QUOTE(Luety @ 2017 03 17, 10:45)
Taip ir nesupratau,ar tie lapiniai birokeliai augina tik lapus,ar ir gumbus po to.Paziurejau i seklas Zalioj stotelej intyernete,tai tokie pat burokai,tik spalvu kitokiu buna ir lapai galingesni,ar?As pasejau iviriu lapu salotu,ir guziniu baltu ir tamsiu lapu salotu.Bus gana,jei dygs,o kai bus gatavas siltnamis,dar jame pasesiu.
Gumbų jei neaugina, tik lapus, Kol jauni labai skanu į salotas , kai augesni iš lapų sriubaus galima virti . Galima valgyti ir paprastų burokėlių lapus . Kuo geriau lapiniai - jų kotai neturi siūlo. Sėju labai nedaug , sakau 5-6 sėklas. Spalvų jų būna visokių. PVZ Katalonai ( ispanai ) valgo tik žalius, pernais tik tokius auginau ( nes sėklų parsivežiau ) - labai galingi lapai . Šiemet auginsiu ne tik baltus , turiu spalvotų sėklų iš seniau .
Balti :

Esu auginusi kelių spalvų :

Lapus galima koncervuoti žiemai sriubai , galima šaldyti .
Esu gaminusi keptus , buvo toks ale burokėlių garnyras prie mėsos , šiltas . Visai skaniai susivalgė . Bet kai visada - kažką pagaminti reikia laiko ir fantazijos , paprasčiau supjaustyti agurką

