Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos baginėja vasarą!

Sveikos merginos. Labai smagu, kad tema atsigavo:) Mano mergina labai aktyvi, nenusėdinti vietoje. Bet kavai išgerti, namus susitvarkyti ir valgyt padaryti laiko užtenka:). Mes lankom du būrelius sporto "Strakaliuką" ir muzikos "Jamaha". Tai tuose būreliuose išsiduoda. Pas mene ji labai drasi, žmonių nebijo, visur kur nueinam jaučiasi labai gerai. Tik labai gaila, kad turim ožiuką, kuris man nervus kartais "paėda":(.

Tikrai reikia sukelti nuotraukų, kaip dabar mažiukai atrodo:)
Atsakyti
Ingbri, kaip smagiai skamba! Aš galėjau rinktis bet kurį darželį, tryniams eilių nėra, bet rinkausi iš 4 arti esančių. Ir pasirinkau mažiuką, kur tik 2 mažiukų grupės, na visko po 2 iki mokyklos smile.gif reiks is man valerijono įkalt pirmą kartą einant biggrin.gif

deja, nukėlėm kokiai savaitei lankymą... Metus absoliučiai nesirgo, o dabar dieną prieš daržiuką visiems enterovirusas. Jaučiu iš ligoninės parsinešėm, kur sveikatos pažymos buvom.. Šiandien nei nuotaikos, nei sveikatos po išūžtos dienos. Nejuokas kai visi su temperatūra 39 ir visiems rankų reik.

Lock, bent pas mus miego metas 12:30-15h. Kažkaip galvoju visur panašiai turėtų būti.
Atsakyti

Sveikit, Piktuke! Na ir užpuolė čia taviškius! O jūs su vyru sveiki?

Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2017 01 31, 23:58)
<p>Sveikit, Piktuke! Na ir užpuolė čia taviškius! O jūs su vyru sveiki?</p>

Aha, mes sveiki smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Atisa @ 2017 01 31, 08:34)

Burbuliacija, sveika sugrįžusi namo!!  4u.gif kaip smagu,kai kažkas grįžta,ne tik išvažiuoja 😊 taip, to berniuko istorija turbūt kiekvieno širdį paliete..liūdna verysad.gif

Atisa, zinok kazin ar ilgai cia bebusim. verysad.gif Man tai baisu cia vaikus auginti, paciai gyventi. Kazkaip nesitikejau kad salis iki tokio dugno nusiritus. Kalbant apie to berniuko istorija, zodis liudna cia atstoja tik mikroskopine dalele kaip yra istiesu .. As negaliu nustot galvot apie tai, naktim negaliu miego, valgyt nesinori. Eini ir virkauji kas antra zingsni,neiseina is galvos ir nesuvoki kaip gali buti tokiu zveriu ant zemes... neiseina suvokti.. Apie koki gyvenima galima cia kalbeti? kas darosi uz uzdaru duru pas zmones, kiek dabar nauju istoriju lenda..
Zinoma kol busim cia, bandysim kiek imanoma prisideti prie pokyciu, kuriu bando pasiekti paciu zmoniu suburtos organizacijos. As kazkaip prisimenu kai mes patys augom, tokie dalykai buvo nematyti negirdeti. Dabar toks jausmas kad kazkokiam pragare atsidurem verysad.gif

QUOTE(Piktukė @ 2017 01 31, 09:28)
Burbuliacija, nesenai ziurejau pokalbi su gydytoju Kevalu, tai kas baisiausia, tai vaikai suzalojami iki invalidumo ir daktarai priversti grazinti juos i tuos pacius namus, o zalotojai uz vaiku invaliduma dar ir po 600 eur gauna kas menesi. Kaip jums istatymai?

Piktuke, taip girdejau as ir ta interviu, ir visus kitus... Visa sistema sioj saly yra degradavus. Per 20 kazkiek tu nepriklausomybes metu salis nusirito visiskai. Seime cirkai vyksta, visos socialines istaigos, sedi visi siltai siknas padeje ir niekam niekas neidomu.. Policija nosis krapsto. Nera zodziu..
Atleiskit gal as cia per karstai ta tema, bet esu soke..

Piktuke, sveikatos jums, sakes taip visiem trim susirgt
doh.gif
Atsakyti
Burbuliacija, tu teisi. Išties baisūs tie įvykiai ir paveikia ne juokais..ir aš prislėgta vaikščiojau, dūšioj vietos nerandu, psžiūrėjus į tą vaikelį širdis stoja verysad.gif bet aš manau, kad tų tokių istorijų visada buvo, bet niekada jos tiek nebuvo keliamos į viešumą ir viešai nagrinėjamos žurnalistų. Aš ksip tik manau, kad visuomenė darosi sąmoningesnė ir žmonėms tapo nebe dzin. Nebebijoma nieko kelti į viešumą, garsiai kalbėti, rengti akcijas, mitingus ir nebetylėti.

Mano vyras labai seniai atlikinėjo praktiką globos namuose. Tai kiek ten tokių subaladotų atimtų vaikų būdavo! Bet niekas tiek nekalbėjo, niekas ir nežinojo..

Šitoj vietoj aš kaip tik manau, kad mažais žingsniais judam į priekį: dabar tikrai mažiau geriančio jaunimo, mažiau rūkančių (seniau mokyklos ir laipyinės apspitę buvo), žmonės nebebijo skųstis, kreiptis į teismus, kovoti už savo teises. Valdžia - aišku, kad taip. Liūdnas vaizdas..kaip su tais valstiečiais...bet kas tuos avinus išrenka?? Mes patys..belieka viltis, kad kituose rinkimuose labiau pasiseks ir naujai atėjusi valdžia spręs ne FET etikos klausimus, ne darbo kodeksus taisys, o iš spręs Valstybės esmines problemas.

Taip kad aš manau, kad tik nuo mūsų priklauso, kur ir kaip mes gyvensim. Taigi-dalyvsuk savanoriškoj veikloj, kviesk mus čia visas, ir msžais žingsneliais judėsim į priekį 💗
Atsakyti
QUOTE(Atisa @ 2017 02 03, 00:11)
Burbuliacija, tu teisi. Išties baisūs tie įvykiai ir paveikia ne juokais..ir aš prislėgta vaikščiojau, dūšioj vietos nerandu, psžiūrėjus į tą vaikelį širdis stoja verysad.gif  bet aš manau, kad tų tokių istorijų visada buvo, bet niekada jos tiek nebuvo keliamos į viešumą ir viešai nagrinėjamos žurnalistų. Aš ksip tik manau, kad visuomenė darosi sąmoningesnė ir žmonėms tapo nebe dzin. Nebebijoma nieko kelti į viešumą, garsiai kalbėti, rengti akcijas, mitingus ir nebetylėti.

Mano vyras labai seniai atlikinėjo praktiką globos namuose. Tai kiek ten tokių subaladotų atimtų vaikų būdavo! Bet niekas tiek nekalbėjo, niekas ir nežinojo..

Šitoj vietoj aš kaip tik manau, kad mažais žingsniais judam į priekį: dabar tikrai mažiau geriančio jaunimo, mažiau rūkančių (seniau mokyklos ir laipyinės apspitę  buvo), žmonės nebebijo skųstis, kreiptis į teismus, kovoti už savo teises. Valdžia - aišku, kad taip. Liūdnas vaizdas..kaip su tais valstiečiais...bet kas tuos avinus išrenka?? Mes patys..belieka viltis, kad kituose rinkimuose labiau pasiseks ir naujai atėjusi valdžia spręs ne FET etikos klausimus, ne darbo kodeksus taisys, o iš spręs Valstybės esmines problemas.

Taip kad aš manau, kad tik nuo mūsų priklauso, kur ir kaip mes gyvensim. Taigi-dalyvsuk savanoriškoj veikloj, kviesk mus čia visas, ir msžais žingsneliais judėsim į priekį 💗

Na duok dieve kad cia butu judejimas i prieki, gal as per ilgai nuo lietuvos atitrukus buvau. Bet beda ta kad Lt nera like tu zmoniu, visi normalus issilakste, todel ir nebera ka i tuos seimus rinkt. Vienas kitas aisku, yra, matosi zmones dar rupi kazkas, bet tai tokia mazuma ( turiu omeny tarp tu politiku) duok die kad jie sugebetu pasiektu kazkokiu pokyciu. Juk kai parodo dabar tuos teisejus ir teismus ir kokios 'bausmes' ir pateisinimai tiems galvazudziams skiriama, isteisina, paleidzia, uzglaisto, nuslepia. Atrodo nu gal ir prakalbo zmones daugiau, gal pradejo kreiptis i tuos teismus, bet kiek gero is ju galima tiketis? Iskils kita problema- pritruks tu socialiiu staigu, prieglaudu ir galu gale kalejimuose vietos, ir vel puse paleidines, nes nebus kur ju deti.. cia didelis uzburtas ratas.. As vis pagalvoju, kitos salys juk turi ta sistema kur paprastos seimos gali tapti globejais tu vaiku is asocialiu ar smurtaujanciu seimu. Valstybe jiems padeda su soc darbuotojais, ir taip tuos vaikus bando is tu liunu istraukti.. O cia kada iki to prieisim? ai nu zodziu, cia neissemiama tema kolkas, ir daug daug darbo reikia ideti VISAI tautai!
Atsakyti
sveikos! Siek tiek vyresniu nei mano vaikuciu mamu noriu paklausti kaip yra su nakties miegu jeigu jau seniai nebevalgo naktimis ir jau visi dantys isdyge, ar tuomet nakties miegas pagareja? 4u.gif dar idomu butu suzinoti kada mazdaug kalesi paskutinieji kruminiai dantukai mirksiukas.gif mano pana pradejo labai neramiai miegoti, ir jau iltiniai isauginti, nauju lyg ir neturetu buti, bet va su miegu tai nieko gero rolleyes.gif Pries miega ir apskritai maniskiai mazai gauna filmuku ar kazkokiu labai smegenis aktyvinanciu dalyku (i savaite 1-2 k paziuri max cia jau, dazniausiai isvis nejungiu nieko). Dabar pradejo nakti busti ir verkti kad pasimciau pas save blink.gif tai kazkaip kai nieko jai neskauda, na betn jau neturetu o cia tik prisiglaust prie manes nori tai net nzn ar ta leisti ir patenkinti jos ta poreiki. Juolab, kad artimiausiu metu laukia dideli pokyciai ir numatyta migdyti vaikus kitame kambaryje ir net ne vaikiskose lovytese unsure.gif rolleyes.gif
Atsakyti

Krown matyt kiek vaikų tiek istorijų. N pusbrolį naktį nustojo maitinti metų ir 8 mėn., perkėlė į jo lovytę ir beveik iš karto pradėjo išmiegoti visą naktį. 

N nustota maitinti 1,9, į savo lovą perkelta 2,1 ir matyt nebuvo nakties kuomet išmiegotų nepabudus. Dabar jau maždaug mėnesį, kai išsikraustė į savo kambarį ir jau buvo kokios 4-5 naktys kai išmiegojo pilnai! Mūsų atveju miegas kitame kambaryje iš lėto taiso sitauciją! Bet aišku bėgti naktį į kitą kambarį nėra labai smagus užsiėmimas. 

Atsakyti
QUOTE(Wiliux @ 2017 02 05, 21:49)
<p>Krown matyt kiek vaikų tiek istorijų. N pusbrolį naktį nustojo maitinti metų ir 8 mėn., perkėlė į jo lovytę ir beveik iš karto pradėjo išmiegoti visą naktį. </p><p>N nustota maitinti 1,9, į savo lovą perkelta 2,1 ir matyt nebuvo nakties kuomet išmiegotų nepabudus. Dabar jau maždaug mėnesį, kai išsikraustė į savo kambarį ir jau buvo kokios 4-5 naktys kai išmiegojo pilnai! Mūsų atveju miegas kitame kambaryje iš lėto taiso sitauciją! Bet aišku bėgti naktį į kitą kambarį nėra labai smagus užsiėmimas. </p>

Aciu uz atsakyma, Wiliux 4u.gif jetus, kaip tu sveikatos turi lakstyt? nu labai dziugu, kad situacija gereja - optimizmo gyslele man bigsmile.gif nes viduje labai pergyvenu del sito momento, neturesiu kito pasirinkimo kaip tik lakstyti i kita kambari ax.gif unsure.gif matyt jie irgi jaucia ta mano vidini nerima ir pergyvenima rolleyes.gif
Atsakyti
Krown, maniškiui dantukai sudygę jau,nieko neskauda, bet naktim dar vis blūdina blink.gif paryčiais atnešu pieno,kad ilgiau pamiegotų,bet naktį n kartų apkloju-prisitraukiu prie savęs, atsuku atgal į vietą,nes kojas prie burnos pajaučiu ir t.t. ir taip visą naktį. Lovytėj nei pro kur, nes atsistoja naktį arba barškina turėklus unsure.gif nesakau,kad visos naktys tokios,bet didžioji dalis biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

labai smagu, kad tema atsigavo ir kad tiek naujienų apie mūsų vaikučius.
Maniškė, kiek paskaitau, turi daug panašumų charakteriu į Delfinuko mažąją, tai nesikartosiu, nes viskas labai panašiai, tik kad mažesnė manoji:)
Dėl situacijos LT, absoliučiai pritariu Atisai. Nei pridėt nei atimt.
Maniškė turi 16 dantų, viską kramto, ką randa:) Tai tuo galim pasigirti:) Kuo negalim pasigirt, tai gera sveikata, nes tai šis, tai anas išlenda, truputį susilpnėja imunitetas ir vsio kokia sloga jau čia iš niekur:) Kaip ir dabar kad yra.
Nors skiepijom nuo rotaviruso, maniškė prasirgo ir ligoninėj pagulėjo, va ten tai buvo vargelio su ja. Matyt ta rotaviruso atmaina nepateko į vakciną ar kaip, nes nu ščyrai 10-14 dienų su visom komplikacijom užtruko kol pasveiko visiškai. Ligoninė tai kažkoks košmaras, ypač sesutės, matyt pavargusios ir dar vienas vaikas joms statistinis vienetas, tai žodžiu prarėkė mažoji visą laiką ir tiek įsibaimino, kad dabar su jokiu nepažįstamu suaugusiu nebenori bendraut, iškart verkia.
Atsakyti