Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių krašto augalų mylėtojų kampelis,2016žiema

palik, palik :) Pomidorų sėklas  užvešiu ryt popiet pas Aurutę   :mirksiukas:

Aha, apsipirkau...praeitą savaitę...rašiau, pas bobutę viena kupiūra, Daržininke- kita...o visai visai, beveik visai nieko nereikėjo... :lol:

Jau bemaž buvau susiruošusi nacionalinį diktantą rašyti, kažkodėl atrodė, kad šeštadieniais tai vyksta..pasirodo, penktadienį...atboj...na, nieko, nežinosiu, ir niekas nežinos, kiek neraštinga aš  :B  

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 20 vasario 2017 - 22:52
QUOTE(*MONAMI* @ 2017 02 20, 21:57)
.

pas mane toks pavasaris ant palangių  wub.gif

wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2017 02 20, 23:57)
pas mane toks pavasaris ant palangių  wub.gif

Fantastiškas pavasaris wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti

O kada jau pomidorų sėją pradėsit?

Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2017 02 21, 19:19)
<p>O kada jau pomidorų sėją pradėsit?</p>

Aš kovo pabaigoj ax.gif
Atsakyti
jau budinuos po biški bigsmile.gif

aciū už wub.gif palangės grožiams 4u.gif
Atsakyti

Aš kovo pabaigoj ax.gif

Noriu kelias sekliukes ikisti ankstyvesniam. pirma karta kai auginau pomikus tai pirma valgiau birzelio 1d. daugiau taip nepavyksta pasidaryti. bet as vis bandau  

Atsakyti
Labutis labutis darbscios bitukes. Šiltų grindų, verandų ir plačių palangių nėr, tai paprikų, jelapenų sėja vyrų dieną - 02.23 -pakoreguoju pgl. mėnulį, pomidorai 03.08 - panašiai. Sode pavasaris vėlus, grūdinasi balkone. Ankstyvam derliui pom. sėju kelis Ultra skorospelyj -pirktas turgaus medin. kioskely, rusiškas,ūgis apie 50-70 cm, bet l.spartus. Jei turėčiau stiklo šiltnamį ar darzą prie namų, būtų derlius dar anksčiau. Vėliau keras raunamas ir po juo augantis jelapenas ar bazilikai gali atsikvėpti. Apie agurkus. Pernai išguglinau visus forumus ir ne tik ... Valgymui tinkamiausi šv. žali-pvz. mums zinomi ankstyvi Mirabelle, tams. žali tinkamiausi konservavimui- pvz. Mandy -nekarsta, Dirigent- savidulk. l.ankstyv. nekarsta - auginau, pasiteisino. Dar paminėti daznai buvo Marengue - ankstyvi, lauko, nekarsta, atsparūs vėsumui,ligoms ir bla..bla..bla.. Auginau, pateisino visus aprašymus, auginsiu vėl, augo nesirgdami ir derėjo tikrai ilgai. Geru žodziu mini Dalila - vėsiam orui, nebijo ligų, Atomic ir Melody. Gal tie ankstyvi ir gerai - aplenkia miltligę... Purškimui rekomenduoja Nutrivan- ne chemija, Previcur- laistyti šakneles daigeliams nuo puvinio. Kas zino Moliugo parduotuvę -uz Jupojos-pigios sėklos-agurk. 1 E ir kt., siera be skardinės 2 porcijoms 1,20 E (Ermitaže skardinė 1.90),susipilt į kokią nuo maisto ir padegt pigu, paprasta. Ten viskas pigiau, perku ten Shultz trąšas visad.
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2017 02 21, 21:47)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="*simsius*" data-cid="71457730" data-time="1487699215"><div><p>Aš kovo pabaigoj vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Noriu kelias sekliukes ikisti ankstyvesniam. pirma karta kai auginau pomikus tai pirma valgiau birzelio 1d. daugiau taip nepavyksta pasidaryti. bet as vis bandau  </p>

Jei norisi bandymų, tai galima jau ir dabar sėti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2017 02 21, 23:47)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="*simsius*" data-cid="71457730" data-time="1487699215"><div><p>Aš kovo pabaigoj vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Noriu kelias sekliukes ikisti ankstyvesniam. pirma karta kai auginau pomikus tai pirma valgiau birzelio 1d. daugiau taip nepavyksta pasidaryti. bet as vis bandau  </p>

Tada reikia rinktis ankstyvą pomidorų veislę. O kai išdygs reikia šilumos ir šviesos ( be laistymo biggrin.gif ) 4u.gif
Aš sėsiu tik kovą, ne anksčiau. Kadangi papildomo apšvietimo neturiu, ištysusių, suvargusių daigų nenoriu, jie ilgai "atsigavinėja" persodinti į šiltnamį 4u.gif Oir nežinau kur viską sutalpint reikės, čiliai, paprikos, baklažanai iškišo nosytes, dar laukiu gėlių, kai viską išpikiuosiu, užims visą kabarį biggrin.gif Gerai, kad dukrytes kambarys dar negyvenamas, bus mano "šildomas šiltnamis" šiemet biggrin.gif Bet ten ir durų nėra, kažkaip reiks užtvert nuo šunų, kačių ir viso kito blogio biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 02 22, 13:59)
Labutis labutis darbscios bitukes. Šiltų grindų, verandų ir plačių palangių nėr, tai paprikų, jelapenų sėja vyrų dieną - 02.23 -pakoreguoju pgl. mėnulį, pomidorai 03.08 - panašiai. Sode pavasaris vėlus, grūdinasi balkone.  Ankstyvam derliui pom. sėju kelis Ultra skorospelyj -pirktas turgaus medin. kioskely, rusiškas,ūgis apie 50-70 cm, bet l.spartus. Jei turėčiau stiklo šiltnamį ar darzą prie namų, būtų derlius dar anksčiau. Vėliau keras raunamas ir po juo augantis jelapenas ar bazilikai gali atsikvėpti.      Apie agurkus.  Pernai išguglinau visus forumus ir ne tik ... Valgymui tinkamiausi šv. žali-pvz. mums zinomi ankstyvi  Mirabelle,  tams. žali tinkamiausi konservavimui- pvz. Mandy -nekarsta, Dirigent- savidulk. l.ankstyv. nekarsta - auginau,  pasiteisino. Dar paminėti daznai buvo Marengue - ankstyvi, lauko, nekarsta, atsparūs vėsumui,ligoms ir bla..bla..bla.. Auginau, pateisino visus aprašymus, auginsiu vėl, augo nesirgdami ir derėjo tikrai ilgai.  Geru žodziu mini Dalila - vėsiam orui, nebijo ligų, Atomic ir Melody. Gal tie ankstyvi ir gerai - aplenkia miltligę... Purškimui rekomenduoja Nutrivan- ne chemija, Previcur- laistyti šakneles daigeliams nuo puvinio.    Kas zino Moliugo parduotuvę -uz Jupojos-pigios sėklos-agurk. 1 E ir kt., siera be skardinės 2 porcijoms 1,20 E (Ermitaže skardinė 1.90),susipilt į kokią nuo maisto ir padegt pigu, paprasta. Ten viskas pigiau, perku ten Shultz trąšas visad.

Ojezus nei vienos rūšies nepažystu blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 22 vasario 2017 - 15:42
mergaite gėlių, ačiū už patirtį. Agurkus esu beveik visus iš tavo paminėtų. merengue pernai auginau, tikrai sveiki ir geri. Bet Atomic (arba Alianze) urgi geri, ilgesni, neperauga.

aš tau pas aurutę esu lyg ir sniegių sėklų palikusi, gal norėsi pabandyti. Arba gali būti rusiški Ogoniok.

mano palangės siauros, keikiu save, kad prieš trylika metų nepagalvojau apie platesnes verysad.gif Bet verčiuosi kaip išmanau. lepmą vieną susiveikiau, matysiu, ar efektas bus. pakišau jau paprikas, čilius ir baklažanus. Pomidorų irgi be kovo nesėsiu. aš išnabdžiau Jabloki na sniegu, smulkūs, keras mažiukas, bet apkibęs. Šiltnamy auginau, gana ankstyvas buvo. Bet skonis šiaip sau.
Atsakyti
važiavau šiandien pro simsiaus kaimuką smile.gif dairiausi, kur ta gražiausia sodyba, bet nieko nepamačiau. Nebuvo laiko sustoti, būčiau į parduotuvę užsukusi (gal simsius ten dirba prieš biblioteką?)

Tokiu pavasariu dvelkia. Profesinė liga jau. Užėjau į tokią įstaigą, gėles nužiūrėjau, pamačiau meilenius ant palangės nudžiūvusius, norėjau pasigrobt smile.gif Bet juk aš padori moteris, savo turiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija zemaite: 23 vasario 2017 - 20:54