Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

sveikos,
kas pamenat kokiu adresu galima pažiūrėt savo sveikatos kortele , tyrimus ?
Atsakyti
QUOTE(Magno @ 2020 05 29, 15:32)
sveikos,
kas pamenat kokiu adresu galima pažiūrėt savo sveikatos kortele , tyrimus ?


https://www.esveikata.lt/

Zvirbliuk19, kaip laikais, kaip savijauta, nuotaikos?
Buvau parasius tau cia zinute, bet niekaip neissiunte, rase, jog nera tokio nario unsure.gif
Atsakyti

o per kur jungtis :hmm:  ipasas.lt ar VIISP

Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2020 06 03, 15:36)
<p>o per kur jungtis hmm.gif  ipasas.lt ar VIISP
</p>


As jungiuos per VIISP, nes neturiu el.paraso (jis reikalingas, jungiantis per ipasas)
Arba tiesiog jungiates per savo el.bankininkyste, pasirenkate elektroninius valdzios vartus ir po to jau ten ieskote esveikatos.
O jau ten prisijungus daug ka idomaus galima rasti, as labai nustebau atradusi netgi kompiuterines tomografijos visus vaizdus( buvo idomu pastudijuoti (ir kazkiek nejauku:)
Atsakyti

Mielos grupiokes, esu siandien po antros chemijos (EC kas 2 savaites, viso 4, po to 4 paklitakselis kas 3 savaites. Po pirmu 4 chirurgo konsultacija del chemijos poveikio augliui).

Bendrai ivertinciau savijauta 7 is 10 (ilguoju 14 dienu laikotarpiu nuo chemijos iki chemijos).

Pirma chemija  ir savijauta po jos pries 2 savaites chemijos diena buvo labai prasta - krutines spazmai, kazkoks sleikstulys, kylantis net ne is skrandzio, o is krutines, BEPROTISKAS galvos skausmas, jegu nulis (kazkas iseme baterijas, niekadejas), veido spalva pilkai zalia. Vakare tablete bromozepamo ir migdomieji (Stilnox). Nemiegu jau 2,5 metu, tiesiog susirgus depresija pries kuri laika viena diena nustojau miegoti.

Antra diena atsibudau visai gyva, tik skruostai raudoni (jau issiaiskinau, kad nuo hormonu).

Tai pamaniau, kad viskas baigesi  :yahoo:, bet i dukros 20-ecio vakariene neisvaziavau, nes trecia diena vel kazkas atjunge baterijas - nebuvo jegu net pagalvoti apie rengimasi vakarienei - kojose jegos kokie 5%. Bet visumoj savijauta labiau gera, nei bloga. Pykinimo ir skeikstulio nebebuvo.

Taip, aukstas pulsas ir zemas spaudimas vargina. Nes as ipratusi prie 70 duziu per minute pulso ir spaudimo 130/85, o budavo dienu, kai budavo 90/75.

Kadangi 12 dienu is eiles leidausi Filgrastim i pilva, tai nuo jo ten budavo visokiu pasaliniu (skaudziai pulsavo stuburo kanalas, skaudejo nugaros apacia, viena karta tikrai stipriai skaudejo klubo sanari, bet isgerus ibupromo po 1,5 val. praejo). 
Dar greit uzdustu - net kalbedama, jau nekalbu apie kazkokia fizine veikla.

Emocine busena buna visokia, bet dazniau gera. Jau atradau, kas ja blogina ir kas gerina (ypac artejant vakarui). Tikrai blogina lietuvisku FB grupiu vezio tema skaitymas ir apskritai isgyvenamumo prognoziu ir pan skaitymas. Emocine busena gerina anglakalbiu moteru FB postai (ten labai mazai pesimizmo ir marios palaikymo). Esu Triple negative breast cancer keliose grupese. Daug naudingu patarimu, kaip elgtis vienos ar kitos terapijos metu, ko Lietuvos praktikoje apskritai negirdejau, kad butu (tarkim, pedu ir ranku saldymas taxanu lasinimo metu - daugelis mano, kad tai joms padejo isvengti neuropatijos ir nagu pasikeitimo. Bandysiu ir as is Amazon parsisiusti tas kojines ir purstines).

Palaikau rysi su kai kuriomis moterimis is FB su ta pacia diagnoze (TNBC), gaunu vertingu patarimu, aciu joms uz tai.

Kas neramina - praejo menuo po diagnozes, jau atliktos 2 chemo is 8, o as guliu ant sofkikes ir vegetuoju. Kazko kaltinu save, kad nesiimu aktyvios fizines veiklos (bet pas mane jos tiesiog neber jau 10 metu po stuburo operacijos, bet su ja viskas ok ir ji netrukdo judeti).

Zodziu, joks nusvitimas po diagnozes manes neistiko, esu tokia, kokia ir buvau, gal tik jausmai tapo tikresni (leidziu sau juos isileisti - tiek liudnus, tiek gerus). 
Tai va dabar salia chemo ir busimos operacijos reikia (labiau noreciau rasyti, kad noriu, bet dar nenoriu) kitus 3 gydancius faktorius - fizini aktyvuma, gera ir stabilia emocine busena bei dvasiniu poreikiu tenkinima (o jie netiketai atsirado, kai pradejau isileisti zmones). Tai aptarem su psichologe siandien, kaip galima po truputi tai daryti, man patikotas planas, tai dabar jau tarsiuos su savim, kaip ir kada as ta darau.

Toks ilgas postas gavosi  :D 

Atsakyti

Zvirbliukas19, sveikinu, 7 iš 10 nėra mažai. Nereikia iš savęs spausti maksimumo, jei nesinori sportuoti tai nesinori, užtenka gamtoje lėtai pasivaikščioti. Kartais iš to savęs spaudimo kaip tik žmonės suserga. Gerai, kad yra psichologinė pagalba, neblogas protingas nusiteikimas - tai jau labai daug. Sveikatos ir šviesių dienų! 

Zvirbliukas19
Naujokas
Atsakyti
QUOTE(avalta @ 2020 06 03, 15:35)
As jungiuos per VIISP, nes neturiu el.paraso (jis reikalingas, jungiantis per ipasas)
Arba tiesiog jungiates  per savo el.bankininkyste, pasirenkate elektroninius valdzios vartus ir po to jau ten ieskote esveikatos.
O jau ten prisijungus daug ka idomaus galima rasti, as labai nustebau atradusi netgi kompiuterines tomografijos visus vaizdus( buvo idomu pastudijuoti (ir kazkiek nejauku:)

Kur Jus randate tiek lobiu ten? blink.gif Pas mane beveik tuscia...Nors turetu buti daug irasu, tyrimu... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ikulia: 06 birželio 2020 - 19:52

Aš irgi nieko gero nerandu. Siuntimai keli ir receptai... 

Atsakyti
Ar kuri iš jūsų naudojo šalmą per chemo? Ar padeda jis? unsure.gif
Atsakyti

Dina, aš norėjau, bet reikėjo ilgai laukti, todėl likau be jo

Atsakyti
QUOTE(pupy @ 2020 06 07, 10:03)
<p>Dina, aš norėjau, bet reikėjo ilgai laukti, todėl likau be jo</p>

O tik vienas yra? Ir kiek reikia laukti? unsure.gif
Atsakyti

Tikrai nebepamenu, man rodos ne vienas, norėjau kuo greičiau pradėt gydyma

Atsakyti