Stengiuosi niekam neskolinti, ypac jei po to turiu pati prasyti, kad grazintu. Jei zinau, kad zmogus grazins neprasytas ir laiku, tai skolinciau, bet turbut tai neturetu buti labai didele suma. Nemegstu nei skolinti, nei tuo labiau pati skolintis.
Nebeskolinu niekam pinigų nuo to laiko, kai draugai iš mūsų pasiskolino 5500Lt. ir jau ta istorija tęsiasi 2m. Labai nemalonus reikalas, nei pinigų, nei draugų. Pasakiau sau, kad skolinsiu jeigu kažkam ant duonos reikės, o liaudiškai tariant "vipindronams".Nes tas skolinimas buvo vestuvėms, kurios buvo niekam tikusios.
(draugų)

Yra žmonių, kurie skolinasi, žinodami, kad neatiduos, tai tokiems sakau, kad "atliekamų" pinigų neturiu, i psio.

[quote=zuza,2005 06 10, 21:22]
Yra žmonių, kurie skolinasi, žinodami, kad neatiduos, tai tokiems sakau, kad "atliekamų" pinigų neturiu, i psio.
Turek drasos pasakyti NE .

Turek drasos pasakyti NE .
oi ir aš esu papuolus prieš keletą metelių...žinoma suma juokinga - 20 Lt, lyginant su kitų. Nebūčiau linkus skolint, bet tam "artimam" žmogui prireikė labai... Deja...matau tuos pinigus kaip savo ausis... o tas žmogus pasirodo tuo laikotarpiu net apeliuodamas pažintim su manim iš manų draugų pasiskolino... ir joja per gyvenimą kitiems ant kupros iki šiol....
kaip sakoma nežinai ką šalia turi, kol neatsitinka panaši situacija...kas galit pasimokykit iš kitų klaidų, o ne savo....neatidarinėt verčiau kitiems savo piniginės
kaip sakoma nežinai ką šalia turi, kol neatsitinka panaši situacija...kas galit pasimokykit iš kitų klaidų, o ne savo....neatidarinėt verčiau kitiems savo piniginės
Aš tai irgi nudegiau nemaloniai. Drauge pasiskolino beveik 2000lt ir jau 3 metai kaip negrazina. Beje ji is vis dingo 2,5 metu, o dabar bando atstatyti santikius pinigeliu negrazindama.
oi su tais skolinimais, tai mano tėveliai pastoviai įklimsta... na jie neblogai laikosi ir visi žino, kad pinigų jie tikrai turi, o besiskolinančiam ne pasakyti kaip ir nemoka... tai jau tiek priskolinę... kad nežinau, man su vyru ne butas būtų išėjęs, o kotedžas( mamos žodžiai) Na bet jie sukdavo varkes su tais skolinimais.... pamenu dar jauna buvau (nu tipo dabar sena...
) ir su tėveliais gyvenau... ir jie ten tokiems "pažįstamiems" paskolino 5 000 dolerių ir po kiek laiko gražino 10 000 dolerių ( nu jie taip buvo susitarę, nes tie pinigai buvo investuojami užsienyje, todėl dėl sumų nesitebėkit), tai vat po to paprašė paskolint 10 000 ir žadėjo gražint 20 000 , tai spėkit ar pasiliko jie tam užsieny ar ne??? tai vat čia didžiulė pamoka, kurios jie neišmoko... paprasčiausiai jie yra labai geri, o per savo gerumą lieka kvaili ( čia aš jiems taip sakau). Mano vyras žiūriu irgi mėgėjas bendradarbiams skolinti, bet kol kas atiduoda visi... ai ką čia kalbėti apie kitus aš pati tokia
kai su draugėm varinėdavom, tai dažnai aš vaišindavau, nes jos neturėjo pinigų, o man ir negaila būdavo, juk jei aš turiu, kodėl kitiems turi būti gaila, taip kad viskas priklauso nuo aplinkybių... oakip kažkas rašė, nusukt nuo savo vaiko , kad kažkam paskolint, tai
tai tiesiog kvaila...
P.S sorry kad tiek daug prirašiau...

P.S sorry kad tiek daug prirašiau...

Jei kalbama apie nedidelę sumą ( iki 100 lt ), tai dar galiu paskolinti iki pirmos algos. žinoma, tam žmogui, kuriuo pasitikiu ir žinau, kad tie pinigai bus išleisti maistui ar šiaip svarbiem dalykam, o ne tūsui. Bet kai draugė paprašė laiduoti už ją bankui 10000 lt. tai jau pasakiau STOP
Pas mane vaikas, savo gyvenimas nesutvarkytas, taigi svetimų bėdų nenoriu. Draugė ( bent jau į akis ) nesupyko, priėmė tokį atsakymą ir ieškojosi kitų laiduotojų.
Patys skolinamės tik iš uošvių, pas draugus niekad nesikreipiu, nes pačiai labai nemalonu. beje, labai sunkiu metu, prieš kokius 5 metus, prašiau pas laaabai gerą (bent jau taip maniau ) draugę paskolinti 10 lt. pavalgymui. Ji pasakė, kad turi tik šimtinę ir nenori jos keisti, nes išsileis
Buvo labai skaudu

Patys skolinamės tik iš uošvių, pas draugus niekad nesikreipiu, nes pačiai labai nemalonu. beje, labai sunkiu metu, prieš kokius 5 metus, prašiau pas laaabai gerą (bent jau taip maniau ) draugę paskolinti 10 lt. pavalgymui. Ji pasakė, kad turi tik šimtinę ir nenori jos keisti, nes išsileis

QUOTE(ignasser @ 2005 06 28, 09:11)
(bent jau taip maniau ) draugę paskolinti 10 lt. pavalgymui. Ji pasakė, kad turi tik šimtinę ir nenori jos keisti, nes išsileis
Buvo labai skaudu

vat tada ir išaiškėja kas tikri draugai

Didelių sumų niekam neskolinau, nes tiesiog nelaikau po ranka ar sąskaitoje. Lyšna kapeika investuota ten, iš kur jos greitai nepaimsi, taip kad tiems, kurie prašo turiu labai gerą ir teisingą paaiškinimą - pinigų nėra