QUOTE(Magnuna @ 2016 10 12, 18:26)
Nu kū, kaip ir žadėjo, komisijos pirmininkas teikia kalendoriaus taisykles. Pirmininkas diktavo, mamka užrašė
Na, kad jau apšaukėt eksperte, kišu ir aš trigrašį...

1. Kadangi pernykščio kalendoriaus nemačiau, tai man tiktų visi katai.

2. Manau, galima leisti 2 skirtingas kompozicijas. Pvz., vienoj nuotraukoj viena katė (ar 3 jos variantai), kitoj kelių kačių kompozicija (kad ir su pirmąja). Tada gausis maksimalus nuotraukų skaičius turinčioms 1 gyvūną - 3, daugiau gyvūnų - 6. O kiek tose nuotraukose gyvūnų - autoriaus reikalas. Nes man, pvz., labai gražu, kai katas su šuniu apsikabinęs, ar trys uodegos

3. Dėl techninės dalies. Galiu tik pritarti, kad nuotraukos turi būti "gulinčios".
Dėl išankstinio atrinkimo iš 3 sutinku. Ir iškarto rėkiu garsiai: galutinė konkursui pateikta nuotrauka turi būti didelė! Jei kalendorius A3, tai maždaug 3600x2400 pikselių, jei A4 - maždaug 2400x1600 pikselių. Na, tarkim, pirmu atveju ilgoji kraštinė minimum 3000 px, antruoju min 2000 px. Jokiu būdu ne 640x480, kaip dedame forumui.
Technine prasme būtų patogu, jei nuotraukų "surinkėjas" turėtų kokį dropbox ar kitą failų talpyklą, kur būtų galima tokio dydžio failus sudėti ir visoms peržiūrinėti.
4. Parašiau prie 2. Man tai tinka, kad grupinėj nuotraukoj būtų ir katinas, kuris yra individualioj. Beje, gal bent jau grupinėj nuotraukoj leiskime dalyvauti katams, kurie buvo pernykštės gviazdos?
5. Gulsčios
6. Jei nuotrauka truputį per tamsi, bėda maža (kreipkitės į mane - pašviesinsiu. Iki tam tikros ribos, žinoma...)

Bet išplaukusių nuotraukų, deja, nesuryškinsiu. Išimtis gal tik būtų katėms judesyje - kai kuriais atvejais tas išplaukimas netgi geriau perduoda veiksmą.
Na, kad fotografuojant katę kalendoriui, iš fono reikia patraukti savo liemenyką ir punčiakas, turbūt visos supranta...
7. Aš už ivairius gyvūnus, jei jie komplekte su katais.

Vis dėlto tema kačių...

8. Ok
9. Man tinka ir iškeliavę. O paskui balsavime pamatytume, kam žmonės teikia pirmenybę.

10. Aš siūlau viršeliui kompoziciją iš pvz. 6 geriausių už borto likusių nuotraukų. Arba pvz. Top 12 (ar top 20) portretų (t.y. nuotraukų, kuriose tik 1 gyvūnas). Galima ir vardus užrašyt

11. Man tinka

Dar techninis klausimas turbūt Magnunai. Kur užsakinėsit kalendorių? Nes kiekvienas gamintojas turi savo niuansų. Man pvz. patinka fotobites, bet ten reikia nuotraukas dėti gana šviesias. Kitaip kalendorių bus galima kabinti tik ryškiai apšviestoj vietoj, kad nors kas matytųsi (turėjau tokį liapsusą su dovana babytei).

O fotokalendoriai.lt viską automatu šviesina, aš ten gamindama sudėjau pašviesintas ir gavau visai nublukusį kalendorių.
QUOTE(busycat @ 2016 10 12, 19:37)
Dar klausimelis, darysim kabinama a4 formato ar pastatoma, stalini?
Aš už kabinamus. Ir galima netgi A3 formato daryti

Tik tai reiškia, kad nuotraukų rezoliucija (paprastai tariant, dydis pikseliais) turėtų būti gan didelė, o atitinkamai ir kokybė. Ar visi telefonai ir muilinės išveš 3000px vienoj kraštinėj? Juk kartais kadrą ir prikirpti reikia.
Papildyta:QUOTE(bruknė* @ 2016 10 12, 22:06)
Dar klausimas, o pernai metų kalendoriuje nuotraukos gulsčios ar stačios? Nes man jos atrodo kvadratinės

Tiesa, kvadratinės, dabar ir aš pažiūrėjau.

Čia reiktų klaust užsakančių. Nes formatą ten galima rinktis įvairų. Bet jei vėl bus kvadratinės, tada gal ir siųsti sukvadratintas (arba tokias, kurios lengvai kirptųsi iki kvadrato). Tada "pradinė pozicija" kaip ir nesvarbu.
Papildyta:Beje, žiūrinėju pernykščią kalendorių... Labai juokinga kompozicija gaunasi iš "sulipusių" kadrų: tokia aukštaaaa aukšta spintelė su daugybe lentynų ir vienodais puodeliais visose...