Įkraunama...
Įkraunama...

ar KT nuodemė?

QUOTE(nep @ 2010 06 11, 11:13)
Pasikliaujate Dievo valia? Ar ji leistu kara, bada, zudynes...Gera pasitiketi, kai viskas gerai.

Dažniausiai tai įvyksta ne dėl to , kad Dievas būtų tai suplanavęs, o dėl to, kad žmonės turi laisvą valią nepaklusti Jo planams. Kariauja dėl didžiųjų nuodėmių godumo, puikybės. Žmonės badauja, nes kažkas piktnaudžiauja ir godžiai naudoja tai kas buvo skirta daugeliui. Ir šiandien yra kraštų kurie badauja ir šalių, kurios visą vakar gamintą maistą meta lauk. O kodėl nepasidalina? Nes nėra atjautos, gailestingumo, mes pilni puikybės ir godumo. Mes norim važinėti naujutėlėmis mašinomis, o kažkas savaitę svajoja apie duonos riekę. Vykdykim Dievo valią "parduok viską ką turi ir išdalink vargšams". Mes nevykdom, o už badą kaltinam Dievą?
Žudynės. Kasdien Lietuvoje vyksta žudynės, jas gina kaip žmogaus teisę. Kiekvienas aborto nužudytas vaikas yra nužudytas, nes nevykdoma Dievo valia.

Tai pasikliaukim mokslininkais ir savo norais, o ne Dievo valia?
Atsakyti
Tik stai problema ta, kad ir karai ir badas kaip tik nepaliecia tu, kurie godziai naudoja, o tuos kurie ir taip turi maziausiai. Kad suprastume kodel, matyt reikia buti aukstesneje tikejimo pakopoje.
Skaiciau idomia minti apie tikraja meile ir pasitikejima Dievu bei artimuoju. Rasoma, kad meile ir tikejimas, kai viskas yra gerai savaime - suprantama. Bet ar mylesi artima savo jei jis tave labai iskaudins, ar tikesi Dievu ir jo planu tau, jei viskas vyks ne visai pagal tavo plana: ligos, nelaimes? Jei ne, reiskia nei myli is tikruju, nei tiki.

Lukne - esu tikinti, bet nuodeminga, nes nevykdau visu KB paliepimu. Del to man geda, keistis bandau. Turiu tam tikru abejoniu ir vis dar mokausi pasitiketi Dievu visose situacijose VISISKAI. Tai pavyksta ne visuomet. Bet kiek kartu esu pasakiusi tebunie Tavo valia niekada Jis neapleido manes, visada buvo ir stogas virs galvos, ir rubas ir duona. Pritariu, zmonems nereikia daug, kad gyventu ir jaustusi laimingais. Bet nesame tobuli, todel norisi ir darbo geresnio ir algos didesne ir rubo grazesnio...tokiu niekingu, zemisku dalyku ir savo vaikam ir sau. Gyvenimas tam ir duotas, kad mokytumemes atskirti, kas is tikro svarbu, kai kurie to dar neismokome ir vis dar darome nuodemes
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2010 06 11, 17:07)
Tik stai problema ta, kad ir karai ir badas kaip tik nepaliecia tu, kurie godziai naudoja, o tuos kurie ir taip turi maziausiai. Kad suprastume kodel, matyt reikia buti aukstesneje tikejimo pakopoje.
Skaiciau idomia minti apie tikraja meile ir pasitikejima Dievu bei artimuoju. Rasoma, kad meile ir tikejimas, kai viskas yra gerai savaime - suprantama. Bet ar mylesi artima savo jei jis tave labai iskaudins, ar tikesi Dievu ir jo planu tau, jei viskas vyks ne visai pagal tavo plana: ligos, nelaimes? Jei ne, reiskia nei myli is tikruju, nei tiki. 

Lukne - esu tikinti, bet nuodeminga, nes nevykdau visu KB paliepimu. Del to man geda, keistis bandau. Turiu tam tikru abejoniu ir vis dar mokausi pasitiketi Dievu visose situacijose VISISKAI. Tai pavyksta ne visuomet. Bet kiek kartu esu pasakiusi tebunie Tavo valia niekada Jis neapleido manes, visada buvo ir stogas virs galvos, ir rubas ir duona. Pritariu, zmonems nereikia daug, kad gyventu ir jaustusi laimingais. Bet nesame tobuli, todel norisi ir darbo geresnio ir algos didesne ir rubo grazesnio...tokiu niekingu, zemisku dalyku ir savo vaikam ir sau. Gyvenimas tam ir duotas, kad mokytumemes atskirti, kas is tikro svarbu, kai kurie to dar neismokome ir vis dar darome nuodemes

Visiškai pritariu.
Esu sujaudinta blush2.gif
Atsakyti
Manau kad KT tikrai ne nuodėmė, nuodėmė yra tada kai daromi išvalymai, abortai arba mėtomi vaikai konteineriuose, va čia tai nuodėmė
Atsakyti
seniai manau, jei motina nekeltų rankos pries savo kūdikį tai ir karai nevyktų. Karą užprogramuoja pati mama.
Nereikia kaltinti Dievo.
Atsakyti
QUOTE(Jurgulė @ 2010 06 13, 22:19)
seniai manau, jei motina nekeltų rankos pries savo kūdikį tai ir karai nevyktų. Karą užprogramuoja pati mama.
Nereikia kaltinti Dievo.

kaltintojai visada suras ką kaltint biggrin.gif
Atsakyti
Nereikia kaltinti Dievo.

...Neteisk ir nebūsi teisiamas... 4u.gif
Atsakyti
Nereikia kaltinti Dievo.

Labai panašu į kažkokio Irano fundamentalisto pareiškimą, kad žemės drebėjimai vyksta dėl to, kad kai kurios moterys nenešioja veido dangalų ir taip užrūstina Dievą.
Atsakyti
nu kad nieko ir neteisiu. biggrin.gif
Tik sakau tai ko norėti taikaus gyvenimo, kai maytės pačios karą skelbia prieš savo vaikelį.
Ką čia ne taip pasakiau?
Naikinama meilė, o kur jos nėra ten prasideda nemeilūs dalykai. Kur ką pasmerkiau??? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bongo @ 2010 06 14, 14:04)
Labai panašu į kažkokio Irano fundamentalisto pareiškimą, kad žemės drebėjimai vyksta dėl to, kad kai kurios moterys nenešioja veido dangalų ir taip užrūstina Dievą.

matai, dangalas nepalygintinas su kūdikio gyvybe.
Atsakyti
ner rysio tarp karo ir abortu - jokio. karai vykdavo ir tais laikais, kai apie abortus niekas nezinojo. karas - tai tiesiog viena is priemoniu pasiekti tiksla. taip gamtoje veikia ekosistemos - paziurek animal channel apie surikatus, vilkus, galu gale pavianus - visur kova del resursu ir priesai zudomi.
Atsakyti
QUOTE(xxl @ 2010 06 14, 17:16)
ner rysio tarp karo ir abortu - jokio. karai vykdavo ir tais laikais, kai apie abortus niekas nezinojo. karas - tai tiesiog viena is priemoniu pasiekti tiksla. taip gamtoje veikia ekosistemos - paziurek animal channel apie surikatus, vilkus, galu gale pavianus - visur kova del resursu ir priesai zudomi.

žinoma, kad vykdavo. Bet niekas nepasakys , kad jau ir tais laikais mokėjo ar nemokėjo moterys atsikratyti vaiko. Kaip ten buvo kas žino?
Nepriimkit taip stambiaplaniu paraidumu tai ką sakau, aš čia tik tokią mintelę išreiškiu. Vieni kariauja ginklais, kiti žodžiais treti atsikratydami savais vaikais.Ir jei žmonės nors kiek samoningiau žvelgtų taikos link būtų kur kas geriau. mirksiukas.gif
Atsakyti