Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-26

QUOTE(ausrazs @ 2016 07 11, 15:28)
Kas auginote UA-Grozovoj Rassvet - prašau, pasidalinkite atsiliepimais apie šią veislę. Ačiū.

nežinau ką norit sužinot - šiaip jeigu mano subjektyvia nuomone, tokios, kaip Sklerovos nuotraukose pirmose su įspūdingu tinkliuku - iš viso nėra pas nieką. Ar tai masiškai išplitęs sportas, ar peresortas, bet būna tokia kaip kita jos veislė - Solnechnoje Zatmenije ar gal kaip kitaip panašiai. Iki šiol nesupratau, kuo jos skiriasi ir ar iš viso skiriasi. Daug jinai pridarius panašių veislių kurias gal tik pati ir atskiria, bet būtent šitas Grozovoj/Solnechnoe man mistika visiška. Manau, kad plaukioja tas pats su dviem skirtingais pavadinimais. Bet gal tik man taip atrodo.

O kai kažkokiam forume kažkas paklausė Sklerovos, kodėl Grozovoj Rassvet ne toks, kaip jos nuotraukoje - ar čia sportas, ar kas kita - tai jos atsakymo nebuvo. Aš ką turiu Sklerovos, pas mane viskas iš pirmų rankų, išskyrus būtent šitą pseudo Grozovoj Rassvet, kuris greičiausiai gal tik mitas ir yra. O šiaip nežinau ką pasakyt - to, ką aš turiu, lapai dideli, žiedai santykinai maži, spalvos įdomios, bet to tokio žavaus tinkliuko nėra, o jeigu gausit iš pačios Sklerovos, gali pasirodyt ir kitaip. Bet čia LT (ir Europoj, ir Rusijoj, ir pas kaimynus baltarusius) tai įtartina jinai man... Klivija rašė, kad Osą išmetė, na man Osa už šitą daug kartų dėmesio vertesnė atrodė, bet čia jau skonio reikalai. Šita irgi iš katalogų nyksta, nes grožio ten jei lygint su kleščinskio lelkom visokiom tai ne fontanai. O jeigu skonis kitoks, nei lelkinis, tada gal ir verta dėmesio, nes jinai tikrai keista, tikrai įdomi, bet man nepatinka tas neatitikimas pačios Sklerovos variantui ir tai, kad augalas labai ne proporcingas.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 07 11, 17:40)
nežinau ką norit sužinot

Bet kokie atsiliepimai būtų įdomūs - kaip auga, ar sunkiai dauginasi, kokia skrotelė (nes UA-Zakat, kai auginau, praktiškai neaugino lapų - tik žydėjo). Ir tai, ką rusma, jau parašėt: kažkodėl augintojai nesidalija tokiomis nuotraukomis, kaip selekcininkė - su gražiai išsiliejusi mėlynu tinkliuku...
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 11 liepos 2016 - 17:27
user posted image Seniena Jealous Heart. Visiškai neprobleminis.Iškentęs visas priežiūros klaidas ir eksperimentus.
Kas yra sportas suprantu. O kaip suprasti - peresortas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 07 11, 21:02)
O kaip suprasti  - peresortas? blush2.gif

sumaišyta, ne ta veislė; augalas, kuriam prikabintas kitos veislės pavadinimas. Žargonas, bet atitikmens trumpo nėra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 12 liepos 2016 - 03:37
QUOTE(Lisitėja2 @ 2016 07 11, 21:02)
kaip suprasti  - peresortas? blush2.gif

QUOTE(rusma @ 2016 07 12, 04:36)
sumaišyta, ne ta veislė; augalas, kuriam prikabintas kitos veislės pavadinimas.

Jooo, čia kai perki viena, o gauni visai kita...

Lisitėja2, fainas strepsiukas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 12 liepos 2016 - 05:59
QUOTE(ausrazs @ 2016 07 12, 06:58)
Lisitėja2, fainas strepsiukas  thumbup.gif

drinks_cheers.gif mano viena iš pirmųjų dviejų veislių ir strepsligės pradžios kaltininkas. Jis man toks gražus tada atrodė, kad išsilydžiau ir nusipirkau niekad neaugintą augalą wub.gif Tai ir dabar kai pamatau - patys šilčiausi jausmai šitai veislei. Kita kurią labai myliu - Victorian Lace - šiandien vaikučius išsodinau, žinau, kad labai mažai kas myli tokias veisles ir vargiai aš juos parduosiu, bet nepakilo ranka išmest - visus pasodinau kiek buvo, nes taip jau sunkiai dauginasi, kad tik iš 3 karto pavyko padaugint. Pagalvojau, kad dabar jau laisvai galėčiau dėl savęs išsirinkt 3=5 veisles iš tūkstančių. Ir viena tikrai būtų Victorian Lace. Laikas klasikos nenužudo blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 12 liepos 2016 - 06:49
QUOTE(rusma @ 2016 07 12, 07:48)
  labai mažai kas myli tokias veisles ir vargiai aš juos parduosiu

Ko dėl gi - nuostabi veislė, puošniai elegantiška wub.gif Jei būtų atliekamas augalas - mielai paimčiau blush2.gif
rusma, o kas dar iš tų 3-5 veislių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 12 liepos 2016 - 07:05
Victorian Lace aš mielai priimčiau.Man ji seniai krito į akis, bet lyg ir niekas jos neaugina. Klasika ar ne, bet patinka tokio piešinio žiedai.
J.Heart mano viena iš pirmųjų .Aišku yra gražesnių, bet jai aš priekaištų neturiu. wub.gif
Atsakyti
Todėl, kad jau turiu patirties su Designer Gown, Lola, Saba ir panašaus "sudėjimo" ar piešinio veislėmis - jos absoliučiai nedomina augintojų, faktiškai neįmanoma parduoti, nors man asmeniškai labai gražios.

QUOTE(ausrazs @ 2016 07 12, 07:58)

rusma, o kas dar iš tų 3-5 veislių?

Maroznye Uzory ir Somerset Toledo, na o jeigu dar dvi - tai Kleščinskio Kitty arba DS-Francuzkij Poceluj - jos galima sakyti, kad sunkiai atskiriamos, gal Kitty kiek šviesesnė, nors gal nuo augimo sąlygų priklauso ir kažkurią Kabanovos/Trofimenko žydrą - Hugo Boss/Cerruti arba Dolce@Gabanna, greičiausiai turbūt Cerruti.

Kitos pagal nuotaiką, kurias aš labai myliu, bet tai jau daugiau nei 5 - Kladovaja Solnca, Grozovaja Uvertiura, Morion, Mango, CF-Margo, CF-Prazdnik Solnca, CF-Poliarnaja Noch, Chanel No5 ir Kenzo, Kleščinskio Listy, Roma ir Lola, Haru no Mizu, Heartlands Tanzanite, šiemet labai Pavliuk Šotlandec sužavėjo, UA-Pisanka ir UA-Vishivanka, EF-Star trek, na ir Sklerovos Laimas man patinka - tik norėtųsi tokių žiedų ant 3 kartus mažesnio augalo. Tai jau jeigu norisi kažką keisti - matyt ne taip ir patinka lotuliukas.gif , kažką raudoną - turbūt DS-Alye Parusa (ir daugiau nei vieno iš augintų/auginamų DS'o pas mane nebūtų - gal dar Hypnose sportą pasilikčiau, nes be proto gražus biggrin.gif ir Svet Daliokich Planet - bet tik gal lotuliukas.gif )

Iš to, ko gyvai nemačiau - bet man baisiai reikia UA-Lisova Pisnia, kažkoks šedevras, jeigu ir gyvas kaip nuotraukose - tai ko gero pats šustriausias strepsas, kokį kam pavyko sukurpti

iš to ką jau turiu, bet dar nežydėjo, laukiu stebuklo, bet nežinau ar nenuvils - DS-Midnight Poison, Marina Vladi ir Morning Edition. Nuotraukose man jie nerealūs wub.gif O šiaip vartau katalogus - nu ir nieko nebereikia schmoll.gif Viską turiu, viskas matyta, nusibodę ir nebėr strepsų įdomių...
Atsakyti
Designer Gown - turėjau, patiko, labai gerai žydėjo, norėčiau pakartot

QUOTE(rusma @ 2016 07 12, 09:03)

Maroznye Uzory, DS-Francuzkij Poceluj, Morion, Mango,  Chanel No5 ir Kenzo, DS-Alye Parusa

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 07 12, 10:03)
Designer Gown - turėjau, patiko, labai gerai žydėjo, norėčiau pakartot
drinks_cheers.gif  thumbup.gif

du šiandien pasodinau, vieną tik tam, kad jeigu kitas neprigytų/kanopas užverstų, bent vienas liktų - kitus jau išmečiau, nemačiau prasmės daugint daugiau, tik, kad dar kuriam laikui veislę išlaikyt. Kaip veislė tai be jokių problemų jinai, ir man tokie kaip sakiau - gražūs. Vidam turėjo, jeigu neberasit Alytuj, tikrai galėsiu perleist vieną, aišku, jeigu abu liks. Jie nemaži, su keliais lapeliais, bet kol iš daigyklos išlupau vis tiek kažkiek šaknys išsijudino, tai kol nebūsiu tikra, kad auga, tai tol jie niekur neis 4u.gif
Atsakyti
Aš neturėjau Designer Gown. Aš turėjau Bristol's Tie Dyed panašūs žiedai, bet atidaviau nes nepatiko kad žiedų žiedlapiai užsiriesdavo atgal.
Atsakyti