Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

QUOTE(žydinti_pieva @ 2017 05 25, 18:22)
Pasibraižiau ir savo virtuvę, kaip planuojam:

Kadangi jau nuo variantų galybės, galvojimo, derinimo  jau akys išvarvėjo, tai įdomu nuomonė iš šalies kaip žiūrisi šis variantas.
Dujinę kaitlentę grūdau max į šoną, kad būtų kuo didesnis darbinis paviršius.
Ar stalčiam geriau ilgesnės rankenėlės ar užtenka tokio ilgio (jau išsirinktas modelis)?
Kairėje siena ir durys, dešinėje siena ir langas.
Sienelė hplas.
Ar užtektų kokių 3 rozečių ties skalbianke ?
Kadangi stalviršio gylį darau  70 cm, tai gilinau ir viršutines spinteles iki 35cm. O gal dėt visą 40cm viršutinių gylį?

kodėl po kriaukle spintelė 60cm?
kodėl indaplovė 60cm pločio?
kodėl viryklė negali būti virš skalbimo mašinos (jeigu stalviršis sakykim 90cm ir aukštesnis)?
jeigu virtuvėje nešeimininkausit, 3 rozečių užteks biggrin.gif tik man dar trūktų rozečių darbo zonoje, tarp kriauklės ir viryklės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 26 gegužės 2017 - 11:13
QUOTE(žydinti_pieva @ 2017 05 26, 08:55)
Nesigauna visvien lygiai, nes pirmiausia gartraukio spintelė atmatuojama, o tada į šonus kiek lieka. Stalviršio gylio pasirinkimas su istorija, bet dabar jau paliekam. Man patinka.
Virtuvės plius minus vaizdelis (baldų sena vizualizacija)
vartotojo įkelta nuotrauka[/URL][/IMG]

As kaip suprantu ta siena yra 2,9 m? Kodel nenorit skelti i 4 po 60 + 1* 45 cm (tai paciai indaplovei)?

Arba netgi 3 po 45 (jei imanoma ir po kriaukle toki bloka deti) + 2 po 60 + 350?

Kazkaip nesiziuri man tie milimetriniai isdalinimai, bet neaisku ir kokia siena is viso.

Rozeciu skaicius priklauso nuo jusu turimu prietaisu. Pvz pas mane stacionariai stovi virdulys ir kavamale, tai man 3 rozeciu butu mazai, nes laisva realiai butu tik 1.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 26 gegužės 2017 - 11:31
Žydinti pieva, o jei kriauklės spintelę pasiaurinti ir viską likusį 60 cm?

QUOTE(ptashka @ 2017 05 26, 08:14)
Nerealus man jie. Ypac, kai kriaukle islieta. Jokiu tarpeliu, jokiu silikonu, jokiu apvadu. Bet kai paskaiciavo kaina su sienele, nusprendziau, kad uzteks ir Compact. Nors, kas buvo keisciausia, vyras eme sakyti: tu pagalvok, gal kitur geriau pataupykime, jei labai labai nori to, tai gal visgi verta biggrin.gif

O kur matėt? Gal žinot kur užsakyt, kad paskaičiuotų?
Kriauklę aš jau nupirkau iš apačios klijuojamą.
Bet tai koks paviršius, glostyčiau ir glostyčiau wub.gif
Gal abi kartu pataupom? a? biggrin.gif Mano giminaičiai užsisakė granitinį stalviršį ir be jo jau metus gyvena osb plokštę užsidėję ant spintelių.
HPL jau girdžiu, jog būna, kad išsilenkia.

Kas geriau - šiukšlinė spintelėje ar stalčiuje? Greta indaplovė. Man patogiau atrodo spintelėje - atsidarei abi, meti likučius ir krauni indaplovėn. ar gerai galvoju?
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 05 26, 11:13)
kodėl po kriaukle spintelė 60cm?
kodėl indaplovė 60cm pločio?
kodėl viryklė negali būti virš skalbimo mašinos (jeigu stalviršis sakykim 90cm ir aukštesnis)?
jeigu virtuvėje nešeimininkausit, 3 rozečių užteks  biggrin.gif tik man dar trūktų rozečių darbo zonoje, tarp kriauklės ir viryklės.

1) Nes šalia indaplovė, ir tiek lieka tam šonui. Po 30 būtų per smulku, jau geriau 60. Kriauklė bus apvali franke 51 diametro.
2) Todėl, kad idaplovės matmenys 81,5x60x58, o kaip kitaip?
3) Todėl kad virš viryklės toje vietoje yra ortakis, ir jei virš skalbiankės dėti kaitlentę trukdytų darbuotis palangė, nesmagu būtų stovėt prie pat lango, nes 2 a ir viskas matos
4) Virtuvėje aš daugiausia praleidžiu laiko. Tortus dar kepu biggrin.gif Bet man rozečių per akis. Nes stacionarių prietaisų ant stalviršio neturiu, džiovyklę jungiu rudeniop, bulvių kombainą retkarčiais, mikseriio, blenderiui igi užtenka įjungt , kol darbuojuosi max dviem prietaisam reikia rozečių. Per vidurį rozečių nenoriu, man negražu, nėra poreikio, o jei labai jau lbai reikės prisijungsiu keliom minutėm prailgintoją smile.gif Nes prietaisus pagrindę jungiu virš skalbiankės, o darbalaukis visokiems maišymam, kočiojimm, pjaustymam reikalingas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydinti_pieva: 26 gegužės 2017 - 12:42
QUOTE(žydinti_pieva @ 2017 05 26, 12:38)
1) Nes šalia indaplovė, ir tiek lieka tam šonui. Po 30 būtų per smulku, jau geriau 60. Kriauklė bus apvali franke 51 diametro.
3) Todėl kad virš viryklės toje vietoje yra ortakis, ir jei virš skalbiankės dėti kaitlentę trukdytų darbuotis palangė, nesmagu būtų stovėt prie pat lango, nes 2 a ir viskas matos
4) Virtuvėje aš daugiausia praleidžiu laiko. Tortus dar kepu  biggrin.gif Bet man rozečių per akis. Nes stacionarių prietaisų ant stalviršio neturiu, džiovyklę jungiu rudeniop, bulvių kombainą retkarčiais, mikseriio, blenderiui igi užtenka įjungt , kol darbuojuosi max dviem prietaisam reikia rozečių. Per vidurį rozečių nenoriu, man negražu, nėra poreikio, o jei labai jau lbai reikės prisijungsiu keliom minutėm prailgintoją smile.gif Nes prietaisus pagrindę jungiu virš skalbiankės, o darbalaukis visokiems maišymam, kočiojimm, pjaustymam reikalingas

1. Kriaukle yra, ar bus? Kai vietos nedaug, gal verta pamastyti apie ergonomiskesni varianta, pvz.
Keturkampe plautuve 44 cm

2. Indaplove yra, ar bus? Jei nera, gal verta pamastyti apie 45 cm plocio?

4. Atsaket pati i savo klausima smile.gif
Atsakyti

Kas geriau - šiukšlinė spintelėje ar stalčiuje? Greta indaplovė. Man patogiau atrodo spintelėje - atsidarei abi, meti likučius ir krauni indaplovėn. ar gerai galvoju?

Man patogiau stalčiuje, nereikia lįsti į spintelę - praveri stalčių, atidarai indaplovę, meti likučius ir krauni  :D​ 

Atsakyti
QUOTE(žydinti_pieva @ 2017 05 26, 12:38)
4) Virtuvėje aš daugiausia praleidžiu laiko. Tortus dar kepu  biggrin.gif Bet man rozečių per akis. Nes stacionarių prietaisų ant stalviršio neturiu, džiovyklę jungiu rudeniop, bulvių kombainą retkarčiais, mikseriio, blenderiui igi užtenka įjungt , kol darbuojuosi max dviem prietaisam reikia rozečių. Per vidurį rozečių nenoriu, man negražu, nėra poreikio, o jei labai jau lbai reikės prisijungsiu keliom minutėm prailgintoją smile.gif Nes prietaisus pagrindę jungiu virš skalbiankės, o darbalaukis visokiems maišymam, kočiojimm, pjaustymam reikalingas

virtuvė nedidelė, todėl perfrazuosiu klausimius:
1. kodėl spintelė po kriaukle 60cm , one 50? kriauklei 50cm pilnos akys, išbandyta praktikoje. "nes šalia indaplovė" man visiškai nesuprantamas motyvas. Suprantama būtų: nes po kriaukle planuoju sutalpinti kažką, kam reikia 60cm pločio.
2. mažas virtuvė, kodėl renkatės 60cm indaplovę, o ne 45cm pločio? išbandytas reikalas, galima išsiversti ir 5 asmenų šeimai.
3. jeigu nesmagu, tai nesmagu. Ortakį pasukti jokia ne problema. problema gali būti nenore to daryti. Bet ok, viryklė gali būti kur ir yra. Tuo labiau kampas virduliui, tosteriui ir dar kam nors pasidėti skalbiant virš skalbyklės nėra blogai. Netgi labai gerai. Čia gal norėjau priversti jus pamastyti, kad galima ir kitaip. Bet 2 -3rozetes pasidaryčiau ir tarp kriauklės ir skalbyklės. Man reiktų. Prailgintojas yra tai, ko nekenčiu labiausiai, o jeigu jis dar turi praeiti virš viryklės ... sorry.

prie ko lenkiu - galime sutaupyti apie 25cm (kriauklės ir indaplovės sąskaita), kuriuos laisvai panaudotume ten, kur jų labiausiai trūksta - stalčiams. Gautųsi normalūs stalčiai po 60cm pločio ar net daugiau. pasidėjimo nėra daug, man tai būtų labai svarbu.

ir dar - tarpe tarp skalbyklės ir palangės vietoje šaher maker pasidaryčiau vietos durelėm suvažiuoti, tam, kad jos nebūtų atidarytos ir trukdytų darbui prie skalbyklės.
Atsakyti
QUOTE(Edule @ 2017 05 25, 20:43)
ar bandėt tokius ilgus stalčius darinėti?

Pas mane dabar yra keli stalčių blokai. Vienas blokas 80 cm - 3 stalčiai vienas virš kito, kitas 60 cm - 2 stalčiai vienas virš kito. Tai 80 cm vienareikšmiai patogesni, nes jie žemesni ir dėl to mažiau prisikrauna ir dėl to lengvesni. Taip, kad ne viskas nuo stalčių ilgio priklauso 4u.gif

O šiaip tai labai pritariu longger, man asmeniškai virtuvėj labiausiai trūksta pasidėjimo. Atai darbastaliai paskui labai greitai apsikrauna, kas tikrai labai nefainai...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Besijuokianti: 26 gegužės 2017 - 15:59
QUOTE(Edule @ 2017 05 25, 18:43)
Buvau patampyt tų 60 cm durelių. Naudotoja sako, kad pirmą savaitę buvo keista: po 3 dienų dar kartais susimąstydavo, o 4 jau visai normaliai.
Kažkaip nelabai man tos pakeliamos spintelių durys. Nors smalsu kaip atrodytų... Bet tada greičiausiai reiktų skelti pusiau horizontaliai...  hmm.gif
Mano svajonė sandėliukas iš virtuvės...  wub.gif net kokį langą paaukočiau, kad galėčiau pasidėjimą greta turėti...
o orkaitė kur Jūsų?
ar bandėt tokius ilgus stalčius darinėti?
Ar tikrai skalbimo mašina tokia plati?
Šiaip virtuvės išmatavimai identiški maniškei. skalbimo mašiną keisčiau į orkaitę  biggrin.gif

yra tam tikrų žmonių, kurie save išsiplaka rimbais iki sąmonės netekimo ir tai jiems pasidaro normalu. prie visko priprantama. Priprasit ir prie 60cm pločio durelių. Jokių problemų. Klausimas vardan ko ir ar tai tikrai verta? darote naują virtuvę ir iškarto smerkiate save kažkokiems kompromisams su ergonomika. Kam? Suprantu, gautimėt dykai, bet dabar jūs pinigus mokate, kodėl turite daryti taip, kaip kažkas jums bando įtikinti? Pabandykite pati, jeigu tai yra tai, kas jus tenkina ir patinka, tik tada darykite. Jeigu abejojete - paieškokite alternatyvų. Pakeliamos spintelės yra ir patogu ir nepigu. Pilni salonai ir youtoobas tokių sprendimų, pasižiūrėkite. Taip, tokiu atveju sudalinimas pasidaro kitas ir pakeliamos durelės be problemų gali būti 60cm ar 80cm ar 100cm pločio. Ir atsiranda horizontalus padalinimas, kuris vėlgi įneša savo žavesio. O jeigu viršutines spinteles daryti kitos spalvos, nei apatines, tai ir tas išslygiavimas nelabai jau krenta į akis. pamatuokite 9 kartus ir tada užsisakykite 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(žydinti_pieva @ 2017 05 25, 20:00)
Tokių ilgų stalčių nebandžiau darinėti ir net neįsivaizduoju, bet gavau patikinimą, kad bent jau mechanizmai atlaikys. Tik jei prikrausiu puodų ar birius produktus stikliniuose indeliuose tai svoris turėtų būti didelis . Sakot sunku bus darinėti? O jei stalčius skelti per pusę ir daryti viso 6, tai daug vietos išsinaudoja stalčių mechanizmams  unsure.gif

O jūs jau pasigaminote baldus? Gal turite foto, kaip realiai atrodo ? ax.gif

Edule, ačiū. Taip, turėjau galvoje prietaisų laidus. PVZ šiandien specialiai pasimatavau. Jeigu turėčiau rozetes ne virš stalviršio, bet po spintele, mano arbatinio laidas būtų per trumpas. O ir bet tačiau, jis pas mane įjungtas non stop. Tai ką, visą laiką man jis ir kabotų į viršų? eina šikt. Dabar arbatinis prie sienos, laidas už jo, sutrumpintas ir ikištas į šalia esančia rozetę. Taip, rozetės sienelėje nėra grožis. Bet man ir šiukšlinė po kriaukle nėra grožis ir virykjlė virtuvėje nepatinka. Tai ką? išmest viską? Juk tam ji ir yra, kad būtų patogu gaminti. Tas pats liečia ir rozetes. Dzin, kad negražu, svarbu patogu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kristynka* @ 2017 05 25, 20:41)
Truputį daugiau  biggrin.gif 
Peciai, kaminai, rekuperacijos... o jei dar dvejos durys tai issimeta kiek vietos. Jei liks vietos lentynai , gal su kokiais "slovikais" prisiderinsiu biggrin.gif uzteks ir vienu durų.

nu svarbu truputi daugiau biggrin.gif ir kad apie tokią galimybę pagalvojot 4u.gif
šiaip, tai virtuvė pas jus gana nemaža, išsisuksite ir be sandėliuko 4u.gif
Atsakyti
O būna rozečių gražių/kosminių ar dar kokių? smile.gif

Atsakyti

Lonnger,  del pripratimo pasisakysiu. Turejau virtuve. patogi buvo, daug stalvirsio, daug pasidejimo. Kai susiprojektavau sau dabartine, tai pergyvenau del stalvirsio, del dydzio, del praejimo siaurumo, del pasidejimo stokos, del baro, nes tai daznai peikiamas dalykas, o ir mano pacios nuomone, tai turetu buti daroma tik isimtinais atvejais. Nors atrodo, kad kaip ir gerai turetu buti, turint omenyje esamas salygas, bet kol neatsirado ji namuose, tol nerimavau. Mano baimes nepasiteisino visiskai. O stai kas bvo netiketa, tai naudojimasis virtuve pirmomis dienomis. Po pries tai buvusios virtuves, cia buvo visiskai kitas isdestymas. blaskiausi juodai (savo juodoje virtuveje :D ), nes ir virtuve su savo pasidejimu siek tiek kitokesne, nei diduma darosi.  Zodziu, jei kas butu pirmom dienom klause, tai buciau sakiusi, kad nepatogi. Bet dabar, kai judejimo trajektorijos atidirbtos jau, daiktai rado savo vietas, kartais labai netiketas, tai sakyciau, kad patogesne vrtuve sunkiai ir isivaizduoju :D Ir del tu dureliu ir Edules drauges patirties galiu pasakyti, kad jei kas nepatogu, tai prie to didziai ir nepriprasi, vistiek tai klius ir vargins. Todel, jei zmogus sako, kad nepastebi, tai matyt tai ir nera jokia problema.  

Atsakyti
Labas smile.gif

tu teisi visais 200%. Bet tuo pačiu pati atsakei į klausimą. Pacituosiu "Kai susiprojektavau sau dabartine ..." Bingo! tu ją pati išgyvenai ir susiprojektavai. Tą darant, atsakai į visus sau rūpimus klausimus, išsinagrinėji tai kas tau tinka, kas patinka, žinai kodėl ir pasidarai. Ir dzin, kad barą peikiam, jeigu tau jo REIKIA ir tu ŽINAI KODĖL smile.gif Tada ir nepopuliarūs sprendimai yra geri ir tinkami. Aš pati tokių prisidariau ne vieną, bet aš aiškiai žinojau kodėl. Ir dzin, kad tai nepraktiška ar nepatogu kažkam. Man taip gerai. Ir man net nekilo klausimas pas kažką klausti nuomonės. Išsinagrinėjau ko būna, susižinojau visus variantus, patinkančius patampiau, pastūmiau, apžiūrėjau, išbandžiau, paragavau ir nusprendžiau.
PVZ NOA, ėmė, pasidarė taip kaip jai reikėjo ir viskas jai čiki. Nors pagal visus kanonus ir tas pas ją ne taip ir anas kitaip. Bet žmogus aiškiai žinojo kur daro kompromisus ir kodėl.
Bet kai forume ateini pasiklausti, gal man pasidaryt 60cm nes nežinau ar man patinka vaizdas su 30cm - jau pavojus didelis. Todėl ir bandai žmogų sumutinti, suvelti, kad pati atsirinktų ar jai taip tikrai bus gerai. Nuėjo, pabandė, pašnekėjo ir pasidarys taip, kaip jai tiks. Tam reikia laiko. Tai yra procesas, kurio nepaskubinsi. Tam čia tokios raganos kaip aš ir sėdim, kad pagauti esmę ir atkreipti dėmesį į galimas klaidas biggrin.gif
nu pvz žydinti_pieva turi motyva po kriaukle palikti 60cm spintelę, nes šalia indaplovė. Nu ne motyvas, sutinki? Kodėl 60 o ne 55? nes čia toks standartas? apie kokius mes standartus kalbame nestandartinių virtuvių temoje? Darai taip, kad viskam liktų vietos ir dar būtų patogu, ypač mažesnėse virtuvėse. Ir kad liktų pasidėjimui vietos. ir kad gražu būtų smile.gif
O tu esi išskirtinė iš principo ir tau aplamai taisyklių nėra biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
ir dėl baro - ne visur jis tinka, bet ne visur jis ir netinka, labai priklauso nuo erdvės ir patalpos bei pačio interjero stiliaus 4u.gif

P.S. o šiaip tai labai fainai, kad vis užsuki ir ką nors pabarškini. Ačiū tau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 26 gegužės 2017 - 19:37