Įkraunama...
Įkraunama...

Nerimas dėl darbo

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2016 08 08, 23:55)

Papildyta:
Norit - patrumpinsiu jums tą laikotarpį....

?
Atsakyti
QUOTE(dewofsoul @ 2016 08 08, 23:02)

Eikit vėl į biuletenį po 3 dienų po prašymo padavimo.
Nepriklausomai nuo to kiek turėsit nedarbingumą, tas 14 dienų laikotarpis neprasitęsia.
Galit pas administratorę sužinoti tiksliau.
Atsakyti
Skaičiau temą pradžioje susidomėjus, paskui atsainiai... Pamąstymai tokie:
QUOTE(dewofsoul @ 2016 08 08, 13:12)
Tačiau pirma noriu paklausti: ar labai didelė nuodėmė apie savo nedarbgumą informuoti ne darbdavį, o biuro administratorę-personalo vadovę?
Jokia čia nuodėmė. "Nuodėmės lygis" priklauso nuo vadovo ambicijų.
Gaunat nedarbingumą, paskambinat kad ir buhalteriui, buhalteris SODROS sistemoje mato visus reikiamus duomenis ir informuoja atsakingus asmenis. Tie atsakingieji sprendžia klausimą, kaip organizuoti darbą darbuotojo ligos metu.

QUOTE(IDOMUCIA @ 2016 08 08, 22:47)
Yra dar vienas variantas - prasyti didesnes algos, geriausia dvigubai didesnes. Po to jau galima apie uzsieni uzsiminti...
Gera mintis.

Patarimas temos autorei: paskaitykite "Atleisk savo šefą". Čia nėra receptas visiems gyvenimo atvejams, bet veiksmų idėjų galima pasisemti.
O atsargos dėliai pasikonsultuokit Darbo inspekcijoje, o dar geriau - su advokatu.
Atsakyti
QUOTE(Shpulia @ 2016 08 08, 14:58)

Nu o jeigu... Va taip va tiesiogiai paskambini kokiam nusižiūrėtam direktoriui kad ir rytoj ir paprašai susitikimo. Nueini, pasisiūlai pas ji dirbti... Ką jis darys? Iškart puls skambinti tavo dabartinei vadovei ir klausti - ''kaip ten dirbasi tokiai dewofsoul? kokia ji darbuotoja?'' Nu koks tada naxren jis vadovas, jei pats neturi savo nuomonės, kad jam reikia tos ponios rekomendacijų... Ar tu tikrai nori darbintis pas jį?

Tiesiog negaliu nepakomentuot i sitai. Mano vyro vadovybe kitame mieste, siame darbe jo pareigos aukstos, nors pareigybes ivardintos ne " direktorius". Naujus darbuotojus pas save priima jis, pagal savo nuoziura, kuris kelia abejoniu - pasiskambina i buvusia busimo darbuotojo buvusia darbovoete ir paklausia ar su juo nebuvo problemu. Tai nereiskia, kad darbdavys neturi savo nuomones, tai reiskia, kad jis nori tureti stipria komanda darbe. Pvz , jei ankstesniam darbe darbuotojas neateis be priezasties i darba ar koks pastoviai darantis klaidas ar nesistengiantis - tai kam i ateiti problemos vel atleisdinet ir ieskot nauju.
Ir tokie darbdaviu veiksmai visai normalus - buve darbdaviai ( gal atstovai ar sekretoriatas) labai noriai pateikia informacija.
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2016 08 09, 00:08)
Eikit vėl į biuletenį po 3 dienų po prašymo padavimo.
Nepriklausomai nuo to kiek turėsit nedarbingumą, tas 14 dienų laikotarpis neprasitęsia.
Galit pas administratorę sužinoti tiksliau.

Kraštutiniu atveju esu tą numačiusi :--)
Atsakyti
P.s.
Manau, kad tema tinkama ne "Kertelė sielai", o labiau "Darbas" arba "Socialinių reikalų labirintuose"

Emocijos autorei nepadės, reikia konkrečių teisinių argumentų.
Pvz., ne "aš viską padariau puikiai, o jūs dar daugiau reikalaujate...", o "kokiu pagrindu aš privalau atlikti šitą darbą?"

Galvoju, kad darbo sutartyje turėjo būti numatytos darbuotojo pareigos, funkcijos ir bla bla bla... Pasiskaitykit savo darbo sutartį.
Atsakyti
QUOTE(dewofsoul @ 2016 08 08, 23:25)
Kraštutiniu atveju esu tą numačiusi :--)

Tik atminkit - kol jus turit nedarbingumą, jūsų atleisti negali. Tad jei sugalvosit būt biuletenyje mėnėsį, tai uždarius jį, kitą dieną ateinat atsiskaityti su įmone ir tiek.
Ir rami galva, ramūs nervai.
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2016 08 08, 23:32)
Tik atminkit - kol jus turit nedarbingumą, jūsų atleisti negali. Tad jei sugalvosit būt biuletenyje mėnėsį, tai uždarius jį, kitą dieną ateinat atsiskaityti su įmone ir tiek.
Ir rami galva, ramūs nervai.
Pridursiu: tai reglamentuoja Darbo kodeksas! Reikia remtis ne emocijomis, o teisės aktais.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2016 08 08, 23:38)
Pridursiu: tai reglamentuoja Darbo kodeksas! Reikia remtis ne emocijomis, o teisės aktais.

Aš ir nesiremiu emocijomis.
Aš iš patirties.
Išbandyta MB kailiu. Sunku bus patikėti, bet taip jam gavosi visai netyčia. Parašė prašymą, o po savaitės jam grįžo senos sveikatos problemos. Tiksliau paūmėjo. Atsidūrė pas gydytoją, o toji iškart paskyrė eilę procedūrų ir nedarbingumą.
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2016 08 08, 23:46)
Aš ir nesiremiu emocijomis.
Ne Jums taikau, o temos autorei ir apskritai...
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2016 08 08, 21:44)
tai cia jau menkniekis, jei jau iseinat. Ogi ijunkit durniaus begi, dirbkit letai, neskubant, pastoviai bukit su sypsena veide. Juk iseinat! Jau nieko neprarasit, ka jum blogiau gali padaryt? Atleis neatidirbus 14 dienu? Nieko, pailsesit uztat tas kelias dienas. Papeikima parasys ir premijos negausit? Ir jokiu virsvalandziu. Letai, pasimegaujant, su sypsena ir be nervu.

Visiškai sutinku. Neskubant ir be viršvalandžių.

Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2016 08 08, 22:17)
Tiesiog negaliu nepakomentuot i sitai. Mano vyro vadovybe kitame mieste, siame darbe jo pareigos aukstos, nors pareigybes ivardintos ne " direktorius". Naujus darbuotojus pas save priima jis, pagal savo nuoziura, kuris kelia abejoniu - pasiskambina i buvusia busimo darbuotojo buvusia darbovoete ir paklausia ar su juo nebuvo problemu. Tai nereiskia, kad darbdavys neturi savo nuomones, tai reiskia, kad jis nori tureti stipria komanda darbe. Pvz , jei ankstesniam darbe darbuotojas neateis be priezasties i darba ar koks pastoviai darantis klaidas ar nesistengiantis - tai kam i ateiti problemos vel atleisdinet ir ieskot nauju.
Ir tokie darbdaviu veiksmai visai normalus - buve darbdaviai ( gal atstovai ar sekretoriatas) labai noriai pateikia informacija.

Nu yra skirtumas.
Jūsų vyrui prisiuncia cv norintys įsidarbinti ir jis atrinkti turi. Tsakant žmonės iš gatvės. Tai aišku reikia skambinti klausti ar negglušpetris koks.
Bet čia kitokia situacija.
Įsivaizduokit, cambala, jūsų vyras turi draugą, o tas vadovauja sėkmingai įmonei, kur dirba ponas X. Jūsų vyras kassavaitę su draugu vaikšto į pirtį, kur aptaria visokius darbinius ir ne vien reikalus. Ir vieną dieną pas jūsų vyrą ateina ponas X ir prašo darbo. Ką darytų/galvotų jūsų vyras? Ką galvotų ponas X, jei jūsų vyras skambintų draugui klausti apie poną X?
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2016 08 08, 22:28)

Galvoju, kad darbo sutartyje turėjo būti numatytos darbuotojo pareigos, funkcijos ir bla bla bla... Pasiskaitykit savo darbo sutartį.

Darbo sutartys rasomos biurokratiniams tikslams, niekas jomis nesivadovauja ir ju net neskaito.
Jei pradetu mano vadovas kalbet apie darbo sutarti, ar as pradeciau kalbet, tai geriausiu atveju pagalvotume, kad kuris perkaito galva.

Kaip galima darba i sutarti surasyt??? Tai neimanoma. Gal kokiam autobuso vairuotojui ar fabriko darbuotojui?

Atsakyti