Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių krašto augalų mylėtojų kampelis,2016žiema

gal ne Simsiuko gamyba, bet laabai skanūs :)

Atsakyti
Vaje, koks sujudimas wub.gif O aš keikiu sveikatos ministrą už visai išbrauktus mano vaistus, su sveikata nebesusikalbu, lakstau po gydytojus, ir nėr kam ačiū pasakyt... Apie salierus. Maniškiai nemaži, atrodo panašiai http://www.agrozinio...iero_gumbai.jpg stengiaus sodint pavėsingiau, nes mėgsta drėgmę ir sunkesnę dirvą, pasirodo. Pernai sausesnėj vietoj dalis irgi mažiukų papiepusių buvo, bet jie ir l.aitrų skonį turėjo. Jais tik bulvių košę ir kugelį skaninau po truputį įtarkuodama. Tik didesnius konservavau- atnešiu ragaut. Dar kol trintuvę šiaudelinę suradau.. doh.gif stambesnę. Abejoju, ar su smulkiukais verta vargt hmm.gif GUMBINIAI SALIERAI ŠIAUDELIAIS SU MORKOM salierus nulupti ir su skustom morkom sutarkuoti šiaudeliais (morkų mažiau nei pusė salierų kiekio), užpilti marinatu, užvirinti kokias 5 min ir užsukti stiklainiuose. Marinatas (apie 10 puslitriukų užpilti) - 9 stikl. vandens, 2 stikl. cukraus, 2 kupini v.š. druskos, 2 stikl. 9 proc. acto. Vieną partiją kažkaip dėjau daugiau druskos ir acto- pagal savo skonį truputį keičiau. Dėjau pipiro grūdeliais, lauro l. Sausuosius lapų galus irgi džiovinu prieskoniams. Lapkočius- jie stori ir mėsingi, kombaine išunkiu sultis, dedu medaus, spanguolių trintų ar citrinos, kai turiu, alavijo lapų sulčių, brendžio, kad nerūgtų. Salierų skonis toks šlykštokas, tai tokį pamanomą mišinuką nutaisau. Visų pirma tai antiprostatinė bomba vyrams po gurkšnį vakare, moteriškėms irgi natūralūs vitaminai- paguglinta, pateisinta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergaitegeliu92: 11 spalio 2017 - 19:59

mergaitegeliu,  :4u:  :4u:  :4u:  ne sveikatos ministras tas, - alkoholio ir cukraus...Sveikatos apsaugai nė mažiausio naugingo žingsnelio nežengta, dar pabaigs uždaryti rajonų ligonines, ir bus tvarka. 

Kur ir kokia šiaudeliais tarkuojančią trintuvę pirkot? 

Atsakyti
QUOTE(vilmak @ 2017 10 11, 14:47)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="poeme" data-cid="71837175" data-time="1507724712"><div><p>Nu tik neapsimesk vartotojo įkelta nuotraukaKriaušės su šermukšniais, burokėliai su salierais................... vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p></p><p>jergau, kaip čia skaniai ir neįprastai skamba... wub.gif​ </p>

Nieko neiprasto,kriauses pasirode per saldzios,tai sermuksniu isbegus pasiraskiau ir mestelejau i kriausiene mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(poeme @ 2017 10 11, 12:25)
Baimė dėl ko? Dėl susitikimo?  gossip.gif

Aha ax.gif baisu būti naujoku, visi žiūri, vertina biggrin.gif o aš labai stresuoju, tik pagalvoju, pilvą suka, bet kai praeis viskas, bus gerai 4u.gif tikiuosi biggrin.gif
QUOTE(Rutytis @ 2017 10 11, 12:56)
esu pusetina seimininke,daugiau i blogaja puse,

Nu niekaip netikiu 4u.gif
QUOTE(poeme @ 2017 10 11, 15:25)
Nu tik neapsimesk  angel.gif Kriaušės su šermukšniais, burokėliai su salierais................... 

Va, sakiau, kad netikiu, kad Rutytis bloga šeimininkė bigsmile.gif
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 10 11, 20:50)
GUMBINIAI SALIERAI ŠIAUDELIAIS SU MORKOM salierus nulupti ir su skustom morkom sutarkuoti šiaudeliais (morkų mažiau nei pusė salierų kiekio),

Labai įdomiai skamba, kad kas paragauti duotų, tai žinotum žmogus kaip skonis bigsmile.gif
Atsakyti
Tai ir atnešiu paragaut į susitikimą, ir dar žalių pomidorų variantą vieną. Akivaizdi ir apčiuopiama degustacija- nėr geriau. Trintuvę pirkom Akropolyje, bankų linijoj yra atskira parduotuvė visokių buitinių-virtuvinių reikmenų. Buvo tada ryški oranžinė, ir salotinė plastmasė trintuvės formos su tokiais metaliniais iškiliais dariniais. Bet galėtų būt dar stambesnė. Va tokia https://krinona.lt/1...liais-zalia.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergaitegeliu92: 11 spalio 2017 - 21:12
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 10 11, 22:09)
Tai ir atnešiu paragaut į susitikimą, ir dar žalių pomidorų variantą vieną. Akivaizdi ir apčiuopiama degustacija- nėr geriau.

Trintuvę pirkom Akropolyje,

Super, kad galėsim paragauti 4u.gif

Tokią pačią turiu, morkas ir burokėlius tarkuoju mišrainėms bigsmile.gif
Atsakyti
Daivut nepergyvenk,juk ir as naujoke brunette.gif susibendrausim 4u.gif
salieru as i draugus nelabai priimu,man aitru,gumbai patinka man troskinti su svogunu,morka,zirneliais, olapai mazais kiekiais tik kaip prieskonis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2017 10 11, 21:53)
Aha ax.gif baisu būti naujoku, visi žiūri, vertina biggrin.gif o aš labai stresuoju, tik pagalvoju, pilvą suka, bet kai praeis viskas, bus gerai 4u.gif tikiuosi biggrin.gif

Niekas pas mus nežiūri ir nevertina , tik daug kalba umn.gif , valgo (atsiprašau, t.y. degustuoja) essen.gif ir alc.gif

QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 10 11, 22:09)
... Bet galėtų būt dar stambesnė. Va tokia...

Parsisiunčiau iš kiniečių, tai yra 4 skirtingų dydžių dantukai pjaustymui šiaudeliais. Išbandysiu - pasakysiu ar gera, nes neaišku, kaip kokybė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2017 10 11, 22:53)

Nu prisitatymą tai vis tiek sugalvokit lotuliukas.gif lotuliukas.gif O jei rimtai, tai ramiai mirksiukas.gif Tokių fainų bobulkų niekur kitur nerasit mirksiukas.gif Tą aš garantuoju didis.gif
Papildyta:
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 10 11, 23:09)
Tai ir atnešiu paragaut į susitikimą, ir dar žalių pomidorų variantą

Super 4u.gif
Atsakyti
[quote=edinka,2017 10 12, 10:04]
Niekas pas mus nežiūri ir nevertina , tik daug kalba umn.gif , valgo (atsiprašau, t.y. degustuoja) essen.gif ir alc.gif

Vertina vertina! pasveria, apmatuoja, istardo, po 20 pritupimu reikia padaryti, ir dar torto bei sampano miksa suvartoja! Kas atnesta- suvartojama per artimiausia para! Kol nesuvartota- nesiskirstoma! Juoko ir sypsenu doze garantuota! Parvykus namo (nu gal ne namo...) ausyse spengia ir drugeliai pilve skraido!
Atsakyti
Zyginta norejau laik det po tavo postu,FB itaka biggrin.gif su sampanu atsargiai,uzmigsiu kur nors ant miegamajo komplekto pas aurute,o parduotuve uzdaro,nurasys mane i kokius sandelius biggrin.gif
Atsakyti