Atsiprašau, kad čia išsišoku ne į temą, be bendravimo, bet gal kažkuri lankėtės pas psichologą arba psichoterapeutą? Pagal ką atsirinkote?
QUOTE(meja82meja @ 2016 07 05, 15:47)
Night,kadangi mano santykiai su mama gan silti kas liecia gyvunus,ji man nepasake nei vieno pikto zodzio,kaip tik supranta,kodel nenoriu palikt suns.
Tik pradejau nestis daiktus ir susipykom
ji pradejo aiskint savo taisykles del tcarkos,as kai suisterikau ir is to pykcio issakiau viska ka manau.tai iskart nubego skustis meistrui,tas su abiem direktoriais atvare man paaiskint kad turiu per daug daiktu.nu zodziu pasirodziau kaip isterike...
Night,galetum savo kate ismest?as jau viena suni buvau palikus kai vaz i uk gyvent,db palieku antra.tikiuos,ta boba kada nors pasijus tokia pat nelaiminga kaip ir as.per tokius zmones gyvunai ir atsiduria prieglaudose.ir taip,pasakiau jai tai i akis.ir nesigailiu.
Tik pradejau nestis daiktus ir susipykom

Night,galetum savo kate ismest?as jau viena suni buvau palikus kai vaz i uk gyvent,db palieku antra.tikiuos,ta boba kada nors pasijus tokia pat nelaiminga kaip ir as.per tokius zmones gyvunai ir atsiduria prieglaudose.ir taip,pasakiau jai tai i akis.ir nesigailiu.
Akivaizdu, kad neįsiskaitei, ką norėjau pasakyt. Bet ir suprantama, kad ne forumiečių postai dabar tau galvoj.
"Ta boba" jeigu ir persistengė dėl tvarkos, nereiškia, kad ji dėl tavo nelaimių kalta. Sorry, bet ją kaltint, kad neturi kur kišt savo daiktų/augintinių kvaila.
Papildyta:
QUOTE(MeInBlack @ 2016 07 05, 16:11)
Atsiprašau, kad čia išsišoku ne į temą, be bendravimo, bet gal kažkuri lankėtės pas psichologą arba psichoterapeutą? Pagal ką atsirinkote?
Aš lankaus poliklinikoj pas psichologę jau kažkur 10mėn. Bet man ji priimtina, ėjau aklai pas ką psichiatrė užrašė toj poliklinikoj. Tai tiesiog dėl priimtinumo pasisekė. O šiaip, manau, bandymo būdu reiktų. Na nes vienam toks specas gali "lipt", kitam visiškai ne.
O šiaip galima pasiskaityt ar publikuoti kokie to speco straipsniai spaudoje, gal yra pacientų atsiliepimų. Žinoma, jei būtų galimybė rinktis, geriau psichoterapeutas.
QUOTE(mylimuke! @ 2016 07 05, 15:06)
Negrazu taip linketi. Ji juk nepalieka SAVO suns, o tavuoju rupintis neprivalo. Gyvunai prieglaudose atsiduria per SAVO seimininkus, o ne kitus zmones.
nu o del daiktu, tai ten kaip suprantu lygiaverciai tas kambarys yra jusu abieju? teks kazkaip tartis ir pasiskirstyt erdve vienodai.
nu o del daiktu, tai ten kaip suprantu lygiaverciai tas kambarys yra jusu abieju? teks kazkaip tartis ir pasiskirstyt erdve vienodai.
Negrazu,sutinku.bet kodel tik as turiu derintis prie jos,ji ir turetu derintis,o ne is kart,net nepradejus gyvent nustatinet savo taisykles.ir kokia teise meistras,kuriam as net nepavaldi,turi man aiskint,kad as turiu per daug daiktu ir kad niekaip ju nesutalpinsiu.kambarys abieju yra.
Night,as nekaltinu jos del savo nelaimiu,bet negaliu gyvent ir but su zmogum ,kuris nemyli gyvunu.ir ji lb isizeide del tokio mano pasakymo.
Kaltini ir dar kaip. Kam tą neigt, juk skaitėm tavo postus.
Ir ką reiškia nepatinka nemylintys gyvūnų. Ji neturi mėgt, ką mėgsti tu.
Be to, aš, pvz., mėgstu šunis. Ir ožkas. Ir t.t. Bet tai nereiškia, kad privalau toleruot gyvenimą su tais gyviais vienam kambary, jei dar tas kambarys ne tų gyvių turėtojo nuosavybė.
Įsižeidė, ko gero, ne dėl tavo pasakymo, bet dėl tavo tono ir dar visai nesąmoningų argumentų.
Toks jausmas, kad kalti visi kiti, tik ne tu pati, kad neužtikrinai augintiniui gyvenamos vietos, nors savo situaciją žinojai.
Nesakau, kad ana ponia idealioji, bet kiek rašai, tai nepasitenkinimo motyvas neadekvatus.
Papildyta:
Grubokas gal mano tonas, bet negaliu pakęst neteisybės. Žmonės amžinai nepatenkinti vieni kitais, kai, tuo tarpu, apie savo bent dalį kaltės nei neužsimena.
Šunys nėra pasaulio bamba, su kuria aplinkiniai turi taikstytis. ŽMONĖS, NU KAIP JAI TAI PAAIŠKINT.
Be to, aš, pvz., mėgstu šunis. Ir ožkas. Ir t.t. Bet tai nereiškia, kad privalau toleruot gyvenimą su tais gyviais vienam kambary, jei dar tas kambarys ne tų gyvių turėtojo nuosavybė.
Įsižeidė, ko gero, ne dėl tavo pasakymo, bet dėl tavo tono ir dar visai nesąmoningų argumentų.
Toks jausmas, kad kalti visi kiti, tik ne tu pati, kad neužtikrinai augintiniui gyvenamos vietos, nors savo situaciją žinojai.
Nesakau, kad ana ponia idealioji, bet kiek rašai, tai nepasitenkinimo motyvas neadekvatus.
Papildyta:
Grubokas gal mano tonas, bet negaliu pakęst neteisybės. Žmonės amžinai nepatenkinti vieni kitais, kai, tuo tarpu, apie savo bent dalį kaltės nei neužsimena.
Šunys nėra pasaulio bamba, su kuria aplinkiniai turi taikstytis. ŽMONĖS, NU KAIP JAI TAI PAAIŠKINT.

QUOTE(Night13 @ 2016 07 05, 16:40)
Kaltini ir dar kaip. Kam tą neigt, juk skaitėm tavo postus.
Papildyta:
Papildyta:

Taip,as nepatenkinta,kad dar net nepradejus gyvent kartu ji jau man nustatytineja taisykles del tvarkymosi ir pan.man suo yra seimos narys,jei as ji auginau ir sackinau visaip kaip,tai as uz ji ir atsakinga esu ir jo vieta su manim.isvezdama ji pas mama as jauciuos lyg isduociau ji.ir ta darau del kazkokios bobos principu.taip,pasirasiau taisykles,bet kiti ir pasirase,kad alkogolio nevartos.vartoja kasdien.ar atleido bent viena?ne.ar liepe kazka keist?ne.kad as jaunesne,kad dirbu trumpiau nei ji,kad ateinu i jos vagona,tai ji man gali aiskint.
Isizeide tikrai del mano pasakymo,nes pasipiktinus man pareiske kad laikau ja zveriu.deje net zverys taip nesielgia.taip elgias tik zmones.
Pirmiausia linkiu suprast, kad tai TU neužtikrinai savo augintiniui gyvenamos vietos, neatsakingai plaukei pasroviui.
Po to gali ieškot trūkumų kituose žmonėse.
Po to gali ieškot trūkumų kituose žmonėse.
tai, kad kiti elgiasi neteisetai, nereiskia, kad ir mes patys igyjame teise elgtis taip pat...
meja, o kodėl tu tą žmogų laikai žvėriu? Kaip jam dabar jaustis? Pasistenk ją suprasti, ne vien apie savo poreikius galvoti. Ji irgi jaučiasi nesaugi ir jai neramu, kad į jos įprastą erdvę atsikrausto svetimas žmogus ir dar su savo pretenzijom, nenusiteikęs ieškoti kompromisų.
Mažiau būkim aukos ir daugiau supratingumo kitų atžvilgiu.
Mažiau būkim aukos ir daugiau supratingumo kitų atžvilgiu.
QUOTE(meja82meja @ 2016 07 05, 18:18)
.isvezdama ji pas mama as jauciuos lyg isduociau ji.ir ta darau del kazkokios bobos principu.
tu juokauji......cia tas pats kas labai myliu toki berna, atsivesdavau i savo vagoneli nors nebuvo galima. dabar atsikele tokia boba ir nenori kad jis miegotu kasnakt su manim. zveris koks ta bobas, nes nespranta kaip as myliu ta dieda ir lepinu. nu kodel ji privalo gyvent su tavo suniu????kad zmogus neleidzia sununant lovos ar nenori pats ju auginti-nereiskia kad jos ju nemyli. o tu iskart per konflikta atejai pas ja. tai gerai nebus. kad taisykles nustato-juk irgi akivaizdu-juk ateini pas ja.
ir siaip tai tau rupi suo, bet nerupi kaip ta moteris jaiciasi, ko ji nori, ko nenori. svarbiausias yra suo ir tu. jei su tavim nesutinka-zveris. ir dar atsakomybe kokia uzkrovei-kad per tokias prieglaudoa pilnos. prie ko cia jiiiiii????? ji neismeta tavo suns. ji nenori kartu gyventi su suniu.kaip ir tu nenoretum gyventi kartu su jos diedu tryse kambaryje. noretum? ir nesakyk kad tai ne tas pats. tas pats.
4 pasisakymai į vienus vartus. Jau galvojau, kad apstaugs mane kas nors už įkyrų komentavimą ir grubumą.
Berods, visos ne blogo čia tai Mėjai norim, o šiek tiek adekvatumo į situaciją. Juk ne šuo čia problema.
Tokioj situacijoj sakyčiau ačiūdie, kad turiu kur tą gyvį padėt (pas mamą šiuo atveju). Tai belieka, jei jau tai taip svarbu, susirast kur gyvent artimoj ateity ne chaliavai, bet su gyviu.
Kad tik tokios bėdos.
Bučki, kaip su kassavaitine drauge sekas? Neatostogauji?
Berods, visos ne blogo čia tai Mėjai norim, o šiek tiek adekvatumo į situaciją. Juk ne šuo čia problema.
Tokioj situacijoj sakyčiau ačiūdie, kad turiu kur tą gyvį padėt (pas mamą šiuo atveju). Tai belieka, jei jau tai taip svarbu, susirast kur gyvent artimoj ateity ne chaliavai, bet su gyviu.
Kad tik tokios bėdos.
QUOTE(Night13 @ 2016 07 05, 22:44)
man atrodo meja nera empatiska. tiesiog nemoka/nenori isijausti i kita. as per daug empatiska.
man gerai. ramus laikas. gal kazkiek net pavyksta valdytis. bet nezinia ar tai pavykimas tvarkytis, ar tai apatija. bet mastymas nelabai keiciasi. suparalizuoja panika-kas kad viska racionaliai zinau suprantu, negaliu atjungti minciu. turejau trumpalaike situacija suzinojau-numiriau-viskas kaip visads baigesi gerai ir net labai gerai. akivaizdu kad neadekvaciai prisikuriu baimiu. tai gerai poros valandu tarpas pasikt, jei sprestusi po savaotes-prasikus savaite buciau. del ne tai kad nieko-bet del to kad zinios geros, o as prisifantazuoju kosmosus
atostogausiu dar.
QUOTE(bučkis @ 2016 07 05, 23:00)
man atrodo meja nera empatiska. tiesiog nemoka/nenori isijausti i kita. as per daug empatiska.
man gerai. ramus laikas. gal kazkiek net pavyksta valdytis. bet nezinia ar tai pavykimas tvarkytis, ar tai apatija. bet mastymas nelabai keiciasi. suparalizuoja panika-kas kad viska racionaliai zinau suprantu, negaliu atjungti minciu. turejau trumpalaike situacija suzinojau-numiriau-viskas kaip visads baigesi gerai ir net labai gerai. akivaizdu kad neadekvaciai prisikuriu baimiu. tai gerai poros valandu tarpas pasikt, jei sprestusi po savaotes-prasikus savaite buciau. del ne tai kad nieko-bet del to kad zinios geros, o as prisifantazuoju kosmosus
atostogausiu dar.
atostogausiu dar.
Dėl empatijos ką padarysi. Kaip suprantu, didžiąją gyvenimo dalį gyvenus ne per daug socialiai, iš kur gi ta didelė empatija.
Aš pati manau ją turinti (nu ir psichologė sakė, pagal testus), bet dažnokai ignoruoju. Nes atrodo, kad taip reikia.
O tu tai kosmonautas.

Jau kaip rytoj miegosiu. KAIP. Ir šiaip. Didinga graži šventė, o aš, kaip budulis, sėdėsiu buity pasikasus. Bet reikia. Iš urvo likęs šiukšlynas.
Jei Dievas duos, eisiu kur nors vakare himną giedot.