Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos baginėja vasarą!

Krown,nu pypiec,noriu dvynių 😂😂 paskambinau draugei,kuri dvynukus augina,tai ir ta kava geria!!! O vaikai lovytej "kalbasi" unsure.gif nesuprantu, kaip jūs juos taip išauklėjat biggrin.gif

Miegot einam 21.30 anksciausiai,anksciau nei pro kur,visa diena laksto,zyzia,viska traukia,meta,jei ko negauna-asaru pakalne,siandien kate klozete ismaude, kol valgyt dariau,vakar su rubais i vonia ilipo ir krana pasileido,kol kava uzsipyliau..Kosmaras koks aktyvumas!

Nu, panos,medaliai jums 🎖🎖
Atsakyti
Sveikutes visos 4u.gif
Mes gyvenam gerai, maniskis eina į lopšelį, puikiai atlaikė adaptacija per 3 dienas. Eina labai noriai, daug šiam darželyje mokina nuo įvairių dailės darbelių iki tikrų blynų kepimo. Labai dziaugiuosi puikiomis auklėtojomis ir auklyte, tikrai pasisekė smile.gif Tad jau puikiai įvaldęs savarankiškumą daugelyje gyvenimo atvejų. Tikras miegalius, koks buvo nuo naujagimystes, toks ir liko smile.gif Pietų miega 3 val , užmiega nakčiai 21 iki 7 ryto be prabudimų. Kadangi visiškai neserga ( bent kol kas kaip aukletojos sako " etatinis" smile.gif ), tai aš turiu labai daug laisvo laiko sau ir šeimai, ir mokslui . Mėgstame ir dažnai einame į įvairius spektaklius vaikams, žaidimo kambarius ir kt.
Kai išleidau į lopšelį supratau koks jau didelis vaikas smile.gif Sekmes , tai tiek trumpai apie mus ;)
Atsakyti
Sveikos.
Jau maniau, kad taip tema ir užsibaigs. Vis dar karts nuo karto užeidavau, bet tuščia, kaip tuščia.
Mes gyvenam neblogai, kavai ir arbatai randu laiko smile.gif mažoji paaugo, tai žymiai savarankiškesnė. Daug pliurpia, varto kygeles, žaidžia su bet kuo, nuo lego iki bliūdų, komodų kraustymo ir tt., ir to dėmesio nemažai reikalauja, bet kažkaip susitariam smile.gif vakarais su tėčiu užsižaidžia, o aš tuo tarpu ką nors kepu, kepu. Nežinau, bet noras kepti pyragus, sausainius po gimimo taip ir neatšlijo biggrin.gif reiks eit į turgų biggrin.gif o šiaip tikrai faina, kai vaikai paauga, jie tokie nerealūs wub.gif geriausia mano draugė wub.gif be abejo visko būna, bet kažkaip tie blogumai pasimiršta. Jūsų vaikai pastebėjau eina anksti miegot, o mes šiuo atveju nepopuliarūs, eina 22.30 -23.00, keliasi 9-9,30. Pietų miega 1-1,5-2 val. Kai kalasi dantys, naktimis būna nemiego valandų. Pati dar maitinu ir po truputį galvoju apie nutraukimą. Tai tiek smile.gif
Atsakyti
Ooo, prabilo mamytes bigsmile.gif Smagu!! as uzsukdavau irgi, bet po to vis reciau nes niekas neberase nieko, bet va uzejau ir jau kazkas atkuto biggrin.gif thumb_yello.gif

Atisa, ale tavo tinginiukas tokiu spartuoliu patapo bigsmile.gif Dar atsimenu kaip kalbejom kad nei sliauzia nei ropoja, va kaip keiciasi viskas biggrin.gif Taip ir buna, kam vienas tam dvigubai kartais biggrin.gif

Nu as savais nesiskundziu, ir kavos ir visko speju, kaip visada. Dirbu nemazai. Aisku buna visokiu tu dienu, mano dukryte 'sunkesnis' vaikas, pazyzaut ir aplink kojas pasitrint megsta, sunus, savarankiskesnis , linksmas ir ramus, visad susiranda veiklos. Na ne visom gal pasigyriau, bet mes i LT gryzom pagyventi, isitaisem dabar visai salia mano tevu, tai dabar su mama 'bendradarbiaujam' ji man vaikus paziuri kelis kartus i savaite po puse dienos..

Del miego, pas mus kaip ir pas Delfinuka, labai nusivelino miegas, seniau eidavo 20h, po to 21, po to jau 22 o dabar net 23h.. kazkaip taip gavosi, nezinau, keliasi irgi apie 9h, pietu apie pora valandu pamiega. Bet va vakare jau 21h neuzlausi.. Na yra kaip yra, svarbu miega gerai, su viena kita isskirtine naktimi.

Taip ir gyvenam. Davai kokiu nuotrauku sukeliam i albumeli, butu idomu paziuret kaip visi uzauge bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingbri @ 2017 01 25, 10:45)
Sveikutes visos  4u.gif
Mes gyvenam gerai, maniskis eina į lopšelį, puikiai atlaikė adaptacija per 3 dienas. Eina labai noriai, daug šiam darželyje mokina nuo įvairių dailės darbelių iki tikrų blynų kepimo. Labai dziaugiuosi puikiomis auklėtojomis ir auklyte,  tikrai pasisekė smile.gif Tad jau puikiai įvaldęs savarankiškumą daugelyje gyvenimo atvejų. Tikras miegalius, koks buvo nuo naujagimystes, toks ir liko smile.gif Pietų miega 3 val , užmiega nakčiai 21 iki 7 ryto be prabudimų. Kadangi visiškai neserga ( bent kol kas kaip aukletojos sako " etatinis" smile.gif ), tai aš turiu labai daug laisvo laiko sau ir šeimai, ir mokslui . Mėgstame ir dažnai einame į įvairius spektaklius vaikams, žaidimo kambarius ir kt.
Kai išleidau į lopšelį supratau koks jau didelis vaikas smile.gif Sekmes , tai tiek trumpai apie mus ;)

Labas visoms!
Jėga, kaip netikėtai radau postų smile.gif Reikėjo tiesiog imt ir parašyt kokį kartą, nes žiūriu visos ateina, pažiūri ir išeina smile.gif
Ingrbri, faina! Vis galvojau, kaži kaip sekasi taviškiui. O kaip tau pačiai praėjo adaptacija vaiką išleidus? Man jau dabar viduriai verčias nuo tos minties. O visą dieną daržely būna? Ar į privatų leidžiat, ar į valstybinį?
Pas mus tai nieko naujo, gyvenimas geras. Kavą išgeriu. Žiūrint aišku, kas tas gėrimas. Pvz, pirmą kavą geriu per pusryčius. Antrą ir trečia eigoj dienos biggrin.gif Naktys ne kažką. Kol kas rekordas kelis kartus pasitaikęs - 6 valandos nepertraukiamo miego. O dažniau vis kuičias zyzauja kas nors. Grafikas kėlimosi ryte ir gulimo miegoti nuo pirmų mėnesių nepasikeitęs, tik pietų miegų mažai likę. Dažniausiai du miegai po 30-40 min. Padarius vieną miegą, lieka vienas tokios pačios trukmės. Tai man geriau tada du biggrin.gif
Maniškiai tai irgi ir smalsūs ir aktyvūs. Vienas visad viską mato, kas kur vyksta, kas kur ką padeda, tai viską būtinai turi pačiupt ir neštis apžiūrinėt. Kitas profas ką nors išjungt/įjungt, atsukt kokį varžtelį ir pan. smulkiosios motorikos reikalaujančius darbelius atlieka. Neliūdna. Sėdžiu apsauginiais varteliais apsistačius ir gerai man biggrin.gif Nu pvz, nuo to laiko, kai žaidimas su klozeto vandeniu tapo žaidimu su tuo vandeniu makaluojant dantų šepetukais ir mano plaukų šepečiais, kol kas į vonią vieniem jiems draudžiama biggrin.gif Savaitgalį buvo pažįstama svečiuose su vyresniu vaiku. Šis atsinešė tokį šviečiantį robotą. Vienam nerealiai patiko! Tada dar paaiškėjo, kad turim namie tokią mašiną-transformerį, kuri ten rėkia, šviečia, pati važinėja ir keičia kryptį, žodžiu total chaosas namuose, tai pasirodo mano vaikam labai labai nerealiai patinka biggrin.gif O aš čia knygutę pažiūrėkit, lavinamą žaisliuką pažaiskit. O jiem va tokio va rėkiančio šviečiančio žaislo reikėjo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lock: 29 sausio 2017 - 21:59
QUOTE(Atisa @ 2017 01 25, 01:09)
Miegot einam 21.30 anksciausiai,anksciau nei pro kur,visa diena laksto,zyzia,viska traukia,meta,jei ko negauna-asaru pakalne,siandien kate klozete ismaude, kol valgyt dariau,vakar su rubais i vonia ilipo ir krana pasileido,kol kava uzsipyliau..Kosmaras koks aktyvumas!

Ha, ha, skaniai pasijuokiau biggrin.gif katei turbūt patiko smile.gif

QUOTE(Ingbri @ 2017 01 25, 11:45)
Sveikutes visos  4u.gif
Mes gyvenam gerai, maniskis eina į lopšelį, puikiai atlaikė adaptacija per 3 dienas. Eina labai noriai, daug šiam darželyje mokina nuo įvairių dailės darbelių iki tikrų blynų kepimo. Labai dziaugiuosi puikiomis auklėtojomis ir auklyte,  tikrai pasisekė smile.gif

Primink, kiek taviškiui laiko? aš turėčiau nuo vasario 1 išleist ir tikrai negalvoju, kad jie jam dideli smile.gif maniškiai vis dar nieko nekalba. Pana savo kalba daug varo, bernai tik u ir e, daugiau nieko. Sakiau kai paliksiu pirmą kartą jau auklytėms vesti į lauką, pati kur nors netoli būsiu. Nu labai aktyvūs vaikai, lauke į visas puses varinėja, o darželyje dažnai vartai praviri pagrindiniai, nežmoniškai bijau, kad į gatvę neišlėktų.

O šiaip vaikai protingi, viską tikrai supranta, padaro ko paprašau, bet va su kalba tai ne kas. Panai apskritai įtarinėju, kad arba jai ant ausų kritę, arba pana moka totalų ignorą ant visų užmesti ir daryti ką ji nori nieko negirdėdama. Bernai tai apskritai galėtų tik vienas kitą turėti ir aš jiems mažai reikalinga smile.gif dūksta per dienas kartu, man nebent patramdyt reik smile.gif

Burbuliacija, vis pmirštu pkalbint tave fb, kaip jums sekasi lt? kaip vaikams žiema? smile.gif jūs gi nepratę prie šalčio smile.gif
Atsakyti
labai smagu paskaityti visu gyvenimus ir nuotykius ir naujus patyrimus 4u.gif

Piktuke, smagu kad tavo broliukai tokie vieningi, kai turi vienas kita, tau tikrai truputi lengviau.. Na o panyte, tai , kaip ir anskciau snekejom, su charakteriu ji, i maniske panasi is visu pasakojimu biggrin.gif

Nieko, prei tu salciu kaip ir pripratom, nera jie tokie dideli kolkas. gal labai ir neatsals. prie kai ko kito sunkiau priprasti, nesipletosiu, bet turiu omeny prie to, prie ko sveikas zmogaus protas niekada nepripras.. verysad.gif

Merginos, gal kaikas jau ir prisidejot, kas dar ne, prasau, prisijunkite prie sio puslapio fb

https://www.facebook...98874327251647/

sekite ir dalinkites. Bandykim kazka keisti toj musu varganoj salelej... heart.gif
Atsakyti
Labas rytas!
Piktuke, Burbuliacija, Krown ir kitos "daugiavaikes" mamytės,na-jūs juk nuo pat pradžių buvot supermamos,labai smagu,kad tokios ir likot! wub.gif wub.gif

Piktuke,maniškis irgi tingi šnekėt. Dukra tokio amžiaus jau labai daug kalbėjo,ir į puoduką darė be problemų,nebent netyčia atsitikdavo nelaimė. O sūnus tinginys-keletą žodžių sako, o daugiau balbatuoja savo kalba ir viskas. Ant puoduko irgi nelabai. Padaro, jei iskart po miego pasodinu,bet taip tai nelabai. Jam yra neįmanoma išsėdėti daugiau,nei 1 minutę ramiai. Tai mes filmukus žiūrim tuo metu 😂
Burbuliacija, sveika sugrįžusi namo!! 4u.gif kaip smagu,kai kažkas grįžta,ne tik išvažiuoja 😊 taip, to berniuko istorija turbūt kiekvieno širdį paliete..liūdna verysad.gif
Atsakyti
Burbuliacija, nesenai ziurejau pokalbi su gydytoju Kevalu, tai kas baisiausia, tai vaikai suzalojami iki invalidumo ir daktarai priversti grazinti juos i tuos pacius namus, o zalotojai uz vaiku invaliduma dar ir po 600 eur gauna kas menesi. Kaip jums istatymai?

Atisa, viena tenka labiau uzimti, nes gi jam liudna smile.gif teks antra gamintis biggrin.gif Arba du iskart biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Piktukė @ 2017 01 30, 22:19)
Primink, kiek taviškiui laiko? aš turėčiau nuo vasario 1 išleist ir tikrai negalvoju, kad jie jam dideli smile.gif maniškiai vis dar nieko nekalba. Pana savo kalba daug varo, bernai tik u ir e, daugiau nieko. Sakiau kai paliksiu pirmą kartą jau auklytėms vesti į lauką, pati kur nors netoli būsiu. Nu labai aktyvūs vaikai, lauke į visas puses varinėja, o darželyje dažnai vartai praviri pagrindiniai, nežmoniškai bijau, kad į gatvę neišlėktų.

Maniškui dabar 2 metai ir 4 mėnesiai, į darželį pradėjau leisti beveik 2 metų nuo rugsėjo 1 dienos. Trumpai apie adaptaciją : ugdymo įstaigą ir auklėtoją rinkausi labai atsakingai, nes tai pagrindas dėl ko vaikas gali greitai adaptuotis. Rašiau prašymą į kurią grupę norėčiau, kad patektų. Viskas pavyko, tad birželio mėnesį į savaitę kartą nueidavome į darželio teritorją pažaisti su kitais vaikais lauke. Tuo pačiu pabendraudavau ir su būsimą auklėtoja. Ji tada jau pamačius mano vaiką sakė, kad jam problemos su adaptacija nebus, maniškis labai mėgstantis bendrauti, gerai jaučiasi svetimose vietose ir pan. Rugsėjo 1 diena palikau 1 valandai, atėjus pamačiau stovintį su auklėtoja prie lango ir žiūrinti pro jį. Tą dieną trumpai paverkė man išėjus. Kitą dieną jau palikau 3 val , išėjus man paverkė, bet greitai nustojo, pradėjo žaisti. Trečią lankymo dieną jau palikau iki pietų, man išėjus trumpam paverkė, bet toliau jautėsi gerai. Ketvirtą dieną auklėtoją pasakė, kad jau galiu palikti miegoti pietų, jaučiasi gerai, valgo, žaidžia. Visai dienai palikau nuo 6 lankymo dienos. Iš pradžių palikus ir aš norėdavau eiti į darželį ir klausytis ar neverkia ir pan .bet susiimdavau ir neidavau, nes žinodavau jei kas bus blogai aukletoja paskambins. Pirmos savaitės man buvo įtemptos, vis turėdvau telefoną po ranką ir kruptelėdavau nuo kiekvieno skambučio ar ne auklėtoja smile.gif Bet viskas buvo gerai. Maniškis kaip visada apetitu ir miegu niekada nesiskundė, tad ir darželyje puikiai miega ir valgo. Jam viskas skanu smile.gif Tad manau geros sveikatos pagrindas ir yra: geras psichologinis klimatas, miegas ir valgis. Kol kas lankom be praleidimų.
Auklėtojos kaip ir minėjau yra labai puikios, kiekvieną dieną po naują užduotį daro, atsiunčia nuotraukas, tad geras mintis panaudojam vėl namuose. Koncertuoja, eina pas kitus vaikučius į svečius, švenčia gimtadienius. Darželis propoguoja sveiką gyvenseną ir sportą, tad daug užsiėmimų. Man kas patinka, kad arbatos, kakavos, košės be cukraus.
Adaptuojant vaiką darželyje labai svarbu neparodyti savo streso, tuo jau įsitikinau. Vaikai labai jaučia tai. Pirmom dienom prieš vedant išgerdavau net valerijonų lašiukų. Padėdavo ;)
Piktute, pas mus kartais darželyje irgi būna atidaryti pagrindiniai vartai, bijodavau ir aš to, nes maniškis irgi labai judrus. Bet kaip įsitikinau jokių problemų, puikiai klauso auklėtojų, žino kokios yra ribos ir t.t Tad ir jums bus viskas gerai smile.gif Sėkmės jau rytojui 4u.gif
P.S darželis valdiškas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingbri: 31 sausio 2017 - 14:19

Ingbri, džiugu!

piktuke, sėkmės jums. Parašyk, kaip seksis. 

O kaži dienotvarkė darželiuose būna vienoda ar skirtinga? Kada ten miego metas?

Atsakyti
QUOTE(Atisa @ 2017 01 25, 00:09)
Krown,nu pypiec,noriu dvynių 😂😂 paskambinau draugei,kuri dvynukus augina,tai ir ta kava geria!!! O vaikai lovytej "kalbasi"  unsure.gif  nesuprantu, kaip jūs juos taip išauklėjat  biggrin.gif

Nu, panos,medaliai jums 🎖🎖

Sveikutes smile.gif
As irgi karts nuo karto uzeidavau bet ramybe cia,arba tiesiog jau jausdavosi kad seniai bebuvau tai iskritusi is sios temos smile.gif Maniskis kaip ir Atisos-bet mano jis nuo gimimo uzvestas.Naktim nemiega normaliai,pastoviai begimas,lekimas,visur lipimas,kritimas,iskraustymas daiktu,piesimas ant grindu ir sienu ir t.t.Labai judrus,aktyvus,zingeidus ir uzsispyres vaikinukas. Tai ryte sukuosi kaip pele rate,paskui ateina aukle o as tik tada puolu padirbeti,o vakare sukames abu su vyru.Maniskis nuo gimimo susipykes su miegu,tai ir dabar sunkiai uzmigdom,geriausiu atveju uzmiega 22.30,bet siaip dazniausiai 23.20. Buvo keli menesiai kad uzmigdavo tik po 1nakties,nes jam tarsi kvepavimas antras atsirasdavo smile.gif Siunte mus del hyperaktyvumo bet nepasitvirtino,tiesiog labai judrus vaikinas.O miegoti ateis laikas sake miegos. O siaip,jo kai perskaiciau ATISOS parasyma,pagalvojau jetau grynai kaip pas mane smile.gif BET..vistiek svajoju apie dar viena,ir kartais taip liudna kad trecias maziukas buvo netinkamas uzsaldyti.Nesisaugom,bet ir nera kruopstaus bandymo,nes daznai pasirenkam geriau 30 min pamiegoti nei sau laika skirti smile.gif O siaip negaliu atsidziaugti,patiketi,ismyluoti ir atsidekoti kad turiu toki nuostabu suneli smile.gif
Smagu kad truputi temute atgyjo.Visoms dideles sekmes ir svarbiausia sveikatos!!!!!!!!!
Atsakyti