Aš nemėgstu skolinti, bet manęs nieks ir neprašo, o jei prašo, tai menkom sumom, tai iškart paskolinu, nu visai negaila, dziaugiuos galedama padet.
Aš skolintis nemėgstu, bet nespjaunu į balą, nes yra buvę pora situacijų, kada nebežinojau ko imtis ir skolinausi. Vienam užtrukau su skola (paskolino be termino), susitikusi, iškart ieškojau bankomato grazinti, issiemiau, bet jis nepriėmė

Niekaip nesugebėjau grazinti, tik pavaišinti kavinėj ir pan., o jis nepriėmė, teigdamas, kad nusipirkčiau ka nors gimtadienio proga. Kažkaip durnai, geriau jau but ka pats padovanojęs...
apie šeimos narius nė nekalbam

Mano dvyliktokė sesutė kartais paprašo "paskolinti", bet aš jai niekad sąskaitos neatsiunčiu, kažkaip tyčia, sakau, gal tu man kadanors padėsi.
Brolis kartais pasiskolina ir greit gražina. Kartais negreit, bet aš nepykstu, jis man yra dar ne tiek padėjęs
QUOTE(Frosted @ 2005 04 30, 16:31)
As nebeskolinu pinigu po to, kai viena drauge (gana nebloga drauge) paprase jai paskolinti 400Lt (atiduosiu po menesio), po savaites dar 500Lt (atiduosiu viska kartu po menesio), o po to teko kaulyt, kad atiduotu, ir atidavinejo po 100 per menesi (ir tai primint reikejo), ir uztruko visa tai virs 2 metu.
Po to suzinojau, kad ji taip ir gyvena - is vienu skolinasi, kitiems atidavineja, ir pastoviai yra kazkam skolinga. Drauge man nebedrauge, bo dar ir prisimelavus buvo, ir skolinu tik artimiesiems. Bet jie aciu dievui skolintis iprocio neturi, tai kazkaip dazniausiai patys issivercia, jei ko reikia. O jei kas praso paskolinti, ypac didesne suma, tai sakau, kad turejau nemalonios patirties, ir dabar nebeskolinu. Tai visi dabar zino ir norinciu pasiskolinti sumazejo.
Nepyk ant jos, o gal tikrai kraupi situacija. Priminei mano mamuką, buvo labai sunku jai su trim vaikučiais, tai vienu metu irgi taip darė, iš vieno pasiskolina, kad kitam atiduot ir pan, ir taip ilgai tęsės

(ple kai pgaila mano mamytės, ir džiaugiuos, kad ji dabar labai laiminga) O kai vaikams reikia valgyt, nusižemint gali kiekviena gera motina, galvoji skolintis malonu?????
Aišku, tos tavo pažįstamos nepažįstu ir nežinau situacijos.