Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Siandien buvau 2-am susitikime su savo chemoterapeute Cesnaviciene (man puiki gydytoja). Jau buvom sutare, kad nuo kitos savaites prasides gydymas chemoterapija, bet nepavyko kol kas, nes Vilniuje dar neatliktas FISH tyrimas iš biopsijos medžiagos, kuris galutinai patvirtintų, kad mano v trigubai neigiamas. Gal rytoj jau bus, tai norisi greiciau startuoti :)

Geros zinios tos, kad plauciu rentgenogramoje matomu mts nera, echo irgi be pakitimu, kaulu scintigrama irgi be onkopakitimu, bet blauzdikauliai tiesiog per visa kaula sukaupe ta radioaktyvu joda. Mano, kad su onko nieko bendro. Veliau pasigilinsim, kas cia yra :)

Siek tiek aptareme gydymo schemas, bet kol nera FISH atsakymo, dar anksti ka nors rimtai 
aptarineti.

Skaiciau mokslinius tyrimus, kad moterys, kurios iki gydymo pradzios turi sukaupusios gausias vitamino D atsargas turi geresni atsaka i gydyma. Pas mane dabar jo yra stoka, bandysiu sukaupti. Tik idomumas tame, kad buda, kaip tai daryti (smugine ar kasdiene doze) gydytoja pasiule aptarti su savo endokrinologu (pas mane autoimuninis tiroiditas). 

Zodziu, sokas praejo, grizo kasdienis gyvenimas. Tiesa, kasryt nubudus kai dar buna tas nubudimo fainumas, ji staigiai uzgriuna kitas jausmas - oi, man gi v. Bet greit nuveju ir uzsiimu reikalais.

Visoms sveikateles, geru tyrimu rezultatu, meiles, apkabinimu.

Atsakyti

Labas vakarelis :)

Ketvirtadieni pradedu neodjuvantine sistemine terapija rezimu AC dose dense + taksanai. 

Kiek supratau, kas 2 savaites leis ta AC 4 kartus, o po to prades kas savaite leisti taksanus. 
Kiekviena diena reikes i pilva leistis po svirkstuka kraujo atstatymui.

Kas gydetes / gydotes tokia schema? Ko tiketis (turiu omeny pojuciai, nuovargis, pykinimas ir pan.)?

Sestadienio vakarui suplanuota vakariene restorane (dukrai 20 metu sukanka). Kazin, man tai bus misija imanoma po ketvirtadienio chemo?

O pirmadieniui esu uzsirasiusi skrandzio endoskopijai su narkoze. Chemoterapeute sake, kad vienas kitam netrukdo.

Is anksto aciu visoms, kurios pasidalinsite patirtimi ir patarimais.

Atsakyti
QUOTE(Zvirbliukas19 @ 2020 05 18, 18:26)
<p>Labas vakarelis smile.gif</p><p>Ketvirtadieni pradedu neodjuvantine sistemine terapija rezimu AC dose dense + taksanai. </p><p>Kiek supratau, kas 2 savaites leis ta AC 4 kartus, o po to prades kas savaite leisti taksanus. 
Kiekviena diena reikes i pilva leistis po svirkstuka kraujo atstatymui.

</p><p>Kas gydetes / gydotes tokia schema? Ko tiketis (turiu omeny pojuciai, nuovargis, pykinimas ir pan.)?</p><p></p><p>Sestadienio vakarui suplanuota vakariene restorane (dukrai 20 metu sukanka). Kazin, man tai bus misija imanoma po ketvirtadienio chemo?</p><p></p><p>O pirmadieniui esu uzsirasiusi skrandzio endoskopijai su narkoze. Chemoterapeute sake, kad vienas kitam netrukdo.</p><p></p><p>Is anksto aciu visoms, kurios pasidalinsite patirtimi ir patarimais.</p>

Sveika. Nieko apie tai nenusimanau, bet linkiu sėkmės startuojant ir kuo geresnės savijautos 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Gal kuri galėtumėt man paaiškinti kur ten NVI priimamasis?
Atsakyti
Sakykit, gal kas žinote, ar būna atvejų kai po operacijos neskiriama chemija? unsure.gif
Atsakyti

Taip būna. Man neskyrė. Buvo tik radiologinis gydymas

Atsakyti

 DIna  - Taip tam tikrais atvejais pagal gydymo protokolą neskiria chemijos. Turi būti luminalininis A tipas.( Luminalinis A tipas: ER ir  PR teigiamas, HER2 neigiamas, Ki67 mažas (kiek atsimenu atrodo  mažiau kaip 14 procentų)  Ir naviko dydis I stadijoje.  

Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2020 05 26, 00:31)
<p>Taip būna. Man neskyrė. Buvo tik radiologinis gydymas</p>

Gal galėčiau sužinoti smulkiau Jūsų situaciją? Galite parašyti man asmeniškai arba čia. Būčiau dėkinga 4u.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(luk@ @ 2020 05 26, 09:21)
<p> DIna  - Taip tam tikrais atvejais pagal gydymo protokolą neskiria chemijos. Turi būti luminalininis A tipas.( <span>Luminalinis A tipas: ER ir  PR teigiamas, HER2 neigiamas, Ki67 mažas (kiek atsimenu atrodo  mažiau kaip 14 procentų)  Ir naviko dydis I stadijoje.  </span></p>

O jei HER2 teigiamas, tai jau viskas-chemija? unsure.gif
Atsakyti

Mano Duktalinė karcionoma pT1c N0 Mx LV0, G1.Ki67 5% G1 Er(+), Pr(+). Her2(0). Pernai gruodį operavo, po to radiologinis gydymas,nepamenu,kiek seansų. Na ir tiek. Tikrinuosi beveik pgl grafiką. Nlb išeina. Du kartus gavosi per metus 

Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2020 05 27, 00:41)
<p>Mano <span>Duktalinė karcionoma pT1c N0 Mx LV0, G1.</span><span>Ki67 5% G1 Er(+), Pr(+). Her2(0). Pernai gruodį operavo, po to radiologinis gydymas,nepamenu,kiek seansų. Na ir tiek. Tikrinuosi beveik pgl grafiką. Nlb išeina. Du kartus gavosi per metus </span></p><p><span></span></p>

Ai, pas Jus HER2 (0). Ir kiti rodikliai geri. 👍🙂 Ačiū už pasidalinimą smile.gif Tiesa, o kokio dydžio navikas buvo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dina*: 26 gegužės 2020 - 23:43

Apie 25 mm didžiausias matmuo 

Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2020 05 27, 12:01)
<p>Apie 25 mm didžiausias matmuo </p>

Aišku ax.gif
Atsakyti