Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai - 28

Vidam, ir lapai kokie gražūs - tamsiai žali, nuo sveikatos net susibangavę bigsmile.gif O tu vis bėdavoji dėl lapų biggrin.gif
Atsakyti
Čia ne mano nuopelnas, Silvija tokį atsiuntė mirksiukas.gif Ir svarbiausiai nesako ką naudoja biggrin.gif Visoms tai komercinė paslaptis. o mudvi turėsim ieškoti kol savo atrasim biggrin.gif
Atsakyti

Fantastiškas DS Gofstrim :wub:  Mes visos panašų žemės mišinį naudojam, ir trąšas panašias.Čia jau Amerikos neatrasi. c085.gif Tiesiog Silvijos ranka labai gera, už tai ir augalai tokie :4u:

Atsakyti
DS Gofstrim wub.gif

DS-Plitvickyje Oziora, prieš kelias savaites buvau įkėlusi vaikučio sporto pirmą vienspalvį mėlyną žiedą, po to ant indelio pasirašiau kad pražydo sportu-pastačiau atgal į vietą- žiedelis patiko savo mėlynumu smile.gif
Šios savaitės pradžioje mano sportukas pražydo mėlyna nuostabia rulete tik be mėlyno pumpuriuko vidury , nufotkint nesigavo, grįždavau vėlai:)

Gaunasi , jei ruletė pražydo sportu-jos dar neatsisakyti - palaukti iš jos dar gali ateity pražysti tikra ruletė smile.gif
Atsakyti
Išsikrapščiau kai kurias achimenes, kurios seniai nudžiūvusios buvo. Derlius negausus, bet užteks, dar ir skolas atiduot liks. Išsiėmiau ir stambuoles achimenantės rizomas, o du to paties augalo auginukai dabar vėl pumpurus krauna biggrin.gif
Atsakyti

Maniškės achimenės visos dėžutėse sustatytos ir lauks pavasario :) Derliaus didelio irgi nelaukiu, nes ką ten priaugins iš poros rizomų, o paskutinio gavimo, tai tuok D kad nors po vieną turėtų. Kolerijos nemiega ir smitianta nesiruošia džiūti, jaučiu kai užmigs žiemą, tai atsikels vasarą.

Atsakyti
na jau tik negirkit manes biggrin.gif
pirmi ziedai mano ds rozovyje sny

user posted image

pola
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2016 10 23, 15:51)
Visoms tai komercinė paslaptis. o mudvi turėsim ieškoti kol savo atrasim  biggrin.gif

Birias trąšas naudoja tie, kurių lapai žali. BIRIAS, dauguma jų sunkiai tirpsta, tai tenka pavargt, tos kur gerai tirpsta - hydrokompleksas koks ar ką panašiai - nelabai mačiau, kad mažais kiekiais būtų - jas maišais parduoda po kokius 15-20 kg. Tai jei tarp skystalų ieškosit - tai ilgai ieškosit - kaip žiemą žibučių. Tik paskui irgi neverkit, kad nupūsta nei iš šio nei iš to - stiprus azoto padavimas visada gresia atsisukti mirtinu smūgiu.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2016 10 24, 07:42)
BIRIAS
Tai jei tarp skystalų ieškosit - tai ilgai ieškosit - kaip žiemą žibučių.

O man šiandien kilo tokia mintis, kad gal per daug juos darom išskirtiniais hmm.gif
Auginti kaip visas gėles ir tiek žinių. Tas pats su laistymu ir su tręšimu- lapija nemaža, žiedų daug. Juk sako kad jie abžoros. Pavelas laisto iš šlangos, pila ir ant sanpaulijų ir ant strepsų. O čia drebini drebini, tai ir šaknelės nudžiusta. Trąšų tirpalą vėl praskiedi iki bizgalo...
Atsakyti
Labai gerai vandenyje tirpsta Emolus birios Trasos geliu prazydinimui. NKP 13 40 13 plius mikroelementai. Yra ir 100 gr. Pirkau Senukuose. Emolus turi ir internetine parduotuve. Pernai naudojau chrizantemu auginime. Tresiau siemet ir savo strepsus. Lapai tresiant zali ir kas man nelabai patinka auginasi labai didelius. Labai taupiai naudojasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aldam: 24 spalio 2016 - 09:59
QUOTE(aldam @ 2016 10 24, 10:53)
NKP 13 40 13

pagal Jenikejevą šitos trąšos kategoriškai netinka strepsams pastoviam naudojimui - galima 1 kartą.

Vidam, ir aš vasarą laisčiau laistytuvu, nes mirtinai pavargau laistyt po vieną - prisiminiau, kai pareidavau iš darbo ir rasdavau viską pusgyvius - nežinodavau nuo ko pradėt - tada pavarydavau po slėgiu iš purkštuvo didelio, o kai šokinėjau aplinkui - kilnojau nešiojau - visko buvo. Mažiau šokinėji - tiek pat. Nu perlaistau kartais kokį - ištrenkiu ir pamirštu. Sanpaulijų taip neauklėju. O strepsai atlaiko, svarbu nešalta ir gali pradžiūti greitai - vazoniukai nedideli.
Atsakyti
Gal ir netinka. Nenumire nei vienas. Paziurejau Emolus puslapyje yra ten biriu trasu lengvai tirpstaniu vandenyje ivairiu. Anksciau buvo menkesnis pasirinkimas.
Atsakyti