O kam jų tiek reikia šaliai? Gal dar žolę pakeiskime kitu žodžiu, gi senas nusibodo

Gali būti, kad vaikas buvo šoke. Buvau trylikametė, pagauta potencialių prievartautojų, žinau, kas tai yra. Man pasisekė, pabėgau. Ten išties buvau viena, mažo miestelio tuščia aikštė. Bet soriukas, neįsivaizduoju, kaip net vaikui aktyviai nesipriešinant nematyti ir negirdėti kai kokio kuilio prievartaujamas vaikas. Neįsivaizduoju "negirdėjimo" net kai laiptinėj bendru sutarimu patyliukais. ;) Pas mane namuos maži papūgiukai čiauška (gi nerėkia kaip kokios aros), tai jau laiptinės duris atidarius girdžiu balsus, ogi dar kelis aukštus palipt reikia. Kai koks sujudimas laiptinėj, iškart girdi. Pensininkei kaimynei per garsu kai vanduo vandentiekio vamzdžiais teka, o čia mat niekas negirdėjo. Dar abejoju ar ir nematė... Niekas iš visos laiptinės. Ne paskiro namo.
Kalbininkų tema tai man per sunki. Labai kūrybiškas darbas, tiek naujadarų, varnelės, nosinės, kurių protėviai neatpažintų. O va "w" raidės asmens dokumente klausimas tai jau tragedija, pasikėsinimas į lietuvių tapatybę. Kažkokia mistiška sritis. Pamatai ant pvz. 19 a. maldyno užrašą "Wilniuje", bandai klaust nuo kada tas kalbos autentiškumas užskaitomas, tai kai gauni kakton, kad negerbi nei valstybės, nei filologų darbo ir kad reik imt pavyzdį iš UK, išsižioji ir palieki ramybėj...

http://www.bernardin...yginimus/150869

http://www.bernardin...yginimus/150869

tai kaip gi tie gyvatės išgyvens jums be kyšių? kyšius siekia mažinti, žmonės būna apskundžia, tai raitosi gyvatės kaip tik gali. Ne seimūnai ir siūlo, o jie seimūnus spaudžia patys, elementaru. Visi jie persipynę, susiję.
O kad viskas vyko vakare, daugiabučio laiptinėj kai daugelis jau po darbų namuos kažkaip praslysta pro akis. Kad nusikaltėlis yra ne vienas, o daugiau - tie, kurie matė, girdėjo ir nedarė nieko taip pat. Dovanokitės, nepatikėsiu, kad visi taip jau ir nepastebėjo, negirdėjo laiptinėj daromo nusikaltimo prieš vaiką.
Nesinorėjo sutikt su ta statistika, kad esam mažiausiai empatiška šalis (gal kad aplinkoje daug neabejingų žmonių), bet šiandien esu linkus su tuo sutikti. Rypuot, kad tarnybos prastai dirba, kartu baisėtis visi gudrūs, ai, dar pinigėlį per kokią eilinę išsipildymo akciją paaukot. Tada geresni jaučiamės. O va pašonėj žalojamas vaikas, jo gyvenimas ir nieko, net 112 susukt ŠALIA esantys nesugeba.

http://verslas.lryta...esite-gerti.htm
Visa namas tokie zverys,ziurejo pro akute ir paskabint net nesugebejo,nenusisnekekit.siandien galejo prievartaut ka nori laiptinej,nieko nebuc girdejus,sarvuotos durys,telikas,muzika,kambariu daug,o jei dar tyliai,tai nors visa diena,jei gyvenciau tame name ,buciau abejingumu apkaltinta ir irodinek,k
ad ne kupranugaris.
Kitas momentas - ne naktis, o tas laikas, kai žmonės iš darbų grįžinėja ir sutapk tu man taip, kad būtent tada nič niekas nevaikščiojo.
Todėl čia ne apie jokias akutes, pro kurias VISAS namas žiūrėjo ir buvo abejingi, o apie sunkiai įtikėtiną variantą, kad tokiu laiku šitame name NIEKAS nematė ir NIEKAS negirdėjo. Nė vienas. Pasaka. Siaubo.
Koks nepažįstamas "ne vietoj" pastatęs mašiną į kokį butą nuėjo visada atsiras vienas kitas informuotas su visom savo šarvuotom durim, o čia matai NIČ NIEKAS nepastebi.
Kai atsikraustėm prie mūsų namo vis daužydavo autobusų stotelę. Irgi niekas negirdėjo. Kietai miegojo, langai sandarūs, tai aišku, kad nesigirdi. Sunku girdėt, kai langai į tą pačią pusę ir bijai, kad pačiam neišmarmalintų. Kol atsirado prasčiau miegančių (o gal su nekokybiškais langais), kurie ėmė kviest policiją. Baigės.
Kiek kartų rodydavo kaip gatvėje žmogų muša, o visi abejingai praeina aplink. Kažkada buvo gi skandalinga istorija, kad vaikas kieme nuogas stovėjo ir tik po poros gal valandų viena moteris neabejinga atėjo prie to vaiko.
O as dar karta pasikartosiu,netikiu,kad mate ir ramiai sumustinius visi matantys kramsnojo,nesamone.nezinau kaip jusu durys,bet pro maniskes beveik nieko nesigirdi,nebent prilipus prie tu duru buciau,o jei ir isgirsciau koki krebzdesi,dar nereiskia,kad juo susidomeciau,gal nesioja kas ka,vaikai trinasi.nu dabar zinosiu,kad reikia ziuret,nes gali kas nors ka nors prievartaut.
Ir dar tiketina,kad viena kokia bobyte nieko nedare,bet ,kad daug matytu ir nieko nedarytu irgi keista,o dabar visas namas svolociais lieka.