Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(relita @ 2017 03 22, 09:08)
labas,
aš pabūsiu nepopuliari, bet ką uoga blogai padarė?

Tai niekas nesako, kad blogai kažką padarė. Tik kai kurioms čia pasirodė bereikalingi tokie "prievartavimai" pasakyt tam tikrą žodį. Apie ribas ir jų nubrėžimą visai kita kalba.
Atsakyti
Dontstop, parasyk apie bulves dar, kada ir su kuo ju galima suvalgyti kartais?
Labai mane vakar apsvietei, paziurejau foto savo 8 dienu meniu, 2 dienos be letuju anliavandeniu.
Papildyta:
Apie Uogos situacija..del zodziu 'prasau' neversciau taip..
As ribas nustatineju kitose srityse.
O mandagumas dvieju metu vaikui, mano akimis, ne toks svarbus dalykas, kad zviegint ji ten.
Atsakyti

labas,
aš pabūsiu nepopuliari, bet ką uoga blogai padarė?

Nieko blogo nepadarė. 

Tiesiog beprasmė kova dėl nieko.

Aš pritariu ribų nustatymui.

Sutinku, kad vaikai nuolat tas ribas bando ir žinoma, nuolat reikia tas ribas priminti.

Net gal ir sutikčiau dėl tėvų "viršumo", tik manau, kad jį reikia rodyt ne grubiai trinktelint kumščiu į stalą, o labiau gudrumu...

Bet visa tai nieko bendro neturi su aprašytu atveju  :mirksiukas: 

Viskas IMHO  :4u: 

Dontstop, parasyk apie bulves dar, kada ir su kuo ju galima suvalgyti kartais?

Sakyčiau, bet kada galima valgyti. Bulvės nėra labai kaloringos, viena vidutinė bulvė nesieks nė 100 kcal. Virtos, garintos, keptos orkaitėje bulvės visai dietinis variantas. Į tarkuotų bulvių patiekalus sueina labai daug bulvių, sunku neperviršint kalorijas. Na keptos aliejuje žinoma labai kaloringos...

Pagal glikeminio indekso teoriją "saugesnės" virtos bulvės, negu keptos orkaitėje. Keptos turi aukštesnį GI, neva labiau kelia apetitą... (ant savęs nepastebėjau).

Bulves geriausia valgyti su daržovėmis arba su ankštiniais, bet jei reikia su mėsa, tada antras pagal "saugumą" variantas - su termiškai neapdorota mėsa (lašiniais, pvz :D ), trečias pagal "saugumą" variantas -  balta mėsa, blogiausia būtų derinti  su raudona. "Saugu", tai turiu omeny mažiau konvertuojasi į riebalus pagal glikeminio indekso teoriją. Žinoma, tai tik teorija  :) 

Atsakyti
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 03 21, 20:09)
Tuo tarpu su tėveliu paskutiniu metu žiaurus vengimas, net kažkokia neapykanta. Ir aišku jokių 'prašau' nebuvo, tik žviegimas, kad neduoda.

As pastebiu, kad tau labai svarbu, kaip vaikas su tevu bendrauja, pergyveni jeigu jis ji ignoruoja.. nori vis ji priversti, eiti miegoti kartu, sakyti 'prasau'..
Tegu viskas vyksta naturaliai, nenori jis tevo dabar, tai nenori.. ateis laikas- panores..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzeuse: 22 kovo 2017 - 10:40
QUOTE(dzeuse @ 2017 03 22, 10:40)
As pastebiu, kad tau labai svarbu, kaip vaikas su tevu bendrauja, pergyveni jeigu jis ji ignoruoja.. nori vis ji priversti, eiti miegoti kartu, sakyti 'prasau'..
Tegu viskas vyksta naturaliai, nenori jis tevo dabar, tai nenori.. ateis laikas- panores..

Maniškė irgi dažnai stumia tėtį šalin, sako "nenoriu tetės", prašo išeit, nori tam tikrus dalykus daryt su mama. Nematau tame bėdos, nes jau žiūrėk už valandos nenori su mama nieko veikt, reikia tetės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 03 22, 11:20)
Maniškė irgi dažnai stumia tėtį šalin, sako "nenoriu tetės", prašo išeit, nori tam tikrus dalykus daryt su mama. Nematau tame bėdos, nes jau žiūrėk už valandos nenori su mama nieko veikt, reikia tetės biggrin.gif

Pas mus tas pats smile.gif
Yra išskirtiniai darbai, kuriuos turim daryti tik aš ar tėtis. Vakare užsupti galiu tik aš (tėčiui sako eik šalin). Vakare/naktį paduoti gerti gali tik tėtis. Iš manęs gerti nenori. doh.gif
Atsakyti
Uoga, o kaip vyrui patiko tas visas auklejimo procesas, kol lauke 'prasau'?
Pagalvojau, kad maniskis nesiklausytu 25min. ikalbinejimo, kad jam ponui prasau nesako.
Atiduotu ta varske ir tiek, nesako, tai nesako.
Kaip bus sekanti karta, kai jis vel gris is pardes ir Kajus vel nenores, kad ir specialiai sakyti tevui?
Atsakyti
Nu baikit juokus, gi visai ne prie ko tas 'prašau' biggrin.gif ten reikėjo matyt jo išsidirbinėjimus. Vyras puikiai suprato situaciją. Šiandien pats dar kartą pasakė, kad esmė buvo ne žodyje, o jo elgesyje. Aš jo tikrai neverčiu visada prašyti kažko biggrin.gif tiesiog pajaučiau tada, kad naglai biški elgiasi ir negalėjau nusileisti jam jokiais būdais. Buvo proga jam parodyti ribas. Ir tas žodis čia tik įrankis gavosi. Iš šono tikiu kaip baisiai atrodo
Šiandien buvo vėl mažas epizodas, bet praėjo sėkmingai. Iš lempos užsimanė saldainio. Sriuba buvo jau pašildyta. Sakau einam sriubos, paskui saldainį gausi. Nu ką, griuvo ant žemės, pradėjo rėkt. Išėmiau saldainį, pasakiau kad duosiu kai sriubą suvalgys nors kelis šaukštus. Ir lapnojo ponaitis žiūrėdamas į tą saldainį. Ar turėjau iškart jam duoti jį? Nemanau. Nes tokių kartų vis daugėtų. Ir tą seniai pastebėjau. Jei matysiu kur progą, kur galiu jam brėžti ribą, taip ir darysiu.
Dėl vyro tikrai man dzn kaip jis bendrauja. Tas neigiamumas pasireiškia tik kai aš esu. Bet ir tai žaidžia normaliai, bendrauja. Pradeda rėkti tik kai reikia ant puodo sodint ar pan. Dėl to nesuku galvos

Grįžom po antro skiepo. Net gydytoja pastebėjo, kad mažiau verkė. Gale išvis neverkė. Laimės pilnos kelnės visiems
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uoga_saujoj: 22 kovo 2017 - 12:53
Užsisakiau iš ali kuprinę tokią, dvigubai pigiau nei Lt būčiau pirkus. Žiūrėsiu ką gausiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uoga_saujoj: 22 kovo 2017 - 13:05
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 03 22, 11:26)
Nu baikit juokus, gi visai ne prie ko tas 'prašau' biggrin.gif ten reikėjo matyt jo išsidirbinėjimus. Vyras puikiai suprato situaciją. Šiandien pats dar kartą pasakė, kad esmė buvo ne žodyje, o jo elgesyje. Aš jo tikrai neverčiu visada prašyti kažko biggrin.gif tiesiog pajaučiau tada, kad naglai biški elgiasi ir negalėjau nusileisti jam jokiais būdais.

Dėl vyro tikrai man dzn kaip jis bendrauja. Tas neigiamumas pasireiškia tik kai aš esu. Bet ir tai žaidžia normaliai, bendrauja. Pradeda rėkti tik kai reikia ant puodo sodint ar pan. Dėl to nesuku galvos

O kas tas naglas elgesys?

Esi rasius, kad tau nefainai del vyro, kai Kajus nepripazista. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 03 22, 12:04)
Užsisakiau iš ali kuprinę tokią, dvigubai pigiau nei Lt būčiau pirkus. Žiūrėsiu ką gausiu biggrin.gif

As siandien gavau kruva segtuku Adelijai i plaukus is ali, turbut vieninteliai, kurie nenuvilia.
Ko is ten nebepirksiu- zaislu. Na mediniai dar normalus, o kiti...
Atsakyti

Ar turėjau iškart jam duoti jį? Nemanau. 

Visiškai teisingai pasielgei, ir aš būčiau taip darius. Ką būčiau - darau, nes ir maniškė nuolat reikalauja saldainių, bandelių vietoj rimto maisto.

Dėl ankstesnės situacijos - gal ne taip ką supratau  :huh2:

Man susiskaitė, kad rikdei vaiką 25 min dėl neištarto žodžio prašau... Dabar jau sakai, ne tame esmė buvo...

Kuprinės nesimato  :unsure:

Papildyta:
As siandien gavau kruva segtuku Adelijai i plaukus is ali, turbut vieninteliai, kurie nenuvilia.
Ko is ten nebepirksiu- zaislu. Na mediniai dar normalus, o kiti...

Kokie segtukai?  :)

Aš savaitgalį Maxėj nupirkau 5 poras gumyčių, pirmą porą išpakavom dar parduotuvėje ir iškart nukrito papuošimas nuo pačios gumos, nespėjom net ant plaukų užrišt  :blink:  Tokios nekokybės dar nemačiau  :blink:

Eurokosiniai irgi dažnai 1-2 kartams. Iš Rimi kol kas gerai laiko. Geriausi man iš lenkiško Pepco.

Auklėtojos taip gražiai sutvarko plaukus, atkalusios jau ranką  :rolleyes:  Kasdien atvedu belen kaip surištą, pasiimu su gražiais sklastymais, supynimais ir pan  :bigsmile: Ir kaip jinai jom leidžiasi, man namuose nelabai  :sleep:

Šiandien į grupę atvedė dar vieną vaiką. Viskas, maniškė jau nebe naujokė  :D

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 03 22, 12:22)
Man susiskaitė, kad rikdei vaiką 25 min dėl neištarto žodžio prašau... Dabar jau sakai, ne tame esmė buvo...

Kokie segtukai?  smile.gif

Tai turbut visos ne taip supratom.

Tuoj nufotkinsiu. Adelijos beveik visi is ali.
Nesiojas gerai, bet gal Jogaile labiau tampo visaip. biggrin.gif
Atsakyti