Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-26

QUOTE(Vidam @ 2016 07 10, 09:18)
Ir aišku jei rasim ką, tai bus jos sprendimas ką su jais daryti.

Tai aš gi jai ir nesiūliau mest ir paaiškinau, kodėl aš išmečiau - man pigiau kelis išmest nei purkšt daugiau nei tūkstantį augalų du kartus mirksiukas.gif

Aš radau balandy, žmonės rado pernai, jei gerai ieškosit - rasit turbūt arba bent vakar būtumėt radę jei ir nelabai atidžiai ieškoję. Tik tiek kad nupurškus mažu nebešliaužios, gruntą apžiūrėkit būtinai, nes jie krenta ir slepiasi, o paskui išlenda, kai ramu būna mirksiukas.gif .

Atsakyti
user posted image
DS Venec Tvorenije, kol kas tik toks žiedas , ir mažas ir be žalio viduriuko. verysad.gif

DS Sofi Ruletovna, mano nuomone ji tobula.Labai mylima. wub.gif
user posted image
Silvija, strepsai gali augti samanose, šita ruletė auga samanose ir ant fitilio. ax.gif
Dabar jūs mane supainiojote dėl apdorojimo chemija, ar aš ne taip supratau blush2.gif Actara lyg tai neveikia erkučių g.gif , lyg tai buvo rekomenduota naudoti Vertimex?Susipainiojau visai blush2.gif
Rusma, virš tūkstančio augalų swoon.gif doh.gif .Kaip tokį kiekį galima apeiti?
Atsakyti
Rusma siūlė aktarą dėl tripsų, o erkių - taip, ji neveikia. Vertimec gamintojų tvirtinimu, šis preparatas veikia ir erkes, ir tripsus, tik jis, jei neklystu, kontaktinio poveikio (žodžiu, reik gerai pataikyti biggrin.gif ), o aktara - sisteminio, pasiskirsto po visą augalą.

Lisitėja2, labai gražu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 10 liepos 2016 - 08:59
Lisitėja2, bent pas mane to žalio viduriuko, tokio kaip pas Jenikejevą, nebuvo niekada - daugybę augalų šitos veislės esu užauginus iki žydėjimo, ir iki antro žydėjimo - kartais būna užuomazga, bet tokia simbolinė.

Taigi nieko kito ir neveikiu, kaip tik einu ratais apie augalus lotuliukas.gif . Kol vienus palaistau, jau kiti būna pradžiūvę. Oras toks koks dabar - man kaifas, poilsis taip sakant, bet jeigu ryt vėl užšutins kaip žada - sudie gražiam gyvenimui tongue.gif

QUOTE(ausrazs @ 2016 07 10, 09:59)
Rusma siūlė aktarą dėl tripsų, o erkių - taip, ji neveikia. Vertimec gamintojų tvirtinimu, šis preparatas veikia ir erkes, ir tripsus, tik jis, jei neklystu, kontaktinio poveikio (žodžiu, reik gerai pataikyti  biggrin.gif ), o aktara - sisteminio, pasiskirsto po visą augalą.

drinks_cheers.gif labai protingai paaiškinot.

Pas anglus visus beveik, išskyrus Bobą, kuris jau nebeprekiauja, yra didelė bėda su gyviais. Kiek tik esu pirkus iš kelių skirtingų žmonių - arba erkės, arba tripsai, daugiausiai - tripsai. Moteriškę su erkėm tikrai gerbiu už sąžiningumą - kartą laimėjau aukcioną, parašė, kad geriau atšauksiu, nes įtariu, kad erkės. Bet kaip suprantu, jinai su jom nesusitvarko, nors ir žino, nes pirkau kitą kartą gal po metų - buvo erkės, po to dar kartą - ir vėl erkės, po to jinai man siūlė mainytis, nieko nesakiau, bet nusprendžiau, kad nereikia man jokių mainų doh.gif . Gal pas juos nėra chemijos mėgėjams prieinamos, o gal kai niekas nekelia vėjų niekas neima ir į galvą. Bet gyviai tikrai iš ten eina nuolat, taip kad norit rizikuot - rizikuokit, nenorit - išsipurkškit iš karto, kol nepaleidot. Jaučiau pareigą pasakyt - pasakiau, šiaip tai man gi tikrai vienodai ką kas su savo daiktais daro mirksiukas.gif
Atsakyti
Na bet kaip pas juos auga erkėti daugelį metų, taigi augina pastoviai, daugina... pas mane pabuvo pusmetį ir tie strepsai nyko akyse g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 07 10, 10:43)
Na bet kaip pas juos auga erkėti daugelį metų, taigi augina pastoviai, daugina... pas mane pabuvo pusmetį ir tie strepsai nyko akyse g.gif

Taigi neaugina biggrin.gif Pvz. pas mane pirko - praėjo gal 2-3 mėn - pardavė augalą, pasiliko fragmentą, ir tie kurie pardavinėja, visi taip daro - niekas jokių senų kerėplų nelaiko. Tokie fragmentai pasidaugina. Bet tik augalai dideli neužauga. Plius yra klimatinės sąlygos - pas mus dvesia nuo erkių kai būna karšta, tada jų masiškai užsiveisia. O pas juos nuolat vėsus oras, jų neprisidaugina žiauriai daug, tiek kad mirtinai suėstų. Gal kartas nuo karto prapuškia kuom nors panašiu į nimezalį ir jau galvoja, kad nėra. Šiaip tingiu aš su jais kalbėt, arba kitaip sakant, kam man mokyt mokytus, ir taip turiu krūvas perteklinių kontaktų, o čia dar gilintis į jų problemas irnesakyk.gif O tripsai gal taip nesuėda, nežinau, bet pats vaizdas kad kažkokios šlykštynės po lapus vazojasi yra super atgrasantis.

Man šiemet buvo istorija - užsiveisė kalembolų. Jos niekaip nekenkia, tik po vazonus laksto ir minta irstančia organika. Ko tik nedariau - aktara neėmė, visokie feiriai ir kt liaudiški šššš juo labiau. Teoriškai jos niekuo nekenkia - praktiškai ištrauki augalą iš vazono - laksto milimetriniai gyviai. Pas mokslininką kreipėmės - pasakė, kad neišnaikinsit ir maždaug nenaikinkit, jos naudingos, dėkit instrukciją kad tai normalu arba į klausimus atrašykit, kad tai ne kenkėjai ir viskas. Aš pasakiau, kad man vienodai koks bus nuostolis, aš arba VISKĄ išmesiu, arba išnaikinsiu. Tegu nekenkia, bet tegu laksto po lauką. Vazonuose gyvių neturi būti. Ir išnaikinau. Kaip - neaiškinsiu, čia jau komerciniai dalykai, bet išnaikinau.

O pas juos matyt požiūris toks ar chemijos nėra, ar tiesiog į savikainą neįskaičiuota papildomi darbai ir chemija, ar jie tokie neišprusę žemės ūkio srityse - nežinau kodėl. Bet pvz. čekei pasakiau kad erkės ir pas ją daugiau nebebuvo erkių. O tokie tai patys žino, jau be manęs pasakyta, bet kaip yra, taip yra. Suprantu, kad gali pakliūti visko, bet kai tai nuolat kartojasi, tai kažkaip galvoji, kad žmonės nekreipia į tai dėmesio.
Atsakyti
Dėl kolembolų galiu ginčytis,ėda augalų šaknis ir dar kaip.Nelabai piktybiškai greitai, bet kenkia.Plius dar bjauriai atrodo doh.gif .Seniau būdavo pirkti kažkokio preparato.Esu pirkusi Ermitaže.Tik lašelis į vazoniuko lėkštutę ir akyse erčia kanopas. Jau gerus 10 metų šio preparato nerandu. Ir pavadinimo neatmenu.Pas strepsus nemačiau.O feriai ir kitos liaudiškos priemonės, pvz česnakai jų neima.Aš nemėgstu terliotis su liadiškais bezdaliukais, jei kas imu sunkiąją artileriją.Kol turiu, žinoma. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 07 10, 11:26)
Pvz. pas mane pirko - praėjo gal 2-3 mėn - pardavė augalą, pasiliko fragmentą, ir tie kurie pardavinėja, visi taip daro - niekas jokių senų kerėplų nelaiko.

Strepsas niekada nebus senas kerėpla schmoll.gif nono.gif Nes jei neužaugins naujos skrotelės, tai ir pačiam kaput. Tai dažniausiai atsinaujini iš fragmento.

Ale kaip neįdomu tiems verslininkams, nemato strepsų grožio...vien vaikai ir vaikai
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 07 10, 11:49)
Dėl kolembolų galiu ginčytis,ėda augalų šaknis ir dar kaip.

Moksliškai nekenkia augalams, visur taip rašo, kenkia tik grybų pasėliams, nežinau ką jiems daro, bet naikina tik grybininkai ir tik jiems yra teoriniai moksliniai būdai kaip išnaikinti. Gamtoje jos naudingos (jų dėka mes turim natūralaus maisto augalams - jos skaido organiką) ir chemikalai kuriami taip, kad jų nenaikintų. Tai, kad neima normalus insekticidas, ypač sisteminis, ir yra įrodymas, kad jos augalams nekenkia. Kitaip verstų kanopas nuo aktaros tikrai, nes privalgytų užnuodytų augalų). Bet net daugkartinis sisteminio insekticido panaudojimas joms nė į galvą - toliau laksto. Jeigu jos ėda šaknis, reiškia tos šaknys jau buvo supuvę arba apipuvę, kas ir dažnai nurodoma - apmirusiomis augalų dalimis gali maitintis, bet sveikų augalų neėda.

Tai pas ukrainiečius ir dabar yra kuom jas naikinti - nors kaip Jenikejevas yra pasisakęs - "oni absoliutno bezvrednye" smile.gif
Atsakyti
Buvom pas daktarę, kruopščiai ištyrinėjo, iš gyvų būtybių nieko nerado. Bet vis tiek karantinas, manau, bus ilgas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 07 10, 19:54)
Buvom pas daktarę, kruopščiai ištyrinėjo, iš gyvų būtybių nieko nerado. Bet vis tiek karantinas, manau, bus ilgas  smile.gif

po purškimo tai jau būtų žiauru, jeigu dar gyvų būtų. Po poros trejeto savaičių pasižiūrėt galit ar naujos kartos nėra.
Atsakyti
Kas auginote UA-Grozovoj Rassvet - prašau, pasidalinkite atsiliepimais apie šią veislę. Ačiū.
Atsakyti