Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 35

QUOTE(Egipta @ 2016 11 02, 14:18)
Labai aciu uz patarimus, itikinot kriaukle atitraukt nuo krasto. Stalvirsio liks dar apie 140, o tai palyginus su mano dabar turimais 70 cm laaabai daug ir manau man uzteks smile.gif
Kaminas nekaista, nes su indeklu ir pečius modernus, tai šaldytuvui įtakos netures. Vienintelis kas mane neramina siame projekte, tai, kad nebus kur stalo pastatyt, todel kiekviena kart teks valgyti prie valgomojo stalo bendroje su svetaie erdveje. Nezinau kuri blogybe maziau bloga L formos virtuve ir susiaurejes iejimas ar jokio stalo nebuvimas virtuveje?

apie mano virtuvę daug buvo kalbėta, tai situacija labai panaši, ir visgi aš sutinku su mergaitem, kad stalas virtuvėj tikrai reikalingas 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Dėlioju virtuvę ir niekaip nerandu galutinio patenkinančio varianto. Virtuvę planuojam pirkti ikėjos, tai ir dėlioju pagal tai ką ikėja siūlo. Kol kas labiausiai apsistota ties šiais variantais, gal galėtumėte pakomentuoti? Nes pati jau žiūriu žiūriu ir nieko nebesugalvoju.
1. user posted image

user posted image

Šiame variante patinka virtuvės "lengvumas" (na pagal projektą taip atrodo) ir daug darbastalio tarp kriauklės bei kaitlentės (stalčiai 60cm, kampinė spintelė 90x90). Indaplovė tarp kriauklės ir šaldytuvo.

2. user posted image
user posted image

Šiuo variantu sumažėja darbastalis tarp kriauklės ir kaitlentės bei virtuvė atrodo "sunkesnė". Kažkaip norėtųsi aukštas spinteles talpinti dėšinėje sienoje (kur šaldytuvas), kad ilgoji spintelių dalis "lengvesnė" atrodytų - ji pirmiausia matosi įėjus virtuvę (įėjimas prie šaldytuvo). Taip pat galvoju ar nebus orkaitė per arti sienos ir siena labai "kentės" (lieka 10cm iki sienos) unsure.gif
Tiesa su šiuo variantu gaunasi lengviau padaryti hack'ą šluotai - kairėje pusėje lieka 10 cm ir ten vyras iš dengiamosios plokštės padarytų varstomas dureles šluotai paslėpti smile.gif , nes nesinori kad matytųsi ir nežinau kur ją dėti smile.gif

3. Dar 3-čią variantą sugalvojau, tiesa neturiu projekto. Tai būtų kaip 1-as variantas, tik indaplovę dėti šalia kaitlentės, vietoj buvusios indaplovės vietos šaldytuvą ir vietoj šaldytuvo aukštą spintelę su orkaite. Šiuo variantu pasiekčiau kitą savo norą - apsiųti šaldytuvą (iš plokštės dėti šoną prie kriauklės bei viršų ir pritvirtinti prie iš kitos pusės esančios aukštos spintelės). Tiesa dar reikėtų pasitikslinti dėl techninio "apsiuvimo" įgyvendinimo. Ir kriauklė prie pat krašto gautųsi bei nebūtų tarpo tarp kriauklės bei šaldytuvo, tad iš šaldytuvo išėmus maistą artimiausias padėjimas būtų už 60cm.

Ačiū už visas mintis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Auruma @ 2016 11 03, 11:45)
. Virtuvę planuojam pirkti ikėjos,

man toks klausimas iškilo, o kodel renkates baldus iš ikea?
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2016 11 02, 13:18)
Labai aciu uz patarimus, itikinot kriaukle atitraukt nuo krasto. Stalvirsio liks dar apie 140, o tai palyginus su mano dabar turimais 70 cm laaabai daug ir manau man uzteks smile.gif
Kaminas nekaista, nes su indeklu ir pečius modernus, tai šaldytuvui įtakos netures. Vienintelis kas mane neramina siame projekte, tai, kad nebus kur stalo pastatyt, todel kiekviena kart teks valgyti prie valgomojo stalo bendroje su svetaie erdveje. Nezinau kuri blogybe maziau bloga L formos virtuve ir susiaurejes iejimas ar jokio stalo nebuvimas virtuveje?

o jeigu kažkaip taip? ir viryklė kiek užsidengtų nuo svetainės, jeigu tai aktualu ir ne L forma, ir stalui vietos atsiranda. Labai noris darbo zoną išsaugoti kuo arčiau lango 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2016 11 03, 12:49)
man toks klausimas iškilo, o kodel renkates baldus iš ikea?

Ir kaina ir laikas. Su baldininkais labai išsitempia sumontavimo laikas, nes vėluoja padaryti, padaro nesąmonių ir po to aiškinkis su jais (čia įvairi pažįstamų patirtis). Tai šiame kontekste ikėja atrodo gana paprasta - susiprojektavai, nusipirkai ir susimontavai. Mums geriau patiems montuoti, nei aiškintis su kitais smile.gif
Taip pat neturiu patikimo rekomenduoto virtuvės gamintojo, jei parekomenduotumėt, tai gal ir iš kitur imtume ax.gif
Atsakyti
Auruma, o kas kairiajame apatiniame kampe numatyta. Ir kas už durų? Svetainė? Valgomasis?

Baldininką, po to, kai mano virtuvė stovės, galėsiu rekomenduoti. Tikiuos šį mėn. Ir neabejoju, kad bus ir geriau ir nebrangiau nei Ikea.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 03 lapkričio 2016 - 11:10
QUOTE(Y2K @ 2016 11 03, 13:08)
Auruma,

* o kas kairiajame apatiniame kampe numatyta.

* Ir kas už durų? Svetainė? Valgomasis?

* Tiksliai nesuprantu kuris "kairysis apatinis kampas" - čia tas 10 cm kur lieka kairiau nuo kaitlentės? Stalviršį planuojam iki pat sienos dėti (jei 1-as ar 3-čias variantas), tarpą viršuj ir apačioj uždengti plokšte tokia pat kaip fasadai.

* Už durų svetainė su valgomuoju. Kaip tik valgomojo stalas yra dešiniau nuo įėjimo į virtuvę (žinoma yra tarpas, ne prie pat). Man norisi, kad iš svetainės nesimatytų virtuvės baldų, ypač viryklės/orkaitės.

Dar tiesa dėl komunikacijų. Jos jau išvedžiotos, bet galima koreguoti kažkiek. Komunikacijas surašysiu pagal 1-ą planą. Ten, kur numatyta kairiausia spintelė, yra atvestas atskiras elektros laidas viryklei/orkaitei (atitinkamos galios). Kriauklės vietoje yra vandens įvadas. Taip pat kitas vandens įvadas yra prie kitos sienos - kur dešiniausias stalčių blokas. Virš šio stalčių bloko yra įrengtos rozetės (virduliui etc). Už šaldytuvo taip pat yra elektros rozetės.

Dar kitoje 3.4m ilgio sienoje, norėčiau ateityje indaują patalpinti, jei tilptų (kokia 1.5-2m ilgio).
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 11 03, 12:54)
o jeigu kažkaip taip? ir viryklė kiek užsidengtų nuo svetainės, jeigu tai aktualu ir ne L forma, ir stalui vietos atsiranda. Labai noris darbo zoną išsaugoti kuo arčiau lango  4u.gif

Aciu, kad neingejot padeliot 4u.gif Svarstytinas ir sitas variantas.
Atsakyti
[quote=longger,2016 11 02, 12:16]
pabandykite vietoje atsidarančių durelių, tam kad išnaudot kampą, pasiprojektuoti stalčius, kurie neišnaudos kampo. Ir pasigalvokite, ar taip negeriau. Kad pigiau, beveik neabejoju, Talpumas gal būt gausis netgi geresnis, nes stalčius 3 galima daryti.
[/quot

Na, aš planavau daryti vieną stalčių ir montuoti šią sistemą 😀
Atsakyti
Pagaliau, galiu parodyti, kas gavos biggrin.gif Sveika, IKEA - Malonės pilnoji ax.gif
Virtuvė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laukine22: 05 lapkričio 2016 - 12:48
Kokį virdulį ten turit? Šiuo metu ieškom patys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laukine22 @ 2016 11 05, 12:44)
Pagaliau, galiu parodyti, kas gavos biggrin.gif Sveika, IKEA - Malonės pilnoji ax.gif
Virtuvė

Man gal nelabai patinka rankenėlės, iš vaizdo, nes iš patogumo tai jos turėtų būti patogiausios pasaulyje. Bet labai patinka plytelės ir grindys ir spalvų derinys, na, dėl spalvų derinio niekas nenustebs, kad man toks patinka biggrin.gif O bendras tos virtuvės vaizdas yra toks skandinaviškas, kad aš jau įsivaizduoju, kaip kokia Freken Bok joje tuos mažus mėsos kukuliukus kepa biggrin.gif

Kiekvienas švedas čia pasijaustų kaip namie biggrin.gif
Atsakyti