Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

Noa, gal jau buvo toks klausimas, kai pirmą kartą kėlėt savo virtuvę. Koks aukštis gavosi nuo stalviršio iki pakabinamų spintelių? Žinau, kad jūsų šeimyna aukštaūgiai, bet matau išlaikėt vientisumą, t.y. kėlėt viską į vieną aukštį nepaisant, kad dujinė kaitlentė ir atstumas iki gartraukio turi būti bent 65 cm. 
Ir kaip spintelės viršutinės atsidaro? Prailgintos iš apačios ar nuo paspaudimo?

Atsakyti
QUOTE(Airona @ 2017 01 28, 21:30)
Ne visai virtuves tema, bet gal patarsite apie gartraukius - rinktis recirkuliacini gartrauki su cleanAir moduliu, ar jungti per rekuperatoriaus by-pass, ka patartumete ir kodel?

kadangi čia mane Yduka kaip jau ir įpareigojo pasisakyti, tai pasisakysiu. Tik noriu perspėti, jog apie rekuperatorius suprantu panašiai tiek pat, kiek apie skyles daugiabučių sienose ir senas ventiliacijos šachtas. Mano žiniomis, tikriausiai jis reikalingas daiktas, bet jis brangiai kainuoja, todėl mes jo neturim biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Tai va galit toliau ir nebeskaityt biggrin.gif
ir dar turėčiau eit pasigooglint, ką tiksliai reiškia "by-pass", bet neisiu. Nes googlinimo reikalų sąrašas per ilgas ir vietos šitam reikalui atsirastų tik apie velykas. O tai manau kiek per ilgas laikas biggrin.gif Bet, jeigu gerai atsimenu, ir čia tas pats reikalas apie kurį per vieno namo įkurtuves vyrai sulindę į katilinę diskutavo kokias dvi valandas (aš turiu teoriją, jog jie ten buvo ko stipriau nusinešę biggrin.gif ) ir išlindę visiems aiškiai sureziumavo savo lindėjimą sakyčiau gana išraiškinga fraze: šūdas tas ...... (nu va čia man atrodo galėjo būti tas žodis by-pass). Nežinau, kiek ta išvada buvo praskiesta alkoholiu ir gal būt šiokiu tokiu kaltės jausmu, bet netgi tokiu atveju aš ten nieko nejungčiau, arba labai labi pagalvočiau.
O recirkuliacinį gartraukį mes turim dabar ir naujoje virtuvėje vėl turėsim. Nes kai kam pas mus labai svarbus kiekvienas šilumos milimetras. O gartraukis pajungtas į lauką jau tipo švaistūniškas reikalas labai. Žodžiu, mano nuomone nieko ten gero, tas recirkuliacinis, sakyčiau. Nu, bet garus susiurbia, kvapus jeigu ir šalina, tai labai simboliškai, arba ten kažkokius filtrus reikia keisti, kurių manyčiau pas mus niekas nekeičia. Nu arba aš nemačiau. Tai gal dėl to tie kvapai lieka. Žodžiu, nenoriu girtis, bet prisvilinu retai ką, bet jeigu taip atsitinka, tai tada mano gartraukis bejėgis. Namai būna pilni to aromato. Bet ten ir pradaryti langai sunkiai gelbėja biggrin.gif
ir dar dabar turėsiu googlinti, ką reiškia CleanAir modulis biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
jeigu vemtiliacijos temoje niekas neatsakė, tai paklauskite gartraukių temoje, gal ten pasakys 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Noa @ 2017 01 29, 12:07)

Jei kam aktualu - Tefal biggrin.gif Labai, bl, geras biggrin.gif

Noa, mano rankose retai kuris arbatinis atlaiko. Ir kuo brangesnis, tuo mažiau laiko. labai labai paprasta. Dedi trigubą dozę nukalkinimo ir arbatiniui šakės. O trigubą dedi, nes vienguba ne visada padeda, o kartais nepadeda visai. Ir gi aš ne kokia nors Izaura, kad kankinčiausi. Dedi nirmaliai, kad suveiktų. Suveikia. Arbatinis būna švarus. Bet vandenį pradeda leisti per visus galus biggrin.gif O gal čia aura pas mane tokia, nes aš aplamai prie ko prisiliečiu, tas genda. Pvz namie niekam neperdega lemputės. Bet jeigu aš jungsiu šviesą, tai būtinai perdegs. Nu, ne kasdiena, bet ... ir virtuvinio kombaino negaliu jungti, nes jau du mėnesiai kaip nebeveikia ... kažkas jį išjungęs buvo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif aš tuoj aplamai bijosiu prisiliesti prie visko, kas elektrinis biggrin.gif
Atsakyti

Longger, su tuo nukalkinimu tikrai puikiai galima sugadint arbatinius. Aš jau ne vieną taip pribaigiau, todėl dabar turim seną gerą ant viryklės, o ne kokį elektrinį  :D 

Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 01 30, 11:23)
kadangi čia mane Yduka kaip jau ir įpareigojo pasisakyti, tai pasisakysiu. Tik noriu perspėti, jog apie rekuperatorius suprantu panašiai tiek pat, kiek apie skyles daugiabučių sienose ir senas ventiliacijos šachtas. Mano žiniomis, tikriausiai jis reikalingas daiktas, bet jis brangiai kainuoja, todėl mes jo neturim  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Tai va galit toliau ir nebeskaityt  biggrin.gif
ir dar turėčiau eit pasigooglint, ką tiksliai reiškia "by-pass", bet neisiu. Nes googlinimo reikalų sąrašas per ilgas ir vietos šitam reikalui atsirastų tik apie velykas. O tai manau kiek per ilgas laikas  biggrin.gif Bet, jeigu gerai atsimenu, ir čia tas pats reikalas apie kurį per vieno namo įkurtuves vyrai sulindę į katilinę diskutavo kokias dvi valandas (aš turiu teoriją, jog jie ten buvo ko stipriau nusinešę  biggrin.gif ) ir išlindę visiems aiškiai sureziumavo savo lindėjimą sakyčiau gana išraiškinga fraze: šūdas tas ...... (nu va čia man atrodo galėjo būti tas žodis by-pass). Nežinau, kiek ta išvada buvo praskiesta alkoholiu ir gal būt šiokiu tokiu kaltės jausmu, bet netgi tokiu atveju aš ten nieko nejungčiau, arba labai labi pagalvočiau.
O recirkuliacinį gartraukį mes turim dabar ir naujoje virtuvėje vėl turėsim. Nes kai kam pas mus labai svarbus kiekvienas šilumos milimetras. O gartraukis pajungtas į lauką jau tipo švaistūniškas reikalas labai. Žodžiu, mano nuomone nieko ten gero, tas recirkuliacinis, sakyčiau. Nu, bet garus susiurbia, kvapus jeigu ir šalina, tai labai simboliškai, arba ten kažkokius filtrus reikia keisti, kurių manyčiau pas mus niekas nekeičia. Nu arba aš nemačiau. Tai gal dėl to tie kvapai lieka. Žodžiu, nenoriu girtis, bet prisvilinu retai ką, bet jeigu taip atsitinka, tai tada mano gartraukis bejėgis. Namai būna pilni to aromato. Bet ten ir pradaryti langai sunkiai gelbėja  biggrin.gif
ir dar dabar turėsiu googlinti, ką reiškia CleanAir modulis  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
jeigu vemtiliacijos temoje niekas neatsakė, tai paklauskite gartraukių temoje, gal ten pasakys  4u.gif

Aciu. Kazkaip jums gaunasi i vietas sustatyti "pasnekovu" mintis.
Bus recirkuliacinis.
Atsakyti
As nukalkinu su actu. Nuima kalkes gerai o arbatiniu nekiurdo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulesvaikas10 @ 2017 01 30, 12:03)
As nukalkinu su actu. Nuima kalkes gerai o arbatiniu nekiurdo  smile.gif

Bet smirda kaip fee...

Kas jums ten prakiura nesuprantu, ai nebent plastmasiniai kokie... aš tik metalinius perku, tai jokių problemų.
Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2017 01 30, 09:20)
<p>Noa, gal jau buvo toks klausimas, kai pirmą kartą kėlėt savo virtuvę. Koks aukštis gavosi nuo stalviršio iki pakabinamų spintelių? Žinau, kad jūsų šeimyna aukštaūgiai, bet matau išlaikėt vientisumą, t.y. kėlėt viską į vieną aukštį nepaisant, kad dujinė kaitlentė ir atstumas iki gartraukio turi būti bent 65 cm. 
Ir kaip spintelės viršutinės atsidaro? Prailgintos iš apačios ar nuo paspaudimo?
</p>

Tai 65 ir yra.
Nesupratau, ką reiškia - nepaisant, kad tiek reikia? biggrin.gif
O kodėl reikia nepaisyti? Mes visko paisom biggrin.gif
Ar tu manei, kad mes aukšti tik apatinių spintelių prasme, o viršutinių mums reikia standartiniam aukšty? biggrin.gif Tai žinok, aukštas žmogus paprastai yra toks: pats ilgas, ilgos rankos, ilgos kojos. Žo, jis ir rankomis pasiekia aukščiau, negu žemas biggrin.gif Mūsų visos spintelės aukščiau, ir apatinės, ir viršutinės biggrin.gif
Papildyta:

Kokia puiki, kilni mintis - reikia tą arbatinuką nukalkinti. Aš jo, jaučiu, nekalkinau gyvenime, nes jis man nepatinka, kas nusipirko, tas lai ir kalkina biggrin.gif

Actas tai gal biškį ir pasmerdž, bet užtai chemtreilus panaikina ar ką ten, užtai labai naudinga biggrin.gif Na ir arbatinukas pagerėja, du viename biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 30 sausio 2017 - 15:35
bet tas, kas nusipirko, gali net nežinoti, jog arbatinukai yra kalkinami. Bet galima jų rankomis atlikti šį procesą. Nupirkti citrinos ar kokia ten po biesais ta rūgštis. Padėti ją ir po kelių dienų užsiminti: - mielasis, tau neatrodo, jog arbatinis prikalkėjęs? va, pilna arbata nuosėdų. Kadangi tu jį nusipirkai, tai paglobok savo pirkinį.
ir parodyti, kur priemonė guli. O kadangi vyrai niekada neskaito instrukcijų, nes tai yra jų ego pažeminimas, jie supils visą turinį. Ir tada tikrai turėtų arbatiniui ateiti paskutinioji. Nu bent jau mano praktika tokia biggrin.gif O jeigu jis metalinis - pragriauž kiaurai biggrin.gif
Tik paskui reikia suspėti paguosti, nuraminti, kad nubėgęs vėl naujo nenupirktų belekokio.
Atsakyti

Tai 65 ir yra.
Nesupratau, ką reiškia - nepaisant, kad tiek reikia? biggrin.gif
O kodėl reikia nepaisyti? Mes visko paisom biggrin.gif
Ar tu manei, kad mes aukšti tik apatinių spintelių prasme, o viršutinių mums reikia standartiniam aukšty? biggrin.gifTai žinok, aukštas žmogus paprastai yra toks: pats ilgas, ilgos rankos, ilgos kojos. Žo, jis ir rankomis pasiekia aukščiau, negu žemas biggrin.gifMūsų visos spintelės aukščiau, ir apatinės, ir viršutinės biggrin.gif

Būsiu gal ne taip mintis suvedus į rišlų sakinį :D  Suprantu, kad aukšti žmonės turi ir rankas, ir kojas ilgas, viską pasiekia ir pan. Tiesiog sunku proporciją iš foto nusakyti, todėl durnų klausimų kilo  :D 
Gaila, kad aš tokia nei šiokia, nei tokia ūgio prasme, todėl man spintelių reikia žemiau ir dėl tos dujinės reikės laiptus daryt iš spintelių, kad gartraukį teisingam aukšty pakabintų.

Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 01 30, 16:13)
O jeigu jis metalinis - pragriauž kiaurai  biggrin.gif
Tik paskui reikia suspėti paguosti, nuraminti, kad nubėgęs vėl naujo nenupirktų belekokio.

Arba reikia iš anksto nusipirkti naują, ir kai senas nusprogs, abejingu snukiu tą naują ištraukt ir pasidėt. Mol, ot gerai, kaip tyčia turėjau užsimetusį. Ai, nuo caro maro biggrin.gif
Atsakyti
Noa, nežinau, kaip tavo diedai, bet maniškiams jeigu įjungimo knopkė bus panašioje vietoje ir rankena panašios formos, tai jie net nepastebės, kad arbatinis kitas.
Va jeigu paspaudimas būtų viršuje, o nupirkčiau ir sukeičiau su apačioje esančiu - liktų tikriausiai be arbatos arba kaip minimum kokia pusę valandos burnojimo. Bet tik tiek biggrin.gif Tai jeigu čia nekalbam apie kokius nors ego ar užgautus vyriškus principus, tai čia раз, два ir pakeitei kitu, o tą pasidėjai kur nors. Nu mažu ką. Gal ant raudonos pramuš kada nors. Nors jaučiu šansų mažai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 01 30, 17:16)
Gal ant raudonos pramuš kada nors. Nors jaučiu šansų mažai  biggrin.gif

Raudona man tinka nebent prieš Kalėdas, kada būna džinglbelz biggrin.gif O dabar kaip tik biesina biggrin.gif Dabar norėčiau ružavos. kaip ciklamenų. Paskui norėsiu kokių pastelių, tipo alyvų hiacintų, prieš Velykas - geltonų, vasarą eis mėlynos - žalios, rudenį - oranžinės... Na tai moliūgas arba pomidorų bliūdas situaciją pataiso biggrin.gif
Žodžiu, negaliu aš spalvų ant jokio nesezoninio daikto biggrin.gif

O kiti žmonės pasidaro sau spalvotas virtuves, ir jiems gerai, jiems šiandien ta spalva patinka ir ryt patiks ir po pusės metų biggrin.gif
Pavydžiu biggrin.gif
Atsakyti