Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Na per kita savaite butu gerai surinkt.
Atsakyti
visuotinis pavasarinis sujudimas smile.gif
evora,
QUOTE(evora @ 2019 02 21, 12:42)


Reikia jūsų pagalbos-atpažinti nežiniuką. Nusipirktas MAXiminis pypliukas už 0,99 ct. užaugo sprindžio dydžio, bet bevardis. Jis toks melsvai žalias su rudai ryžiškais spygliais. Jau daug metų nerandu pavadinimo, į nieką jis man nepanašus. Gal kas atpažįstat?


čia mamiliarija tikrai, bet daugiau tai nieko negaliu pasakyti.
Mano kreichiukai prieš pora savaičių (dabar kaip reklama smile.gif )
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Gerai tas visuotinis pavasarinis sujudimas, bent pražuvėliai pargrįžta.

Gerai ir augaliukų naujų laukti, išpakuoti, džiaugtis... Tik man kažko visai nebesmagu už tuos augaliukus pinigus mokėti. Kažkokia skrudžas palikau. Ypač, kai nusiperki brangiausiai sumokėjus, o pirkinys abejones keliantis....patupi, patupi ir visus įtarimus patvirtinęs, ima ir nusibaigia. Na, gerai aš durna, patirties mažiau turinti, bet kas siunčia, tikrai didesni šios srities meistrai-tikrai mato/žino ką siunčia.
Labai su neaiškiom/sujauktom nuotaikom pasitinku šį pavasarinį sezoną.
--------------------------

Prickly, nuostabūs turbikai.clap.gif Ar juos persodinusi esi iš Kreicho vazonėlių?

Aš saviškius nešaldžiau, prie +18,19 permurksojo ant palangės tik du kartus vandenėliu pavilgyti. Didesnius iš kvadratinių Kreicho vazoniukų išlupau ir persodinau-jau labai reikėjo. Vieną radau vos gyvomis šaknimis, vis toks nususęs nuo pat atkeliavimo buvo. Gerai, kad persodinti ištraukiau, o tai ir numyriojęs būtų. Gal atpopinsiu. Žydėt keli žydėjo, bet grįžus po darbų, jau pamatau tik suskleistus žiedelius. Vieną šiaip taip pavyko pasirodyti.

Ir aš užskaityčiau už mamkę bevardį nežiniuką. Tik... melsva spalva abejones kelia. Nemačiau niekada tokios melsvos mamkės. Ai, svarbu, kad man gražus ir labai mylimas. Gal kada ir sužinosiu ką auginu.

------------------------

Senukuose radau lapenį-aišku prireikė. biggrin.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Kelis esu persodinusi, tuos kurie pirkti 2015 m. (kaip tas turbinikarpusas kairėje nuotraukoje). O vėliau pirkti dar stovi eilėje pesodinimui. Nebeužtenka laiko viskam, jau visai neprotinga plėsti kaktusų ūkį, bet.... rolleyes.gif

Mammillarijos pennispinosa šiandien
vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Laba, su pavasariu, nors ir snieguotu smile.gif
QUOTE(Prickly @ 2019 03 26, 21:07)
Mammillarijos pennispinosa šiandien
vartotojo įkelta nuotrauka

a jau grožis wub.gif o jos tokios žemos ir bus ar dar augs nemažai?

mano vyras žiemą sugebėjo dar vieną mirtininkę atnešti biggrin.gif raktažolę atgabeno. Dar žydėjo, bet galiausiai nukaršinom. Užtat mūsų Parodia vardu Magni - laikosi. Auga nauji kaktusiukai vis iš vieno šono, kas kad jis rudas ax.gif Balandį gal reiks vėl patręšt (rudenį tręšėm). Vandens tai taip įdomiai ji prašydavo per žiemą (kambaryje). Maždaug kas 14-17 dienų gal.
Atsakyti

Gražios mamkikės, visai kaip turbikų giminaitės. Pas mane tik kelios rodo pumpurus, viena žydi-rytinėje pusėje joms aiškiai dar saulės trūksta. Su didžiaisiais persodinimais kaip ir apsidirbau. Dabar laukiu naujos jaunaties ir priešpilnio. Reiks keletą echinopsių lupti iš kvadratinių atsiųstinių praeitos vasaros pirkimo vazonų. Dar tą laimės/šeimos medį, kur kovo 8 d. gavau persodinti. Gerai apžiūrėjus-nemažai lapeliai apibraižyti kelionėse link parduotuvės. Baisu jį ir judinti, o reiks visas durpes nuo šaknų purtyti. Parodysiu kokį ,,kaktusą" sekmadieny ant kaimyninio namo lango palangės pamačiau. Miegojo tas ,,kaktusėlis" lovelėje prie lango, prabudo, užsilipo ant palangės ir ilgai , apie 20 min., stebėjo vaikus belakstančius kieme. Tėvai taip ir nepajuto, nepamatė, vaikelis pats nuo palangės nulipo. Gerai, kad viskas laimingai baigėsi, o galėjo ir langą atsidaryti, nes į rankeną įsikibęs laikėsi. Bet matyt Angelas Sargas 

Atsakyti
QUOTE(evora @ 2019 03 27, 17:39)
Gal yra mokančių tas neetiškas foto panaikinti, nes man nepavyko.


Išsiunčiau prašymą forumo administratorei ištrinti foto.
Reiškiu atsiprašymą visiems, kuriems šios foto atrodė nederamos ar nusikalstamos.
Atsakyti
Ikelsiu truputi kitokiu foto mirksiukas.gif

Stovejo stovejo toks neaisku ar gyvas suslikutis ilgai ir stai is to mazulio, kad sulapojo ir net zydet sugalvojo. Oxalis carnosa.

Priedas  DSCF0304.jpg   184,11KB   0 Parsiųsta kartų
Priedas  DSCF0308.jpg   151,54KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Pagaliau pavyko netikusias foto pašalinti. Ačiū rodžiusiems iniciatyvą padėti.

Įdomiausia, kad mūsų supermamkių moderatorių ir administracijos komanda iki šiol niekaip nereagavo. Dvi dienos kaip užpylusi juos laiškais įvairiausiais kanalais, bet jokio krustelėjimo. Susisiekiau su Part.lt ir po 3 valandų apčiuopiamas rezultatas.
Man pradėjus rašyti šią žinutę, atsišaukė Borzika, sureagavusi į mano šiandieninį laiškelį, bet jau neradusi foto. Ačiū jai už reagavimą.

Ir kelios jau ,,tinkamos" foto:

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka
Papildyta:
Tina, oxaliukas nuotaiką keliantis. thumbup.gif
Atsakyti

Sveikos, norau paklausti, gal kas nors inot kur ba pirkti Morgano lokKaune ar aplink Kaun A  :D 

8151ecVnuCL._SX425_.jpg

Atsakyti

Sveikos, norejau paklausti, gal kas nors zinot kur buna pirkti Morgano siloka Kaune ar aplink Kauna?   :D

8151ecVnuCL._SX425_.jpg

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neringa_ki: 30 kovo 2019 - 09:55
QUOTE(Neringa_ki @ 2019 03 30, 10:54)
<p>Sveikos, norejau paklausti, gal kas nors zinot kur buna pirkti Morgano siloka Kaune ar aplink Kauna?   biggrin.gif</p>

Vilniuje pirkau Moki-veži parduotuvėje, gal Kaune panašus asortimentas ? hmm.gif mirksiukas.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti