Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių krašto augalų mylėtojų kampelis,2016žiema

Laba dienele 4u.gif Jungiuos prie Vijutės, vakar pirkdama žemę orchidėjom, Senukų sėklas apmečiau. Kaip nieko ir nereikia, ne...nežymiai reikia...kelių ankstyviausių melionų sėklyčių šiltnamiui. Bet jų kainos apie 3.00 neša, dėl kelių vnt. brangoka, gal kokios sėkmingos dalybos išpuls... hmm.gif Iš naujokų (rinkaus neturėtus ir pagal pomidorienių atsiliepimus, vaikai parsiuntė) SEA MAN -kelios sėkl., PINEAPLE -džiugiai dalinsiuos,daug pripilta, ANNA RUSSIAN - džiugiai dalinčiaus irgi. PUZATA CHATA-dovana, irgi dalinuos. Iš rusiukų į kioskiuką eisiu ieškot Ultra skorospelyj, nes turiu tik savo rinktų, apie hibridiškumą nieko nerašo, dar litais mokėjau 2.40-va tau ir pigumas.. verysad.gif Dar serenčių parsisiunčiau, nu tokie nematyto margumo, tokie raitytom garbanom..bet ar bus tokie..?tebus malonus laukimo adrenalinas tongue.gif Kažkaip su siųstom gėlikėm daugiau nusivylimų, nei su pomidorais. Daržininkystė dar tooolimam smegenų kampely tūno, OI TINGIU ax.gif Apie žiemos atėjimą ne tik sniegas rodo...mano kalėdiniai kaktusai, kurie žydėjo kelios sav. prieš šventes, vėl krauna žiedus wub.gif Gerai sako, kad tie naujesni hibridai- mano baltas ir rausvas su baltu- pagrybauja.. Nu pasiutimas, ne kitaip...tai jiems Kalėdos vaidenasi..? hmm.gif lotuliukas.gif va ką reiškia laiku nenusipuošt.. Vienintelis geltonas visai nežydėjo, tam, matyt, Kalėdos bus apie Velykas schmoll.gif g.gif Anna russian turėtų būt tokie https://www.tomatoge...ian-500x500.jpg https://cdn3.volusio....jpg?1488975000 Ananasiniai https://i.ebayimg.co...75fP/s-l300.jpg https://i.ebayimg.co...8zVS/s-l300.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergaitegeliu92: 19 sausio 2018 - 13:56
QUOTE(poeme @ 2018 01 19, 13:32)
Nepatiko tau? Man nereikia pakelio, užteks poros sėklų ;) Kitą sav. įsimesiu įrankinuką, parašysiu ;)

Nezinau,nesodinau,atsiliepimai geri,pernai panasius sodinau Black from Tula.man patiko labai 4u.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos mergelytes. 4u.gif
Miegu giliu ziemos miegu ir apie seja net nenoriu galvoti.Nezinau kur ka pasejus ir auginsiu,apsikrauti langu nenoriu,bardako nenoriu,o pomidoru reiks.Tiesa,vieno siltnamio plevele,nesikeikiant atlaike tik du sezonus,nu nieko gero nebegali nusipirkti,anksciau laike 4 metus.Reikia turbut gerai paskaiciuoti,ka beapsimoka auginti,nes pradedant nuo seklu,pleveliu,eco trasu ir t.t.t.gaunasi nuostoliai,vienas dziaugsmas lieka marinuoti,dziovinti,isdovanoti.Bijau kad dziaugsmas vel nugales ir nuostoliai bus lengvai nurasyti ir trukt uz vadziu,vel nuo pradziu.Sandeliukas dar pilnas,kazko atvalgydinau seimyna ax.gif
O šiaip tai nemiegu labai giliai,neleidzia miegoti mama,o ir virbalus issitraukiau,numezgiau anukelei kostiuma,anukas uzsimane,dabar jo nora pildau.Po truputi bandau kiausiniu dazyma,noriu kazko kitokio,bandau fantazuoti.
Darbe jau baigiu įsibėgėti,nebera taip sunku.Valandos ilgos,bet žiauriai gerai išeiginės,nors kartais ir nieko per jas nenuveikiu.
Gavau dovanu čeki i MENOJA,gal ka idomaus ten veiket,patarkit kaip elgtis.
Laukiu susitikimo,PASIILGAU VISŲ wub.gif
Atsakyti
o, ir aurute pabudo. Smagu, kad darbe įsivažiavai. Aš dar apie sėją tik teoriškai galvoju. keletą pakiukų salotėlių, pipirnių ant palangės augint paėmiau, maišiuką daigų žemės, nes jei užeis noras sėti, nenubėgsi taip greit.

Šiemet ir mums reikia šiltnamį perdengti. O gal polikarbonatinį pirkti... tik kad lėšų neatlieka. dirbi dirbi ir per šventes hop ir nėr.

Šiemet baklažanų nebesėsiu. Nors per "svajonių sodus" rodė sėkmės istorijas, aš jau nebenoriu terliotis dėl kelių vaisių. Lieka paprikos, čiliai ir pomidorai su agurkais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2018 01 21, 15:17)
Gavau dovanu čeki i MENOJA,gal ka idomaus ten veiket,patarkit kaip elgtis.
Laukiu susitikimo,PASIILGAU VISŲ wub.gif

Kaip čia dabar gražiau pasakyt..................
Beprotiškis pinigai už tai, kiek jos "duoda" 4u.gif Keramikos kursai: eini lipdai gaminį, smagu, faina, bet.......... tik nulipdai. Glazūruot tau neduoda ir neleidžia. Nuglazuruoja pačios, iškepa ir gauni jau padarytą. Už tokius pinigus galėtum darbą pasidaryti nuo....iki.
Už čekį gali ir gatavą darbą nusipirkt, bet jau kainos tai padėk dieve. geriau tada nagus prikišt, kad nors kažkiek išmoktum.
Mes esam darę paveikslus iš augalų, patiko, gavom įrėmintus darbus.
Nežinau ką patart. Prieš 3-4m buvo faina, buvo naujiena. Dabar jau jos mažiau rodo, mažiau moko, bijo konkurencijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 22 sausio 2018 - 09:40
QUOTE(vija zemaite @ 2018 01 21, 17:56)
Šiemet baklažanų nebesėsiu. Nors per "svajonių sodus" rodė sėkmės istorijas, aš jau nebenoriu terliotis dėl kelių vaisių. Lieka paprikos, čiliai ir pomidorai su agurkais smile.gif

Džiaugiuos, kad parašei wub.gif Aš irgi nesodinsiu! O tikrai būčiau neiškentus ir papylus sėklų.......... biggrin.gif Vargstu vargstu kasmet, nes į vieną šiltnamį kišu ir pomidorus, agurkus, ir paprikas ir čilius ir baklažanus, o kur dar bazilikai lotuliukas.gif lotuliukas.gif Dar ir dėl paprikų labai pagalvosiu. Tu lyg tuneliuke augini? Ar užauga? Reikia man kraustyti jas iš šiltnamio lauk hmm.gif
Atsakyti
Labutes mergaites... sianakt nemiga kamavo... tai skaiciavau kiek daigu sodinti siltnamyje pomidoru... kokias paprikytes. Poemes Apelsin tai tikrai. Cia dukros numyletines. O ir uzauga greiciau nei kitos. Ir saldzios. Pelargonijos garaze ziedelius krauna, link stiklo stiebiasi. Anturiai nusiraite... dar vienas mazylis Edinkos laikosi. Meileniai liudina. Dezeje su skydamariais miega. Turbut israsysiu bilieta i konteineri. Karaliskos pelargonijos snaudzia. Bet nemirsta. Parastosios su fuksijom garaze dziovina lapelius. Ridikeliu ir spinatu seklyciu nusipirkau. Nupiesta, kad vasario-kovo men seti. Na dar palauksim. Sniego nera ka nesti i siltnami...
O siaip tai pasiilgau visu... noreciau paplepeti prie kavos puodo... Auu!!!!
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2018 01 22, 21:49)
O siaip tai pasiilgau visu... noreciau paplepeti prie kavos puodo... Auu!!!!

Va va, su Edinka vakar susitikom ir apie tai kalbėjom. Susibėgam mergaitės? Aš tik šį savaitgaly negaliu, išvažiuojam.............
Atsakyti
QUOTE(poeme @ 2018 01 23, 10:24)
Va va, su Edinka vakar susitikom ir apie tai kalbėjom. Susibėgam mergaitės? Aš tik šį savaitgaly negaliu, išvažiuojam.............

Galim penktadieni!? Kur? Can can? Saules mieste?
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2018 01 23, 11:46)
Galim penktadieni!? Kur? Can can? Saules mieste?

Aš nelabai norėčiau penktadienį, nes reikia tašes susikraut............ Nu nebent visos nuspręstumėt, tada prilėkčiau trumpam..........

Čia kam jau nagai niežti biggrin.gif Stotelėj akcija iki 40 proc
https://zaliastotele...urce=newsletter
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 23 sausio 2018 - 09:49
QUOTE(poeme @ 2018 01 22, 14:59)
Dar ir dėl paprikų labai pagalvosiu. Tu lyg tuneliuke augini? Ar užauga? Reikia man kraustyti jas iš šiltnamio lauk  hmm.gif

paprikos tikrai labai gerai užauga lauke tuneliuke. Viršus plėvelinis, o šonai dviguba agro, nereikia atidarinėti kasdien. Paskui jau laikau iki pusės atidengtą.

penktadienį susitikti negaliu, einam į svečius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2018 01 23, 15:46)
paprikos tikrai labai gerai užauga lauke tuneliuke. Viršus plėvelinis, o šonai dviguba agro, nereikia atidarinėti kasdien. Paskui jau laikau iki pusės atidengtą.

penktadienį susitikti negaliu, einam į svečius  ax.gif

O kur ir kaip kitos?! Kada kas galit!?
Atsakyti