P.S. Tai ką rašiau dabar, gal kokias 5 val kabėjo puslapio apčioje, niekaip negaliu visko iki galo parašyti, bo svečių turėjau, trukdis

Mažum dar pavyks šiandien, iki galo parašyt kas patiko šioje serijoje.
Serialo pabaiga man buvo tokia staigmena (t.y. 2 staigmenos), tokia netikėta, kad sunku pamiršti

Tai, kam Miranas paskambino stipru! Priešas priešu, bet Miranas be jokių skrupulų paėmė ir paskambino Hazarui. Labai patiko man ši siužeto detalė, sprendimas.
Miranas pasąmonėje žino, kad Hazaras nieko dėtas, nekaltas, maža to, pasiruošęs jam ir atleisti, tik neįsisąmonina dar.

Mano noras pildosi. Miranas ir Hazaras pradeda veikti išvien (kas man atrodė mission impossible), jie abu, drauge, savo keliais suka, o Reyan savo keliu.
Aš kaifuoju nuo Mirano ir Hazaro bendrų scenų. Jau kaip man įdomu jų liniją stebėti- apsakyti negaliu.

- День настанет, и ты обязательно противостоишь своей же правде, Миран Асланбей. Обязательно. Вот тогда ты и останешься один на свете. Будешь жалеть. Жалеть за то, что разрушил, но будет уже поздно. Теперь отойди с дороги.Aš labai nenoriu šito, bet toks jausmas, kad taip neduokD ir gali nutIkti.

Reyan šachas Azizė.

Buvau tikra, kad Reyan įjungs nuovoką ir strateguos savaip, kad svarbu neskubėti, būti budriai, gudriai ir mokėti išlaukti, vadovautis faktais ir argumentais.
Ji pati esant šiuos namuos ne kartą girdėjo kaip Azizė Miranui smegenis skalavo
Jos didžių diždiausias siaubas ir buvo_ar įstengs ir kiek jėgų svoriui turės parodyti Miranui, kad jis patikėtų, jog gyvena kreivų veidrodžių karalystėje.

Man praėjusioje serijoje patiko tas parodytas epizodas Mirano ir Reyn mamos.
Gerai, kad susitiko abi, kad Miranas suorganizavo tą susitikimą. Tas buvo būtina.

Tai buvo proga Miranui pasisakyti, o Zehrai išgirsti tai ką Miranas jai sakė, kokiu žodžius, jos dukros atžvilgiu, savo atžvilgiu. Tai buvo taip stipru, labai labai.
Ją, kaip mamą, tikrai galima suprasti; tavo niekuo dėtas vaikas - atpirkimo ožys dviejų šeimų nesantaikos, gyvenantis Aslanbėjų gyvatynę, su Azize po vienu stogu.
Teisingai ji namiškiams tėškė, kad, jei Reyan vietoje būtų Yaren, tai ramiai taip Šadoglų vyrai nestovėtų ir nelauktų, tuoj pat dumtų gelbėti, o kai Reyan, niekam nė motais, niekam širdies neskauda, kad galima ir neišsiaiškinus kas kėsinosi į jos gyvybę palikti ramybėje, likimo valiai.
P.S. mano vyras, pamenu, pamatęs Azizė, sakė- šiurpios baisumos, nenormali, vien dėl jos baisu žiūrėti

Tasai žmogus, kurį tu myli manyje, žinoma, yra už mane geresnis: aš ne toks. Tačiau tu mylėk, ir aš pasistengsiu būti geresnis už save.