Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

O ką aplinka? smile.gif Ne visi juk būtų depresyvūs mūsų situacijose. Bent mano. Bestygės, neabejoju, dauguma būtų. Man irgi skauda skaityt. Bet ir paskaičius, mes labai labai skirtingos. T.y., man visi tie dalykai nerimaujant, kuriuos Bestygė daro, kaip suprantu, bent dalinai, dėl savipagalbos, kad ir filmai, ar valandos tvarkant kažką, kažkur einant - būtų tiesus kelias į kapo duobę. Gal nemoku rišliai paaiškint kas kaip kodėl man atrodo, kaip pačios savęs žlugdymas, bet man vien skaitant nerimas ima. Čia asmenybiniai dalykai, bet, matyt, čia aš negebu turėt viduj ramybės, kai išoriškai pati keliu neramybę kūnui, o kai kuriems kitiems, išeina, kad atvirkščiai.
Per tuos valgymo ratukus metus man atrodo, ėmiau jaust, kada anuos valgyt. Kiek objektyviai - kitas klausimas. Bet aš nebeturiu iš anų didelių lūkesčių. Žinau, kad gali ir nesuveikt, ir kad anei buitinės, anei egzistencinės tragedijos nuo to nedings. verysad.gif
Nelabai tikiu ir dėl genų, - jei jie kalti, tai gal kokiu dešimtadaliu. Arba gal kažkokie labai tolimi tie genai, kur aš nepažįstu jų nešiotojų. Artimoj aplinkoj juk tokių pastebimų ilgalaikių atvejų nebuvo.
Turbūt, nebesvarbu, kas kaltas ar nekaltas apart manęs mano atveju. Man atrodo, aš tiesiog blogai padaryta ir tai neatitaisoma.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2017 10 06, 21:16)
Oi Bestyge, net skauda tave skaityt  console.gif

Labai skauda visa tai tverti ir būti

QUOTE(PRANAITE @ 2017 10 07, 10:30)
<p>daug galvoju, kas <em>kaltas</em> dėl mūsų savijautos - aplinka ar prigimtis t.y genai? Mano aplinka kaip ir susitvarkė, net neturiu kuo skųstis. Bet užtenka nieko nelemenčios smulkmenytės - ir užpuola somatinės ligos - kraujospūdis arba pykinimas. Nenoriu, kad dėl to  'kentėtų' šeima. Gerai kad vaikai suaugę ir visi gali pasirūpinti savimi, kol aš drybsau lovoje. Klausimas kur ta riba, valgyti vaistus ar ne. Gydytojai nelabai žino atsakymo, pačios turime žinoti. Ačiū Dievams, kad vaistai apskritai sukurti, kad mūsų nedegina ant laužų ar nevaro iš mūsų velnių. Ir mes naudojamais vaistais, kaip neprimatantys akiniais ir kurtieji klausos aparatais. Šią minutę man atrodo geriau vaistai ir lengvesnis gyvenimas sau ir aplinkiniams, net jei tas gyvenimas dėl vaistų pataptų trumpesniu.</p><p>Pavydžiu Bestyge, kad tu gali <em>nepalanuotai aplankyti filmą.</em></p><p>Mane jau koks filmas gali numesti į duobę kokiai parai.
</p><p>Liksminkimės.</p>

Manau, lemia ir viena, ir kita. Ir bent jau aš tikiu, kad genetiškai kai kurie žmonės turi polinkį į tokius susirgimus. O jei dar ir stiprūs trauminiai įvykiai, še tau ir liga.
Kad nėra ko pavydėt, kad galiu nušliaužti į kiną visa drebėdama, ir net filmo metu jaučiau įtampą, o po jo permušinėjo širdį. Aišku, tai jau didelė pažanga, nes neseniai gi iš lovos nepakilau ir nieko nebenorėjau, visiškai niekas nebedomino, nebevalgiau ir tik miegojau. Neduok Dieve vėl tos būsenos....Taigi nerimas baisu, kenkia organizmui, bet lengviau pakeliamas nei sunki depresija, mano patirtis taip kalba. Tačiau tie nerimo sutrikimai irgi yra iš depresijos, manau. Ir dabar viską darau prisiversdama, tačiau jau sugebu ryte atsikelti, jau diena netrunka šimtus metų ir t.t. Savaitės lekia, su jomis nerimas ir stresas šuoliuoja ir atima iš manęs gyvybines jėgas ir gyvenimo džiaugsmą. Aš iš principo einu kažkur. O malonumo nejaučiu. Tik netikrumo jausmas kybo ore.

QUOTE(Night13 @ 2017 10 07, 13:48)
O ką aplinka? smile.gif Ne visi juk būtų depresyvūs mūsų situacijose. Bent mano. Bestygės, neabejoju, dauguma būtų. Man irgi skauda skaityt.  Bet ir paskaičius, mes labai labai skirtingos. T.y., man visi tie dalykai nerimaujant, kuriuos Bestygė daro, kaip suprantu, bent dalinai, dėl savipagalbos, kad ir filmai, ar valandos tvarkant kažką, kažkur einant - būtų tiesus kelias į kapo duobę. Gal nemoku rišliai paaiškint kas kaip kodėl man atrodo, kaip pačios savęs žlugdymas, bet man vien skaitant nerimas ima. Čia asmenybiniai dalykai, bet, matyt, čia aš negebu turėt viduj ramybės, kai išoriškai pati keliu neramybę kūnui, o kai kuriems kitiems, išeina, kad atvirkščiai.
Per tuos valgymo ratukus metus man atrodo, ėmiau jaust, kada anuos valgyt. Kiek objektyviai - kitas klausimas. Bet aš nebeturiu iš anų didelių lūkesčių. Žinau, kad gali ir nesuveikt, ir kad anei buitinės, anei egzistencinės tragedijos nuo to nedings. verysad.gif
Nelabai tikiu ir dėl genų, - jei jie kalti, tai gal kokiu dešimtadaliu. Arba gal kažkokie labai tolimi tie genai, kur aš nepažįstu jų nešiotojų. Artimoj aplinkoj juk tokių pastebimų ilgalaikių atvejų nebuvo.
Turbūt, nebesvarbu, kas kaltas ar nekaltas apart manęs mano atveju. Man atrodo, aš tiesiog blogai padaryta ir tai neatitaisoma.

Taip, savo atveju aš žinau ligos priežastis, jos prasidėjo prieš maždaug 17 metų, įvykiai buvo labai traumuojantys, sunkūs, buvau nepilnametė, 5 metus psichika laikėsi, bet diena iš dienos tik tirštėjant trauminiams įvykiams psichika "sprogo".... Nuo tada sergu ir liga vis progresuoja. Bet gydytoja sakė, kad tikriausiai ir genetiškai turiu polinkį tokioms ligoms, nes mano jautri psichika nuo vaikystės: drebėjo rankos, perdėtas jautrumas ir pan. Tačaiu būtent tie trauminiai nesibaigiantys įvykiai ir stresai ir išprovokavo ligą. Kaupiau kaupiau visa viduje, bandžiau panešti nepakeliamą naštą ir...
Papildyta:

Skaudžiausia, kad kai buvau sveika, buvau nepagydoma optimistė... Man buvo smalsu ir įdomu gyventi, būti, jaučiausi saugi, mylima ir svarbi. Dabar viso to nebėra..Vakar tėčio drauags sugraudino...Pradėjo rašinėti apie tėtį, kaip jo gedi kaip nė vieno kito draugo, koks jis buvo geras, didelis vaikas, žmogus , peržengiantis ribas ir nuostatas....

Tikriausiai mano siela niekada nebebus laiminga, nes tas manyje įsišaknijęs vidinis vaikas labai anksti buvo paliktas ir išduotas artimiausių, skaudinamas ir traumuojamas. O man tie brangiausi buvo viskas, aš kaip šunytis ištikima ir prisirišanti. Kad išlikčiau, manau, slopinau emocijas, jausmus, kitaip būtų buvę nepakeliama. Vėliau jau nebesuvokiau, ką jaučiu, ar myliu apskritai. Mama man buvo pats sbrangiausias žmogus, ją idealizavau nuo vaikystės ir labai bijojau ją prarasti. Deja, pagrindas iš po kojų buvo atimtas labai anksti. Man, vienturtei, teko nešti abu tėvus, patirti baisybes....Aš išlikau. Bet sumokėjau didžiulę kainą. Pasekmės skaudžios.

Kodėl mes turime būti įkaitai kitų nuodėmių verysad.gif Suprantu, kai esi suaugęs, gali atsiriboti, spręsti...Bet vaikas negali....Jis emociškai ir kitaip pririštas. Ir vis tik nieko labiau ir nemylėsiu gyvenime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bestygė: 07 spalio 2017 - 13:19

Man viena gydytoja sakė, kad paveldimos ne ligos, o nervų sistema. Jei ji jautresnė, tai ir išlenda, matyt, kas nors susiklosčius tinkamoms aplinkybėms. Bestyge, kaip keista skaityt, man irgi rankos vaikystėj drebėdavo, nors jautri, atrodo, nebuvau. Mano giminėj iš vienos pusės net 3 serga depresija(du iš jų vienas apie kitą nežino, bet abu žino apie mane :D ). O šiaip džiaugiuosi, kad esu imli vaistams, tiesiog jaučiu, kaip viskas stoja į savo vietas, ir visiškai nėra to netikrumo jausmo, kurį jaučia kai kurie, geriantys AD.

Mylimuke, vis norėjau tavęs paklaust, o tau depresija ar kas? Tu man tokia gyvybinga ir pozityvi atrodai.

Atsakyti
QUOTE(Idem @ 2017 10 07, 16:50)
<p>
Man viena gydytoja sakė, kad paveldimos ne ligos, o nervų sistema. Jei ji jautresnė, tai ir išlenda, matyt, kas nors susiklosčius tinkamoms aplinkybėms. Bestyge, kaip keista skaityt, man irgi rankos vaikystėj drebėdavo, nors jautri, atrodo, nebuvau. Mano giminėj iš vienos pusės net 3 serga depresija(du iš jų vienas apie kitą nežino, bet abu žino apie mane biggrin.gif ). O šiaip džiaugiuosi, kad esu imli vaistams, tiesiog jaučiu, kaip viskas stoja į savo vietas, ir visiškai nėra to netikrumo jausmo, kurį jaučia kai kurie, geriantys AD.</p>
<p>Mylimuke, vis norėjau tavęs paklaust, o tau depresija ar kas? Tu man tokia gyvybinga ir pozityvi atrodai.</p>

Tai taip, nervų sistema būna genetiškai paveldėta,o su ja ir didėja tikimybė sirgti tam tikromis ligomis. Bet, tarkime, niekaip neaišku, kodėl vienas suserga šizofrenija,o kitas ne...
Dukra pati pasisiūlė pasilikti, jei leisim pažaisti kompu ir išleido mus su vyru vienus į spektaklį. Nemokamas. Jau n kartą einu. Per dvi valandas spektaklyje net nerimas.dingo. Deja, išėjus lauk vėl gal po 10 min prasidėjo, nors vaikščiojome, niekas negrėsė, vaikams viskas gerai. Užėjau į bažnyčią ir ekspromtu pas labai.fainą kunigą priėjau išpažinties. Bet tai.buvo panašiau į 20 min dvasinį pokalbį. Sakė ryt būtinai prieiti komunijos. Kaip apgailėtinax nerimo gniaužtai nepaleidžia.
Atsakyti
Numirė bendradarbis savaitgalį. Paėmė. Ir numirė (jei ką, tai aš jam nk nepadariau). Sako, infarktas staiga. 40metis, tai, kadangi nesirgo, nebuvo tikėtasi, tuolab, juk dirba ir dar vyresni tokius darbus. Nors tokie įvykiai su tokiu amžium vyrams juk nk stebėtino. Sako "kritinis amžius" ir jau ne kartą įsitikinau, kad ne mitas. Aš su juo tik pasisveikindavau. Bet vakar mane truputį pribloškė 1 savininko požiūris į tą mirtį. Na tikrai, kai nebeneša piniginės naudos darbe, pagarba net mirusiam lieka kažkur anapus. Ir kam mes čia visi šitoj žemėj...
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2017 10 10, 22:21)
Numirė bendradarbis savaitgalį. Paėmė. Ir numirė (jei ką, tai aš jam nk nepadariau). Sako, infarktas staiga. 40metis, tai, kadangi nesirgo, nebuvo tikėtasi, tuolab, juk dirba ir dar vyresni tokius darbus. Nors tokie įvykiai su tokiu amžium vyrams juk nk stebėtino. Sako "kritinis amžius" ir jau ne kartą įsitikinau, kad ne mitas. Aš su juo tik pasisveikindavau. Bet vakar mane truputį pribloškė 1 savininko požiūris į tą mirtį. Na tikrai, kai nebeneša piniginės naudos darbe, pagarba net mirusiam lieka kažkur anapus. Ir kam mes čia visi šitoj žemėj...

Esu susidūrus su tokiais vadovais. Nejautrūs, ciniški. Jiems žmogus tik statistinis vienetas, nešantis pinigus. Numirė, bus kitas. Tik va, kai juos pačius paguldys liga, atkentės savo.
Atsakyti

Night, o tai kaip jie reagavo?
Iš tiesų būtų baisu, jei numirtų artimas žmogus tokio amžiaus, bet pati tai jaučiuosi jau pakankamai nugyvenus, patyrus, pamačius, pajautus. Galima būtų ir tašką padėt. Ar šaukštą, kaip sako senovių lietuvių posakis.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Idem: 12 spalio 2017 - 05:41
Nebuvo kažkokio baisaus pasakymo, bet, jei būtų girdėjęs tas iškeliavęs, būtų buvę tikrai skaudu. Atseit, gi iš darbo reikia kažkam "reikėjo" važiuoti į laidotuves. Tas "reikėjo", pačios suprantat... Niekas nežino, kam to reikia, reikia ir viskas, nes, maždaug, "visi taip daro", "ką žmonės pagalvos". Tai tas savininkas, nors vienas artimiausių mirusiam šitame darbe buvęs, juokais stumdė kitus važiuoti, kad pačiam nereiktų. Ir nevažiavo. O ką vietoje jo ir šiaip tolimesniais darbais juk svarbiau rūpintis, tai tą ir darė.
Nežinau, ar suprantamai išdėsčiau mintį, bet taip nuskambėjo tada, kad jausmas buvo tikrai, kad nu, numirė, dabar čia rūpesčių pridarė, užknisa, juk ir taip jų n, bet, pamirštam tuos nabašninkus, reik babkes uždirbinėt.
Viskas kaip ir logiška, bet žmogiškumo faktorius, bent kiek empatijos artimiesiems - juk jiems tikrai baisu tokia staigi ir netikėta netektis.
Ir išvis, kam stumdyti kitus, mažiau artimus ten važiuoti vietoje savęs... Šita vieta tokia...

Gal viskas čia normalu. Toks aiškus rodiklis, kad esame reikalingi nebent patys sau.

Šiaip ir aš su kolega dabar vis juokauju, kad, kažin, kas sekantis, arba, kad jei kažkas negrįžta ilgiau iš klientų, kad "turbūt nudobė", o jei kokia problema "gavo infarktą" ir pan. Bet toks lengvas šokas ir man. Čia buvo žmogus, čia nėr.

Atsakyti
O siaubeli, kaip jėgos apleido blink.gif Vos iš lovos išsiropščiu ir "kaulus palaužo". Ne fiziškai...
Ačiū vienai narei, trečiadienį tiek prisižviegiau, kaip seniai nebuvau žviegus.
Viskas kiek apsitvarkė. Bet nu ir pargriovė čia mane šitas jausmas blink.gif
Ne nerimas, čia kažkoks ėjimo iš proto jausmas, kai, atrodo, ir kūną sopa.
Atsakyti
Nerimas užpi.. juodai.
Atsakyti

Tai laba diena☺kaip gyvenat?

As pradejau papildomai dirbt☺

Atsakyti
QUOTE(meja82meja @ 2017 10 18, 15:46)
<p>Tai laba diena☺kaip gyvenat?</p><p>As pradejau papildomai dirbt☺</p>

Šaunuolė 4u.gif super, kad pajėgi smile.gif

Man tai prislėgtumo ir nusivertinimo epizodas. Visi šokai nugaravo, pykčiai daug maž. Liko tuštuma, juoduma.
Atsakyti