Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

QUOTE(Šokoladė @ 2017 05 25, 15:40)
tie straubliukai man ne ne ne, matai kokia inoringa, man tos spinteles bus visai i tema smile.gif ir tik viena spinteles dalis bus paaukota gartraukiui, kita bus išnaudota tinkamai :DDDD

ten ne straubliukai tongue.gif
ten siurbtukai. Ne, nu man jie irgi buvo šiaip sau, bet kai pamačiau gyvai, plius ten lemputės visokios šviečia - nu man šarkai gražu buvo biggrin.gif

Tu ne inoringa, tu tikriausiai žinai, ko nori, o mano misija - suvelti, susukti smegenis, išstumti iš komforto zonos ir dar kartą priversti permąstyti irn pasitikrinti savo motyvus. Kai kada tik noriu priversti užsiduoti teisingus klausimus 4u.gif
Kad ir Dovis atveju. Juk visiškai dzin balalaika, kokios dabar spalvos madoje, po 2-3 metų bus kitos, tai ką, keisim ir virtuvę? Arba namai rudi, bet virtuvę padarom smaragdinę ar kokio turkio spalvos, nes taip madinga šiaurės Italijoje. Nu briedas. Virtuvė turi patikti pačiai ir tikti prie viso buto/namo interjero/eksterjero. Pilka su baltu, tai reiškia pilka su baltu. Skoniui draugių nėra 4u.gif
Atsakyti
Pasibraižiau ir savo virtuvę, kaip planuojam:
vartotojo įkelta nuotrauka[/URL][/IMG]
Kadangi jau nuo variantų galybės, galvojimo, derinimo jau akys išvarvėjo, tai įdomu nuomonė iš šalies kaip žiūrisi šis variantas.
Dujinę kaitlentę grūdau max į šoną, kad būtų kuo didesnis darbinis paviršius.
Ar stalčiam geriau ilgesnės rankenėlės ar užtenka tokio ilgio (jau išsirinktas modelis)?
Kairėje siena ir durys, dešinėje siena ir langas.
Sienelė hplas.
Ar užtektų kokių 3 rozečių ties skalbianke ?
Kadangi stalviršio gylį darau 70 cm, tai gilinau ir viršutines spinteles iki 35cm. O gal dėt visą 40cm viršutinių gylį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydinti_pieva: 25 gegužės 2017 - 18:30
QUOTE(longger @ 2017 05 23, 11:32)
gylis 30cm irgi normalu. Tai ir daroma tarp 30 ir 35, bet čia kažkokio labai griežto standarto nėra. Tik rekomendacijos.
Dėl 60cm durelių  ir įgūdžių - savo nuomonę pasakiau, nedaryčiau taip sau. Bet va, kai kam labai patogu. Nežinau. Jums sprest. O jeigu nepatinka vertikalūs padalinimai, dalinkitre horizontaliai ir darykite pakeliamas dureles aukštyn, negalvojot taip?
beje, tiek bulvikes, tiek morkikes laikau šaldytuvo stalčiuose. Po nedaug. Atsinešu arba nusiperku tiek, kiek reikia tam kartui plius dar vienam, dviems. Žodžiu pasipildau savaitgalį ir iki kito užtenka. O neužtenka, apsieinam be jų  biggrin.gif
Papildyta:
man atrodo kalba eina apie tas pakabinamas. O jeigu jų visai nedaryt?

Buvau patampyt tų 60 cm durelių. Naudotoja sako, kad pirmą savaitę buvo keista: po 3 dienų dar kartais susimąstydavo, o 4 jau visai normaliai.
Kažkaip nelabai man tos pakeliamos spintelių durys. Nors smalsu kaip atrodytų... Bet tada greičiausiai reiktų skelti pusiau horizontaliai... hmm.gif

QUOTE(longger @ 2017 05 25, 16:12)
kiek laiko jūs vedę? pagal šį postą sprendžiu, kad apie 7metus, ne daugiau  4u.gif
tai va. paklausykite jus manęs, senos raganos. Jūs paprašykit, kad jis tik duris katilinėj padarytų iš virtuvės, kad jam patogiau būtų ir nereiktų aplink vaikščioti. Visą kitą  - tik detalės, patikėkit manim  biggrin.gif Bus durys, bus ir tvarka  biggrin.gif netyčia, po truputi, švelniai apsikabinus, paprašysit kokią lentynėlę sukalti "laikinai" ir po biški vieną dieną ten bus jūsų daiktų sandėliukas, o ne katilinė  mirksiukas.gif
tik nesakykit, kad aš liepiau, bo dar susiras netyčia  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Mano svajonė sandėliukas iš virtuvės... wub.gif net kokį langą paaukočiau, kad galėčiau pasidėjimą greta turėti...

QUOTE(žydinti_pieva @ 2017 05 25, 19:22)

Kadangi jau nuo variantų galybės, galvojimo, derinimo  jau akys išvarvėjo, tai įdomu nuomonė iš šalies kaip žiūrisi šis variantas.
Ar stalčiam geriau ilgesnės rankenėlės ar užtenka tokio ilgio (jau išsirinktas modelis)?
Sienelė hplas.
Kadangi stalviršio gylį darau  70 cm, tai gilinau ir viršutines spinteles iki 35cm. O gal dėt visą 40cm viršutinių gylį?

o orkaitė kur Jūsų?
ar bandėt tokius ilgus stalčius darinėti?
Ar tikrai skalbimo mašina tokia plati?
Šiaip virtuvės išmatavimai identiški maniškei. skalbimo mašiną keisčiau į orkaitę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Edule @ 2017 05 25, 18:43)
Buvau patampyt tų 60 cm durelių. Naudotoja sako, kad pirmą savaitę buvo keista: po 3 dienų dar kartais susimąstydavo, o 4 jau visai normaliai.
Kažkaip nelabai man tos pakeliamos spintelių durys. Nors smalsu kaip atrodytų... Bet tada greičiausiai reiktų skelti pusiau horizontaliai...  hmm.gif
Mano svajonė sandėliukas iš virtuvės...  wub.gif net kokį langą paaukočiau, kad galėčiau pasidėjimą greta turėti...
o orkaitė kur Jūsų?
Ar tikrai skalbimo mašina tokia plati?
Šiaip virtuvės išmatavimai identiški maniškei. skalbimo mašiną keisčiau į orkaitę  biggrin.gif

Orkaitę įmūrysim į ūkinę spintą, kuri bus iš tokios pat baldinės plokštės kai virtuvė (priešingoje sienoje, prie šaldytuvo.)
Skalbimo mašina standartas, bet kadangi iš dešinės langas ir palangė, kuri trukdo laisvai įsitekt, baldams, tai ten bus dar kažkoks šakar makar padarytas, plokštelė, po to prie jos pritvirtintos durelės.
Atsakyti

Dėl tų gartraukių, nežinau, kokios firmos tas draugės gartraukis, kur varva, bet realiai pirmą kartą girdžiu, kad taip būtų. Keli draugai turi tokio tipo gartraukius, tai gailisi tik vieno, kad neėmė stiklo, nes plieną valyti sunku. O trauka yra ir nemaža, akyse garai tiesiai į gartraukį keliauja. 
Su ta kaitlente ir gartraukiu viename, išradimas neblogas, gali būti arba su išvedimu, arba su filtrais, bet kaina tikrai ne visiems įkandama. 

Atsakyti

o man tie laidai kabantys nuo spintelės apačios žemyn kažkas baisaus biggrin.gifjau geriau tvarkingai sienoje ikištas koks arbatinis ar tosteris, kurie nejudinami. Ir man mažiau saugu, kai laidai elektros balduose kažkur pravedžioti.

O kiek už tą gartraukį integruotą kaitlentėj palikot, jeigu ne paslaptis? o ir bet tačiau: teko tokį gyvai pabandyti? jis nors teoriškai nutraukia ką nors? ir kur nuvesite oro išmetimą iš apatinės spintelės?

Laidai jokie nekaba is spinteles, tai jau tikrai. Laidus pakele auksciau nei virtuves sienele ir isvede is sienos. Labai ciki padare. 

Kaitlente su gartaukiu integruota man kainavo 1800e ir tai pigiau negu kitas svarstytas variantas- siaura ilgesne kaitlente ir is stalvirsio islendantis gartraukis.  Pas mane bus recirkuliacinis (ismetimas po spintele, plintuse) bet ja galima daryt ir su istraukimu i lauka (man sitas variantas netiko). Pirma uzsisakiau, paskui tik gavau paciupinet :D . Traukia tikrai, gartraukis labai gerai zinomos firmos- Elica. Man labai patiko sita kaitlente, kazkas idomesnio, inovatyvesnio. 

Atsakyti
QUOTE(Edule @ 2017 05 25, 18:43)
Šiaip virtuvės išmatavimai identiški maniškei. skalbimo mašiną keisčiau į orkaitę  biggrin.gif

Tokių ilgų stalčių nebandžiau darinėti ir net neįsivaizduoju, bet gavau patikinimą, kad bent jau mechanizmai atlaikys. Tik jei prikrausiu puodų ar birius produktus stikliniuose indeliuose tai svoris turėtų būti didelis . Sakot sunku bus darinėti? O jei stalčius skelti per pusę ir daryti viso 6, tai daug vietos išsinaudoja stalčių mechanizmams unsure.gif

O jūs jau pasigaminote baldus? Gal turite foto, kaip realiai atrodo ? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 05 25, 15:12)

Truputį daugiau biggrin.gif
Peciai, kaminai, rekuperacijos... o jei dar dvejos durys tai issimeta kiek vietos. Jei liks vietos lentynai , gal su kokiais "slovikais" prisiderinsiu biggrin.gif uzteks ir vienu durų.
Atsakyti
QUOTE(žydinti_pieva @ 2017 05 25, 21:00)
Tokių ilgų stalčių nebandžiau darinėti ir net neįsivaizduoju, bet gavau patikinimą, kad bent jau mechanizmai atlaikys. Tik jei prikrausiu puodų ar birius produktus stikliniuose indeliuose tai svoris turėtų būti didelis . Sakot sunku bus darinėti? O jei stalčius skelti per pusę ir daryti viso 6, tai daug vietos išsinaudoja stalčių mechanizmams  unsure.gif

O jūs jau pasigaminote baldus? Gal turite foto, kaip realiai atrodo ? ax.gif

Oi tik šiandien matuot ateis, o bus baldai tik rugpjūtį.
Pas mane visos spintelės po 60, prie lango kas lieka - gal 54 cm ar kiek ten. Eiliškumas: kriauklė ir šiukšlių spintelė, indaplovė, stalčių blokas, dujinė. Po dujine orkaitė, stalčiai.
Viršuj 60 spintelės.

Mechanizmai atlaikys 100 cm. Ilgesnių nerekomenduoja daryt. Aš į Jūsų virtuvę žiūriu iš savo pozicijos - aš sėdėdama svetainėj ją matysiu, tai mane erzintų nesutampančios vertikalios linijos.
O skalbimo mašinos į ūkinę neišeina įkišt? Tikrai vonioj netelpa?
Esu įdomų variantą mačius pas draugus.padarytą. kai vonioj kyšo skalbimo mašinos priekis, o uodega koridoriuj uždengta spintelės imitacija.

Agniukee, manau nesupratot. Įjungus kokį prietaisą laidai gi kabo.
Aš kai gaminu įsijungiu ir blenderį ir kombainą. Nervintų mane toks voratinklis.

Gal ką girdėjot apie dirbtinio akmens stalviršius? Silkgranit, technistone ar dar kokį? Vakar buvau poliklinikoj vienoj, twn kažkoks stalviršis išlietas. Glosčiau glosčiau... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edule: 26 gegužės 2017 - 06:55
QUOTE(Edule @ 2017 05 26, 06:49)
Oi tik šiandien matuot ateis, o bus baldai tik rugpjūtį.
Pas mane visos spintelės po 60, prie lango kas lieka - gal 54 cm ar kiek ten. Eiliškumas: kriauklė ir šiukšlių spintelė, indaplovė, stalčių blokas, dujinė. Po dujine orkaitė, stalčiai.
Viršuj 60 spintelės.

Mechanizmai atlaikys 100 cm. Ilgesnių nerekomenduoja daryt. Aš į Jūsų virtuvę žiūriu iš savo pozicijos - aš sėdėdama svetainėj ją matysiu, tai mane erzintų nesutampančios vertikalios linijos.
O skalbimo mašinos į ūkinę neišeina įkišt? Tikrai vonioj netelpa?
Esu įdomų variantą mačius pas draugus.padarytą. kai vonioj kyšo skalbimo mašinos priekis, o uodega koridoriuj uždengta spintelės imitacija.

Pas mus uždara virtuvikė. Skalbiankę į ūkinę jei kišt reikėtų pro grindimis vedžiot vamzdžius,o kur dabar buitinė technika yra, tai ten viskas iš seniau stovi ir pritaikyta. Manau paliksiu viskas ten kur yra, patogu. Į vonią skalbykle be šansų - nėra vietos. O vyras kategoriškai atsisakė jungti wc ir vonia ir ten grūst skalbiamaja.
Spinteles neišeina po 60 sudėliot, nes visas spintelių skirtymas prasideda nuo gartraukio. Taip ir gaunas - suskirstoma kas lieka unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydinti_pieva: 26 gegužės 2017 - 07:12
QUOTE(žydinti_pieva @ 2017 05 25, 18:22)
Kadangi jau nuo variantų galybės, galvojimo, derinimo  jau akys išvarvėjo, tai įdomu nuomonė iš šalies kaip žiūrisi šis variantas.
Sienelė hplas.
Kadangi stalviršio gylį darau  70 cm, tai gilinau ir viršutines spinteles iki 35cm. O gal dėt visą 40cm viršutinių gylį?

O kodel jus virsutiniu spinteliu nenorit sulygiuoti su apatinem? Man kazkiek truksta bendro vaizdo, viso plano apstatymo, nesimato, kokie praejimai, kokios erdves. Dabar sitas brezinys toks in the middle of nowhere. O kam jums to stalvirsio 700 mm? Juk stalciai nuo to ilgi padideja ir pasunkeja.

QUOTE(Edule @ 2017 05 26, 06:49)

Gal ką girdėjot apie dirbtinio akmens stalviršius? Silkgranit, technistone ar dar kokį? Vakar buvau poliklinikoj vienoj, twn kažkoks stalviršis išlietas. Glosčiau glosčiau...  ax.gif

Nerealus man jie. Ypac, kai kriaukle islieta. Jokiu tarpeliu, jokiu silikonu, jokiu apvadu. Bet kai paskaiciavo kaina su sienele, nusprendziau, kad uzteks ir Compact. Nors, kas buvo keisciausia, vyras eme sakyti: tu pagalvok, gal kitur geriau pataupykime, jei labai labai nori to, tai gal visgi verta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2017 05 26, 07:14)
O kodel jus virsutiniu spinteliu nenorit sulygiuoti su apatinem? Man kazkiek truksta bendro vaizdo, viso plano apstatymo, nesimato, kokie praejimai, kokios erdves. Dabar sitas brezinys toks in the middle of nowhere. O kam jums to stalvirsio 700 mm? Juk stalciai nuo to ilgi padideja ir pasunkeja.
Nerealus man jie. Ypac, kai kriaukle islieta. Jokiu tarpeliu, jokiu silikonu, jokiu apvadu. Bet kai paskaiciavo kaina su sienele, nusprendziau, kad uzteks ir Compact. Nors, kas buvo keisciausia, vyras eme sakyti: tu pagalvok, gal kitur geriau pataupykime, jei labai labai nori to, tai gal visgi verta biggrin.gif

Nesigauna visvien lygiai, nes pirmiausia gartraukio spintelė atmatuojama, o tada į šonus kiek lieka. Stalviršio gylio pasirinkimas su istorija, bet dabar jau paliekam. Man patinka.
Virtuvės plius minus vaizdelis (baldų sena vizualizacija)
Atsakyti