Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai, achimenės ir kt. gesnerijiniai-26

QUOTE(Vidam @ 2016 05 29, 10:30)

* sanpaulijų  užsisakiau nedidelių (net 15 veislių) smile.gif
**O atnaujinimas iš pažastinukų manau patogesnis negu iš lapuko.

* thumbup.gif
** man neatrodo patogus g.gif , nes pažastinukas turėtų paūgėti, o augalui geriau, kai jie nukrapštomi mažyčiai unsure.gif
Atsakyti
Bet jei augalas senas, bus reikalinga jį atnaujinti, tai jau nežiūrėsiu kas jam geriau, pabus už motininį ir eis į šiukšlinę irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 05 29, 10:39)
Bet jei augalas senas, bus reikalinga jį atnaujinti, tai jau nežiūrėsiu kas jam geriau, pabus už motininį ir eis į šiukšlinę irnesakyk.gif

Pažastinukus labiau augina starteriai ir tai ne visos veislės. Nugnybus seno augalo viršūnę- išleidžia naują atžalą arba šaknydint viršūnę.
Nors gražiausiai vistiek auga nuo vaikučio smile.gif

Vidam, jeigu įsimylėsi, atsiras ir sanpaulijų lapukų prikaišiota lotuliukas.gif , nes bijosi prarast veislę.

Inferno, taip ryškus wub.gif ir aš laukiu žiedelio, bet ne taip greit. Pas mane ketrvirta achimenė skleidžiasi... laukiu, nes iš neturėtų wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 29 gegužės 2016 - 10:40
QUOTE(Vidam @ 2016 05 29, 10:30)
Bent jau aš, greičiau senstančių už strepsiukus dar nesutikau lotuliukas.gif

Ir kolei taip tamsiai mįslini ant strepsiukų?

Nenusakoma sodriai lašišinė-rožinė turtinga spalva , nesaldi, fotiku spalvos neišeina sugauti, jau vardas tai atitinka - Limpopo wub.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2016 05 30, 23:20)
Ir kolei taip tamsiai mįslini ant strepsiukų?

O kaip kitaip mįslyti, jei visi nužydėję lapai jau pasenę ir mestini lauk, nes jau žiedų ant jų nebus. Darbo su jais tik spėk suktis biggrin.gif Aišku aš juos myliu ir auginsiu, nes jų žiedų niekas nepakeis, bet faktas lieka faktu mirksiukas.gif
Graži spalvikė Limpopo wub.gif
Atsakyti
Dailus Limpopo, man spalva - persikinė-rožinė wub.gif

Vienas iš mano nepražuvėlių - Harlequin Dawn
user posted image smile.gif

Ir kitas išlikęs jau apsireiškė - Salmon Sunset, kuo džiaugiuosi

Pradeda žydėt Amie Saliba, pabuvusi pas Vidam įgavo rožiniškumo thumbup.gif Galima pas ją siųsti augalus kaip į kurortą - pasilsėti, išryškinti privalumus bigsmile.gif
user posted image

Beje, Vidam, strepso vaikučiai prie lapuko, kurie auga be jokio šiltnamio, visai gerai stiebiasi mirksiukas.gif Gyvena ant pietrytinės palangės, artėjant vidurdieniui saulę šiek tiek filtruoja medžių lapai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 31 gegužės 2016 - 07:33

Be darbo gėlių grožiu nepasidžiaugsim, visi gėlininkai kolekcionuojantys gėles apsistatę vienais ar kitais vazoniukais, o streptokarpus mes kambario sąlygom auginam , tai ir brukam juos į mažas talpas, kad neaugtų stipriai-vietos kuo mažiau užimtų, į tai strepsiai kartais aikštijasi , neaugina lapų jei dar pasivėlini su persodinimu, jei augintum suaugusius 15--20cm pločio ir 7-9 cm gylio vazonuose--oho kiek jie tau priaugintų lapų ir šaknų, bet užimtų vos ne metrą vietos rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2016 05 31, 08:41)
streptokarpus mes kambario sąlygom auginam , tai ir brukam juos į mažas talpas, kad neaugtų stipriai-vietos kuo mažiau užimtų

Kas ten žino, gal jiems patinka ankštai gyventi? Pavyzdžiui, kolerijų auginimo rekomendacijos pabrėžiama, kad šie augalai mėgsta gyventi "ankštai", mažuose vazoniukuose, esą, tokiomis sąlygomis noriau, gausiau žydi. O platesniuose namučiuose linkusios stiebtis aukštyn ir auginti lapus.
Dėl strepsų polinkio auginti lapus - esu turėjusi veislių, kur labai sunkiai auginosi lapus - bet gausiai žydėjo - gyvendami erdviai.
Atsakyti
klivija2, kaip visad gražios nuotraukos, gražūs augalai wub.gif

ausrazs, net nežinojau , kad toks harlekinas yra blush2.gif , gražus wub.gif

Pažiūrėsim, kiek pas mane ryškumo turės Amie Saliba, tokia galinga užaugo pagal kitas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2016 05 31, 12:37)
* nežinojau , kad toks harlekinas yra blush2.gif , gražus  wub.gif

** Pažiūrėsim, kiek pas mane ryškumo turės Amie Saliba,

* pirmais metais įsigijus tai apskritai žydėjo gausiai ir be perstojo, pernai kiek kukliau. Patinka jis man, gerai, kad išliko, bet reikėtų dalinti, pasidarė gana tanku, dvi normalios skrotelės išeitų.
** Pas mane Amie niekada nebuvo ryški, bet ir tos rausvo atspalvio nebuvo, maniau, gal sportas. Atsirado thumbup.gif . Nors spalva nekrintanti į akis, veislė man patinka: stačia, šakos nelinksta, žiedai nemaži. Saliba "išleido" ir pagerintą variantą Amie Saliba-Improved, pusiau pilnavidurį rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 31 gegužės 2016 - 13:09
Aš nemažai turiu tokių gelsvų, kur su krašteliu turi būt. Šiemet reikės rimtą atranką daryt, nes kolkas tik žadu žadu pati sau biggrin.gif

Kažkaip daug kurių pranyksta tie viduriukai. Icy Volga pirmieji du irgi be verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2016 05 31, 14:24)
Icy Volga pirmieji du irgi be  verysad.gif

Gaila verysad.gif ... bet gal susitaisys. Aš 'Luke Leung' įsigijau iš augintojos, pas kurią ši veislės visus pirmus metus vietoj pilnavidurių žydėjo paprastais žiedais. Laukti liko nedaug.... unsure.gif

Bet ir pas mane Vidam augalai, pasirodo, gali "pagerėti" lotuliukas.gif Maria užsiaugino viduriuką, bando apsimesti pusiau pilnavidure cool.gif
user posted image
Atsakyti