Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-26

QUOTE(ausrazs @ 2016 07 09, 19:16)
Ačiū, turiu dar, senoka, bet, regis, veiksminga, koloradai krito

Esu anksčiau - jau seniai - iš jo pirkusi, tada tai apskritai nė mikroskopo neturėjau, gal ir užsinešdavau brudo. Gal man juos apskritai išmesti, gali ir balkone tripsai pasklisti  g.gif

tai arba mikliai purkšti, arba izoliuoti kokiam maiše - suaugę gi skraido, dar į namus sulįs. Gal vėjas kur nuneš lauk juos, bet delsti tai tikrai nėra ko manau. Šiaip net neabejoju, kad yra, o jei dar ir lapai įtartini - tai juo labiau. Sakau, aš tai išsitraukus vieną pažiūrėjau - man užteko sprendimą priimt - dar tik trūksta paleist gėrį, jei būtų buvę iš ko fragmentus imt - gal būčiau merkus į aktarą, bet kad nebuvo iš ko...
Atsakyti
Nupurškiau fitovermu, nes aktara tai sode, parsivešiu tik rytoj unsure.gif Kai apdžius, kišiu į maišą doh.gif
Atsakyti
ausrazs, baik kvailioti. Taigi nieko baisaus, pas mane nudvėsė po vieno purškimo. Dabar net pasitikrinau kelis lapukus negražius, nėra jokių kenkėjų, nuo saulės matyt negražūs. Atsimeni kai man buvai atnešusi su tripsu, nupurškiau su vertimec ir tiek žinių, jie tai iš vis minkštakūniai. Nesuprantu ko panikuoti dėl kenkėjų turint chemikalų irnesakyk.gif
Mane labiau gąsdintų kokios ligos...Atsinešk pas mane kokį įtartiną, apžiūrėsiu ar iš vis kas ten yra.
Atsakyti
Vidam, kaip neprisiminsiu tokios "dovanėlės", kurią tai nunešiau blush2.gif Atrodo, dar ir nuotrauką buvai įdėjusi. Tik baisu, nes skaičiau, kad jeigu vakariniai tripsai, tai jie labai sunkiai išnaikinami unsure.gif Na, su fitovermu jau nupūčiau, dar turiu ir vertimec, ir aktaros kitoj vietoj. Nu, purškaliosiu, gaila taip jau visai išmest, nes ten tikrai yra to, kas normaliomis sąlygomis augtų. Ale tai dabar nežinau, kokį atsiliepimą apie tą pardavėją rašyt lotuliukas.gif g.gif
Vidam, atnešiu tau patikrinti nebent po kelių apdorojimų, t.y., kokių dviejų savaičių. Per tą laiką gal ir savo aparatėlį (bet jei atnešiu patikrai, tai tikrinsim lauke biggrin.gif )
Atsakyti
Jokių atsiliepimų negali rašyti kol neįsitikinsi kas ten yra, t.y kol nepamatysi ar tikrai kas atkeliavo kartu su strepsiais. Aš nebijau gali atnešti, pažiūrėsiu mirksiukas.gif O išmęsti dėl kenkėjų absurdas, aš buvau ant tiek prigąsdinta, kad kai tik pamačiau pirmą kartą iškart kelis ištrenkiau į šiukšlinę visai gražius. o pasirodo kad ir smarkiai užpulti kuriuos pasilikau tyrimams išliko gyvi.Priešas baisus kai jo nepažįsti, o kai žinai kokie jo pėdsakai ir dar gali pamatyti, tai nesunku atsikratyti bash.gif
Atsakyti
Gerai, rytoj gal atnešiu pora. Parašysiu a.ž.
Atsakyti
vabalai baisus kosmaras,o va cia malonus dalykas akims,kalas nauja karta samanose ax.gif

user posted image
Atsakyti
Oho ho ho, kiek vaikučių babiručių biggrin.gif Dabar sodinsi į substratą ar taip ir augs samanose?
Atsakyti
Tai, taip, kai turi kelis augalus dėl grožio, tai mesti dėl kenkėjų - vienoks sprendimas, kai turi prekinę produkciją ir tai tavo pragyvenimo šaltinis - dėl kelių stipenų nerizikuoji. Bent aš tikrai nerizikuoju.

Tokiais atvejais vis prisimenu, kaip fuksijas vis i6trenkdavau d4l baltasparnių - ar iš karto, ar po mėnesio - vis tiek ištrenkdavau, nes jie nesunaikinami, gali purškinėt ir laistyt kiek nori - o jie vis tiek atsiranda. Paskui paskaičiau, kad rusaitės aktarą joms milteliais pila prie kotelių nuolat - iki tiek nesinori dasigyvent doh.gif

Fitovermas apnaikins/sunaikins gal tuos šliaužančius, bet aktara yra sisteminio poveikio, mėnesį veiks augale, tai tokiais atvejais kai jinai veiksminga, tai jinai patikimiau.
Atsakyti
auginsiu samanose ,cia ds cyplionok,sumasciau pazaist,stebesiu kaip auga biggrin.gif ale vaiku ritas pulkelis
Atsakyti
O ką, turėtų gerai augti samanose. Kažin ar vėliau nereikėtų silpno trąšų tirpalu ant dugno įpilti, na, tokia a la hidroponika (nes augantiems vaikams maistuko truputį, reikia) g.gif ,
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 07 10, 05:45)
Tai, taip, kai turi kelis augalus dėl grožio, tai mesti dėl kenkėjų - vienoks sprendimas, kai turi prekinę produkciją ir tai tavo pragyvenimo šaltinis - dėl kelių stipenų nerizikuoji. Bent aš tikrai nerizikuoju.

Rusma aš ne jums ir taikiau, aš rašiau ausrazs, o ji tikrai šiuo metu neturi daug. Ir aišku jei rasim ką, tai bus jos sprendimas ką su jais daryti. Aš tik parašiau iš savo praktikos, kad kenkėjai yra išnaikinami. Šiemet vieną sanpauliją buvau gavusi su erkutėmis irgi kuo gražiausiai dabar auga, o ant kitų tos bjaurastys net neperlipo.
Atsakyti