Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

evora, kaip nujausdama vakar surasiau visoms e-mailus. Gavote? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2019 07 17, 13:06)
evora, kaip nujausdama vakar surasiau visoms e-mailus. Gavote? smile.gif


Gavau. Atsakymo gmailas neduoda atrašyti, vis įkėlinėja ir įkėlinėja, ir taip dvi dienos iš eilės. Ar čia mano kompas durnavoja, ruošiasi kanopas atmesti, ar tinklo trikdžiai-nesuprantu.
Tai palauksim to siuntinuko, bent jau dabar aišku kada tikėtis ir atostogų išvažiavimus planuoti. Oreliai, tai visai Š-neatostoginiai. Tikiuosi, kad kas dabar atostogaujat, tai ne Lietuvoje ir šiltai, maloniai, smagiai bambas saulutėje skrudinat.

-----------

Rimusia, ar tavo kaktusai lauke, ar sutempei po stogu? Gal uždengti politileno plėvele grūdinasi prieš žiemos šalčius?

-----------

Jei yra poreikis naujo užsakymo, šiaulietės pageidauja https://kaktusy-fabian.webnode.sk/o-nas/

-----------

Ir dar Giromagii gražuolių-broliukai Thelocactusai:

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
QUOTE(evora @ 2019 07 17, 14:58)


Rimusia, ar tavo kaktusai lauke, ar sutempei po stogu? Gal uždengti politileno plėvele grūdinasi prieš žiemos šalčius?


Sausai ir šiltai tupi pavesineje, tikrai nemirksta po lietumi. rolleyes.gif Kuris su žiedu biggrin.gif tai šildosi po lempa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rimusia @ 2019 07 17, 15:50)
Sausai ir šiltai tupi pavesineje, tikrai nemirksta po lietumi. rolleyes.gif  Kuris su žiedu  biggrin.gif tai šildosi po lempa biggrin.gif


Smagu girdėt, kad augintiniai saugiai vasaroja. Pavėsinės geras variantas.
Aš norėjau įkasti didžiulės Kalanchoa thyrsiflora vazoną į gėlyną prie daugiabučio. Planas buvo sulaukti raudonesnių lapų ir duoti per vasarą užsigrūdinti po atviru dangumi. Tik kol prisiruošiau, tai ir lietūs prasidėjo. Su tokiu permainingu oru kaip dabar, nespėčiau lakstyti su vazonu aukštyn /žemyn iš ketvirto aukšto.

------------

Dar pasirodau su šio sezono siuntimo Kreicho Echinomastus Laui ir Durangensis-labai gražūs, gal dar keletą reiks į kompaniją pridėti.

vartotojo įkelta nuotrauka


Atsakyti
Ar kas nors išbandėte purkšdami kaktusus ar kitus sukulentus? Rašo, kad nuo amarų, voratinklinės erkės, gumbadarės erkės, blakutės, tripsų, skydamarių, baltasparnių ir miltuotųjų skydamarių. Lyg ir tiktų mums kovoti su mūsų augintinių priešais.

https://zaliastotele...s-priemone-10ml

vartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Ir man aktualu, pralaimiu kovoje su erkute ir skydamariu. Šiandien vel radau ant vieno skydamari.
Atsakyti
Aktualu turbūt visiems.
Aš du metai kaip bandau adeniumą atkovoti nuo miltuotųjų skydamarių. Būna geriau, būna baisiau, bet tų parazitų atsparumas begalinis.

Šiandien tupinėjau namuose aplink augaliukus. Su liūdesiu atrinkau 14 turbinicarpusų ištremti iš bendruomenės. Čia praeitų ir užpraeitų metų siuntimo Kreicho turbikai, kur buvo užpulti erkučių. Atrodo įveikiau jas, bet kaktusai lyg gelsvai baltais kietais šarvais padengti. Nors ir išaugę dideli, gražūs, bet kažkokie monstrai. Palaikysiu dar iki pavasario, jei baisuokliška išvaizda negerės-teks išmesti. Taip aš jų norėjau, o taip man su jais nepasisekė. Grynas juodas nusivylimas. Tikiuosi, kad bent likusieji 15 augs neužpulti kenkėjų.

Prickly, kaip savo turbikus laikai-ar kepini atviroje saulėje, ar išsklaidytoje šviesoje ? Sakau, gal jie persikepino pas mane ant pietinės palangės? Gal jiems kaip haworthijoms pusšešėlio reikia?
Atsakyti
Siltac nebandžiau, neaišku ar nenukentės nuo jo kaktuso išvaizda, nesulipins pūkų ir panašiai.
Turbinicarpusai visada pas mane augdavo ant pietinės palangės, gal tik seniau nebuvo daug nenormaliai karštų dienų. O dabar jie šiltnamyje - saulė iš visų pusių kepina, žinoma pavasarį gali apsvilti jei staiga ant saulės išnešti, reikia pasaugoti
Atsakyti




631ef3cfa63a65895f469568765faabe349.jpgfd37f603f195b852ac9871ddd0e7004a62.jpg

Praeitais metais bandžiau,tai tikrai padėjo sumažinti skydmarį. Šiais metais jau beveik kaip ir nieko nesuveikė,gal atidarius jį visą reikia sunaudoti,nes pastovėjęs jis suveikė minimaliai :(.

Atsakyti

As naudojau sita, man padejo.

d10ec63383083958a0ca887f3a5f7335277.png

Atsakyti
Sveikos bigsmile.gif

Buvau prasisu panko issiusti kaktusus praeitos savaites vidury. Siandien jis manes paklause ar jau grizau ir ar gali siust. Patvirtinau. Lauke mat smile.gif
Atsakyti
ISSIUNTE bigsmile.gif Laukiam. Ilgai viskas uztruko sikart.
Atsakyti