Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių krašto augalų mylėtojų kampelis

Nu kokia aš jum darbinykė 4u.gif Per visą dieną tik sūrį išsiviriau biggrin.gif Bet jau kokios rankos blink.gif Nagai blink.gif Galėčiau į helouviną varyt biggrin.gif

QUOTE(Lakšmi @ 2016 11 02, 10:10)
pro langą žiūrėti taip gražu (o dar kai pečiuje malkos spragsi - kaip jauku) gal čia todėl, kad mes žieminės? ;)

Ale čia rimtai gaaal?? bigsmile.gif Niekada negalvojau...... bet žiema man kažkas magiško wub.gif
Vakar pasikūrėm židinį, pasidariau arbatos su citrina ir sėdėdama žiūrėjau kaip zylutės kapoja sėmkas wub.gif Pasaka, ne gyvenimas wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 02 lapkričio 2016 - 10:20
QUOTE(poeme @ 2016 11 02, 10:04)
Nu kokia aš jum darbinykė  4u.gif Per visą dieną tik sūrį išsiviriau  biggrin.gif Bet jau kokios rankos  blink.gif Nagai  blink.gif Galėčiau į helouviną varyt  biggrin.gif
Ale čia rimtai gaaal??  bigsmile.gif Niekada negalvojau...... bet žiema man kažkas magiško  wub.gif
Vakar pasikūrėm židinį, pasidariau arbatos su citrina ir sėdėdama žiūrėjau kaip zylutės kapoja sėmkas  wub.gif Pasaka, ne gyvenimas  wub.gif

Sakiau sakiau ax.gif ,kad ateis šventė ir į tavo namus,o tu nervinais 4u.gif Smagu,kad moki džiaugtis 4u.gif
Atsakyti
Gal nustebinam savo chebrytes per šventes bigsmile.gif
user posted image

http://m.delfi.lt/gy...php?id=72655374
Papildyta:
QUOTE(aurute66 @ 2016 11 02, 12:40)
Sakiau sakiau ax.gif ,kad ateis šventė ir į tavo namus,o tu nervinais 4u.gif Smagu,kad moki džiaugtis 4u.gif

wub.gif
Pirmą aukštą apsitvarkiau, tai sėdžiu ir džiaugiuos. Į IIa. kol kas nelipu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(poeme @ 2016 11 02, 12:27)
Gal nustebinam savo chebrytes per šventes  bigsmile.gif
Pirmą aukštą apsitvarkiau, tai sėdžiu ir džiaugiuos. Į IIa. kol kas nelipu  tongue.gif

gera mintis, galima ir virt kartu turbūt ;) mano spalvyyytė smile.gif
O tamstelei atostogos? ax.gif
Atsakyti
POEME 4u.gif aš galvojau kad desertas biggrin.gif

Kaip jūsų rauginti kopūstai,jau maniškiam 3 dienos,reiktų nešt kaip ir vėsiau,kad neperrūgtų,kaip jūs darot ax.gif
Atsakyti
KRAŠTIETĖS 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Tikimės kad nepamiršote ax.gif SUSITIKIMO VIETOS PAKEISTI NEĮMANOMA biggrin.gif
Visų laukiame lapkričio 5 d.šeštadienį 15 val.priešais SAULĖS MIESTĄ 4u.gif Jei kils klausimų,rašykite. gossip.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2016 11 02, 13:37)
O tamstelei atostogos?  ax.gif

Deja........ angel_sadangel.gif

QUOTE(aurute66 @ 2016 11 02, 13:40)
Kaip jūsų rauginti kopūstai,jau maniškiam 3 dienos,reiktų nešt kaip ir vėsiau,kad neperrūgtų,kaip jūs darot ax.gif

Aha, šiandien trys dienos smile.gif Vakar abu ragavom, labai skanūs essen.gif Šiandien vakare neš į rūsį 4u.gif
Papildyta:
2017 metų sėklų naujienos 4u.gif
http://zaliastotele....seklu_naujienos
Atsakyti
QUOTE(poeme @ 2016 11 02, 13:55)
Deja........  angel_sadangel.gif
Aha, šiandien trys dienos  smile.gif Vakar abu ragavom, labai skanūs  essen.gif Šiandien vakare neš į rūsį  4u.gif
Papildyta:
2017 metų sėklų naujienos  4u.gif
http://zaliastotele....seklu_naujienos

aš nesusidėjau dar išvis kopūstų, tai gal jau vėlu?... gal kas galit parašyt ką ten reik daryt?

Dar nenoriu apie sėklas galvot tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2016 11 02, 13:21)
aš nesusidėjau dar išvis kopūstų, tai gal jau vėlu?... gal kas galit parašyt ką ten reik daryt?

Dar nenoriu apie sėklas galvot  tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif

Nepervėlu tikrai,tik geras laikas per delčią 4u.gif
Kiekviena darom skirtingai biggrin.gif PVZ.aš:
Susipjaustau kopūstus,prisitarkuoju morkų,pasiruošiu kmynus,cukrų,druską.
Porą supjaustytų kopūstų vonelėj,iš akies sauja druskos ir morkų,mažesnė sauja cukraus,mažytė sauja kmynų ir rankomis gniaužau,kol atsiranda sulčių(sudrėksta kopūstai)tada dedu į inda kuriame leisiu jiems rūgti.Suspaudau,sutapšnoju ir darau kitą vonelę taip pat.Kai lieka iki indo viršaus sprindis,uždengiu kopūstų lapais,dedu dideli dangti,geriausia medini ir paslegiu su akmeniu,ar su kažkuo sunkiu.Atsiranda daug skysčio,jį nusisemiu i kita indą,paskui jis bus supiltas atgal.Tris dienas rauginu šiltai,o paskui keliauja į vėsesnę patalpą.Tiesa,per tas tris dienas kol rūgsta,kelis kartus atidengiu ir pabadau su ilgu pagaliuku,kad išeitų oras(išsibezdėtų biggrin.gif )SKANAUS.
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2016 11 02, 15:21)

Žinok tikrai nerizikuočiau dabar. Lauk delčios, ji prasidės lapkričio 22 d 4u.gif Esam dėję per kažkokį kt mėnulį, išmetėm lauk 4u.gif
Mes darom paprasčiau nei aurute, jezs nežinau ar turėčiau tiek rankose jėgos masažuot tuos kopūstus, turbomoteris, nu i nafik...........
Tarką turi? Mes šeštadienį turguj pirkom, plastikinė, š... bet ką darysi. Mes dedam į ąžuolinė statinaitę. Žodžiu dugną iškloju kopūstų lapais, tada dedu sutarkuotų kopūstų ( sluoksnis per 3-4 pirštus), pabarstau 1 v.š. druskos, 0,5 a.š. cukraus, morkų, kmynų ir vyras daužo juos tokia medine kuvalda, net nežinau kaip paaiškint ( gal nufotkint tau?), pats išdrožė iš medžio, žodžiu kotas ir dugnas toks platus, tai su ja lengvai plekšnoja, kol atsiranda skystis, tada vėl dedam sluoksnį kopūstų, morkų, druska, cukrus, kmynai ir vėl daužai kol atsiranda skystis.................. Ant viršaus dedu lėkštę ir paslėgiu akmeniu. Namie laikom 3 dienas, 2-3 k dienoje su ilgu pagaliu padarom skylutes iki pat apačios ( duri su tuo pagaliu iki pat apačios). Po 3 dienų, užkloju merliuku ir nešam į rūsy 4u.gif
va internetas visagalis, radau kaip ta kuvalda atrodo biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Ačiū už instruktažą, o kuvaldą turiu, kaip gi be jos įmanomas šeimyninis gyvenimas? biggrin.gif juokauju. Anyta paskolino smile.gif aiškino ir kaip sudėt tuos kopūstus bet aš pamiršau, nes seniai buvo, o vėl klaust ne kažką - sakys visai marti žiopla smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lakšmi: 02 lapkričio 2016 - 15:32
QUOTE(Lakšmi @ 2016 11 02, 17:31)
Ačiū už instruktažą, o kuvaldą turiu, kaip gi be jos įmanomas šeimyninis gyvenimas? biggrin.gif juokauju. Anyta paskolino smile.gif aiškino ir kaip sudėt tuos kopūstus bet aš pamiršau, nes seniai buvo, o vėl klaust ne kažką - sakys visai marti žiopla smile.gif

O kam TAU tas intruktažas? Šiaip čia vyrų darbas tongue.gif Dabar jau užtikrintai galėsi darbams diriguot angel.gif
O aš gryžus bėgsiu tos kuvaldos slėpt, tik dabar supratau kam vyras ją išsodrožė lady.gif
Atsakyti