Įkraunama...
Įkraunama...

=^..^= Mūsų katytės ir katinėliai =^..^=

Dėkui visoms už palaikymą...
Olis su savo prižiūrėtojomis thumbup.gif wub.gif wub.gif
Na,o aš vis dar nesusitaikau, juk net neplanavau jos migdyti...Nuvežėm, kad pagelbėtume, o gavosi visai neplanuotai... Net nepaėmiau jos kūnelio palaidoti,nes kai vetė paklausė ar kūnelį palaidosime? - atsakiau,kad neturime kur...
O,dabar galvoju,kad juk galėjome kur nors miške palaidoti, kad ir Karmėlavos miške... blush2.gif doh.gif
Tik atsisveikindama pažiūrėjau jai į akis,paglosčiau galvelę ir išėjau... verysad.gif cray.gif
Atsakyti
V- Rine, dabar staiga prisiminiau, kad kažkada klausei manęs dėl dantų pastų. Sorry, pasimiršo man Tavo klausimas. ax.gif Šiaip jau dantų pastos būna skirtingų paskirčių. Profilaktinės tiesiog valymui prieš ėduonį ( Ecodenta), prieš dantenų/periodonto ligas ( Parodontax), prieš dantų jautrumą ( Sensodyne), prieš pigmentines arbatos/nikotino apnašas ( Elgydium Whitening), slopinančios akmenų susidarymą ir t.t. Pagrindinis principas- kas kelis mėnesius keisti dantų pastas. Nerekomenduoju įsikibti vienos ir valytis metų metais. Nes vienose pastose yra daugiau vienokių, kitose- kitokių veikliųjų medžiagų. Jei burnoje laikas nuo laiko formuojasi mažos žaizdelės ( aftos), pažiūrėkit, kad pastos sudėtyje nebūtų natrio laurilsulfato ( sodium laurilsufate). Ši medžiaga skatina aftų atsiradimą burnos gleivinėje, dedama į kai kurias pastas dėl putojimo efekto ( įeina ir į skalbimo miltelių sudėtį). Bet dantų pastų sudėtyje turi būti fluoro junginių- įrodyta, kad jis stiprina dantų emalį ir užkerta kelią ėduoniui ( natrio fluoridas arba natrio monofluorfosfatas). Ant dantų pastos pakuotės yra nurodytas joje esantis fluoro kiekis. Jis išreiškiamas procentais arba ppm (parts per million) vienetais ir nurodo fluoro dalelių kiekį milijonui dalelių. Pagal 2009 m. Europos Sąjungos standartus vaikams nuo pirmojo danties išdygimo iki 3 metų rekomenduojama naudoti dantų pastą su 500 ppm fluoro, 3 - 6 metų vaikams - 1000ppm, 6 - 18 metų - 1450 ppm fluoro turinčią pastą. Dantų pastos kiekis ant šepetuko turi atitikti vaiko mažojo piršto nago dydį. Suaugusiems rekomenduojamos dantų pastos, turinčios nuo 1000 iki 1450 ppm fluoro. Dantų pastos kiekis ant šepetuko turi būti žirnio dydžio. Pagal naujausias rekomendacijas dantų pastos išskalauti nereikia, po dantų valymo užtenka tik išspjauti susikaupusias seiles.
Pas mus šiuo metu vonios kambaryje naudojama "Ecodenta". 4u.gif
Atsakyti
Krikstasunis grazuolis! Be konkurencijos ! Tute su Kiara geros cioces 4u.gif

Ahabi duok kailin Tuciui tai yra suo, jis turi paklusti seimininkui kaciu vytis negalima komanda fu! Nes paskui bus bedu gali net Makas nukenteti, grieztai kate nelieciama ir viskas. Jis susitaikys su tuom ir viskas as zinau daugybe atveju kada sunys ir kates gyvena kartu bet nera draugai bet gyvena kartu 4u.gif kate sau suo sau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sagyte @ 2016 10 02, 20:04)
Ahabi duok kailin Tuciui tai yra suo, jis turi paklusti seimininkui kaciu vytis negalima komanda fu!

drinks_cheers.gif
Duok kailin. Drausmink. Tu esi alfa patinas gaujoje. Šuo turi paklusti tau besąlygiškai. Naujokė Rastė- Tavo grobis. Ir viskas. Šuniui reikia tik tiek suvokt. Aišku, nesikoncentruok viso savo laiko tik į katę, skirk pakankamai dėmesio šuniui. Su šunim paprasta- girk, kai nusipelno, drausmink, kai šuns elgesys nepriimtinas. Vaikyt katės negalima leist. Ypač terjerui.

Prieš trejus metus vaizdas mano namie. Mažutė katytė man ant rankų. Leidžiuosi laiptais žemyn, kur jau katės laukia apsiseilėjusi inkščianti kalė. Vienu metu vyksta trys veiksmai: 1) šunė šoka oran, bandydama pagriebti dantimis man iš rankų katę 2) aš iš kelio spiriu šunei pilvan- FU!!! 3) mažas apuokas Ainu desperatiškai lipa manimi ant galvos. Tuo metu Čija labai greit išmoko komandą :" Nelįsk prie katės!!!" Mano šuo gan greit įsisąmonino, kad Ainu- ne tikra katė, ji- MANO katė. Kai šuo nebelindo, ilgainiui pati Ainu pradėjo domėtis ir netgi ateidavo atsigulti prie Čijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aist: 02 spalio 2016 - 20:52
Laba,
aš trumpam, su sensacija smile.gif
Rastės vardas Liuka, jai beveik 3 metai, sterilizuota
Atsirado šeimininkė. Katė be dokų, pirko mažytę buvo labai meili, tvarkinga, draugiška ir su vaiku. Po to atsirado anūkas, pirmas susitikimas įvyko kai jam vos mėnuo buvo, Rasytei- Liukai nepattiko apšnypštė...ir metus laiko kai tik atvažiuodavo anūkas šnypšdavo ir nervindavosi.... Nusprendė atiduoti draugei.....paliko atdarą langą 5 aukšte...kattės neberado... sakė ieškojo...nors katė buvo visai šalia...matomai tik pirmom dienom ieškojo, kol katė buvo išsigandus ir slėpėsi. Tai va tokia istorija. Beje, katės sau neims tikrai, nebent ieškotų naujų namų, kadangi pasakiau kad ji globoj ir mielai ją pasilieka, apsidžiaugė ier dėkojo. Beje Ahabi, jei norėsi, duosiu tel. šeimininkės., sakė lai skambina 4u.gif Labanakt. einu "vaikų" maitint,,,,penktadienį vėl pasiėmiau 4 ką tik atsimerkusius...mamą suvažinėjo:( o kadangi vietiniai....vien žo jau planavau ilsėtis
Atsakyti
Oho, kokios naujienos blink.gif paaiškėjo Liukos priešistorė. Ką darysit, Ahabi?
Atsakyti
Bet tai irgi seimininkai kokie atseit iskrito pro langa ir jau dzin nebereikia unsure.gif
Atsakyti
Šuns mušti, arba duoti į kailį jokiu būdu negalima. Šuo jausis atstumtas.Terjerai medžiokliniai šunys , katė jo grobis,tiesiog drausk vaikyti ir terorizuoti katę. Viskas išsispręs savaime, katei atsibos bijoti ir ji pati pakraus malkų Tučiui. Visko per greitai nori. AŠ laukiau maždaug pusę metų. Taksas Molį medžiojo juodai, stačiai persekiojo. Jei katinas tupi po sofa, taksas guli ir cypia - atseit ištrauk jį.Po pusmečio katinui pabodo būti auka.Nežinau kas jam užėjo, bet jis pats pirmas užpuolė Vėjuką.Šuns nosis liko kruvina, gerai, kad akių neišpylė.Dabar abu šunys jam duoda kelią,katinukas be skrupulų taksiuką nukrapšto nuo pagalvėlės ir gula į šiltą vietą. Nesijaudink, ir taip pas jus reikalai puikiai klostosi.
Kruopa kokiu gudriu snukeliu wub.gif
Grikis tingi tingėti wub.gif
Tegul dar šviečia saulytė, nesinori rudens darganų.
Va, tai naujiena. Vadinasi š---s ne šeimininkai.Tikrai neatiduočiau tokiems. O vardas gražus wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 02 spalio 2016 - 20:37
QUOTE(Aist @ 2016 10 02, 20:28)
Oho, kokios naujienos  blink.gif  paaiškėjo Liukos priešistorė. Ką darysit, Ahabi?

Sutrikau skaitant..oda pašiurpo. Džiaugsmas persipynė su liūdesiu.. tiesą sakant smerkiu šeimininkus. Dukra kvietė ją vardu liuka- nereagavo. Kviete Raste-atėjo.
Mūsų su vyru sprendimu, Rastė lieka mūsų namuose.
Nu neduok D..vis tik astma išlystų. Nes išsigandau vakarykščių kosulių- bet po inhaliaciju.arbatu ir t.t. gereja.
Jūsų sprendimu aš tinkama būti naujoji jos "mama" 4u.gif
Ir šuo.....
Atsakyti
Lisitėja, žinoma, yra ir toks būdas. 4u.gif kad Rastė apsigins nagais ir Tutis, gavęs pamoką, ją išmoks. O kas, jei per akis Tučiui nagais gerai prasieis. Mažas gi tas šuniukas. Terjero instinktai vyti yra, bet nuosavą katę terjeras gali išmokti nevyti ir palikti ramybėje.
Grikis ir Kruopa žydrame tuneliuke wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ahabimeni @ 2016 10 02, 20:42)
Sutrikau skaitant..oda pašiurpo. Džiaugsmas persipynė su liūdesiu.. tiesą sakant smerkiu šeimininkus. Dukra kvietė ją vardu liuka- nereagavo. Kviete Raste-atėjo.
Mūsų su vyru sprendimu, Rastė lieka mūsų namuose.
Nu neduok D..vis tik astma išlystų. Nes išsigandau vakarykščių kosulių- bet po inhaliaciju.arbatu ir t.t. gereja.
Jūsų sprendimu aš tinkama būti naujoji jos "mama" 4u.gif
Ir šuo.....

Diinka, gal skiepu knygele yra? Paimkit. O kaip jie atsirado?
Del vardo. Palikt Liuka. Ar kviest Raste?
Atsakyti
Sveikinu su įkatinimu, atsakingas žingsnis žengtas. 4u.gif Neapvalgys ji jūsų, užteks ir Makui.Pamatysi, kaip visi gražiai susidraugaus.
Atskirai giriu TB- puikus žmogus blush2.gif
Bernaitis peršalęs. Dabar daug kas krenkščia ir sloguoja.Susitaisys.
Atsakyti