Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių krašto augalų mylėtojų kampelis,2016žiema

Tai ir aš paklausiu-KADA BRAŠKIŲ UOGIENĘ VIRTI?

Savo braškynų neturiu, reiks pirkti. Ar jau pradėt, ar dar galima tikėtis palankesnių kainų? Cukraus atsargas prikaupiau, niežti rankos darbuotis.

---------------------------

Vakar gražiai gėlyną susitvarkiau, šilta, maloni dienelė darbuotis. O šiandien vėl kažkokia surukus.
Pasirodysiu kokių fainų ramuniukų/kilimukų į gėlyną įsodinau. Foto Vyšniauskų, savo dar nenufotkinau.
Labai įdomus augaliukas. Kai pamačiau mažus žiedelius, taip ir susileidau. Prie savo akmenėlių dar vietelę radau.

Erigeron scopulinus-žiedeliai cento dydžio.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Labas rytas

Apsiniake , bet šilta ax.gif galėtų iškentėti be lietaus ir naisiškiams negadinti šventės 4u.gif jei ištrauks be lietaus vakare su panienka planuojam į Naisius 4u.gif

Pas mane su braškėm jau vsio rolleyes.gif kibirą trintų ir kibirą pjaustytų sušaldžiau tūrėtų užtekt 4u.gif

Šiandien reiktų krapus nušienaut ir į šaldiklį sudėt ax.gif

Evora koks gražus kilimukas wub.gif aš ir perėjau gėlynus su kauptuku ,dabar gražu ir ramu wub.gif iki kol vėl suplaks biggrin.gif vakar buvo kirpyklos diena biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *simsius*: 08 liepos 2017 - 09:12
Siandien grazi dienike,tai plesiaus,gelynas kurmio israustas skersai isilgai,bet kaip Evora sake,kelis gelyno kampelius ,,myliu,,noreciau pertvarkyt,minciu-ideju pilna makaule blink.gif
petrazoliu,krapu,baziliku prikisau saldikli,man braskiu gali aplamai nebut,kaimyne kibiriuka uzdovanojo,sutryniau ir i leduku maisiukus,tokias pagalveles supyliau,seses vaikui bus smile.gif
Atsakyti
Jokio gėlyno šiandien netvarkiau. Galvojau ryt darbuotis, bet tikriausiai vėl lis. Turiu įskilusią gražią , raštuotą puodynę. Noriu ją paguldyti pusiau įkastą į žemę ir iš jos leisti srovele augti šilropes. Dar reik aplink gėlyną plyteles/takus išravėti ir druska priberti, kad neužželtų.

Čia moliūgų augintojoms, idėja kaip vietą darže taupyti.

Čia mėgstančioms įvairias gamtines skulptūras.

Atsakyti

Laba diea,

Lyja, lyja, lyja....

Buvom miške, bandėm ieškoti grybų...radom šiek tiek žemuogių, ale, kad pylė lietus, vos parskuitėm į mašiną....Įsigiedrijo, jau rodos, galima bus dirbti, vėl, kaip šniojo... :cry2:  :oh: 

Bet nežiūrint tokios drėgmės, šulinyje prie šiltnamio  dingo vanduo. :blink:  :blink:  :blink:  Visiškai...Nėr kuo šiltnamio laistyti. Niekad taip nėra buvę...Esu girdėjusi, kad išgręžus grčžinį, gali kaimynams vanduo dingti, bet pas mus gi vandentiekis, negrežia tų grežinių niekas. Gal ta gysla užako, ar kas pasidarė?? :hmm: 

Atsakyti
vilmak, bus tau kuris nors kaimynas bekasinėdamas vandens tiekimą nukirtęs. O gal laikinai visai tiekimo zonai buvo kraniuką vandentiekininkai užsukę.
Ar šiandien neatsirado?

Bet tai koks saulės kepinimas. Pasidarbavau 2,5 val. ir neiškentus parlėkiau į kambarį. Per žinias žadėjo šiandien saulę, o kitomis dienomis vėl lietų.
Iškasiau žaliąją alūnę ir susodinau į vazonus padalinusi. Gavosi: 1 vazonas-1 krūmelis, 3 vazonai -po 2 krūmelius. Dar 1 vazonėlis- tamsiai juodai bordo spalvos 1 krūmelis.
Palaisčiau ir sutupdžiau saulakio pakrūmėj pavėsiuky. Kai grįš Aurutė priduosiu.
Atsakyti

Sveikos, 

vandentiekyje vanduo yra, šulinyje nėra. Miesto vandentiekiu brangoka laistyti, nuo seno turėjom šulinį prie šiltnamio, iš jo ir laistome. Tai va, šulinys išdžiūvo :)  

Atsakyti
Sveiki

Niu tai kaip gyvenat , ar dar neplaukiat biggrin.gif aš galvoju jei taip iki vakaro varys , tai teks valtį pūst doh.gif biggrin.gif juokas juokais , bet kas su tuo lietu daros unsure.gif

Vakar buvau eskursijoj po gražiuosius Molėtus wub.gif šiandien reikėjo žolę pjaut , tai taip ir liks savaitgaliui unsure.gif grįžta mano pjovikas iš atostogų gaus murdytis, kaip pyksta kai didelė žolė , daug reik vežt smile.gif ir kemšasi .

Lįsiu į šiltnamį tvarką pasidaryti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*simsius* @ 2017 07 13, 11:23)
Sveiki

Niu tai kaip gyvenat , ar dar neplaukiat  biggrin.gif  aš galvoju jei taip iki vakaro varys , tai teks valtį pūst  doh.gif  biggrin.gif  juokas juokais , bet kas su tuo lietu daros  unsure.gif

Vakar buvau eskursijoj po gražiuosius Molėtus  wub.gif šiandien reikėjo žolę pjaut , tai taip ir liks savaitgaliui  unsure.gif  grįžta mano pjovikas iš atostogų gaus  murdytis, kaip pyksta kai didelė žolė , daug reik vežt  smile.gif ir kemšasi .

Lįsiu į šiltnamį tvarką pasidaryti  ax.gif

Gal labai dar neplauksim. Su sąlyga, kad nelis visas kitas savaitės dienas. Bet dabar jau gerai lietus kapoja. Matyt likučiai nuo Vilniaus pusės.
Gėlyne žemė vos, vos drėgna vakar buvo. Ginkūnų kapinyne trečiadieny tvarkiausi-irgi normaliai drėgna. Buvau šiandienai prisiplanavusi melsvių stiebus su žiedais nukirpti, bet teks geresnių darbui dienų palaukti.
Šiaulių apskrities oro būrėjas rodo, kad visos dienos nuo ryt be lietaus. Bet kažkaip nesitiki.

Nuotaikai paspalvinti ir naujoms idėjoms.

Atsakyti

vakar taip pat pasikapsčiau gėlyne, ir labai nustebau, kad žemė net į sausesnę pusę, maty, lijo dažnai, bet po nedaug...Nebent šiandien primirks...

Atsakyti
nėra ko papasakoti, tai nors pasisveikinsiu. Braškes baigėm valgyti, liko remontantinės ir dar keletas pačių vėlyviausių. Juodi serbentai jau apvalgyti, raudoni greit bus skinami.
Po truputį žydi lelijos ir viendienės. Geriausiai jaučiasi rūgštynės smile.gif lapai kaip moliūgų
Atsakyti
Malonu, kad dar vis pasirodome horizonte. Sodas pavirtęs džiunglėmis, apgulę, apkritę viskas. Pupas, žirnius apkontroliavau, ankštys didelės, bet plonos. Didžiąją trešnę dar žaliom uogom strazdai nutvatino, mažiukes plastikinės varnos daboja,..bet...bet ar ilgam doh.gif Daugiausia derliaus iš beūsių žemuogių- skinam bliūdeliais, ir vis naujos rausta. Šiemetukės irgi jau žiedelius rodo. Kopūstai dar vis pirmauja didumu. O visas džiungles pradeda spalvinti lelijų žvaigždės ir varpai - pirmosios tos paprastutės,rūšinės dar brandinasi. Stybsta galtonijų, eukomių žiedynai. Katilėlių stabarai jau nervina, bet jie dar pažastukėse vėliau smulkesnius žiedukus sukrapšto, tad dar nelikviduoju. Atliekų maišą dabar pildo krūvos šalavijų žiedynų, ruduojantys vėlyviai, rusmenių kartys...ilgai laukto ir šuoliais nuošusio šou finalas verysad.gif g.gif Ir rūpužokai pomidorai... tyčiojasi... žaliuoja sau, nenoksta ni kiek.
Atsakyti