Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Luety @ 2017 03 17, 10:45)
Taip ir nesupratau,ar tie lapiniai birokeliai augina tik lapus,ar ir gumbus po to.Paziurejau i seklas Zalioj stotelej intyernete,tai tokie pat burokai,tik spalvu kitokiu buna ir lapai galingesni,ar?As pasejau iviriu lapu salotu,ir guziniu baltu ir tamsiu lapu salotu.Bus gana,jei dygs,o kai bus gatavas siltnamis,dar jame pasesiu.

Gumbų jei neaugina, tik lapus, Kol jauni labai skanu į salotas , kai augesni iš lapų sriubaus galima virti . Galima valgyti ir paprastų burokėlių lapus . Kuo geriau lapiniai - jų kotai neturi siūlo. Sėju labai nedaug , sakau 5-6 sėklas. Spalvų jų būna visokių. PVZ Katalonai ( ispanai ) valgo tik žalius, pernais tik tokius auginau ( nes sėklų parsivežiau ) - labai galingi lapai . Šiemet auginsiu ne tik baltus , turiu spalvotų sėklų iš seniau .

Balti :
vartotojo įkelta nuotrauka

Esu auginusi kelių spalvų :

Lapus galima koncervuoti žiemai sriubai , galima šaldyti .
Esu gaminusi keptus , buvo toks ale burokėlių garnyras prie mėsos , šiltas . Visai skaniai susivalgė . Bet kai visada - kažką pagaminti reikia laiko ir fantazijos , paprasčiau supjaustyti agurką biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 17 kovo 2017 - 10:59
QUOTE(Dusia37 @ 2017 03 17, 12:58)
Gumbų jei neaugina, tik lapus, Kol jauni labai skanu į salotas , kai augesni iš lapų sriubaus galima virti . Galima valgyti ir paprastų burokėlių lapus . Kuo geriau lapiniai - jų kotai  neturi siūlo.  Sėju labai nedaug , sakau 5-6 sėklas. Spalvų jų būna visokių. PVZ Katalonai ( ispanai ) valgo tik žalius, pernais tik tokius auginau ( nes sėklų parsivežiau )  - labai galingi lapai . Šiemet auginsiu ne tik baltus  , turiu spalvotų sėklų iš seniau .

Balti :

Esu auginusi  kelių spalvų :

Lapus galima koncervuoti žiemai  sriubai , galima šaldyti .
Esu gaminusi kepus  , buvo toks ale burokėlių garnyras prie mėsos , šiltas . Visai skaniai susivalgė . Bet kai visada - kažką pagaminti reikia laiko ir fantazijos , paprasčiau supjaustyti agurką  biggrin.gif  biggrin.gif

kitaip vadinami Mangoldai
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2017 03 17, 09:02)
kitaip vadinami Mangoldai

Ai ,uzteks salotu visokiu,man jie atrodo,kaip runkeliu lapai biggrin.gif ,zemes mazai,reik sodint ta,ka tikrai valgysim visi. ax.gif
Visi mes skirtingi,nepernesu senu knygu,man jos smirdi,atrodo bacilu saltinis,isivaizduoju,kiek serganciu zmoniu jas liete,fui...net nusipurciau.... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 03 17, 13:16)
Ai ,uzteks salotu visokiu,man jie atrodo,kaip runkeliu lapai  biggrin.gif ,zemes mazai,reik sodint ta,ka tikrai valgysim visi. ax.gif
Visi mes skirtingi,nepernesu senu knygu,man jos smirdi,atrodo bacilu saltinis,isivaizduoju,kiek serganciu zmoniu jas liete,fui...net nusipurciau.... bigsmile.gif

geras niekad nepagalvojau apie bacilas unsure.gif bet man reikia čiupinti ax.gif
Atsakyti
O man senos knygos kvepia. Patinka bibliotekos...
Ko negaliu pakesti - kitokių senų daiktų - pvaz indų , komodų , veidrodžių ir tt. Aš jų bijau smile.gif Į namus neprimčiau . O knygas galiu. O ką veiks tie mikrobai sausose knygose ? Negyvena jie ten smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 03 17, 16:03)
O man senos knygos kvepia. Patinka bibliotekos...
Ko negaliu pakesti - kitokių senų daiktų - pvaz indų , komodų , veidrodžių ir tt. Aš jų bijau smile.gif Į namus neprimčiau  . O knygas galiu.  O ką veiks tie mikrobai sausose knygose ? Negyvena jie ten smile.gif

ai šituos irigi priimu su veidrodžiais atsargiau bet esu pirkusi vieną iš žmonių tiesiai namų ... šiaip ilgokai slankioju aplink daiktą kol nuperku ax.gif
Ate42 kaip oačios sveikata? kaip uždegimas ir gripai?ar nėra kada sirgti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2017 03 17, 14:19)
ai šituos irigi priimu su veidrodžiais atsargiau bet esu pirkusi vieną iš žmonių tiesiai namų ... šiaip ilgokai slankioju aplink daiktą kol nuperku  ax.gif
Ate42 kaip oačios sveikata? kaip uždegimas ir gripai?ar nėra kada sirgti  unsure.gif

Su manim viskas ok. biggrin.gif
Atsakyti
Nezinau,ar issilaiko tos bacilos ar ne,bet,kaip pagalvoju,jog sergantys kazkuom zmones ja liete,man jau nesinori jos. ax.gif bigsmile.gif As isvis pilna fobiju,nepagrystu baimiu,kur nereikia,taip MB sako. biggrin.gif biggrin.gif Nesidirba man ko tais siandien,stumiu diena ir gana,o reik eit antra auksta prasiskalidyt nuo gyvaciu.Kas nori darbo,padaryt spring cleaning mano bute? biggrin.gif biggrin.gif
Ate42 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
labas, berods šiandien nesisveikinau dar unsure.gif
seni baldai tinka
senos knygos tinka
veidrodžiai ne... unsure.gif

o šiaip tokia beprasmybė visur... neįdomu, nereikalinga ir nereikšminga viskas... kam to reikia ir kas iš to... ir kiek čia liko...
kažkoks egzistencinis vakuumas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 03 17, 20:01)
labas, berods šiandien nesisveikinau dar unsure.gif
seni baldai tinka
senos knygos tinka
veidrodžiai ne... unsure.gif

o šiaip tokia beprasmybė visur... neįdomu, nereikalinga ir nereikšminga viskas... kam to reikia ir kas iš to... ir kiek čia liko...
kažkoks egzistencinis vakuumas unsure.gif

aga Dievulis pagal pasą ir gimimo metus atsirenka ... Dejuok kiek čia beliko, arba smagiai gyvenk likusius metus . Patys geriausi metai dabar ,vaikai užauginti , sveiktos nesišakoja - gali gyventi savo malonumui .
Nors jei reikia padejuot , dejuok - kiek čia Tau beliko. Ir taip 40+ metų iki 95 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 03 17, 20:58)
aga Dievulis pagal pasą ir gimimo metus atsirenka ... Dejuok  kiek čia beliko, arba smagiai gyvenk likusius metus  . Patys geriausi metai dabar ,vaikai užauginti , sveiktos nesišakoja - gali gyventi savo malonumui .
Nors jei reikia padejuot , dejuok - kiek čia Tau  beliko.  Ir taip 40+  metų iki 95  smile.gif

nedejuoju - konstatuoju faktą unsure.gif
95 nebus, o ir nenoriu
faktas, kad praėjo nedaug, o liko žyyyyymiai mažiau
bet tai čia aišku nieko tokio
smagiai gyvent niekada nemokėjau, tai ir neišmoksiu
o prasmės tai vis tiek nėra... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 03 17, 21:32)
nedejuoju - konstatuoju faktą unsure.gif
95 nebus, o ir nenoriu
faktas, kad praėjo nedaug, o liko žyyyyymiai mažiau
bet tai čia aišku nieko tokio
smagiai gyvent niekada nemokėjau, tai ir neišmoksiu 
o prasmės tai vis tiek nėra... unsure.gif

Nežinai kiek ir kaip ... Nebūkim dievais .

Доктор, что мне принимать от депрессии?
– Просто принимайте себя 3 раза в день после еды.
– Себя надо подготовить?
– Нет, принимайте как есть.
Atsakyti