QUOTE(Noa @ 2016 11 23, 13:26)
Apie banko apsigalvojimą. O tai koks esminis motyvas? Ir kaip suprast, apsigalvojo, tai jie tą paskolą ne visą iškart duoda?

O tai kiek dabar jums laukti, kol viską, kas užstatyta, atšildys, kad galėtumėt, tarkim, kažką parduot?
aha, šiknoj bybienė yra pats tinkamiausias situacijos įvertinimas
kas kas, nu krizė. Jeigu patinka Oftopicai, tai galiu pavaryt čia.
Tuoj, plaukus tik nusivalau nuo visur.
va. Buvo babkių, bet jos kažkur vis dingdavo. Nu ne milijonai, bet užteko. Skaičiuot žodžiu nereikėjo. Pinigams kažkur dingstant vietoj jų atsirasdavo dulkės. Paskui man gimė teorija apie jų ryšį. Nu bet čia kita istorija. Kažkaip taip besenstant ir besėdint prie geldos, kilo mintis, jog va reikia kažką pasikeist. Nu tipo reikia gyvenmą plotą didint. Nu prasidėjo. Pradžioje butai visokie, bet geresni kainavo kaip vos ne namas. Aš aplamai visą gyvenimą name užaugus, tai man tas butas niekada nepatiko. Nu tai va taip po truputi, po truputi dasikapstėm iki minties, jog niekas ant Lietuvos normalių namų statyt nemoka ir nieko kito čia nebus, reikia pirkt sklypą ir statyt patiems. Nu tai va, pasidėliojom ko norim, tada pasieiškojom sklypą (blyn, tada buvo iš vakaro nenupirkai, ryte jau nupirktas) ir pačiupom ką pačiupom. Ne patį brangiausią bet ir ne visiškoj šiknoj ar vidurį laukų, ar 30km nuo Kauno. Nu tai va su visu tuo projektu nuėjom į banką ir sakau, duokit man ten tiek ir tiek pinigų, nes už savus reiks labai ilgai statyt. pažiūrėjo ir sako - ok, be problemų. Va sutartis, pasirašykite čia ir čia. Nu ok, pasirašėm. Tai pinigus jie tipo duos visus, bet dalimis, nes vdrug tu gert pradėsi, mašinas pirkt, o ne namą statyt. Nu gerai. padarėm pamatus, atvažiavo, apmatavo, pafotkino, įvertino ir išrašė kažkiek pinigų. Tada sienos. Vėl tas pats, vėl davė pinigų. Tada stogas - vė ta pati istorija. Nu ir paskui vėl kažką padarius ir paprašius pinigų bankas ir sako: va pažėkit pro langą, ką matot? sakau rudenį, o jie sako nifiga ne ruduo čia. sakau o tai kas tada? Sako krizė, mergužėle. Sakau kokia aš tau mergužėlė, nesikabinėk čia prie manęs ir greičiau eik babkes skaičiuot, man meistrai laukią rankas ištiesę. Nes nu kišdavai ir banko pinigus ir visus savus ir dar pasiskolindavai trumpam, kad kuo daugiau padaryt darbų, nes va bankas duos ir atsimojuoji su visais. Tai jis man tik pyst raštą po nosim, kad mol taip ir taip, va atsitiko kas atsitiko ir niekas čia nieko negalėjo numatyt, bet taip kaip atsitiko, mums nepatinka ir nepatogu ir todėl kad jūs esate iš principo niekalas mes nusprendėm neberizikuoti papildomai ir siūlom jums ne pinigų, bet bybienę šiknoj. Ir iš principo mūsų nedomia jokios jūsų pretenzijos nes va pasirašėt 70-ies lapų sutartį (kurios nieks neskaitė, nes vis tiek nieko joje keist negalima), kurioje mes numatėm tokias vat ir tokias aplinkybes, kurios dabar labai aiškiai matosi per langą, o kadangi jos matosi, tai eikit ir atidžiau pasižiūrėkit. Ir kai išeisit, tai pas mus geriau negrįžkit, tik būtinai įmokas mokėkit, nes sienas atimsism. Tai aš pasisiūliau jam atvežyi tas sienas savo transportu ir suversti prie banko durų, o jis man tegu parašo, jog mainai įvyko ir aš nieko nebeskolinga. Bet jis ten ištraukė dar vieną punktą iš sutarties, kuriame būtent ir parašyta, jog aš negaliu va taip atvežti sienų ir jam sukraut po kojom, nei savo, nei samdytu transportu. Tada aš spjoviau jam į veidą ir pasiūliau kažką labai nepadoraus, ar tai susikišti ar ati pačiam patuirėti kažkokius santykius su savim ar tai su savo motina, nepamenu jau gerai detalių, ir todėl, kad esu labai užsispyrus ir egoistė ir turiu aukštą savivertės jausmą - išėjau. Tada nuėjau į kitą bankją, tada dar į kitą, tada dar į kitą ir kai visi kaip susitarę liepė žiūrėt pro langą, aš nusprendžiau kad jie visi išprotėjo ir aš ką nors sugalvosiu. Kitą dieną patys likom be darbų ir ant minimumo. Tada sugalvoti nebeišėjo nieko, kaip tik lentom užkalt langus ir laukt. Tai va, pralaukėm, nuplėšėm lentas, sudėjom langus nu ir esu, kur esu.
Tiesa, ten dar bankas kiekvieną kartą dalimis mokant pinigus įsigudrino ir palūkanų normą didint, nes ten kažkoks stebuklingas pubnktas buvo įrašytas. Dėl to dar irgi labai buvau susinervinus. Ir gal dar prišnekėjau kažkiek papildomai.
Tai va. Ku kū, ku kū. Tokia istorija.
parduot gali, bet tik su banko žinia ir su jų palaiminimu, per jųs sąskaitą, o jie atsiskaičiuos baudas ir ten visokius nedagautus pelnus už planuotas palūkanas ar kažkas panašaus. Nu žodžiu atsišildyt ir parduot teorinė galimybė yra.
Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2016 11 23, 18:51)
svaistot pinigus

nes per visa nama susidaro kruva tokiu "maza kas". dabar jau nieko nepakeisi, bet ateityje gal ...
Uzsikrauti tai, ko nepajegi patempti - ar zmogu uzmuset ir uz atgaila sau tokia korone uzsikrovete?
musiau užmušiau ką nors. Aha. Karma tokia. Kažkas žudo, o kenčiu aš. Paskui kada nors kur nors po mirties kas nors iškeps skanesnės kiaušinienės už tuos vargus. Durnė gimiau, durnė ir mirsiu. Nieko čia nebepakeisi. Aj, planavau iššaudyti visą banko skyrių tai tikrai. Bet man nepardavė automato, liepė pirmą leidimą išsiimti. Žodžiu, o ten reikalų yra. Tai man netiko, nes ant karštųjų man reikia. paskui pravėstu ir man gali pasidaryt ko nors ten gaila ir aš paskui dar nieko nenušovus turėsiu išeiti nuleista galva su bereikalu nusipirktu šautuvu. Tai taip ir nenušoviau. Bet ketinau
Švaistom pinigus taip. Bet jeigu man bus per mažai vietos darbui, aš tada norėsiu iškelt viryklę arba kriauklę į salą. Arba po kažkurio laiko man prisireiks būtent taip, nes iš principo aš nieko prieš turėti saloje ką nors. Ir tada atvesti laidus ir kanalizaciją kainuos nebe vieną šimtą aurų. Dabar tai jaučiu nekainavo nei 20aurų. Nereiks, tegul tūno tas mano 20 po plintusu. Nes man ne tik kad vaizdas ne dzin, bet man ir vietos turi būti patogiai. Labai mažoj ir vidutiniškai mažoj aš jau atgyvenau savo. Dabar labai aiškiai žinau, kad man reikia arba normalios, arba jokios.
Taip. Užsikrovėm per didelę naštą. Tikslus situacijos įvertinimas

Nu bet kas gali žinot, kas tavęs laukia už kampo ar po metų. Kai krovėm, tai ta našta buvo lengva, paskaičiuota ir labai pasverta. Ir nei kiek ne per didelė, nes šeima nemaža. Tada atėjo krizė, kurios niekas neprognozavo ir tik pyst per viską. Tada pasidarė ir sunku ir per sunku. Žodžiu nešt per sunku, pamest gaila. Tuo labiau, jog daug kas buvo pastatyta ant paskolos, kurios taip ir negavom visos.
Aišku, galim parduot viską nafig, atsimojuot su banku ir laisvė negram. Pirkt kažką pagal šiandieninę kišenę ir gatavo. Nu bet čia prasideda principai ir nenoras prarasti pinigų. Tokio, koks jis dabar niekas nevertins tiek, kiek man reiktų už jį gaut. Aišku, čia dar vieta kalta, ne prestižinė. Nu bet ir ne šiknoj. Žodžiu liko gal ir nebedaug, bet kaip ubagams - nemažai. Tai gaunasi taip: kuo daugiau pabaigsi, tuo labiau pakelsi vertę, tuo didesni šansai parduot už normalią kainą, o ne atiduot pusvelčiui. Kitą vertus, jeigu pabaigsiu, tai ko man ten negyvent? Nes per tiek metų tai jau ne tik kad SM forumas bei artimieji, visa lietuva žino, kad mes statom namą. Ir va jeigu nepastačius imčiau ir parduočiau, tai čia būtų paminti visi mano principai ir ego ir t.t. ir aš rizikuoju pavisrsti nebeprincipinga kale. O tokia aš būti visiškai dar nenoriu. Žodžiu aš šiandien dar neesu tikra, kaip aš priimčiau tokį žingsnį.
Žodžiu, smegenys užspazmuotos, nervų liko nebedaug ir dėka Noa, inspiravausi ir pasirašiau sau pabaigos datą, iki kurios aš turiu įsikelti. Bet ne į remontą, nes tikrai nežadu gyvent remonte. Be trinkelių, hamam ir be dar daug ko, bet su plintusais, šviestuvais, durim ir virtuve ir minimaliais baldais. Va taip

Jeigu iki to termino nepabaigiam tada sėdžiu ir labai gerai permąstau savo vertybes ir planus. Bet tada labai abejoju, jog liksiu ant Lietuvos aplamai.
Čia vieni pažįstami dabar nusipirko kotedžą su daline apdaila. Nuvažiavom į svečius. Dieve Dieve, man ten būtų nenusakomo dydžio nelaimė. Tada grįžus supratau, jog man mano namo dydis pats tas. Ir virtuvė pati ta. Beje, ji ten nėra kažkokia bele kokia. ~20m² kartu su valgomuoju. Viskas ten taip ant ribos labai. Net pilnavertė sala neišeina, tik pusiasalis.
va ir papasakojau. Su oftopicais šiandien gana. Kitą vertus, visur paminėjau virtuvę