Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai - 28

QUOTE(Lisitėja2 @ 2017 08 12, 19:44)
<p>Rusma, tik didelė užuojauta.Tokie žvėriški  nuostoliai [img]https://www.cosgan.de/imagesAha, kai Elefantą išmečiau, atsirado norinčių  blink.gif 

Ačiū, mergaitės, man šiuo metu tikrai tik užuojauta tegali nors kažkiek pataisyti nuotaiką, jeigu apskritai ją dar galima pataisyti.

Elefanto ir aš nebeturiu, vos vos pardaviau kelis vaikus, 3 gal kokius, Lietuvoj veislė turi ne kokią reputaciją, tą jau ne kartą čia išsakė augintojos. Tai ir nepasilikau jos. Aš pati tai ją vertinčiau vidutiniškai, mano galva yra didesnių nevykėlių. Šita dar bent apskritai užauga ir kada nors žydi, o žiedai - gražūs. 2 metai - ne rodiklis, yra tokių, kur veislės tipas - amžinas fragmentas (vos paauga - iškart nupūna), amžina baidyklė su baisiais lapais arba per 4-5 auginimo metus nežydėjo nė karto.
Atsakyti

rusma, o galit paminėti bent kelis tuos didesnius nevykėlius, kad  netyčia neįsigytume?  :unsure:​ 

Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2017 08 12, 19:43)
<p>Silvija, kam 3 eurai per brangu, tam turbūt nelabai reikia tos ar kitos veislės. Jei reikėtų, mokėtų ir 5, ir 7.</p>

drinks_cheers.gif iš karto pasiūlau įsigyti iš pirmų rankų, t.y. parsivežt ar padraugaut su paštu, atsigaivint uždžiūvusias dvėselienas arba užsiaugint iš nago dydžio likusio sveiko vienintelio nesupuvusio gabaliuko... Nes tik tada, kai viską pats padarai nuo A iki Z ir patiri savo kailiu tą skonį, atsiranda supratimas, daug 3 eurai ar mažai.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2017 08 13, 07:59)
<p><strong>rusma</strong>, o galit paminėti bent kelis tuos didesnius nevykėlius, kad  netyčia neįsigytume?  unsure.gif​ </p>

bendrais bruožais - 1) didelė geltona gerklė, japoniškų veislių palikuonys arba patys japaškos - Natal, DS-Drama Queen, Zolotoj Kliučik arba 2) pūkuoti lapai ir šiuolaikinės modernios skrotelės su trumpais apvalokais lapais - DS-Pyšnaja krasa, Amor Mio, Midnight Poison, Ogon, Psyhedelic, Rozočka - sunku užauginti gražų ir gerai žydintį augalą, nes ir dauginasi sunkokai, ir vos paaugę nupuvinėja arba dėmėjasi.

Apskritai "nesąmonėmis" mano praktikoje pasirodė (kuo jos ypatingos - nežinau, iš pažiūros būtų eilinės skrotelės) - Franken Cotton Tail - nuo 2011 metų niekada nemačiau nei vieno žiedo. Galiausiai pasidaviau ir išmečiau prieš mėnesį ar du. Iki ko tik nedariau - ir perauginau iš fragmento, ir bombinau fosforu, ir saulėj kaitinau - nieko. Cranberry Velvet - visada kreivais šleivais deformuotais lapais skrotelės, viena kita kažkiek padoresnė gaunasi, šiemet jau pražys. Augalui, kurį pasilikau - 3 metai, t.y. iki pražydinimo tiek teko laukti ir vis ant akių laikyti visai nedekoratyvią baidyklę.
Atsakyti

Kai akimis perleki per strepsų ar kitų gėlių katalogus, suvoki,kad .tie trys eu yra juokinga suma.O kur dar ilgas kelias iki starterio.Todėl labai žemai lenkiuosi toms, kurių dėka galiu įsigyti kai ką gražaus.O besiderančių ir  niurnančių,kad trys eu labai brangu visada bus, tokia mada pas mus LT parėjo.

Man kažkodėl Tais Sijajuščiaja visiškai neina.Amžino fragmento būsenoje ji pas mane.Gal mūsų bio laukai nesutampa? :hmm:

Kas turi minčių kas čia per veislė?Žiedo dydis įspūdingas, net 9 cm.

e2185dc29899.jpg

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 13 rugpjūčio 2017 - 07:40
QUOTE(Lisitėja2 @ 2017 08 13, 08:38)
<p>Man kažkodėl Tais Sijajuščiaja visiškai neina.Amžino fragmento būsenoje ji pas mane.Gal mūsų

Kas turi minčių kas čia per veislė?Žiedo dydis įspūdingas, net 9 cm.</p>

Nuotraukoje Emily.

Tays lepoka, bet aš užaugindavau, labai graži (viena gražiausių veislių apskritai, bet aš žinau, kad mano skonis toli nuo lietuviško standarto vidurkio, tai reikia pridėti, kad čia gal tik man graži wub.gif ). Jos minusas - miltligės numylėtinė, viena iš jautresnių veislių, jeigu tik atsirasdavo šaltinis, šitą apimdavo vieną iš pirmų. Tai kažkur dar pas mane užsilikus yra, bet nebesiūlau niekam, nes čia tokia veislė, kur reikia pamatyt gyvą, nuotraukos neperteikia jos įspūdingumo. Jei užteks kantrybės - dėl jos pasivargint, mano galva, - verta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 13 rugpjūčio 2017 - 08:02

Dėkoju Rusmai už pagalbą nustatant veislę. :4u:Bet kas įdomiausia, aš tokios nepirkau, mano sąrašuose jos nėra.Vadinasi kažkas susimaišė.Man ji graži, o kai sužydės gausiau, iš viso bus pasaka. :wub:

Atsakyti

Rusma, ačiū už informaciją  :4u:

Lisitėja2, dailūs švelnių spalvų žiedukas  :wub: va, man mįslė su tomis Emily. Kažkada turėjau parsisiuntusi iš Kanados 'Emily's Song' - gal jos Emily sportas ar sėjinukas, maniškės buvo lyg ryškesnė alyvinė spalva. Ar čia ta pati veislės plinta skirtingais pavadinimais? Veislė tai graži, noriai žydinti

Tais Sijajuščaja man labai labai patinka. Pas mane nepastebėjau, kad būtų linkusi į miltligę, o kiti strepsais sirguliavo ir pernai, ir šiemet. ir padauginti ją man nėra sunku - nuo praėjusio rudens buvau užauginusi gal 3, dabar porą ūgtelėjusių vaikų turiu. Lisitėja2, jei būtų noro, gal atsirastų, į ką iškeisti?  :rolleyes:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 13 rugpjūčio 2017 - 08:43
QUOTE(ausrazs @ 2017 08 13, 09:42)
va, man mįslė su tomis Emily. Kažkada turėjau parsisiuntusi iš Kanados 'Emily's Song' - gal jos Emily sportas ar sėjinukas, maniškės buvo lyg ryškesnė alyvinė spalva. Ar čia ta pati veislės plinta skirtingais pavadinimais? Veislė tai graži, noriai žydinti

'Emily's Song' yra išvesta Kanadoje, tėvinis augalas - Emily. Pastaroji Europoje išplatinta per Diblius, bet ar jų selekcijos - nežinau, gal ir jų (nebūdingi Dibliams 9 cm žiedai, o jie daug kuo prekiauja, ne tik savo selekcija, norint turbūt galima pagooglinti ir rasti, bet klausimas buvo ne apie tai). T.y. čia dvi skirtingos veislės. Emily dažna, ypač pas čekus, o Emily Song turbūt nė su žiburiu nerastume kur įsigyti, jei jūs saviškės kanadietės neišsaugojot ir neišplatinot. O gaila...
Atsakyti

Neišplatinau ir neišsaugojau... Ta moteris, iš kur buvau gavusi, nebe prekiauja ebay, matyt, labai nusivylė. Nors, mačiau, Kanadoje siūlo augalus, per kitą platformą (pamiršau, kaip ta vieta vadinasi, kai atsiųs naujienlaiškį, prisiminsiu :) )

Atsakyti
Radau info, tada prisiminiau, kad kažkada ją jau skaičiau. Emily yra Dibley veislės Charlotte sportas.
Atsakyti
Atidarytas Rusmos turgelis mirksiukas.gif
Atsakyti