkams tai kainuotu apvalia sumele. O tai kai skaitai atsainia ranka aprsyti padaro valgyti, karta per savaite sutvarko namus, supranti, kad zmogus nieko nenutuokia ka raso, o svarbiausia, negerbia zmnos indelio i seimos gerbuvi.