Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 34, spalis

QUOTE(longger @ 2016 10 06, 19:43)
vis tiek nepagauniu, apie ką kalba
hmm.gif

Aš supratau taip, kaip man buvo: durų apvadas, jis turi būti prigludęs prie sienos. O padarė taip, kad apvadas viršuj ir apačioj prigludęs prie sienos, o per vidurį nea, tarpas tarp plintuso ir sienos.
Atsakyti
QUOTE(mamutekaipsaulute @ 2016 10 06, 18:57)
Aš supratau taip, kaip man buvo: durų apvadas,  jis turi būti prigludęs prie sienos. O padarė taip, kad apvadas viršuj ir apačioj prigludęs prie sienos, o per vidurį nea, tarpas tarp plintuso ir sienos.

aaaaaa, tai čia kaip pas mus paskutinius 17-a metų tada lotuliukas.gif
aš jau senai tokių dalykų nebematau biggrin.gif
mums sodyboje statė duris, tai ten šleiva/kreiva viskas. Tai duris dėjo pagal sieną, nes kai įdėjo tieisiai, tai gavosi, jog vienas kampas kyšojo gal kokius 3cm, tai atrodė, kad kreivos durys biggrin.gif tai idėjo duris pagal sieną, ir tiek žinių. Ir niekas nekreiva biggrin.gif
duris dėjo į virtuvę (nu čia kad į temą nors šiek tiek būtų biggrin.gif )
Atsakyti
Parėjau biggrin.gif

Man mamutėskaip saulutės virtuvė labai graži ir jokia ne avižinė košė, greičiau gal kaip koks obuolių pyragas ant servetėlės... margos biggrin.gif

O žalias veidrodis tai ką... Ai nu niekad neinu į Graverą biggrin.gif Aš, galima sakyti, prieš Graverą biggrin.gif Bet dabar jį lupt - gal verčiau įsivaizduot, kad esi undinė? Vonioj tas pridera. Tipo, plaukiu aš jūra ir žiūriu į savo atyvaizdą biggrin.gif

Na arba skenduolis, kaip kam maloniau biggrin.gif Beje, žalias veidrodis brangesnis už skaidrų, tai nueisit - lieps primokėt biggrin.gif

QUOTE(longger @ 2016 10 06, 17:04)
Aš visada žinojau, jog viskas kas geriausia, nutinka sėdint ant WC puodo. Ir mintys būna šviesiausios ir visokie dalykai išryškėja ir paaiškėja, ir atradimai pasidaro.
Dar aš turiu teoriją, jog gediminas tą geležinį vilką visai ne sapne pamatė. Teisingai. bet negu visiems net ir Maskvėnams, sakysi jog ant puodo sėdėjai. Nu ir tais laikais puodas tur būt nebuvo kažkoks labai įpatingas, todėl nebuvo kaip jam vargšui, tai pasakė, jog susapnavo. Va jeigu būtų dolče su gabana gimę prie gedimino ir paleidę savo puodų prestižinę kolekciją, ir jei Gedimino laikų VMI pajamų mokęsti būtų surinkinėjus kokybiškai, tai jis būtų galėjęs sau tokį leisti nusipirkti.

Galėjo! Jis be jokios abejonės tą darė arba Kernavėj, arba Trakuose, kur turėjo dachera pilių... Na vieną, antrą jau pastatė Kęstutis, trečią išvis Vycka. Tai tiek vieni, tiek kiti Gedimino laikais klestėjo, ypač Kernavė, kur galėjai užsieninį puodą su aukso ornamentais nusipirkt iš visą sušikt. Tai jei Trakuose, tai šikti galėjo lietuviškan virvelinės keramikos puodan, arba ne, pala, nebe tie laikai, keramika jau buvo išvešėjus, ir puodas jo galėjo būti visai prašmatnus, su kringeliais, nors ir lietuviškas. Žo, su vaizdu į Galvės ežerą. O jei Kernavėj, tai galėjo šikti su vaizdu į Neries slėnį. Jaučiu, vis tik Trakuose - šiko ir galvojo, blin, kai buvo gerai Kernavėj ant kalno, o čia šūds su bruknėm, susirasiu aš normalų kalną, ir pastatysiu aš ant jo pilį, iš kur šikti malonu, ir eis garsas apie mano pilį taip, kad Lizdeika iš lizdo iškris. Vo.

QUOTE(knopke* @ 2016 10 06, 17:09)
Ui, juokiuosi, idesiu rytoj savo avizines koses foto:D su pienu verdu, tai svelniai pilka gaunasi is dribsniu biggrin.gif  bigsmile.gif

A jau procesas vyksta? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 06 spalio 2016 - 19:14
QUOTE(Noa @ 2016 10 06, 19:10)

A jau procesas vyksta?  bigsmile.gif

labas, pradingele biggrin.gif
čia žinok man atrodo jos apie tikrą košę šnekėjo, tiksliau apie tikros košės tikrąjį atspalvį. Bent jau aš taip supratau. Bet aš nesikišau, bo jos nesusimušė. Dar. Kolkas biggrin.gif
O lizdeika rimtai lizde gyveno?
Atsakyti
Lizdeika? biggrin.gif Nėr labai tiksliai aišku, kad toks iš tikro buvo... biggrin.gif Anot legendos, mažas gyveno erelio lizde, pakol Gedimino ar tai tėvas, ar tai kažkas jį nukraustė ir užaugino kaip žmogų, jis tapo kažkokiu ten kriviu ir aiškino labai gerai sapnus.
Šiaip lyg dabar istorikai sako, kad toks buvo, gyveno Kernavėj, gal ant Lizdeikos piliakalnio, bet kadangi tie piliakalniai suvadinti tik 19 amžiuj, o kasinėjimai pradėti 20tam, tai bbz kur jis ten gyveno ir kas buvo per vienas biggrin.gif

Bet prisilaikant oficialios versijos - Kernavės piliakalnis. Vienas iš 5. Na tai gal ne iš lizdo iškris, o nuo piliakalnio nuriedės. Irgi nemalonu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 06 spalio 2016 - 19:35
Kuriame virtuve. Ar LMDP karkasui, o fasadams - frezuotas MDF (filingai) yra normalus derinys, t.y. siuolaikiniu virtuviu gamybos standartas, ar kazkoks taupus variantas?
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 10 06, 19:41)
Kuriame virtuve. Ar LMDP karkasui, o fasadams - frezuotas MDF (filingai) yra normalus derinys, t.y. siuolaikiniu virtuviu gamybos standartas, ar kazkoks taupus variantas?

normalus. bent jau sprendžiant pagal kaina. Nes MDF būna dažytas ir jis brangesnis už LMDP. Vien iš LMDP yra paprasčiau bet jaučiu ne prasčiau. Tik filingų tada jokių nedaro.
Atsakyti
QUOTE(mamutekaipsaulute @ 2016 10 06, 19:30)

Dėl apvadų. Beveik žinau apie kokius plyšius kalbate. Įdomu kas gamino Jums duris?
Man buvo taip pat. Meistrai sakė siena kreiva. Ir siūlė silikoną. Bet aš paprašiau kad jie vinukais prikaltų. Prikalė ir jokių tarpų nebeliko. Aišku, gerai įsižiūrėjus matos, kad plintusas pasibangavęs pagal sieną. Bet tikrai akių nebado kaip tas tarpas, kur užlenda mažylis pirštas, arba ne visai tos spalvos silikonas  tongue.gif

čia reikia klausti ne kas duris statė, o kas sienas lygino 4u.gif Yra vietų, kur sienų gal galima pernelyg nelyginti, bet ties plintusais, ties durim, ties ten, kur lentynas kabinsite, reikia normaliai pasidaryti.
Man baldininkas paprastai išaiškino: nesvarbu, kokio kreivumo tavo sienos, baldai bus pagaminti tiesūs.

Šiaip žiūrint koks tas kreivumas. Pas mane poroje vietų išilgai palei apvadą liko piršto dydžio tarpas. Paskambinau baldininkams, jie atpjovė ploną makaroną iš tos pačios spalvos apvado ir jį ten įsabačino. Apvadas dvigubai pastorėjo, bet kas nežino, nepasakytų, kad ten kas ne taip ax.gif

Bet jei per vidurį siena įlinkus, arba jei apvadas per 3 cm atsikišęs, nes siena kreiva ir skersai, ir išilgai, tai ne kažką turbūt prigalvosi...
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 10 06, 19:46)
normalus. bent jau sprendžiant pagal kaina. Nes MDF būna dažytas ir jis brangesnis už LMDP. Vien iš LMDP yra paprasčiau bet jaučiu ne prasčiau. Tik filingų tada jokių nedaro.

Suprantama. Pas mus projektas butent su filingais tad dureles bus MDF. Man klausimas buvo ar verta ta pati MDF kisti ir i karkasus, kas zenkliai kelia kaina.
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2016 10 06, 12:52)
tai kai pamatėm virtuvę su vyru iškart suerzino ta juostelė. Nors labiausiai tai net ne juostelė, o tie kampukai ir nervina, gal bent juos pasikeisti  hmm.gif

labai graži virtuvytė wub.gif

deja, nuliūdinsiu, kad su profiliu greičiausiai turėsite susigyventi. Man tokį irgi uždėjo, taip pat susinervinau, rezgiau įvairius planus, kaip jo atsikratyti... bet bent jau mano profilis yra prigręžtas prie stalviršio. Tad nulupus juostelę, tektų keisti ir stalviršį verysad.gif

dabar to profilio praktiškai nebepastebiu 4u.gif bet kada nors ateityje, kai bus atliekamų pinigėlių ir kai labai norėsiu atnaujinti virtuvę, pasikeisiu ir juostelę, ir stalviršį... arba variu apsikalsiu, ir nesimatys skylučių biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Adwoco @ 2016 10 06, 21:10)
Suprantama. Pas mus projektas butent su filingais tad dureles bus MDF. Man klausimas buvo ar verta ta pati MDF kisti ir i karkasus, kas zenkliai kelia kaina.

galima, bet nebūtina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Adwoco @ 2016 10 06, 21:10)

Kokiu tikslu iš MDF daryti korpusus? Visiška nesamonė smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(mamutekaipsaulute @ 2016 10 06, 19:57)
Aš supratau taip, kaip man buvo: durų apvadas,  jis turi būti prigludęs prie sienos. O padarė taip, kad apvadas viršuj ir apačioj prigludęs prie sienos, o per vidurį nea, tarpas tarp plintuso ir sienos.

Taip, būtent taip. Nėra labai baisus tas plyšys, bet kadangi durininkas man nervus prigadino vilkindamas laiką, tai dabar mano eilė biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Adwoco @ 2016 10 06, 20:41)

Standartas, net kai mediniai fasadai, karlasas dažniausiai iš LMDP. Na arba iš medžio.
Tiesą sakant, apie MDF karkasą pirmą kartą girdžiu. Na nebent vonioj, dėl atsparumo drėgmei.

Papildyta:
QUOTE(laumzirge @ 2016 10 06, 20:56)
čia reikia klausti ne kas duris statė, o kas sienas lygino 4u.gif Yra vietų, kur sienų gal galima pernelyg nelyginti, bet ties plintusais, ties durim, ties ten, kur lentynas kabinsite, reikia normaliai pasidaryti.
Man baldininkas paprastai išaiškino: nesvarbu, kokio kreivumo tavo sienos, baldai bus pagaminti tiesūs.

Šiaip žiūrint koks tas kreivumas. Pas mane poroje vietų išilgai palei apvadą liko piršto dydžio tarpas. Paskambinau baldininkams, jie atpjovė ploną makaroną iš tos pačios spalvos apvado ir jį ten įsabačino. Apvadas dvigubai pastorėjo, bet kas nežino, nepasakytų, kad ten kas ne taip ax.gif

Bet jei per vidurį siena įlinkus, arba jei apvadas per 3 cm atsikišęs, nes siena kreiva ir skersai, ir išilgai, tai ne kažką turbūt prigalvosi...

Tai kad ten gipsokartonas, nebent jį sumontavo kreivai. Na ir staktų atveju, nesu tikra, kad jos bus idealiai tiesios - ilga medžio juosta, potencialiai turi tendenciją išlinkti. Todėl ir užklausiau, nes neatmetu, kad durininkas makaronus kabina. Sakytų, kad va gal biškį išsilenkė, tai ne - aplinka kalta.
Pas mane ne taip drastiškai, kokie 5 mm max.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 06 spalio 2016 - 20:57