Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos lietuvės

QUOTE(Purpurinėėė @ 2016 10 26, 09:12)
Sveikos, klausiu kausimo cia nes visos temukes mirusios, tad atsiprasau verysad.gif ar gali es sajungos pilietis tureti minijob? ar tam butina issiregistruoti is lietuvos ir atsidaryti vokiska banko saskaita? kokia yra tvarka, nes visur labai skirtingai raso...

Issiregistruoti is Lietuvos reikia, jei uzsienyje bunama daugiau nei 90 dienu. Realiai, jei darbdavys sutinka pervesti pinigus i lietuviska saskaita, tai ok.
Atsakyti
Sveikos,niekada nemaniau,kad čia registruosiuosi,bet ta diena išaušo biggrin.gif Gal yra Berlyne gyvenančių?;) Aš Vokietijoje dar tik keli mėnesiai,dirbau,bet šiuo metu nebedirbu,dirba tik būsimas vyras,tai situacija nėra iš geriausių,plius neturiu čia jokių draugių,plepam tik per skaipą su draugėm likusiom Lietuvoje:/
Atsakyti
Aciu, Tybuka smile.gif

OdeTasi, as irgi viena, vyras kitame mieste... smile.gif tad tunau viena ir intensyviai kalba mokausi, kursus lankau. Bet ilgesys ir vienisumas zudo unsure.gif
Atsakyti
merginos, gal galit truputi pakonsultuoti, anketa reikia uzpildyt, netgi gan paprasta, bet kadangi su vokieciu kalba tik meginu susidraugaut, tai man ta anketa labai jau mandra gaunasi.

sakykit, ar gerai suprantu
1. Name - pavarde? (siaip jau Familienname pavarde lyg turetu but)
2. Vorname - vardas?
3. Abweichender Geburtsname - mergautine pavarde

4. va cia tai klausimas
Steuer-Identifikationsnummer des Glaubigers (a su umnliautais)
cia koks kodas, tas tipo kaip asmens is 11 skaiciu ar tas kur Finansamt isduoda, toks kaip 123/123/12345?

Labai buciau dekinga unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2016 10 26, 15:01)
merginos, gal galit truputi pakonsultuoti, anketa reikia uzpildyt, netgi gan paprasta, bet kadangi su vokieciu kalba tik meginu susidraugaut, tai man ta anketa labai jau mandra gaunasi.

sakykit, ar gerai suprantu
2. Vorname - vardas?
3. Abweichender Geburtsname - mergautine pavarde

4. va cia tai klausimas
Steuer-Identifikationsnummer des Glaubigers (a su umnliautais)
cia koks kodas, tas tipo kaip asmens is 11 skaiciu ar tas kur Finansamt isduoda, toks kaip 123/123/12345?

Labai buciau dekinga  unsure.gif

1-3 teisingai.
4. Turejote is Finanzamt gauti laiska su tuo numeriu
Atsakyti
QUOTE(Tybuka @ 2016 10 26, 16:28)
1-3 teisingai.
4. Turejote is Finanzamt gauti laiska su tuo numeriu

turiu ta numeri, aciu!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2016 10 26, 15:01)
ne. Name reiskia ir pavarde smile.gif jei koks nors oficialus dokumentas, formuliaras, tai visada Name reiskia pavarde (Familienname rasomas tikrai retai).
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2016 10 26, 20:22)
ne. Name reiskia ir pavarde smile.gif jei koks nors oficialus dokumentas, formuliaras, tai visada Name reiskia pavarde (Familienname rasomas tikrai retai).

Tai va, kad DE pagyvenus kartais ir paaiskeja, kad mokykloj nevisai samones moke. Kaip ir mokiausi, kad sestadienis yra Sonnabend, net knygute turiu, kur taip parasyta. O atvaziavau pirmakart i Bavarija ir kazkoki Samstag isgirdau biggrin.gif ir zinokit, gera pusdieni galva lauziau megindama sugalvot kas cia per daiktas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2016 10 28, 21:54)
Tai va, kad DE pagyvenus kartais ir paaiskeja, kad mokykloj nevisai samones moke. Kaip ir mokiausi, kad sestadienis yra Sonnabend, net knygute turiu, kur taip parasyta. O atvaziavau pirmakart i Bavarija ir kazkoki Samstag isgirdau  biggrin.gif ir zinokit, gera pusdieni galva lauziau megindama sugalvot kas cia per daiktas  biggrin.gif
musiau kokia labai sena knygute, gal is buvusios Rytu Vokietijos "draugu"? smile.gif mus mokino Samstag smile.gif
viskas cia samones biggrin.gif tik visko neismoksi.
as iki siol nezinau ko is manes nori, kai kokioj kirpykloj, ar rezervuojant staliuka, ar panasiai, klausia - "und wie ist Ihr Name?". unsure.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2016 10 28, 22:09)
musiau kokia labai sena knygute, gal is buvusios Rytu Vokietijos "draugu"? smile.gif mus mokino Samstag smile.gif
viskas cia samones biggrin.gif tik visko neismoksi.
as iki siol nezinau ko is manes nori, kai kokioj kirpykloj, ar rezervuojant staliuka, ar panasiai, klausia - "und wie ist Ihr Name?".  unsure.gif  mirksiukas.gif

biggrin.gif Ir ka sakot? biggrin.gif
As tai nelabai zinau ka atsakyti kai man cia sako "Grus Gott". Treciam mieste gyvenu, bet tik cia toki pasisveikinima girdziu ir tai praktiskai is visu blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Tybuka @ 2016 10 26, 10:17)
Issiregistruoti is Lietuvos reikia, jei uzsienyje bunama daugiau nei 90 dienu. Realiai, jei darbdavys sutinka pervesti pinigus i lietuviska saskaita, tai ok.

Ar tikrai tik 3 menesius? As kazkur radus buvau, kad issiregistruot reikia jei bunama ilgiau nei 6 men.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2016 10 29, 08:58)
biggrin.gif Ir ka sakot?  biggrin.gif
As tai nelabai zinau ka atsakyti kai man cia sako "Grus Gott". Treciam mieste gyvenu, bet tik cia toki pasisveikinima girdziu ir tai praktiskai is visu  blink.gif
aj dazniausiai, kadangi mano pavarde labai ilga, tai sakau varda biggrin.gif jeigu reikia, pasitikslina kokia pavarde smile.gif
I grüß Gott (ir Servus rolleyes.gif ) reiktu atsakyti atgal lygiai taip pat. Beeeet as kai siaurej gyvenu ir retai susiduriu..tai man nelimpa biggrin.gif . Kai paskambina kas is pietu, tai sakau atgal "Hallo/ guten Tag" tongue.gif biggrin.gif pas mus uztai paplite "ant" pietu meto sveikintis Mahlzeit (darbe/biure, ne parduotuvese), tai sito is pradziu ir niekaip nesupratau, kas cia per zodis smile.gif na ir aisku dar "moin" biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 29 spalio 2016 - 09:21
QUOTE(Leksa @ 2016 10 29, 09:58)
Ar tikrai tik 3 menesius? As kazkur radus buvau, kad issiregistruot reikia jei bunama ilgiau nei 6 men.

Puse metu duodama, visa info ambasados puslapyje apie gzvenamosios vietos deklaravima
Mano draugo mama beveik visalaik sako Sonnabend, man tai taip keista mat praktiskai is jos vieninteles ta zodi tegirdziu, nors mes irgi mokykloje daugiau naudojome Sonnabend, ne Samstag. Gruss Gott girdziu pirmakart, pas mus tokio pasisveikinimo nevartoja, o Mahlzeit sako. Siaip tai anksciau gal kazkiek ir kitaip mokino, bet pagrindai tai teisingi duoti. O man pradzioje buvo sudetinga vokiskai suprast del tarimo, geriau suprasdavau draugo treneri is Frankfurto prie Maino, nei saviski is Branderburgo del tarmes. Aisku, tai ne vien tik nuo vietoves tarmes priklauso, bet ir nuo pacio zmogaus, bet visumoj tai Branderburgo tarme labai keista skamba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolitka@yahoo.com: 29 spalio 2016 - 17:59