Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

Moterys, kaip jūs užsirašote pas gydytoją ilgalaikei stebėsenai? Telefono niekas nekelia, internetu - nėra vietų

Labas, vamzdec ir man - nebuvau pas gydytoją nuo praeito rugsėjo, telefonu neprisikambinu arba nėra vietų, skambinėti po šimtą kartų neturiu galimybės, turiu darbų iki kaklo. Vieną kartą pagaliau prisiskambinau - man atsakė kad neregistruoja, tą pačią dieną kitą žmogų iš forumo užregistravo. Tikrai esu nusivylusi ir nesuprantu ką daryti. Negi negali įvesti kokios elektroninės registracijos sistemos???

Atsakyti

Brazil, gal bandyk gydytojos darbo metu į kabinetą skambinti :hmm:

Atsakyti

Laba dienele,

Atejau tyliai pasidziaugti. Siandien buvau pas krutu chirurga tarpiniam chemoterapijos rezultatu aptarimui (baigiau raudona, pradesiu taksanus kita savaite).

Echoskopu nieko neberado. Beda tik, kad i augliuka klipso biopsijos metu neidejo. Na, bet bent jau kol kas tai laikoma pilnu atsaku i chemoterapija, kuo labai dziaugiuosi.

Ryt su chemike aptarsim likusio gydymo plana - ar tik 12 kassavaitiniu taksanu (paklitakselio), ar ir + karboplatina (nes turiu BRCA1 mutacija). Lyg ir pas Brazil (o gal ir ne) buvau uzskaiciusi, kad BRCA geno savininkems su trigubai neigiamu veziu karbo pridejimas i priesoperacine chemoterapija statistiskai reiksmingai padidina laika be atkrycio (jei toks butu). Tai net nezinau dabar, ar noret labai man tos karbo, ar ne  :hmm: 

Na ir dar - kadangi klipso nebuvo ir gydytoja apytiksliai ieskojo tam kvadrante, kur liga nustatyta, liko abejone. Gal pasidaryti mamografija uz savo pinigus? 

Atsakyti

Labuka, žvirbliuk, ir aš su tavimi tyliai džiaugiuosi.

Įdomu kodėl man nesiūlė karboplatinos.. Mano brc1 ir 3 neig🤨

Atsakyti

Labuka, žvirbliuk, ir aš su tavimi tyliai džiaugiuosi.

Įdomu kodėl man nesiūlė karboplatinos.. Mano brc1 ir 3 neig🤨

Na, man irgi dar nesiule. Mano gydytoja sake, kad viskas priklausys nuo to tarpinio ivertinimo. Jei yra atsakas, kam save papildomai nuodyti (mazdaug tokia buvo gydytojos mintis). Bet kai ejau antrai nuomonei del gydymo pas vedeja, jis sake, kad neabejotinai karbo bus skirta (as ta supratau kaip pasakyma, kad nepriklausomai nuo tarpinio ivertinimo).

Viskas paaiskes rytoj. Tik, kaip sakau, nebesu pati tikra, ar noriu, kad ta karbo butu (tada jau teks smarkiai sau advokatauti  :daktaras ), ar gal visai ir nereikia jos. Eisiu dar moksliniu tyrimu paskaitineti.

Kartais jauciuosi perkraunanti save informacija, bet siandien chirurge paklause, gal as gydytoja, sakau ne (ir tokia biski kalta pasijutau). O konsultacijos pabaigoj pasake - nu kaip man patinka, kai pacientai ateina tokie apsisviete ir pasiruose konsultacijai (mes aptarem operacijos technikas, man pademonstravo kaip tai atliekama, kokio rezultato galiu tiketis, pasake, pas ka pasikonsultuoti del nervu blokados pries mastektomija, jei tokios isvis atliekamos), tai tada supratau, kad ne be reikalo domiuosi.

Be abejo, ne visiems gydytojams tai patinka. 

Atsakyti

Tai ir gerai, kad domiesi😉linkiu kuo puikiausio gydymo paskyrimo ir rezultatų, lauksiu pasisakymo🤗

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2020 07 14, 12:04)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Lanksti" data-cid="72677537" data-time="1593580124"><div><p>Moterys, kaip jūs užsirašote pas gydytoją ilgalaikei stebėsenai? Telefono niekas nekelia, internetu - nėra vietų</p></div></blockquote><p></p><p>Labas, vamzdec ir man - nebuvau pas gydytoją nuo praeito rugsėjo, telefonu neprisikambinu arba nėra vietų, skambinėti po šimtą kartų neturiu galimybės, turiu darbų iki kaklo. Vieną kartą pagaliau prisiskambinau - man atsakė kad neregistruoja, tą pačią dieną kitą žmogų iš forumo užregistravo. Tikrai esu nusivylusi ir nesuprantu ką daryti. Negi negali įvesti kokios elektroninės registracijos sistemos???</p>

Skambinau tiesiai į kabinetą. Užregistravo spalio pradžiai.
Atsakyti

Zvirbliuk, super naujienos!  :yahoo: 

Man carbo irgi niekas pradžioje nesiūlė, bet kai nebuvo atsako ir pradėjau pati per visus eiti, domėtis ir reikalauti, tai paskyrė, ir dar gydytoja labai faina pasitaikė, kuri angliškai straipsnius skaito :) carbo nėra standartas ir teko susimokėti. bet jei pas tave pilnas atsakas, tai gal tikrai nereikia? pamedituok gerai tuo klausimu, nes sprendimas rimtas,

bet labai už tave džiaugiuosi :)

Atsakyti

Laba dienele,

Na ir dar - kadangi klipso nebuvo ir gydytoja apytiksliai ieskojo tam kvadrante, kur liga nustatyta, liko abejone. Gal pasidaryti mamografija uz savo pinigus? 

Džiaugiuosi už tave  :super:  bet siūlau dar kur nors eho pasidaryti. Man pries operacija gyd. ieškojo ilgokai, net skambinosi klausti kurioje vietoje buvo rastas :oh: bet tikiuosi kad tavo tikrai prapuole  :mirksiukas: 

Atsakyti

Laba dienele, merginos,

padare papildoma ecoskopija ir gydytojas, kuris surado mano liga. Jis irgi nieko neberanda. Zinoma, suprantu, kad tai reiskia tik tiek, kad atsakas ir raudonaja chemija labai geras ir echoskopiskai auglio neranda. Bet tai nereiskia, kad piktu lasteliu nelike. Pirmadieni pradedu  12 kassavaitiniu taksanu.

Turiu isspresti klausima del karboplatinos pridejimo (primenu, pas mane trigubai neigiamas, retas (pleomorfinis), 1,5-2 cm augliukas (buvo), Grade 3, Ki67 - 90%, BRCA1 mutacija).

Zodziu, konsiliumas jos neskyre (nes geras atsakas i pirmini gydyma), bet dariau spaudima, kad man butinai reikia, tai gydytoja sake, kad pirmadieni pries skirgama galutini gydyma duos kai ka paskaityti, o tada kartu nuspresim. Reikalas tas, kad gydytoja nuo pat pradziu buvo pries karboplatina, jei nera butinybes. Argumentai - labai hematotoksiska (krauja nualina). Vedejas buvo pasakes, kad skirs vienareiksmiskai, bet pakeite savo nuomone per konsiliuma.

Angliskose FB  TNBC grupese perskaiciau gera minti - "Isivaizduok, kad chemoterapijos tai kuprine, kuria uzsidedi ant peciu ir nesies visa likusi gyvenima. Kuo daugiau i ja dedi, tuo daugiau nesiesi". Klinikiniai tyrimai JAV bus baigti tik 2021 ir 2023 metais, tarpiniu duomenu neskelbia. Trumpalaikis stebejimas (18 men.) lyg ir rodo karboplatinos pridejimo kazkoki statistiskai geresni gyvenimo be atkrycio rezultata, bet rasoma, kad dar neistirta, kaip tai itakoja apskritai isgyvenamuma.

Zodziu, tikrai susibalamutinau del tos karbo reikalingumo / nereikalingumo :(

Atsakyti

Ir dar.

Siandien Klaipedoje vyksta sv. Magdalenos naktis.
Registravausi pas plastikos chirurga konsultacijai. Patekau pas vilniete Gabriele Latakaite (kuo apsidziaugiau, nes Klaipedos chirurgus, kurie daro op su atkurimu jau visus aplankiau).

Ir reikalas tas, kad is tiesu Klaipedos ir Vilniaus chirurgu atliekamos op is tiesu skiriasi, o tai ivede dar daugiau sumaisties galveleje :)

Tai jei pries 3 dienas 90% buvau nusprendusi, kad darysiuos atkurima implantais, tai uzvakar po pakartotines konsultacijos su chirurgu, kuris daro atkurima is nugaros pasukto raumens svarstykles atsistojo ant 50/50 :)

O siandien dar ar apie DIEP (is pilvo audinio) suzinojau, parode graziu foto (bjauriu juk niekas nededa  :D ) ir kazkaip visai patiko, nes ir pilvo plastika tos pacios op metu padaro. 
Amerikoniskose grupese tai atrodo dazniausiai atliekama atkurimo op (nezinau, su kuo tai susije, gal su ju draudimo ypatumais, o gal tik man taip pasitaike pastebeti ir padariau klaidingas isvadas). 
Tai, ko gero vaziuosiu ir i Vilniu dar del operacijos konsultuotis.
Ka is krutu chirurgu rekonenduotumete NVI?

Atsakyti

Mane Gudavičienė operavo, ji kiek žinau plastikos chirurg, bet va atstatymo iškart nedare🤨

Atsakyti