gal ne Simsiuko gamyba, bet laabai skanūs
Vaje, koks sujudimas
O aš keikiu sveikatos ministrą už visai išbrauktus mano vaistus, su sveikata nebesusikalbu, lakstau po gydytojus, ir nėr kam ačiū pasakyt... Apie salierus. Maniškiai nemaži, atrodo panašiai http://www.agrozinio...iero_gumbai.jpg stengiaus sodint pavėsingiau, nes mėgsta drėgmę ir sunkesnę dirvą, pasirodo. Pernai sausesnėj vietoj dalis irgi mažiukų papiepusių buvo, bet jie ir l.aitrų skonį turėjo. Jais tik bulvių košę ir kugelį skaninau po truputį įtarkuodama. Tik didesnius konservavau- atnešiu ragaut. Dar kol trintuvę šiaudelinę suradau..
stambesnę. Abejoju, ar su smulkiukais verta vargt
GUMBINIAI SALIERAI ŠIAUDELIAIS SU MORKOM salierus nulupti ir su skustom morkom sutarkuoti šiaudeliais (morkų mažiau nei pusė salierų kiekio), užpilti marinatu, užvirinti kokias 5 min ir užsukti stiklainiuose. Marinatas (apie 10 puslitriukų užpilti) - 9 stikl. vandens, 2 stikl. cukraus, 2 kupini v.š. druskos, 2 stikl. 9 proc. acto. Vieną partiją kažkaip dėjau daugiau druskos ir acto- pagal savo skonį truputį keičiau. Dėjau pipiro grūdeliais, lauro l. Sausuosius lapų galus irgi džiovinu prieskoniams. Lapkočius- jie stori ir mėsingi, kombaine išunkiu sultis, dedu medaus, spanguolių trintų ar citrinos, kai turiu, alavijo lapų sulčių, brendžio, kad nerūgtų. Salierų skonis toks šlykštokas, tai tokį pamanomą mišinuką nutaisau. Visų pirma tai antiprostatinė bomba vyrams po gurkšnį vakare, moteriškėms irgi natūralūs vitaminai- paguglinta, pateisinta.

mergaitegeliu,
ne sveikatos ministras tas, - alkoholio ir cukraus...Sveikatos apsaugai nė mažiausio naugingo žingsnelio nežengta, dar pabaigs uždaryti rajonų ligonines, ir bus tvarka.
Kur ir kokia šiaudeliais tarkuojančią trintuvę pirkot?
QUOTE(vilmak @ 2017 10 11, 14:47)
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="poeme" data-cid="71837175" data-time="1507724712"><div><p>Nu tik neapsimesk
Kriaušės su šermukšniais, burokėliai su salierais...................
</p></div></blockquote><p></p><p>jergau, kaip čia skaniai ir neįprastai skamba...
</p>

Nieko neiprasto,kriauses pasirode per saldzios,tai sermuksniu isbegus pasiraskiau ir mestelejau i kriausiene

QUOTE(poeme @ 2017 10 11, 12:25)
Baimė dėl ko? Dėl susitikimo? 

Aha

QUOTE(Rutytis @ 2017 10 11, 12:56)
esu pusetina seimininke,daugiau i blogaja puse,
Nu niekaip netikiu

QUOTE(poeme @ 2017 10 11, 15:25)
Nu tik neapsimesk
Kriaušės su šermukšniais, burokėliai su salierais...................

Va, sakiau, kad netikiu, kad Rutytis bloga šeimininkė

QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 10 11, 20:50)
GUMBINIAI SALIERAI ŠIAUDELIAIS SU MORKOM salierus nulupti ir su skustom morkom sutarkuoti šiaudeliais (morkų mažiau nei pusė salierų kiekio),
Labai įdomiai skamba, kad kas paragauti duotų, tai žinotum žmogus kaip skonis

Tai ir atnešiu paragaut į susitikimą, ir dar žalių pomidorų variantą vieną. Akivaizdi ir apčiuopiama degustacija- nėr geriau. Trintuvę pirkom Akropolyje, bankų linijoj yra atskira parduotuvė visokių buitinių-virtuvinių reikmenų. Buvo tada ryški oranžinė, ir salotinė plastmasė trintuvės formos su tokiais metaliniais iškiliais dariniais. Bet galėtų būt dar stambesnė. Va tokia https://krinona.lt/1...liais-zalia.jpg
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 10 11, 22:09)
Tai ir atnešiu paragaut į susitikimą, ir dar žalių pomidorų variantą vieną. Akivaizdi ir apčiuopiama degustacija- nėr geriau.
Trintuvę pirkom Akropolyje,
Trintuvę pirkom Akropolyje,
Super, kad galėsim paragauti

Tokią pačią turiu, morkas ir burokėlius tarkuoju mišrainėms

Daivut nepergyvenk,juk ir as naujoke
susibendrausim
salieru as i draugus nelabai priimu,man aitru,gumbai patinka man troskinti su svogunu,morka,zirneliais, olapai mazais kiekiais tik kaip prieskonis

salieru as i draugus nelabai priimu,man aitru,gumbai patinka man troskinti su svogunu,morka,zirneliais, olapai mazais kiekiais tik kaip prieskonis

QUOTE(daivaP @ 2017 10 11, 21:53)
Aha
baisu būti naujoku, visi žiūri, vertina
o aš labai stresuoju, tik pagalvoju, pilvą suka, bet kai praeis viskas, bus gerai
tikiuosi

Niekas pas mus nežiūri ir nevertina , tik daug kalba

QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 10 11, 22:09)
... Bet galėtų būt dar stambesnė. Va tokia...
Parsisiunčiau iš kiniečių, tai yra 4 skirtingų dydžių dantukai pjaustymui šiaudeliais. Išbandysiu - pasakysiu ar gera, nes neaišku, kaip kokybė

QUOTE(daivaP @ 2017 10 11, 22:53)
Aha
baisu būti naujoku, visi žiūri, vertina
o aš labai stresuoju, tik pagalvoju, pilvą suka, bet kai praeis viskas, bus gerai
tikiuosi

Nu prisitatymą tai vis tiek sugalvokit

Papildyta:
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 10 11, 23:09)
Tai ir atnešiu paragaut į susitikimą, ir dar žalių pomidorų variantą
Super

[quote=edinka,2017 10 12, 10:04]
, valgo (atsiprašau, t.y. degustuoja)
ir
Vertina vertina! pasveria, apmatuoja, istardo, po 20 pritupimu reikia padaryti, ir dar torto bei sampano miksa suvartoja! Kas atnesta- suvartojama per artimiausia para! Kol nesuvartota- nesiskirstoma! Juoko ir sypsenu doze garantuota! Parvykus namo (nu gal ne namo...) ausyse spengia ir drugeliai pilve skraido!

Vertina vertina! pasveria, apmatuoja, istardo, po 20 pritupimu reikia padaryti, ir dar torto bei sampano miksa suvartoja! Kas atnesta- suvartojama per artimiausia para! Kol nesuvartota- nesiskirstoma! Juoko ir sypsenu doze garantuota! Parvykus namo (nu gal ne namo...) ausyse spengia ir drugeliai pilve skraido!
Zyginta norejau laik det po tavo postu,FB itaka
su sampanu atsargiai,uzmigsiu kur nors ant miegamajo komplekto pas aurute,o parduotuve uzdaro,nurasys mane i kokius sandelius