Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 31

Apie indaploves pasakysiu taip - du vaikus užauginau išvis be jokių indaplovių :D Žmonės be jų nemiršta.

Bet.

Indaplovė patogiau, kaip ir automobilis, sauskelnės, skalbimo mašina, be kurių irgi žmonės išgyvena :) Bet jei gali sau leist patogiau gyvent, tai ko ne? Net ir dviese gyvenant.

Tik reikia neužmiršti, kad iš esmės indaplovė nėra skirta plauti dviem puodukam - ji skirta plauti daugiau. Du puodukus patogiau išsiplauti rankomis - daug greičiau, indaplovė tai darys mažiausiai valandą. Bet kai ateina svečių, pavyzdžiui, arba kulinarinio priepuolio metu suterlioji daug visokių bliūdų, tai sukiši viską į indaplovę ir sėdi sau kaip rožė :D

Užtai manau, kad jei jau imt tą indaplovę, tai imt normalią, nes ką plausi toj mažytėj - dvi lėkštes ir puodą? Daugiau nesukiši, kartais ir į tą 60ties štabeliuoji štabeliuoji nesuštabeliuoji... O kelis ten indus taigi ir rankom išsiplauni per 3 min ir ramu. Juolab ateis svečių gauja - tai ką, per kelis kartus į tą indaplovę kiši? Vėl be ryšio...

Žo, aš tai manau - arba didelė, arba jokios. Mažos paskirtis man neaiški iki šiol. Vienišai bobutei bliūdams po sausainių kepimo plauti, kad nereiktų vargti, dovana sūnaus iš Amerikos? Arba dažnai baliavojantiems, mažai patalpų turintiems, plauti tik taurėms, kitką - rankomis? Arba kam nors, kas mažai indų naudoja, bet pas ką šiltas vanduo sunkiai atsibėga, ir reikia laukt 10 min, kol ims karštas bėgti?
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2016 08 31, 09:08)
Apie indaploves pasakysiu taip - du vaikus užauginau išvis be jokių indaplovių :D Žmonės be jų nemiršta.

Bet.

Indaplovė patogiau, kaip ir automobilis, sauskelnės, skalbimo mašina, be kurių irgi žmonės išgyvena :)  Bet jei gali sau leist patogiau gyvent, tai ko ne? Net ir dviese gyvenant.

pas mus 5 asm šeima. Telpa visi pusryčių, pietų, vakarienės ir valgymo ir gaminimo reikalai. Jeigu gaminimo priepoliai ar po vakaruškos - paleidi per du kartus: iš vakaro, tada ryte iškraustai ir paleidi dar kartą. Aišku, kai ką imi ir rankom išsiplauni. Ne viską ir toje indaplovėje gali plaut. Arba kokio puodo prireikė - atsidarei, išsitraukei, rankom išsiplovei ir tiek. Aš nežinau, ką su ta 60cm veikt lotuliukas.gif iš kur tiek indų gaut? lotuliukas.gif Nes nusipirkus indaplovę ėjom indų ir įrankių pirkt, nes pritrūkom lotuliukas.gif Teisybės dėlei reikia pasakyt, jog kol kas gaminimo priepoliai valdomi brangiais vaistais iš Amerikos lotuliukas.gif o vakaruškas (vasarines) stengiamės organizuoti sodyboj. O ten indaplovės nėr lotuliukas.gif

tai žodžiu reziumas toks, kad reikia 60cm nusipirkt, panaudot, o tada nesuprasiu, kaip mes su 45cm visą laiką vargom? Teisingai galvoju?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 31 rugpjūčio 2016 - 09:25
QUOTE(Noa @ 2016 08 31, 10:08)

Bet.

Indaplovė patogiau, kaip ir automobilis, sauskelnės, skalbimo mašina, be kurių irgi žmonės išgyvena :)  Bet jei gali sau leist patogiau gyvent, tai ko ne? Net ir dviese gyvenant.

Tik reikia neužmiršti, kad iš esmės indaplovė nėra skirta plauti dviem puodukam - ji skirta plauti daugiau. Du puodukus patogiau išsiplauti rankomis - daug greičiau, indaplovė tai darys mažiausiai valandą. Bet kai ateina svečių, pavyzdžiui, arba kulinarinio priepuolio metu suterlioji daug visokių bliūdų, tai sukiši viską į indaplovę ir sėdi sau kaip rožė :D

Užtai manau, kad jei jau imt tą indaplovę, tai imt normalią, nes ką plausi toj mažytėj - dvi lėkštes ir puodą? Daugiau nesukiši, kartais ir į tą 60ties štabeliuoji štabeliuoji nesuštabeliuoji... O kelis ten indus taigi ir rankom išsiplauni per 3 min ir ramu. Juolab ateis svečių gauja - tai ką, per kelis kartus į tą indaplovę kiši? Vėl be ryšio...

Žo, aš tai manau - arba didelė, arba jokios. Mažos paskirtis man neaiški iki šiol. Vienišai bobutei bliūdams po sausainių kepimo plauti, kad nereiktų vargti, dovana sūnaus iš Amerikos?  Arba dažnai baliavojantiems, mažai patalpų turintiems, plauti tik taurėms, kitką - rankomis? Arba kam nors, kas mažai indų naudoja, bet pas ką šiltas vanduo sunkiai atsibėga, ir reikia laukt 10 min, kol ims karštas bėgti?

arba tiems, kuriems netelpa 60cm tongue.gif turim dabar didelę - sukaupiam indų, pakankamai, bet puodų aš vis tiek ten nededu..nes neišplauna gerai 4u.gif turėsim dabar 45 cm - būsim dviese, manau, bus gerai cool.gif kaip ir minėta - kelios lėkštės, stiklinės - nu žodžiu viena diena dirbančių žmonių, kai nuo ryto pora puodukų ir vakare jau lėkštės ir puodukai biggrin.gif
Atsakyti
Nebūčiau tokia kategoriška dėl mažos indaplovės. 10 komplektų nėra taip mažai. Didelėj telpa 14-15. Aišku jeigu vietos yra, geriau normali didelė, o ne maža, bet kai aš nekenčiu indų plauti, o mano vyras irgi jau pavargo už indaplovę dirbt, tai dėsim mažą toj savo miniatiūrinėj virtuvėj. Katilų ten neplausiu, bet lėkštėm ir bliūdam tikrai vietos joj užteks.
Atsakyti
QUOTE(*magnifique* @ 2016 08 31, 09:47)
Turbut jau pasikartosiu n-aji karta...skaiciau atsiliepimus apie indaploves dydi, kaip ir dauguma uz 60cm. O ka manote jus? 45 cm neverta? Kol kas mes dviese gyvename ir nesiskundziu plaudama rankomis  smile.gif bet pasipildys kada nors seima, o tada tikrai bus nepamainomas daiktas  smile.gif taupiau ir patogiau 60 cm?

truputį dar pasipasakosiu...
mes jau daug metų turim 60 cm.. bet būdavo per šventes tik naudodavom biggrin.gif nes labai gražiai stiklus išplauna wub.gif bet.. jau kelinti metai nuolatos naudojam thumbup.gif nu sudėjai ir ramu wub.gif bet kai dabar įsirenginėjam naują ir mažiuką butuką.. aš net pamiršau apie tą indaplovę.. kol mūsų nepaklausė - o razetės indaplovei nereikia? lotuliukas.gif tai va, dabar bus 45cm nes didesnės nėr kur įkišt...ir kaip jau rašyta buvo..tai čia viskas dėl patogumo wub.gif dėl laiko taupymo.. wub.gif tad būtinai dėkitės, ir jei leidžia galimybės, 60 cm 4u.gif geriau kelias dienas parinkt indus, bet jei šeimyna didės ateityje, ar bus didelių balių - bus ramu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyteee @ 2016 08 31, 09:25)
arba tiems, kuriems netelpa 60cm tongue.gif  turim dabar didelę - sukaupiam indų, pakankamai, bet puodų aš vis tiek ten nededu..nes neišplauna gerai 4u.gif  turėsim dabar 45 cm - būsim dviese, manau, bus gerai cool.gif  kaip ir minėta - kelios lėkštės, stiklinės - nu žodžiu viena diena dirbančių žmonių, kai nuo ryto pora puodukų ir vakare jau lėkštės ir puodukai biggrin.gif

nu mūsų 45 ir puodus suplauna, ir stiklinius kepimo bliūdus - viską lotuliukas.gif aišku, jeigu ten pridegė kas, tai ji niekada neišplaus. Bet ir tai, kitą kartą per degėsius prabraukei ir sumetei pabaigt skalbt indaplovei. Aš net keptuvę ten sukišu, gartraukio filtrus lotuliukas.gif
aišku, kepimo skardos jau nebetelpa, tada rankytėm. O į 60cm gal ir kepimo skardos telpa?
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 08 31, 10:35)
nu mūsų 45 ir puodus suplauna, ir stiklinius kepimo bliūdus - viską  lotuliukas.gif aišku, jeigu ten pridegė kas, tai ji niekada neišplaus. Bet ir tai, kitą kartą per degėsius prabraukei ir sumetei pabaigt skalbt indaplovei. Aš net keptuvę ten sukišu, gartraukio filtrus  lotuliukas.gif
aišku, kepimo skardos jau nebetelpa, tada rankytėm. O į 60cm gal ir kepimo skardos telpa?

čia gal dar įpročio reikalas 4u.gif naujose 60 cm viršuje net skyriukas yra skardom thumbup.gif mūsų ardo - dar tokios funkcijos neturi bigsmile.gif bet šiaip ji šaunuolė, nemažai metų mum tarnauja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 08 31, 09:24)
pas mus 5 asm šeima. Telpa visi pusryčių, pietų, vakarienės ir valgymo ir gaminimo reikalai. Jeigu gaminimo priepoliai ar po vakaruškos - paleidi per du kartus: iš vakaro, tada ryte iškraustai ir paleidi dar kartą. Aišku, kai ką imi ir rankom išsiplauni. Ne viską ir toje indaplovėje gali plaut. Arba kokio puodo prireikė - atsidarei, išsitraukei, rankom išsiplovei ir tiek. Aš nežinau, ką su ta 60cm veikt  lotuliukas.gif iš kur tiek indų gaut? lotuliukas.gif Nes nusipirkus indaplovę ėjom indų ir įrankių pirkt, nes pritrūkom  lotuliukas.gif Teisybės dėlei reikia pasakyt, jog kol kas gaminimo priepoliai valdomi brangiais vaistais iš Amerikos  lotuliukas.gif o vakaruškas (vasarines) stengiamės organizuoti sodyboj. O ten indaplovės nėr  lotuliukas.gif

tai žodžiu reziumas toks, kad reikia 60cm nusipirkt, panaudot, o tada nesuprasiu, kaip mes su 45cm visą laiką vargom? Teisingai galvoju?

tikriausia aš gyvent nemoku lotuliukas.gif Pas mus 60 cm ir jei visą dieną būnam namuose, tai man 2-3 tenka indaplovę leisti g.gif Ryte išrenku, tada sukraunu pusryčių indus, vyro naktipiečių indus (taaaai, jis pas mane mėgsta naktim maitintis), kačių dubenėlius. Po pietų leidžiu, o tada po vakarienės ir tai dar ir rankomis plauti lieka ką g.gif Vieno karto pakanka tik kai dieną namuose nebūnam rolleyes.gif Puodus dedu (tuos, kur telpa), man juos puikiai Fairy kapsulės išplauna
Atsakyti
QUOTE(saulyteee @ 2016 08 31, 09:32)
truputį dar pasipasakosiu...
mes jau daug metų turim 60 cm.. bet būdavo per šventes tik naudodavom biggrin.gif nes labai gražiai stiklus išplauna wub.gif  bet.. jau kelinti metai nuolatos naudojam thumbup.gif  nu sudėjai ir ramu wub.gif  bet kai dabar įsirenginėjam naują ir mažiuką butuką.. aš net pamiršau apie tą indaplovę.. kol mūsų nepaklausė - o razetės indaplovei nereikia? lotuliukas.gif  tai va, dabar bus 45cm nes didesnės nėr kur įkišt...ir kaip jau rašyta buvo..tai čia viskas dėl patogumo wub.gif dėl laiko taupymo.. wub.gif  tad būtinai dėkitės, ir jei leidžia galimybės, 60 cm 4u.gif  geriau kelias dienas parinkt indus, bet jei šeimyna didės ateityje, ar bus didelių balių - bus ramu cool.gif

Mes pirmąją kai pirkom, tai pralakstėm visus salonus ir tik viename radom indaplovę pirkt ir dar 45cm! Niekas tada jų tokių nevežė, nes tipo niekas neperka ir čia visiškai nereikalingas daiktas. Nu gal ir nereikalingas niekam, bet man tai wub.gif Man pvz. mikrobanginė nereikalinga ir nesuprantu ją naudojančius, bet ... nu tegu naudoja drinks_cheers.gif
Tai va, greit greit ją nupirkom ir nuo pat pirmos dienos ją naudojom kasdien, kol nusibaigė vargšė betarnaudama lotuliukas.gif tai va kai antrą pirkom, jau tada kokių tik neprivežė ir su funkcijom visokiom ir šviečia ir groja tik rubų nelygina lotuliukas.gif
va, kur tokį daiktą rast? kuris pats rubus lygina, ypač marškinius?
tai dabar vietos yra pakankamai, sakot 60cm pirkt? Nes be indaplovės tai aš nelabai įsivaizduoju virtuvės. g.gif

ir ne į temą truputi - užveskit ant kelio, kur apie BT geriausia pasiskaityt? nu kokią firmą rinktis, kokių funkcijų reikalaut, ką aplamai reiškia "pirolizė" ir pan? gal nukreiptumėt?
Papildyta:
QUOTE(B'ena @ 2016 08 31, 09:42)
tikriausia aš gyvent nemoku  lotuliukas.gif  Pas mus 60 cm ir jei visą dieną būnam namuose, tai man 2-3 tenka indaplovę leisti  g.gif  Ryte išrenku, tada sukraunu pusryčių indus, vyro naktipiečių indus (taaaai, jis pas mane mėgsta naktim maitintis), kačių dubenėlius. Po pietų leidžiu, o tada po vakarienės ir tai dar ir rankomis plauti lieka ką  g.gif  Vieno karto pakanka tik kai dieną namuose nebūnam  rolleyes.gif  Puodus dedu (tuos, kur telpa), man juos puikiai Fairy kapsulės išplauna

va, mes kačių neturim. Va kur yla išlindo. Tos tikriausiai ir prikuičia daugiausiai indų lotuliukas.gif bet va žadam turėt, jeigu Noa parūpins iš naujos vados kokią gražesnę lotuliukas.gif Tai značet vien dėl kačių reik daitytis į 60cm g.gif
Jo, puodus mums irgi išplauna (jei nepridegę). Tik ne Fairy kapsulės, bet nesvarbu. Nu mes irgi ne visi iš vienos lėkštės valgom, bet rečiau leidžiam. max 2x per dieną. ir 45 cm. Bet pilną. Iki lubų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 08 31, 10:48)

ir ne į temą truputi - užveskit ant kelio, kur apie BT geriausia pasiskaityt? nu kokią firmą rinktis, kokių funkcijų reikalaut, ką aplamai reiškia "pirolizė" ir pan? gal nukreiptumėt?

Yra buitinės technikos ištisinės temos čia SM, kur parduotuvės, prekės ir nuolaidos. Ten keli žmogeliukai nuolat pasikapodami pakomentuoja vis ką nors biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 08 31, 09:57)
Mes pirmąją kai pirkom, tai pralakstėm visus salonus ir tik viename radom indaplovę pirkt ir dar 45cm! Niekas tada jų tokių nevežė, nes tipo niekas neperka ir čia visiškai nereikalingas daiktas. Nu gal ir nereikalingas niekam, bet man tai  wub.gif Man pvz. mikrobanginė nereikalinga ir nesuprantu ją naudojančius, bet ... nu tegu naudoja  drinks_cheers.gif
Tai va, greit greit ją nupirkom ir nuo pat pirmos dienos ją naudojom kasdien, kol nusibaigė vargšė betarnaudama  lotuliukas.gif tai va kai antrą pirkom, jau tada kokių tik neprivežė ir su funkcijom visokiom ir šviečia ir groja tik rubų nelygina  lotuliukas.gif
va, kur tokį daiktą rast? kuris pats rubus lygina, ypač marškinius?
tai dabar vietos yra pakankamai, sakot 60cm pirkt? Nes be indaplovės tai aš nelabai įsivaizduoju virtuvės.  g.gif

Papildyta:

va, mes kačių neturim. Va kur yla išlindo. Tos tikriausiai ir prikuičia daugiausiai indų  lotuliukas.gif bet va žadam turėt, jeigu Noa parūpins iš naujos vados kokią gražesnę  lotuliukas.gif Tai značet vien dėl kačių reik daitytis į 60cm  g.gif
Jo, puodus mums irgi išplauna (jei nepridegę). Tik ne Fairy kapsulės, bet nesvarbu. Nu mes irgi ne visi iš vienos lėkštės valgom, bet rečiau leidžiam. max 2x per dieną. ir 45 cm. Bet pilną. Iki lubų  lotuliukas.gif

Jei tik sausu maitinsite, tai tiek ten tų indų susidarys, bet aš saviškėms duodu ir žalią mėsą, tai tenka plaut pjaustymo priemones, dubenėlius ir dar patiesiu tokį daiktą, kurį paprasčiausiai indaplovėje plauti.
Kas liečia BT, va čia tai taupysiu ax.gif Orkaitę su pirolize turiu 10 metų, bet jungiau tik gal kokius 4 kartus, nes man tas karštis virtuvėje ir degėsiu smarvė žiauriai nepatinka, oras namuose kaip išdegęs būna, bet kol kas gyvenam be rekuperacijos, tai gal tame bėda. Kaimynė labai naudoja, tad kaip kam. Man paprasčiau tiesiog išvalyti ir ramu. Ieškau su kuo daugiau mechanikos ir ne mažiau 74 litrų, daugiau man iš orkaitės nereikia blush2.gif Indaploves pakeičiau per 10 metų 3, nu pareina jos ir nebetaisomai, bet ir naudoju labai daug. Šiuo metu turiu pigiausią Beko ir neturiu jokių priekaištų g.gif Kaitlentė bus indukcinė, standartinio dydžio, nors labai norėjau tos didžiulės, bet jau prasideda problema, kai sugenda, būtent tokių pačių išmatavimų gali ir nebūti pardavime, o planuoju granitinį stalviršį, tad jo taip lengvai nepakeisi g.gif Dar, kad valdymas būtų patogus ir dvi kaitvietės susijungtų į vieną g.gif Gartraukis įmontuojamas, o šaldytuvą ir šaldiklį senus pasiimsim, aišku įmontuojamas būtų puiku, bet pataupysim kol senukai veikia blush2.gif
Atsakyti
Pas mane katės maitinimos nelimituotai, t.y. jos turi šėryklę, kuri visada pilna, ir ėda kada nori kiek nori, užtai indų nenaudoja :D

Skarda telpa. Puodas telpa.

Apie BT nieko neišmanau, galiu tik pasakyt, ką pirko mano dieds, kuris ten labai gilinosi. Tai indaplovę jis pirko siemens kažkokią. Bet aš neklausiau, kodėl pirko tą, ką pirko, nes tingiu klausytis :D Ai nu, koks mano reikalas :D Bet plauna ta siemens tikrai gerai, aš ja patenkinta.

Prieš tai naudojau seną neintegruojamą Beko. Atvirai pasakius, ji irgi plovė gerai, negaliu jai turėti pretenzijų.

Jungiu paprastai kartą per dieną. Per dieną prikaupiu, vakare paleidžiu, naktį išplauna, ryte išimu ir vėl imam kaupti :D
Atsakyti