Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Šiandien žolinė gal žolės rukytoju šventė? Kas yra porcinkiule? Negirdėtas man žodis...
Atsakyti
Tai daug visokiu religiniu dalyku zmones nezino.Nei porcinkiules,nei dievo atsimainymo,mazai kas bezino .
Atlaidai virto bendruomeniu sventem ,turbut.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2021 08 15, 09:19)
Siaip tai zoline.Ne zolines.Taipogi porcinkiule,kanapine(sitas man ypac patinka)angeline.
Tai tituliniai atlaidai.O ne visuotine svente.Ir isvis tai sventindavo sia diena javu sekla.Jauciu sovietmeciu cia ta zolines reiksme nuejo saidvajs. biggrin.gif
O kodel rugstu piena reikia ispilt? Taigi valgomas.Ai nesuprast man jau nieko.

taigi sakoma,kad pasterizuotas pienas ne surugsta,o supuva,o pienai visi yra pasterizyuojami.Suruges geras yra tik naminis.
Siandien dar ir Eugeniju vardadienis tikrasis,nors kalendoriuje ju daug kart ya.
Na va,atsikraciau dviem cukinijom,dalies pomidoru,pupeliu ir kt.darzoviu.Brolis atvaziavo i soda ir buvo apdovanotas.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Vaišinamės,pagedau,supermamoms nelieka laiko. ax.gif Vaikams iškepiau. mirksiukas.gif

Prašau į svečius.Mano hortenzijos sužydo.Dar ne
visos.
Kasdien į mišką šalia varau vakarais.Vakar buvau,šiandien vaikus išleidau vėl miške.Raudonikių kibirą parvilkau,kelis baravykus(išrinko jau).Nežinau kur dėti supjauščiau džiovyklėn.Pajuoduoja jie,na bet kur dėti? ax.gif
Ryte kol šeimyna miegojo sulakščiau turgun,tai vakarykščius raudonikius iškišau. ax.gif Kriaušes suskyniau vakar išvežiau visus pomidorus išpardaviau,obuolius.Avietiniai masiškai krenta.Labai gražūs šiemet nusispalvinę raudonai. ax.gif
Be pulso sėdžiu šį vakarą.Reikia jaučiu suskinti arbūzus?Naktys šaltos jau.Suragavome 4 arbūzus.Marti netikėjo,kad pas mus galima tokisu saldžius ir sultingus galima užauginti.Melionai tai iš viso sproginėja net .Gera vasara jiems buvo. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 15 rugpjūčio 2021 - 20:17
Labos smile.gif

IngridaB čia tavo kepti blink.gif kokie gražuliai wub.gif ir pirtukė tokia sterili ax.gif
Jo teisingai Dusia37 rašė paskendusi agurkuose ale sutvarkiua dar mišrainės užraugiau liks užvirinti ir išpilstyti... neskaičiavau kiek užsukau bet visas kampas apkamšytas senom kaldrom ax.gif Šiaip nusiplukiau nemeluosiu verysad.gif Bet bažnyčioje buvome ax.gif šį kart Kulautuvos na... man prie dūšios tos senobinės.. o čia klausykla su raudonu ir žaliu mygtukais....ai man nesuprasti ax.gif pamokslas ramus toks šiltas ir kunigas betrapiškai bendraujantis su savo parapijiečiais 4u.gif Tiesa apie žoline jeigu imant iš krikščionių pusės tai tik apie 50 metus buvo pripžinta, kad Marija prisikėllė su siela ir kūnų iš numirusiu... šiaip visos šventės yra derinamos prie senųjų, taip lengviau žmones pritraukti 4u.gif
Luety su praėjusiu vardadieniu 4u.gif
Bučkas lekiu smile.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Ingrida Tavo pyragėliai nuostabūs 4u.gif Ir Pirtukė nuostabi 4u.gif 4u.gif 4u.gif Rojaus kampelis 4u.gif
Luety su praėjusiu vardadieniu 4u.gif
Vakar vaikas grįždamas iš pajūrio sustojo Kaune. Biški išsigando pamatę kiek konservų mamaukas pridarė smile.gif Sukroviu jiem nemažą dalį . PO truputį išsivežios biggrin.gif
Ant nudžiuvusių agurkų stiebų dar visą kibirą agurkų radau . Užraugsiu valgymui o mažesnius reiks užmarinuoti . Negi prapuls biggrin.gif
Baklažanų bele kiek . Ir paprikos ėmė rausti . Paprikas šaldysiu ... O baklažanų receptą mačiau Kūmutės virtuvėje. Gal pabandyti pagaminti paragavimui ?
Pou nuo tavo grybavimo vaizdų man širdis stoja mirksiukas.gif Valerijono reikia biggrin.gif
Šaindien intensyti diena - apsikirpti, daržoves sutvarkyti , namus apsimėtyti ir dar ataskaitas darbines prisiduoti .

Atsakyti

Labas rytas,

Ingrida, kokie skanūs keksiukai ir kokios gražios hortenzijos  :wub: 

Muka, patausok save.

Vakar grybavom, bet sakiau, daugiau į tą mišką nevažiuosiu. Siaubingai pavargau, nors tik 6 km pritapsėjau.  Vien kirtimai. Bet kas per kirtimai - stambūs išvežti medžiai, provėžos išvagotos, nupjauti jauni medukai ir palikti. Dilgėlės iki pažastų, kur žengt nesimato, ant tų  paliktų medžių užlipus slidu. Koją persirėžiau. Raudonviršynas visas sugadintas, išmaknotas. Tai krepšį baravykų pririnkau pamiškėj, bet labai jau su kirminukais. Tėvams valgymui, mums ir psio. Anksčiau ten labai daug skroblynukų augdavo, šįmet per sausa gal dar, neatsigėręs ten dar miškas.

Bet kad sakyčiau, kad gal važiuojam jau namo, taip dar nebuvo.

Atsakyti
Labas rytas.
Vaikis nusipirko naujausią telefoną.Tai fotosesiją buvo reklamai. mirksiukas.gif Bet ir skanųs gavosi keksiukai. ax.gif
Pasirodo turime senovinį labai daiktą,nevertinome.Marti pasakė sename name nelaikyti mano prosenelio portreto,gali būti 19 amžiaus. bigsmile.gif Nelaikyti,kad nesudrėktų. ax.gif
Baisu kas darosi Afganistane. unsure.gif
Nupjovė kviečius šalia,atsivėrė miškas.Gėrimės ryte gervėmis,būriuojasi gandrai. wub.gif
Aš vakar vieną skroblynuką jau radau.Ir ruduokės jau pradeda dygti(skaniausi grybai kepti). ax.gif
Pou,suprantu labai tave.Vakar irgi vakare pavažiavau,žiūriu stovi jau dvi mašinos vakare pamiškėje,apsisukau,pavažiavau keliu ir palikau mašiną ant kelio.Pabandysiu kiton vieton įlysti,o dieve į kokius bruzgynus įėjau,bridau,galvojau nebe išeisiu. bigsmile.gif Šį vakarą bandysiu dar vieną mišką. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 16 rugpjūčio 2021 - 07:37

Ingrida, prie sodo pas mus taip pat "nelengvas" miškas, na bet vakarykščiam tai baisūs šabakštynai. Blogiausiai, kad reikia žirgliot kaip gandrui, slidu, nėra kur pėdos normaliai pastatyt nei už ko pasilaikyt. Ne grybavimas, o kažkokia nesąmonė. Vėliau radom neblogo miško gabaliuką, kur galėjom eiti stati, ne rėplom ir koją normaliai pastatyt, bet ten dar grybų saujelę teradom - tamsesnis miškas, neatlytas, raudonviršiai ten vėliau pasirodys.

Jei važiuosim, tai jau link Kazlų Rūdos, kur miškas malonumas.

Atsakyti
Aš vakar tekšnių užėjau nemažą plotelį.Net keista,nes jei užeini tik kelias,o čia plotelis nemažas ir skanios. ax.gif
Atsakyti

Ne nežinojau, kad Lietuvoje tekses auga ..

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2021 08 16, 13:20)
<p>Ne nežinojau, kad Lietuvoje tekses auga ..</p>

Niekada nesi mačiųsi miške?Paklausk mb netikiu,kad nėra užtikęs?Dažnai miškuose matau,bet kaip vakar tokį kiekį pirmą kartą.O gal pas jus aplinkui neauga,mes šiauriau? mirksiukas.gif
Atvažiavo pažystamą supirko visus pomidorus nokstančius,išveš į sostinę ekologinį turgelį.Įsivaizduojate važiuoja du kartus savaitėje į sostinę po 140 km.Bet kainos kitokios nei mūsų mieste,apsimoka. bigsmile.gif Ir man gerai niekur vežti nereikia iš šiltnamių susiskina. mirksiukas.gif Man iki savaitgalio dar sunoks. ax.gif
Atsakyti