Įkraunama...
Įkraunama...

Kovinukai 2017

Apklausa: Kiek kg priaugote nuo nėštumo pradžios? (17 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(rasiux1984 @ 2016 11 10, 15:59)
Sveikos, mergaites  4u.gif
Ankstokai, ziuriu jus keliausit i dekreta. Pas mus tai kadangi dekretas tik 9menesiai, kuo veliau iseini, tuo ilgiau gali au leliuku pabuti namie. As dar pries iseidama galesiu isnaudoti ateinanciu visu metu atostogas, o tai gaunasi apie 1.5menesio, tai planuoju iseiti kazkur vasario vidury, o dekretas skaiciuojasi pas mus nuo vaikelio gimimo datos, nebent tu labai prastai jautiesi, iseini i dekreta anksciau, bet tuomet automatiskai turi anksciau ir grizti...

tada neapsimoka... pas suejus dienu skaicius nemazeja, tad neapsimoka sedet darbe nebent stazo truktu ar del didesnes ismokos, jei pasikeli alga nestumo metu...

kaip tu pati jauties?
Atsakyti
QUOTE((feja) @ 2016 11 10, 13:12)
tada neapsimoka... pas suejus dienu skaicius nemazeja, tad neapsimoka sedet darbe nebent stazo truktu ar del didesnes ismokos, jei pasikeli alga nestumo metu...

kaip tu pati jauties?

Nieko, jau po truputi eina geryn, temperaturos nebeturiu, tik va gerkle kankina... Tikiuos, kad iki kito 3dienio busi pasveikusi ir pasiruosusi grizti i darba. Ryt isleidziu vyra i Lietuva, liudna vienai bus... verysad.gif
Atsakyti
Ech, pavydas ima jusu pasiklausius. Man nebus dekreto, dirbsiu iki 40 savaiciu blink.gif Dvi savaites atostogausiu per Kaledas ir Naujuosius metus. Tada gal savaite sugebesiu pasiimti atostogu pries CP.
Atsakyti
Labas... As šiandien buvau kraujo priduot, rytoj žinosiu kokie atsakymai...
Pagal echo man pakeitė gimdymo data tai tikriausiai mesit mane lauk verysad.gif 04-04
Gliukozės tyrimą darys ko labai labai labai nenoriu... Sakė vaikelis tikriausiai nebus is mažųjų (nors ka norėt as pati 4 kg gimiau)
Susitvarkiau blakstienas, vakar nagus vel grazi (kiek tai įmanoma rolleyes.gif )
Pavaikščiojom po Prekybcentri dovanu ieškot bet niekas neuzkliuvo nors lyg ir nusprendėme ka ir kam dovanosim...
Du savaitgalius eisim i gimtadienius vienas 2-asis gimtadienis kitas 1-asis smile.gif
Nupirkom vaikui šiandien rogutes, galėsiu būti kupranugariu dabar ..
Vaikas kažkaip šikalioja galvojau dantys, o vakar paskaičiau nieko nesuprasdama apie ligas tai suradau 110 ligų verysad.gif Pirmadieni jeigu nepagerės eisim pas medikus, bet tikiuosi viskas susitvarkys .

As kaip nedirbau tai man taip gerai nes kaip
Pagalvoju kaip buvo sunku dirbti ir išvis nenoriu nenoriu i darbą smile.gif
Atsakyti
Lauravait, nejuokauk, niekur mes taves neišleisim mirksiukas.gif

Dėl vaikelio svorio - aš gimiau 4450g, vyras panašiai. Sūnus gimė 3800g. Nusiteikiu, kad ir antrasis bus iki 4 kg biggrin.gif
Ir tu taip nusiteik mirksiukas.gif

Gliukozės tyrimo anksčiau nesidariau, anot gydytojos man jo nereikėjo. Šįkart nežinau kaip bus. Gal išsisuksiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(konfetee @ 2016 11 10, 19:05)
Lauravait, nejuokauk, niekur mes taves neišleisim  mirksiukas.gif

Dėl vaikelio svorio - aš gimiau 4450g, vyras panašiai. Sūnus gimė 3800g. Nusiteikiu, kad ir antrasis bus iki 4 kg   biggrin.gif
Ir tu taip nusiteik  mirksiukas.gif

Gliukozės tyrimo anksčiau nesidariau, anot gydytojos man jo nereikėjo. Šįkart nežinau kaip bus. Gal išsisuksiu  biggrin.gif

O ka parodo gliukozes tyrimas ir kaip jis atliekamas? unsure.gif hmm.gif
Man sekantis vizitas 12.07d.ligoninej, bet nezinau kas per ji bus atliekama... Nieks nieko nepasako, nepaaiskina, turi traukt uz liezuvio visus... blink.gif Atrodo, kad buciau nescia trecia ar penkta karta ir viska kuo puikiausiai zinau... gun_bandana.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasiux1984: 10 lapkričio 2016 - 21:14
QUOTE(konfetee @ 2016 11 10, 22:05)
Lauravait, nejuokauk, niekur mes taves neišleisim  mirksiukas.gif

Dėl vaikelio svorio - aš gimiau 4450g, vyras panašiai. Sūnus gimė 3800g. Nusiteikiu, kad ir antrasis bus iki 4 kg  biggrin.gif
Ir tu taip nusiteik  mirksiukas.gif

Gliukozės tyrimo anksčiau nesidariau, anot gydytojos man jo nereikėjo. Šįkart nežinau kaip bus. Gal išsisuksiu  biggrin.gif

Kaip miela kad neišmesit manęs smile.gif
Mano pirmasis vaikas gimė 4500g tai del ti ir skiria man ta gliukozės tyrimą
Atsakyti
Lauravait, niekur tu jau nedingsi is povandenynio laivo biggrin.gif o del vaiko, pabandyk geruju bakteriju duot, rehidrono. Kartais pakelia kazka nuo grindu, o mes ligu ieskom. Bet aisku ziurek kaip jauciasi. 4u.gif
rasiux1984, jeigu paprasta daro, tai tiesiog krauja patikrina, o ta visu nekenciama - paima krauja, tada duoda isgert super duper saldaus brudo ir sedi keleta valandu, lauki, bandai neapsivemt. Valgyt negalima, tad dar ir badauji, kyla noras kanors prilupti... O daromas jis apie 24 sav. jeigu pries gime didelis vaikas, itariama cukralige, priaugama daug svorio.
--------------------------------
Siandien mano kleckas ir pagalbine nusprende mane isvest is kantrybes. Vaikas kraustesi is proto visa diena, o ana principese nesugebejo atlikti tinkamai nei vieno darbo. Tikrai galvojau mesiu ja laukan, kodel turiu moket uz darba, kuri tenka veliau paciai daryt, perdaryt ir pan. Vyrui pasakiau, kad jeigu persikraustysime, daugiau jokiu pagalbiniu, nebent aukle vyresneliui. Pavargau sian ir fiziskai ir moraliskai... verysad.gif
Atsakyti
Rasiux, nukopijavau info dėl gliukozės tyrimo:

Gliukozės tyrimo tikslas – anksti diagnozuoti gestacinį diabetą, kad galėtume laiku užkirsti kelią būsimo kūdikio sveikatos sutrikimams. Jei reikia, paskiriama dieta ir pan.

Jei reikia, šis tyrimas griežtai atliekamas – ne anksčiau kaip 24 nėštumo savaitę ir ne vėliau kaip 28-tą. Nes priešingu atveju, tyrimo rezultatai gali būti klaidinantys.

Atsakyti
QUOTE(Eriele @ 2016 11 10, 23:38)
Lauravait, niekur tu jau nedingsi is povandenynio laivo  biggrin.gif o del vaiko, pabandyk geruju bakteriju duot, rehidrono. Kartais pakelia kazka nuo grindu, o mes ligu ieskom. Bet aisku ziurek kaip jauciasi.  4u.gif

dekui smile.gif
nupirkau siandien geruu bakteriju, rehidrona nezinau ar verta duoti nes jis valgoo ir geria tai daaaaaaug... siandien ypac apetitas atgijo smile.gif bet siaip man jau paniikos kad paakiai pajuode ir pan. eisiu kraujo tyrimu daryt.
ir va siandien prisiminiau kad stojom i eile meningokoko skiepui ir nuo balandzio menesio laukiam skambucio nors kiek zinau tai buvo atvyke tie skiepai idomu kodel niekas nepranese.

as tai ieskosiu namu darkytojos...
Atsakyti
Aciu, mergaites, uz info mirksiukas.gif
Kazin ar ji man darys?.. hmm.gif Nieko neminejo... unsure.gif As ir taip paprastai jautri kvapams (dabar ypac), ir kai man reikia isgert kokia didesne tablete kokio vaisto, vargstu, kol nuryju... Pradedu gerti, jei nepavyksta nuryti iskart ir ta tablete pradeda tirpti, tada man pradeda darytis slykstu, pradedu ziaugcioti vos ne iki apsivemimo... blink.gif Tai, jau isivaizduoju save geriancia ta "skanu gerimeli" - jauciu 100% apsivemciau... blink.gif
As tai guliu visa vakara lovoj, ale ziuriu tv, bet realiai tai visa lova pilna visokiu knyguciu, zurnaliuku - skaitineju si bei ta, renkuosi info smile.gif
O gerkle kaip skauda, ant vakaro ziuriu dar labiau negu dienos metu... verysad.gif Einu pasidaryti Gripolio su medum, pasildysiu gerklyte smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasiux1984: 10 lapkričio 2016 - 23:54
labas rytas
siandien vaziuoju pas okuliste apziurai, irasus I nesciuju kortele, su stomatologiniu niekaip susitart neisheina arba man netinka data ir laikas arba jie atsaukia, nes nebus gyd kuri galetu stampa uzdet smile.gif vaje biggrin.gif

Lauravait juk antras vaikas mana bus kovinukas, o siaip koks skirtumas tu jau su mumis ir niekur neleisim tikrai 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Eriele nesinervuok ir as turejau valytoja nuo kai dukrai buvo 1 metukai pabuvo ji su mumis gal 7 men kol pati i dekreta neishejo, bet as nemoku priimti pagalbos, puldavau viska jai padet, tai isheidavo vos ne moku jai uz savo darba... biggrin.gif veliau kitos neieskojau, pati susitvarkau rolleyes.gif

rasiux tu su gripoliu negydai gerkles jis tik gerimelis persalimui malsint, skanauti reikia! su ramunelem, medetka, salaviju, svogunu sultimis. deti kompresa prie gerkles virtu bulviu su lupena, ar pakaitintos druskos. kojas itrinti garstyciu milteliais arba pakaitinta druska arba kokiu alijosiu tepalu.
gydykis mirksiukas.gif zinau koks baisus gerkles skausmas buna jis mane daznai lydi tai as jau moku kovot ir nepasiduodu jam bigsmile.gif

ok vaziuoju I poliklinika ir gal I kokia parde dar uzsuksiu ko skanaus ar grazaus pagal nuotaika bigsmile.gif

Atsakyti