Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos lietuvės

Ačiū, Jūs/ tu angelas 

Atsakyti
QUOTE(ich @ 2016 10 30, 18:36)
Orkinta, kiek dar laiko iki termino? bigsmile.gif O man sake paskutinio nestumo metu, kad nepergyventi del gelezies nestumo metu. Svarbiausia kuo greiciau po gimdymo pakelti. Bet pas mane jis niekada nebuvo labao zemas lyg ir. unsure.gif

apie blynus. man rodos pas mus dar wraps juos vadina. nors wraps siaip daugiau tie lavasai, bet jei gerai atsimenu tai per muges ir saldus lietiniai blynai buna wraps uzvadinti...

liko 3 savaites scare.gif ir ziauriai laukiu, nes nauja patirtis. labai idomu koks vaikas bus. kaip atrodys. kazkaip si karta labiau laukiu, negu pirma karta... gal vistiek labiau subrendus, i viska kitaip ziuriu. bet tuo paciu aisku ir labai bijau. nors man galvoj skamba akuseres zodziai, kad kiekvienas skausmas artina jus prie jusu vaiko.... wub.gif tai stengiuos tik pozityviai nusiteikt.

mano gydytoja del gelezies tai sunerimus buvo. nezinau kodel tau sake, kad nepergyvent....man tai labai krito. gal tau normali buvo? mane kas karta bado, vis tikrina. tokia tvarka gal. kiek internete skaiciau tai gelezies trukumas ir vaisiui atsiliepia. juk ir deguoni nesioja kraujyje. ir pacios moters savijautai. gelezies trukumas nuovargiu pasireiskia ir t.t. ai nezinau. as ne gydytoja smile.gif

QUOTE(Leksa @ 2016 11 04, 11:36)
<p>Merginos, o gal kuri atkreipet demesi ir zinot koki pasto zenkliuka (uz kiek) reikia nusipirkt kai siunciamas paprastas mazas vokas, o jame tik 1 lapas A4 formato? As visad gaudavau vokus su zenklais ir nekreipiau i tai demesio, o dabar paciai reikia laiska siust. </p>

ojetus, neapsisunkink tiek. as nueinu i pasta, voka ant stalo, pasakau tik ar noriu registruotu ar neregistruotu siust, ir jau ten paste jos pacios ka reik uzklijuoja. 6metai nesu jokiu markuciu atskirai pirkus...
Atsakyti
Orkinta, tai jau greitai wub.gif

Man jau juokinga darosi del to namo, siandien skambino makleris, sako treciadieni apsispres ar parduoda ar ne biggrin.gif nu ka ten sprest, arba taip arba ne.. Mes jau spejom apie ta nama ir pamirst biggrin.gif

Turejom savaitgali pas draugus i Bona vaziuot, bet maniskis susirgo, tai niekur ir nebeisvaziavom..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tybuka: 07 lapkričio 2016 - 14:50
Orkinta eina sau jau kaip greitai! bigsmile.gif Tai Kaledos jau bus visiems kartu wub.gif

Mano gydytojas tai visa laika atsiputes, jam viskas visada gerai buvo. Net vaiko sirdies tonai apie 200/min jam nieko blogo nebuvo. O Uups sake, kad nejuokaut ir varyt i ligonine. blink.gif Tai gerai, kad viskas gerai baigesi.

Siandien ryte pas mus snigo, vaikai dziaugesi, as viena savo namuose nelaukiu ziemos. Man vasaros per mazai buvo. biggrin.gif
Atsakyti
O mus vakar Vilnius taip pasitiko:
user posted image

Bet pagaliau grizom namo, visai smagu rudeni sugrizti i LT. Orai nelepino, bet buvo galima tiek man, tiek mano panelei pasikulturinti, o ir kazkiek rudeniu pasidziaugti. Atsipalaidavau, nepamenu net kada taip buvo, jog absoliuciai jokia uzknisanti mintis neuzsiliko galvoje smile.gif

Orkinta, labai smagu uz tave smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolitka@yahoo.com: 07 lapkričio 2016 - 20:18
QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2016 11 07, 19:16)
jog absoliuciai jokia uzknisanti mintis neuzsiliko galvoje smile.gif

Gerai pasakyta.
Atsakyti
QUOTE(ich @ 2016 11 07, 14:24)
Orkinta eina sau jau kaip greitai! bigsmile.gif Tai Kaledos jau bus visiems kartu wub.gif

jo jau busim keturiese wub.gif
ir dar toks ''nedidelis'' priedas biggrin.gif mano visa seimyna atlekia. 3 suauge ir 2 vaikai biggrin.gif nezinau nezinau kaip ten viskas bus, bet as nusiteikus geriausiam. svarbiausia, kad gimdymas butu sklandus, greit atgaut jegas ir kad su maitinimu nebutu problemu, tada ir svecius galiu priimt. lakstyt nelakstysiu, apsitarnaus patys, kaip namuose. zino, kad as su leliuku busiu. bet, kad labai nori aplankyt. vis zadedavo kitais metais, kitais metais. na siemet va taip viskas sutapo smile.gif
as siemet kaip niekad labai laukiu sniego, ziemos, kaledu... pripirkau lempuciu, ivairiausiu sviecianciu figuru. noriu nama is lauko puses apkarstyt, papuost. praeitais metais kazkaip mums viskas taip greitai greitai buvo, vis tu rupesciu visokiu. remontu. siemet jau ramiau, tai ir apie pasipuosima galima pagalvot wub.gif as apskritai dabar kas diena sukuos. vis galvoju, pagimdysiu, nebus laiko, o dar liko tas, anas nepadaryta. tai lekiu, kad spet biggrin.gif

QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2016 11 07, 19:16)
Orkinta, labai smagu uz tave smile.gif

assa.gif tu gali irgi sau toki smagu dar karta uzsisakyt.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2016 11 08, 23:08)
jo jau busim keturiese wub.gif
ir dar toks ''nedidelis'' priedas biggrin.gif  mano visa seimyna atlekia. 3 suauge ir 2 vaikai  biggrin.gif nezinau nezinau kaip ten viskas bus, bet as nusiteikus geriausiam.

assa.gif tu gali irgi sau toki smagu dar karta uzsisakyt....  biggrin.gif

Tai ir bus gerai smile.gif O as mielai uzsisakyciau jau truputeli paaugyta biggrin.gif nors aisku to kudikelio meilumo niekas neatstos.

Negaliu apsisprest vienu klausimu. Lapkricio 25d. tuokiasi draugo brolis Bremenhaven, pranese pries kokia gera sav., nuo musu kazkur 600km. Maniskis nevaziuos, negali, bet vaziuoja jo tevai ir galetu mus su mergyte paimt. Siaip tai mes ne kazin ka bendraujam, o ir vestuves tai tik simbolines - susituokia, pietus ir kava namie. Gal apie 15 sveciu (kaip suprantu suaugusiu, is jos puses seimyna didele). Apsistotume nuo ketv. iki sekm. ar net pirm. pas juos... jos du vaikai, jo viena mergaite, bendri vaikai - mergytei 1,5m, o berniukai bus tuo metu 3 men. plius butu seneliai ir mes abidvi... As asmeniskai itariu jausiuos nelabai komfortiskai, greiciau kvailai net, o ir tokia ilga kelione mano mazajai bus labai sunki. Tik tiek, kad mazoji labai gerai su pussesere sutaria, niekad nera pas ja buvusi, be to susipazintu ir su mazaisais dedes vaikuciais, o siaip butu atrakcija jai. Ir vat nesumastau kaip cia elgtis...

Lt ragavau keleta man nauju arbatu, viena - su saltalankio sirupu ir ciobrelio sakele, o kita - apelsinu arba citrinu sultys, medus, patarkuotas imbieras ir aisku vanduo. Tokios netradicines, man visai patiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolitka@yahoo.com: 09 lapkričio 2016 - 10:56
QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2016 11 09, 09:37)
O as mielai uzsisakyciau jau truputeli paaugyta  biggrin.gif

Negaliu apsisprest vienu klausimu.

As irgi pauginta mielai paimciau biggrin.gif

As tai tavo vietoj nevaziuociau, tuo labiau jei mazai bendraujat ir vaziuoti vien del to, kad reikia.. ax.gif
Atsakyti
Merginos, gal galite patarti del sveikatos draudimo, musu vaikas (1,7 m) buvo apdraustas privat draudimu, suaugusiems viskas aisku, ateini i private draudima ir iseiti negali, o kaip su vaikais? snd norejau pervesti i valstybini, tai TK draudime sake, had negalima pereiti... Buvau isitikinus, kad galima pakeisti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo falso: 09 lapkričio 2016 - 13:10
QUOTE(falso @ 2016 11 09, 14:09)
Merginos, gal galite patarti del sveikatos draudimo, musu vaikas (1,7 m) buvo apdraustas privat draudimu, suaugusiems viskas aisku, ateini i private draudima ir iseiti negali, o kaip  su vaikais? snd norejau pervesti i valstybini, tai TK draudime sake, had negalima pereiti... Buvau isitikinus, kad galima pakeisti

As kiek zinau, tai vaikas gali buti apdraustas vieno is tevu (mamos ar tevo) sveikatos draudimu. Jei jus abu privaciame draudime, tai ten ir vaikas greiciausiai turi but draudziamas. Bet visu plonybiu nezinau.
Atsakyti
QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2016 11 09, 16:00)
As kiek zinau, tai vaikas gali buti apdraustas vieno is tevu (mamos ar tevo) sveikatos draudimu. Jei jus abu privaciame draudime, tai ten ir vaikas greiciausiai turi but draudziamas. Bet visu plonybiu nezinau.

vyras privaciam, o as valstybiniam, TK,ir neleidzia pereití vaikui is privat i TK blink.gif reikes dar i kita valstybine nueiti..
Atsakyti