Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

kur šiukšlių kibiras?

virš kaitlentės nebus gartraukio? 

šiukšlių kibiras stalčiuje po kriaukle, esu mačiusi taip, man visai patogu pasirodė, ir su koja atidaryt galima :)

o gartraukis virš viryklės, nepažymėjau..

tik galvoju dabar, gal stalčius geriau daryti 0,15 m, 0,3 m ir 0,45 m..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo debesyse*: 28 rugpjūčio 2017 - 12:49

šiukšlių kibiras stalčiuje po kriaukle, esu mačiusi taip, man visai patogu pasirodė, ir su koja atidaryt galima :)

o gartraukis virš viryklės, nepažymėjau..

tik galvoju dabar, gal stalčius geriau daryti 0,15 m, 0,3 m ir 0,45 m..

patogu, bet su koja bent jau man atidaryt neina :D 

kažkaip lygiavimo virš kaitlentės nėra, kaitlentė gi nebus prie pat sienos, o viršuj spintelė 60 cm nuo sienos. Kažkaip užkliuvo.

Pas mane stalčiai 55 cm, galėtų 5 cm būt platesni. Kuo siauresni, tuo mažiau susidėjimo, neina išnaudot stalčiaus ploto. Siauresni stalčiai nebent prieskoniams

Atsakyti
40 cm labai jau aukštas stalčius, patogu nebus
Atsakyti

Pastabos:
Indaplovės nebus? po orkaite?
Šiukšlinės bus tik viename stalčiuje? ar atsidarinės visas aukšti ir sudalinimas tik dėl dizaino? Jeigu viename, pasidomėkite ar rasite tokių žemų kibirėlių.
Viršutines spintelių dureles daryčiau arba po 40cm pločio ir susilygiuotų viskas, nes 60x95 proporcija man nelabai, arba po 80cm, jeigu jos atsidaro aukštyn, bet tada dar reiktu jas sudalinti horizontaliai.
Virš šaldytuvo atrskirų durelių nedaryčiau, nebent tai laikysite dažnokai naudojamus daiktus.
Plautuvę atitraukčiau nuo orkaitės tiek pat, kiek kaitlentę nuo kairės pusės.

O pasiūlymas būtų pirkti kitą būsta, kur virtuvė butų nors 20m² biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti

Pastabos:
Indaplovės nebus? po orkaite?
Šiukšlinės bus tik viename stalčiuje? ar atsidarinės visas aukšti ir sudalinimas tik dėl dizaino? Jeigu viename, pasidomėkite ar rasite tokių žemų kibirėlių.
Viršutines spintelių dureles daryčiau arba po 40cm pločio ir susilygiuotų viskas, nes 60x95 proporcija man nelabai, arba po 80cm, jeigu jos atsidaro aukštyn, bet tada dar reiktu jas sudalinti horizontaliai.
Virš šaldytuvo atrskirų durelių nedaryčiau, nebent tai laikysite dažnokai naudojamus daiktus.
Plautuvę atitraukčiau nuo orkaitės tiek pat, kiek kaitlentę nuo kairės pusės.

O pasiūlymas būtų pirkti kitą būsta, kur virtuvė butų nors 20m² biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Indaplovė po orkaite.

Šiukšlinės viename stalčiuje. Durelės viršutinių spintelių atsidarys į šoną.

Viryklę galvoju dėti prie pat krašto (jeigu tai įmanoma), tai ir kriauklės norėtųsi prie pat krašto, kad kuo daugiau vietos darbastaliui liktų..

O būstas pirktas prieš tris mėnesius, virtuvė-svetainė 30 kv, virtuvės siena tik 3,6 m. Teks išsiverst su tokia, kokia yra.

Atsakyti

40 cm labai jau aukštas stalčius, patogu nebus

Man kaip tik atrodo dar nepakankamai aukštas. o kur sudėti aukštus puodus ir pan.? :)

Atsakyti
QUOTE(debesyse* @ 2017 08 28, 17:04)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Y2K" data-cid="71775401" data-time="1503921806">
<div>
<p>40 cm labai jau aukštas stalčius, patogu nebus</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>
Man kaip tik atrodo dar nepakankamai aukštas. o kur sudėti aukštus puodus ir pan.? smile.gif</p>

Kad ir virš šaldytuvo.
Kiek tokių apie 35-40 cm aukščio puodų turit, ir kaip dažnai naudojat?
Atsakyti
QUOTE(debesyse* @ 2017 08 28, 14:07)
<p></p>
<p>įkeliu virtuvės planą. Gal turėsit kokių pastabų, pasiūlymų? Iš anksto ačiū.</p>

Aš viršutines spinteles daryčiau 80 cm pločio su 2 -omis durelėmis po 40 cm.
Dėl 40cm aukščio stalčių - pas mane tokie yra ir patogūs. Aš kruopas/miltus laikau, dar dribsniams gerai. Šiukšlių kibirai irgi tokiame stalčiuje. Tiesa virtuvė iš ikėjos, tai ir šiukšlių kibirus pirkau iš ten.
Dar klausimas - kas yra kairiau kaitlentės? Siena?
Atsakyti
QUOTE(debesyse* @ 2017 08 28, 16:03)

Darykite kaip jūs norite. Bet jeigu klausite nuomionės, vadinasi abejojate. Tai aš ir rašau, kaip daryčiau sau: ir viryklę ir kriauklę traukčiau nuo sienų. bent jau po 10cm. Tai jūsų neišgelbės, o patogiau tikrai bus.
Virtuvei pagailėta vietos, o jeigu tai bendra erdvė su svetaine, gal kokią salą darbui pasidėlioti pabandyčiau?

dėl viršutinių spintelių - jau rašiau, nebesikartosiu. PVZ į kurią pusę atsidarinės abi vidurinės durelės? link kriauklės dabar viso sužymėtos. Tai stovint prie viryklės - nieko, bet būnant prie kriauklės bus nelabai patogu apeidinėt atidarytas dureles. Siauresnės durelės - patogesnis priėjimas. Nors merginos čia dievagojosi, jog 60cm pločio durelės yra labai gerai. Gal, bet jeigu prašėte, savo nuomonę išsakyti galiu. Man 60cm pločio viršutinės spintelės - garantuotas nepatogumas ir galvos daužymas.

Surašiau kas kliūna, o jau kaip jūs pasidarysite, taip ir turėsite.
ir dar, apatinis stalčius nesigaus 40cm aukščio. 40x35x15=90cm + stalviršis, tebūnie koks notrs compact ~2cm ir plintusas nuo žemės kokie min 8cm, turime jau 1m aukštį. Noa tiek darė, Gal dar kaikas. Man 1m per aukštai. Kaip jums 1m stalviršis (čia taupant, normaliu atveju gautųsi 105cm, jeigu ne daugiau) aš nežinau. Ir bendras aukštis pas jus nurodytas 2,4m, kodėl neišnaudojat pilno aukščio? netikiu, jog naujoje statyboje lubų aukštis yra tik 2,4m
Atsakyti

Nesupykit bet labai krenta i akis nesimetrija. 

Man visada kazkodel norisi kad nors kazkiek apatines spinteles ir virsutines butu kazkiek simetriskos. O Jusu projekte visiskai to nera. Aisku cia tik mano nuomone i kuria nebutina kreipti demesi. 

Atsakyti

attachicon.gifvirtuvė.jpg

įkeliu virtuvės planą. Gal turėsit kokių pastabų, pasiūlymų? Iš anksto ačiū.

Atsakyti
QUOTE(debesyse* @ 2017 08 28, 12:07)
<p></p>
<p>įkeliu virtuvės planą. Gal turėsit kokių pastabų, pasiūlymų? Iš anksto ačiū.</p>

O nenorit patraukti kaitlentes bent 20 cm? Jei puodai su rankenomis, bus labai nepatogu naudojantis nuolat apgalvoti, kur juos atsukti. Be to, labai taskysis ta sonine siena, tai pagalvokit, kokia medziaga uzdengti sienele.

Kodel nenorit daryti simetrisko virsaus ir arba skelti i 40*40, arba imti i virsu atsidarancius mechanizmus? Jei darysit atsidarancius i sonus, tai apgalvokit, ka kur laikysit. Na hipotetiskai: tarkim prieskonius laikote antroje nuo kaires spinteleje, kuri atsidarys i kriaukles puse. Dirbant nuolat reikes apeiti atidarytas duris ir pasiekti priemones. Jei indus laikysite spinteleje virs kriaukles ir ji darinesis taip, kaip parodyta, tai dar ir indaplove istraukti bus nepatogu.

O virtuve ne iki lubu, nes kazkoks specialus sprendimas, ar jus jauciate malonuma valydama riebias dulkes nuo spinteliu virsaus?

Atsakyti