Įkraunama...
Įkraunama...

Vokietijos lietuvės

QUOTE(falso @ 2016 11 09, 13:42)
vyras privaciam, o as valstybiniam, TK,ir neleidzia pereití vaikui is privat i TK  blink.gif reikes dar i kita valstybine nueiti..

bet tai kaip vaikas bus atskirai kitam valstybiniam draudime? uz ji gi atskirai nemokesit. jis priristas prie vieno is tevu. jusu atveju suprantu, kad prie tevo.
vat kodel tas TK jo nepriima, nezinau. bet kitas valstybinis draudimas tai mano galva ne prie ko... arba as kazko nesuprantu.
reikia vaika i pianina vezt, o as tik istiest kojas noriu.... nuo ryto lakstau. pasedejau pusvalandi ir vel kilt reikia. beeeeeee kaip tyngiu siandien.
Atsakyti
QUOTE(falso @ 2016 11 09, 14:42)
vyras privaciam, o as valstybiniam, TK,ir neleidzia pereití vaikui is privat i TK  blink.gif reikes dar i kita valstybine nueiti..

Jei vyras yra draustas privaciai ir uzdirba daugiau nei "Beitragsbemessungsgrenze", tada vaika privalote toliau drausti privaciai ir uz ji moketi atskirai. Jei tos sumos nevirsija, tai gali tu vaika pasiimti prie saves i TK. Bent taip buvo anksciau. Gal per paskutinius desimt metu kas ir keitesi.
Atsakyti
QUOTE(zirne @ 2016 11 09, 19:48)
Jei vyras yra draustas privaciai ir uzdirba daugiau nei "Beitragsbemessungsgrenze", tada vaika privalote toliau drausti privaciai ir uz ji moketi atskirai. Jei tos sumos nevirsija, tai gali tu vaika pasiimti prie saves i TK. Bent taip buvo anksciau. Gal per paskutinius desimt metu kas ir keitesi.

supratau..jis daug virsija ta suma, matyt del to ir neisleidzia vaiko... bet man teko girdet, kad nepilnameciams galima migruot ... su tuo draudimu tai siaubas..
Atsakyti
QUOTE(falso @ 2016 11 09, 19:16)
supratau..jis daug virsija ta suma, matyt del to ir neisleidzia vaiko... bet man teko girdet, kad nepilnameciams galima migruot ... su tuo draudimu tai siaubas..

Idomu, o kiek uz vaika reikia moket ar cia irgi priklauso kiek tevas uzdirba?
Atsakyti
QUOTE(jolitka@yahoo.com @ 2016 11 09, 22:59)
Idomu, o kiek uz vaika reikia moket ar cia irgi priklauso kiek tevas uzdirba?

nepriklauso kiek uzdirba, 135 eur i men, bet dar i metus 400 eur pats susimoki ir tik tada viskas nemokamai...
Atsakyti

Tai ir bus gerai smile.gif O as mielai uzsisakyciau jau truputeli paaugyta biggrin.gif nors aisku to kudikelio meilumo niekas neatstos. Negaliu apsisprest vienu klausimu. Lapkricio 25d. tuokiasi draugo brolis Bremenhaven, pranese pries kokia gera sav., nuo musu kazkur 600km. Maniskis nevaziuos, negali, bet vaziuoja jo tevai ir galetu mus su mergyte paimt. Siaip tai mes ne kazin ka bendraujam, o ir vestuves tai tik simbolines - susituokia, pietus ir kava namie. Gal apie 15 sveciu (kaip suprantu suaugusiu, is jos puses seimyna didele). Apsistotume nuo ketv. iki sekm. ar net pirm. pas juos... jos du vaikai, jo viena mergaite, bendri vaikai - mergytei 1,5m, o berniukai bus tuo metu 3 men. plius butu seneliai ir mes abidvi... As asmeniskai itariu jausiuos nelabai komfortiskai, greiciau kvailai net, o ir tokia ilga kelione mano mazajai bus labai sunki. Tik tiek, kad mazoji labai gerai su pussesere sutaria, niekad nera pas ja buvusi, be to susipazintu ir su mazaisais dedes vaikuciais, o siaip butu atrakcija jai. Ir vat nesumastau kaip cia elgtis... Lt ragavau keleta man nauju arbatu, viena - su saltalankio sirupu ir ciobrelio sakele, o kita - apelsinu arba citrinu sultys, medus, patarkuotas imbieras ir aisku vanduo. Tokios netradicines, man visai patiko.

As jusu vietoj nevaziuociau. Per ilgai viskas truks. O susipazinti ir aplankyti galit suplanuoti vasara ir visi kartu.

Atsakyti

Merginos, sakykit, kokias dar zinot statybiniu medziagu parduotuves be Bauhaus? Tokios musu mieste nera, per google ka kita susirasciau, bet, kad nezinau ko ieskot...

Atsakyti
ieskoti reikia Baumarkt.
ju yra belekiek...vokieciai labai megsta renovuoti savo namus smile.gif Bauhaus, OBI, Hagebau, Globus, Hornbach, Toom,...
Atsakyti
planuoju į koncertą liepos mėnesį munchene. nors mūsų čia nedagu iš ten,man rodos
Atsakyti

Aciu moocho. Bent jau zinau ko ieskot, nes be pavadinimu gan sudetinga butu.

Atsakyti
Labas rytas,

Merginos gal matet kur yra pirkti violeteniu sniego kelniu mergaitems... mums reikia butinai butinai violetiniu...
Ir norejau paklaust ar kas turite Luftwäscher, kaip ivertintumete? Galvoju ji isigyti, man toks sunkus tas oras buna, kai ijungiamas sildymas.
Atsakyti
QUOTE(logika @ 2016 11 13, 10:55)
planuoju į koncertą liepos mėnesį munchene. nors mūsų čia nedagu iš ten,man rodos

I koki? Kada tiksliai? As gal visai mielai prisijungciau ax.gif

As jau taip seniai cia nebeuzeinu verysad.gif
Ar jus naudojates nauja SM versija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sikste: 14 lapkričio 2016 - 15:08