Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

Mes tryse 45 indaplovę leisdavom po 4 kartus per dieną :)

na, neįsivaizduoju :) mes irgi tryse.

priklauso nuo įpročių, kiek kartų per dieną ar kelioms dienoms gaminame, kiek indų sunaudojame, juk visi skirtingi. svarbu, yra patirties, ir kiekviena žino, ko nori.

beje, o kokia buvo pirmoji klaida? 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 09 lapkričio 2017 - 10:21

Pas mus dabar irgi 45 indaplovė, kol kas esam tryse, ketvirtas pakeliui. Jeigu yra vietos, tada taip, 60 cm indaplovė praktiškiau, ypatingai, kad galima plauti pusinę užkrovą. Bet jeigu vietos nėra, geriau jau 45 cm nei jokios. Viskas nuo įpročių, gaminimo kiekio priklauso ir pan. Aš gaminu, bet ne itin daug, tai tų puodų bliūdų nesusidaro marios. Keptuvių indaplovėj neplaunu, noriu patausoti.

Atsakyti

Pirma klaida per mažas (20 cm :))  darbastalis tarp kriauklės ir kaitlentes 

Atsakyti

Pirma klaida per mažas (20 cm :))  darbastalis tarp kriauklės ir kaitlentes 

o taip, čia tai sutinku 100%, bet iš klaidų mokomės :) žiūrinėjau mūsų lt meistrų darytas virtuves, tai darosi žmonės taip, kad vos lentutė pjaustymui telpa, arba visai jokio darbastalio nėra... ir suprask, kodėl

Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2017 11 08, 20:28)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="longger" data-cid="71877809" data-time="1510156447"><div><p>O kodėl nedarot virtuvės per abi sienas?</p></div></blockquote><p>Bus toli vaikščioti nuo vienos iki kitos sienos  mastau.gif o ir dabar taip stovi virtuvė, visi laidai, vamzdžiai išvedžioti.</p><p>Matmenys visi po 45, 60, dideli stalvirsiai po 105.</p>

o kiek tas toli kilometrais? patalpos negalėtumėt su matmenim supaišyti? ir matmenis kokiu tušinuku ar markeriu stambesnio šrifto, žliboms, taip sakant biggrin.gif
Atsakyti
odė indaplovei.

virtuvė pas mumi tokia nu ... įsivaizduojat mažą virtuvę? tai va paimkit ir ją dar sumažinkit, paskui dar truputi. Nu tai va tokia. Kažkada, ka tik po sausio 13-os, kai nurimo politinės aistros ir pradėjom planuot šeimą, aš diedui pasakiau, kad dabar man pradės rūpėti kiti reikalai ir indų plovimui mano dienotvarkėje bus vis mažiau ir mažiau laiko. Nykstamai mažiau. Jis palinksėjo galva ir išėjo. Negrįžo vieną diena, nėra dvi, nėra trys, mobilių nebuvo, interneto tuo labiau ... pradėjau nerimauti .. į penktą dieną jis parėjo ir atsinešė ją - INDAPLOVĘ. Jezau kas do čiūdas man ji buvo. Vaikščiojau ratais ir nežinojau ką su ja veikt. Aš jai ir kavą dariau, ir pasakas sekiau, būčiau ir kasas pinus, bet ji plaukų neturėjo. Žodžiu po kažkeliolikto mūsų pokalbio prie kavos aš pajutau, jog pagaliau mes perėjom ant "tu" ir kažkokie ledai mūsų santykiuose prasilaužė. Ir pati nepastebėjau, kaip mes patapome draugės. Ji man plovė, aš jai nešiau. Maitinau druska, blizgikliais visokiais, miltelių duodavau, dėl linksmumo. ir pripratau taip, kad jai vargšei numirus verkiau krokodilo ašarom, kol vyras kitos neparnešė. Dabar jau ir ta į pabaigą (pasirodo jų amžius nėra begalinis) ir galvoju pirkt kitą. Išėjau į medžioklę po prekybcentrius ir pasimečiau visiškai. Tai va, jeigu vietos nėra, imčiau 45cm ir tikrai didesnės nereikia. Užauginti ir vaikai ir pati susenau ir viskas su ja gerai. Ir jokia ji ne nesąmonė, o nuostabiausia draugė. gal ten ne viskas joje telpa iki galo, kokio kilimo ar baldo gal ir nesukiši, bet ne tragiškai daug ir ne taip jau tankiai. Rankom vis tiek plaunu viską, kas mano manymu gali segesti. Kokie nors bliudukai su gumine apačia, kol jie man dar patinka, medinės mentelės, lentutės (nors kai kada ikišu) kokie nors greitai reikalingi daiktai, koks nors skustukas, mikseris ar kokia tarka, ar mėgstamiausias puodas. Taip pat jeigu kas su blizgučiais arba sidabrą. Nes visi tie "auksiukai" per laiką nusiplauna. Nusiplauna netgi piešiniai. Visokie Flinstounai ar kokios kriaušės. Nusiplovė ir dažytas stiklas. Buvo tokie bliudukai žalio, gražaus stiklo, liko ... paprasti stikliniai bliudukai, su keliom žaliom dėmelėm ant dugno. Tai va ne viskas į ją eina. Arba kai yra neiškraustyti indai, o ikišti turi 2 lėkštes ir puodelį. Tai pagalvoju, jog iškraustyti truks ilgiau, todėl išplaunu rankom tas 2 lėkštes ir kvailai tikiuosi, jog kažkas užsimiršęs ją iškraustys vietoje manęs. Tai sakyčiau 45cm pločio man tarnauja nuostabiai ir nieko blogo aš apie ją negalėčiau sugalvoti. Kitą vertus, niekada neturėjau 60cm pločio, tai dabar jaučiu pirksiu tokią. Nes ją tipo galima užkrauti pusinę kažkaip tai stebuklingai. Tik kaip ta pusė veikia? dešinė plauna, kairė ne? ar viršus plauna, o apačia ne? Ar gali pasirinkti? nu tipo kad plautų tik viršutinė kairė pusė biggrin.gif Tai va dar neišsiaiškinau. Ir dar dabar įrankiam yra viršuje stalčius. Tipo labai gerai. Nu bet man ten ne visi peiliai tilptų, tai kur dėt tokius? ir realiai dėl to stalčiaus sumažėja viršutinė dalis, ir kad ir kaip žiūriu, man ten taip jau nepatinka. Aš į viršų prikišu kone daugiau nei į apačia, trim aukšatais biggrin.gif Tipo tas įrankių krepšelis jau nebemadoje. O man kaip tik patogu, isikeli jį visą, atsineši prie stalčiaus ir susidėlioji viską. Žožiu esu giliuose apmąstymuose, gal kuri pasidalinkit savo patirtimi, kaip ten viskas iš tikro. O už 45 galva guldau. 5 žmonės. būna, kad ne viskas telpa, tai vakare paleidi, o rytre iškraustai ir sukiši kas netilpo. Kartais paleidi pustuštę, jeigu labai labai reikia, arba kokios 2 dienos kaip ten viskas rūgsta, tai jau nebelaukiu, kol fauna kokia užsiveis biggrin.gif Kitą vertus, aš labai neišranki, man vienos AUTO programos užtenka ir taimerio. viskas. Tai va gal po 60cm jeigu reiktų grįžti prie 45cm imčiau kiek ir burbėti, nežinau, bet po 45cm aš kol kas nesuprantu kuo ta 60cm būtų geriau. dėsiu todėl, kad norisi išbandyti ir yra vietos, bet tai tikrai ne motyvas pirkti būtent ją. Aj, dar berods 45cm ar ne brangesnės išeina už tas 60cm? O vandens sąnaudos ar elektros sąnaudos kažkaip taip po dvylikos, kad natūroje nei kas ten ką seka, nei kas ką skaičiuoja.

baigiau jau, nes arbatos puodelis irgi tuščias paliko, kol surašiau viską 4u.gif
Atsakyti

o kiek tas toli kilometrais? patalpos negalėtumėt su matmenim supaišyti? ir matmenis kokiu tušinuku ar markeriu stambesnio šrifto, žliboms, taip sakant biggrin.gif

prašau :) prie kitos sienos punktyru pažymėjau ~60 cm gylio baldus/techniką, vaikščiojimo būtų apie 2 m. nesu tikra dėl langų vietos, bet tikiuosi šaldytuvas atsidarys ir nereikės keisti palangių :oh:

19351155_m.jpg

odė indaplovei.

:clap_1: :D

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 09 lapkričio 2017 - 18:57

Odė gera :) ir aišku jei reikia rinktis tarp jokios ir siauros, siaura laimi.  45 ir 60 vandens ir elektros.sanaudos nesiskiria zymiai. Bet esant vietos 60 geriau ir koks skirtumas ar leist pustuste didele indaplove ar prigrusta siaura. Turbūt geriau pustuste , svariau isplaus. O vat kaip aš plaudavau 4 kartus o dabar užtenka 1 arba 2 tai tablečių sunaudojimas žymiai sumažėjo, kaip turbūt ir vandens, elektros.

Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2017 11 10, 10:16)
<p>Odė gera smile.gif ir aišku jei reikia rinktis tarp jokios ir siauros, siaura laimi.  45 ir 60 vandens ir elektros.sanaudos nesiskiria zymiai. Bet esant vietos 60 geriau ir koks skirtumas ar leist pustuste didele indaplove ar prigrusta siaura. Turbūt geriau pustuste , svariau isplaus. O vat kaip aš plaudavau 4 kartus o dabar užtenka 1 arba 2 tai tablečių sunaudojimas žymiai sumažėjo, kaip turbūt ir vandens, elektros.</p><p></p>

nei ten ji gera nei ten ką, šiaip, prie arbatos nebuvo ką veikt, tai gavosi kas gavosi.

jokiais būdais aš neatkalbu dabar masiškai visom priduoti savo 60cm indaploves ir bėgti prie 45cm. Tikrai ne. Tik esu prieš 45cm indaplovės pripažinima neįgalia. Aišku, nuo šeimos priklauso. ir nuo įpročių. ir nuo turimų indų kiekio. ir nuo gaminimo tankumo. Bet aš niekada, niekada neesu jos leidus 4 kartus per dieną. max 2 kartus per Kalėdų pasiutpolkę. Arba po vakarėlio kokio. Man patinka, kai nereikia stiklo šluostyti ir dusintis. O ir bet tačiau. Ji plauna indus link 2 val. Nu taip grubiai. Dar džiovina. Jeigu naktį paleidžiu kokiai pirmai, antrai nakties, indai pusę septynių dar būna šilti. Tai sakyčiau minimum link 3 valandų reikia, kad ten plius minus sausesni indai būtų. tai 4 kartai - 12 valandų indų skalbimui? arba namie visiškas indų badas ir tą indaplovę reikia leisti tokia biški pustuštę arba aš neįsivaizduojų maisto gamybos ir vartojimo tempų. Jeigu taip, tai jo, tada nafig jum ta 45, jums 90cm reikia. Arba dviejų indaplovių. O kas geriau, viena 60 ar dvi 45? Aš sakykim išdėsčiau savo patirtį: "virš 20m su 45cm indaplove". Na ir aš ta mažiau vartojanti indaplovę ir ne kiekvieną dieną ją leidžiu, bet savatgalį būną kartais, jog nakčiai antą kartą paleidžiu. tabletės tauposi? nu ok, gal. Sakykim 4u.gif

nu bet man jūs paaiškinkit, kas geriau, ar tas specialus stalčius įrankiams viršuje, ar pintinėlė apačioje? nes stalčius gal ir gerai, bet ten vėl bėgeliai, šūdeliai, yra kam gesti ir labai užsiaurinta virštinė dalis. Ar aš klystu?

Atsakyti
Pirmiausia tai komplimentai Azu už virtuvę, longger už odę smile.gif Abi nerealios

QUOTE(longger @ 2017 11 10, 12:32)
nei ten ji gera nei ten ką, šiaip, prie arbatos nebuvo ką veikt, tai gavosi kas gavosi.

jokiais būdais aš neatkalbu dabar masiškai visom priduoti savo 60cm indaploves ir bėgti prie 45cm. Tikrai ne. Tik esu prieš 45cm indaplovės pripažinima neįgalia. Aišku, nuo šeimos priklauso. ir nuo įpročių. ir nuo turimų indų kiekio. ir nuo gaminimo tankumo. Bet aš niekada, niekada neesu jos leidus 4 kartus per dieną. max 2 kartus per Kalėdų pasiutpolkę. Arba po vakarėlio kokio. Man patinka, kai nereikia stiklo šluostyti ir dusintis. O ir bet tačiau. Ji plauna indus link 2 val. Nu taip grubiai. Dar džiovina. Jeigu naktį paleidžiu kokiai pirmai, antrai nakties, indai pusę septynių dar būna šilti. Tai sakyčiau minimum link 3 valandų reikia, kad ten plius minus sausesni indai būtų. tai 4 kartai - 12 valandų indų skalbimui? arba namie visiškas indų badas ir tą indaplovę reikia leisti tokia biški pustuštę arba aš neįsivaizduojų maisto gamybos ir vartojimo tempų. Jeigu taip, tai jo, tada nafig jum ta 45, jums 90cm reikia. Arba dviejų indaplovių. O kas geriau, viena 60 ar dvi 45? Aš sakykim išdėsčiau savo patirtį: "virš 20m su 45cm indaplove". Na ir aš ta mažiau vartojanti indaplovę ir ne kiekvieną dieną ją leidžiu, bet savatgalį būną kartais, jog nakčiai antą kartą paleidžiu. tabletės tauposi? nu ok, gal. Sakykim  4u.gif

nu bet man jūs paaiškinkit, kas geriau, ar tas specialus stalčius įrankiams viršuje, ar pintinėlė apačioje? nes stalčius gal ir gerai, bet ten vėl bėgeliai, šūdeliai, yra kam gesti ir labai užsiaurinta virštinė dalis. Ar aš klystu?

Nėr ten kam gesti, aš kai tinginė irgi buvau krepšelio šalininkė, bet viršutiniam visgi laiviau guli, geriau išplauna. Jei ką, krepšelį gali dasipirkti ir įsistatyti. Nžn, taurėms (ir nebais purviniems riebiems reikalams) pas mane yra maždaug 30 min progama įskaitant džiovinimą, blizginimas gal dar kokias 5-10 min prideda (nesigilinau, tiesa sakant). 3 val - tai eko šmeko.
45 vs 60, pasikartosiu ir pritarsiu Azu, kai nėr vietos, tai 45 Ok, bet jei vietos pakanka, tai aš už 60, nepriklausomai nuo to kiek tų indų plausit ir kiek tų žmonių bus. Mane pačią vienam virtuvinių baldų salone konsultantė paprotino, tai skleidžiu žinią toliau smile.gif

Dėl purvinų indų marinavimo, tai nuo požiūrio ir įpročių priklauso, kavos puodelius galiu pamarinuoti, bet purviną lėkštę tai ir vieną galiu paleisti plauti, nes prie jos vistiek dar koks puodas bus ir pan. Ir dzin man ekologija su sąnaudom:D

longger, dar dėl tų programų - aš irgi vieno mygtuko šalininkė, vienok ten taip aiškiai prie kiekvieno mygtuko nurodyta, kad pasirinkti galvos neskauda. 3 mygtukai auto su skirtinga temperatūra, vienas eco, vienas taurės, dar te kažkas, gal blizgiklis. Vienžo patogu ir neskausminga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 10 lapkričio 2017 - 11:18
QUOTE(longger @ 2017 11 10, 12:32)

Man labiau patinka stalčius. Toj pintinėlėje skylės dydis nevisada atitinka peilio/šaukšto etc koto plotį, ypač jei didelis peilis ir tada netelpa. Bet čia priklauso nuo naudojamų stalo įrankių. Dar aš indaplovėje "suguldau" įrankius grupėmis, tai po to lengva išimti iš indaplovės - pvz. imu saują šauktų, tada į šauktų skyrių stalčiuje.
Ir man su stalčiu įrankiams indaplovė atrodo talpesnė hmm.gif Pas vyro tėvus yra 45cm indaplovė su pintinėle, tai atrodo labai mažai indų telpa smile.gif Čia po mano 60cm pločio ir stalčiu įrankiams.
Kita vertus, kai mes su vyru liekame 2, tai ta indaplovė labai ilgai pildosi, reikia vis pustuštę plauti. Jei gyventume 2-iese, tai jaučiu imčiau 45cm indaplovę su stalčiu įrankiams. Nors dėl tikslumo reiktų pasižiūrėti kas ekonomiškiau - ar 60cm pustuštę leisti ar 45cm pilną.
Atsakyti
Turejau 45 cm plocio indaplove, buvom 4. Sutilpom su indais, bet, kai nusipirkau 60 cm indaplove, galvoju kaip sutilpau i 45 cm. smile.gif Aisku vaikai paaugo, atsirado dar ir trecias mazius. Kol kas as esu tik uz didesne indaplove. Pusine indaplove pas mane nepasileidzia, veikia visa. Tik jei indu nedaug, tai uzleidziu trumpesne programa iki 2 val. O jei indu daug, tai uzleidziu pacia ilgiausia.

Turejau krepsiuka peiliams, sakutems ir t.t. buvo patogu. Naujoje indaploveje, kuriai dabar 3 metai, yra tas stalciukas peiliams, man zinokit jis patogiau, nes peiliai tarpusavyje nesiliecia, vanduo ir prausimo priemones geriau prieina.

Indaplove aptarnauja 5 asmenu seima: as, vyras, vaikai: 11, 7 ir 2 metu. Leidziu 1 karta per para. Rankom isplaunu tik puodus. O jei indaplove tustesne, sukisu i ja ir visus puodus.

As namie turiu dvi moteris, kurios man padeda. Vadinu jas ""moterim.": indaplove ir skalbimo masina. Sakau mano moterys dirba. smile.gif

Jos dirba daznai. Bet tikrai ne dazniau nei karta per para. smile.gif Nebent buna baliukas ar patalu keitimo metas. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 10 lapkričio 2017 - 11:39