Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atsisakyti skolinti pinigus?

Nors siuo metu labai nedaznai tenka skolinti pinigus, bet visgi turiu tokia taisykle - neskolinti (na, nebent seimos nariams prireikia). Ypac draugam tiesiai sveisiai pasakau - jei nori kad taptume priesais, galiu tau paskolinti. Aisku, kitais pasitiki ir jei tikrai labai svarbi priezastis, tai gal ir nusileistum. Bet man draugyste brangesne. rolleyes.gif

Kita vertus, tikiuosi ta skolinimosi kultura prades nykti, nes juk tam yra bankai!!!
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2007 05 01, 14:15)
Nors siuo metu labai nedaznai tenka skolinti pinigus, bet visgi turiu tokia taisykle - neskolinti (na, nebent seimos nariams prireikia). Ypac draugam tiesiai sveisiai pasakau - jei nori kad taptume priesais, galiu tau paskolinti. Aisku, kitais pasitiki ir jei tikrai labai svarbi priezastis, tai gal ir nusileistum. Bet man draugyste brangesne.  rolleyes.gif

Kita vertus, tikiuosi ta skolinimosi kultura prades nykti, nes juk tam yra bankai!!!

na, bet dėl 100-200lt į banką juk neisi? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2007 05 01, 16:49)
na, bet dėl 100-200lt į banką juk neisi?  bigsmile.gif

Tam galima naudoti kreditine kortele. mirksiukas.gif Arba prasyti kad leistu imti is debetines atitinkama suma i minusa. Aisku, procentai nemazi, bet ir pries kitus zmones nereikia zemintis.
Atsakyti
Aš nemėgstu skolinti, bet manęs nieks ir neprašo, o jei prašo, tai menkom sumom, tai iškart paskolinu, nu visai negaila, dziaugiuos galedama padet.
Aš skolintis nemėgstu, bet nespjaunu į balą, nes yra buvę pora situacijų, kada nebežinojau ko imtis ir skolinausi. Vienam užtrukau su skola (paskolino be termino), susitikusi, iškart ieškojau bankomato grazinti, issiemiau, bet jis nepriėmė schmoll.gif Niekaip nesugebėjau grazinti, tik pavaišinti kavinėj ir pan., o jis nepriėmė, teigdamas, kad nusipirkčiau ka nors gimtadienio proga. Kažkaip durnai, geriau jau but ka pats padovanojęs...

apie šeimos narius nė nekalbam biggrin.gif Mano dvyliktokė sesutė kartais paprašo "paskolinti", bet aš jai niekad sąskaitos neatsiunčiu, kažkaip tyčia, sakau, gal tu man kadanors padėsi.
Brolis kartais pasiskolina ir greit gražina. Kartais negreit, bet aš nepykstu, jis man yra dar ne tiek padėjęs ax.gif

QUOTE(Frosted @ 2005 04 30, 16:31)

As nebeskolinu pinigu po to, kai viena drauge (gana nebloga drauge) paprase jai paskolinti 400Lt (atiduosiu po menesio), po savaites dar 500Lt (atiduosiu viska kartu po menesio), o po to teko kaulyt, kad atiduotu, ir atidavinejo po 100 per menesi (ir tai primint reikejo), ir uztruko visa tai virs 2 metu. bash.gif Po to suzinojau, kad ji taip ir gyvena - is vienu skolinasi, kitiems atidavineja, ir pastoviai yra kazkam skolinga. Drauge man nebedrauge, bo dar ir prisimelavus buvo, ir skolinu tik artimiesiems. Bet jie aciu dievui skolintis iprocio neturi, tai kazkaip dazniausiai patys issivercia, jei ko reikia. O jei kas praso paskolinti, ypac didesne suma, tai sakau, kad turejau nemalonios patirties, ir dabar nebeskolinu. Tai visi dabar zino ir norinciu pasiskolinti sumazejo.

Nepyk ant jos, o gal tikrai kraupi situacija. Priminei mano mamuką, buvo labai sunku jai su trim vaikučiais, tai vienu metu irgi taip darė, iš vieno pasiskolina, kad kitam atiduot ir pan, ir taip ilgai tęsės verysad.gif (ple kai pgaila mano mamytės, ir džiaugiuos, kad ji dabar labai laiminga) O kai vaikams reikia valgyt, nusižemint gali kiekviena gera motina, galvoji skolintis malonu?????
Aišku, tos tavo pažįstamos nepažįstu ir nežinau situacijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abonentienė: 04 gegužės 2007 - 01:07
Na, as irgi, seimynai tai daznai skolinu ir be kalbu - zinau, kad tikrai grazins. O ar anksciau, ar veliau, cia kazkaip jau man nebesvarbu - visgi seima 4u.gif
Su draugais tai griezciau - tik geriausia drauge pasitikiu ir paskolinu retkarciais, kai jai prireikia. Bet tai retai kada pasitaiko, be to, visada grazina gana greitai, taip kad pasitikiu ja. O kitiems, kaip coliuke sake, sakau, kad neturiu unsure.gif
Atsakyti
Na man tai su tais skolinimais nesiseka schmoll.gif draugei skolinau, tai iki šiol pamiršusi gražinti, ir pyktis ima, nes sesuo išsiprašė, kad paskolinčiau (naujiems rūbams!), vėliau paklausiau kada gražins, atsakė, kad kai turės unsure.gif broliui paskolinau - iki šiol negražino blink.gif na nežinau, net giminėmis nebegaliu pasitikėti blink.gif absurdas visiškas unsure.gif na vienintelis žmogus, kuriam galiu paskolinti tai motina - visada atiduoda, o kitiems nusišvilpt schmoll.gif
Atsakyti
Kažkaip neturiu problemų su skolomis. Nei skolinu, nei pati skolinuosi.
Atsakyti
Nemegstu skolinti ir as, kai drauge neatidave skolos, tegu ir nelabai dideles, bet man nesmagu, juk pinigai is dangaus nebyra, tai daugiau stengiuosi neskolinti,nu nebent labai labai reikia ir tik tam kuo tikrai pasitikiu. ax.gif
Atsakyti
As skolinu, bet su salyga, kad sutartu laiku grazins, o jei ne, tai tegul daugiau niekada ir nepraso. Patikekit, kiek atsikraciau tokiu "paprasaiku"! tongue.gif
Atsakyti
Atsisakyti visai nebutina. As siulau pasirasyti taip vadinama skolos rasteli, kuriame aiskiai nurodyta, kas, kada, kokiam laikui miek pinigu pasiskolino. Taip pat nurodyta, kokio dydzio delspinigiai skaiciuojami, iki sutarto laiko negrazinus skolos. Amzinieji skolininkai randa is ko pasiskolinti kitur, o jei kartais ir pasivelina, nuo to tik uzdirbi pinigelius. Siaip skolos rastelyje reikalauju nurodyti laiduotoja, kuris isipareigoja grazinti skola, jei skolininkui "kas nors atsitiktu". Labai padeda tokie isipareigojimai atsimusti nuo amzinu skolininku. Be to, tinkamai sudaryti skolos rasteliai yra dokumentas, turintis juridine galia, todel skola bus galima issireikalauti teisme.
Atsakyti
Turiu kelis veikėjus, kuriems pinigų nebeskolinu jokiu atveju. O kai manęs bendo prašyti tiesiai šviesiai pasakau kad neskolinsiu, nes ankstesnių skolų per kelis metus nesugeba gražinti. Bando sugraudinti tipo vaistams ar dar kažkam, atkertu kad pas mane pinigai ant madžio irgi neauga
Atsakyti
Nemėgstu skolinti. Nemėgstu kai artimieji kartais "užkaria" savo problemas, taip ne tiesiogiai prašydami finansinės pagalbos. Net jei tik apie 100 lt eina kalba. Dažniausiai meluoju, kad neturiu ir tiek. Negražu, bet dūšia rami
Atsakyti