Labas rytas. Pyktis ilgai negalima, kenkia širdžiai ir kepenims... Geriu pavėsinėje kava viena, visi kiti miega. Riekės eiti į daržą, želia po lietaus.FB pilnas grybų,...Pakentesiu. Oras geras, lietaus nežada. Agurkai baigiasi, pomidorų nokimas apstojo irgi. Ropės ir krapai sudygo, reikia pamulciuot. Vienzo kelsiu žemės ūkį. Gražios dienos.
Kates megsta praustis,laizytis,tai jai matyt slykstus tas skonis buna,todel ji ir kovoja iki paskutiniuju.Vargsai gyvunai-kastracijos,sterilizacijos,lasai nuo erkiu,cipavimai...man baisu,ko mes" pasiekem " su savo norais gyvent patogiai.Nekaltinu nieko,taip yra visame pasaulyje,cia mes atejom.Anksciau irgi ne geriau,kai nesdavo kaciukus su maisu ir akmeniu jame i upeli skandint.Smurtas ateina nuo apacios.
Fui,ka as cia sestadienio ryta
Matau jysu kova,plunksnos tik laksto...
Svarbu susidraugavote.
Sis rytas kazkoks is manes saiposi.Uzsiviriau kava ,ipyliau likuti pieno,sutrauke kava.Issiviriau nauja kava,isipyliau pieno is kito,artipilnio,bet jau praimto pakelio,sutrauke kava.
Oras puikus,vaziuosim i savo fazenda.
Nepamirsau ,o nezinojau.As sunu neturejus,o kaciu mano miestelyje niekas neskiepydavo.As visada auginau tik katinus,niekada kates.Nesirinkdavau,man taip pasitaikydavo.
Cukiniju,cukiniju,cukiniju is 3 krumu neturiu kur det.Sode 6,namie 4,ant krumu dar 4.Kiek jas galima laikyt?Tas zalias.jos pas mane ne jaunikles,bet tokios jau paaugintos,vidutines,apie 1kg ir daugiau gal.
Konservavimas netinka,mes is netikeliu gimines,visiem duok tik svieziu,bet ir visi jau nepajegiam suvalgyt.Paliejau vistu sh. skiediniu,is proto eina.Siemet nei agurku,nei cukiniju nepuola erkute nei miltlige.Mistika kazkokia.
Vistas tik paleidau,visos i viena lysve,kuria jos vadina vonia,puole i zemes maudytis.Budavo viena ,dvi maudosi,bet dabar visos supuole.Turbut blusu turi.Nors nesimato ,kad kasytusi.
Mums sekasi,kai tik iseinam su MB i miesta,taip vis vaizdelis iskritusio zmogaus ant saligatvio.Siandien vel,netoli stoties,ant saligatvio krasto diedulis guli,mociute klupo,bando snekint,bet jis jau atrodo kitoj dimensijoj.Kas cia siemet darosi,kad mums tokie vaizdai vis pasitaiko?As jau bijau eit ir i centra,kaip nesmagu matyt tokius vaizdus.
Ne karsta.Gal nuo tu kaukiu,tie senukai issibaimine TV ziniu,vaiksto per karscius su kaukem,dusta matyt.
Luety, gal dabar tiesiog labiau atkreipiat dėmesį? Aš ir nuo pastolių nukritusį gaivinau, ir 5 ryto susmukęs šalia stotelėj buvo žmogus, infarktas.
Man kažkada šaltą žiemą pilnam troleibuse pasidarė negera. Išlipau, striukę atsilapojau, kepurę nusiėmiau, atsisėdau ant apsnigto suoliuko- akivaizdu, kad man negera. Priėjo prie manęs tik visa prasigėrus "žibutė". Visi kiti "normalūs" praeidavo, nepaklausdami, gal kuo padėt. Paprašiau aš jos mineralinio man nupirkt, nulėkė grąžą atnešė, palaukė, kol geriau pasidarė.
Žmogiškumui statusas nesvarbus. Gal dabar esam atidesni vienas kitam?
As siaip i miesta einu tik su reikalu,nemegstu sliauziot.Jaunysne tai labai megau,pasliauziot,isgert kavos,paplepet su draugem,dabar viskas nutole.Nebenoriu kavos gert is kavines puodeliu,pamaciau karta,kaip plauna tuos puodelius,praskalauja,kaip namie po krano vandeniu ir nesa i salona,o kiek zmoniu geria ir kokiu?Uztai sloga sirgdavau daznai.Dabar nebegeriu,jei neturi tu vienkartiniu puodeliu,nors is ju neskanu man.Nu bet kiek kartu pasitaiko iseit,tiek kartu ar tai greitoji salia gaivina,ar tai siaip zmones apspite kalbina ir ne asocialus,o visokio amziaus.As manau cia maskiu nesiojimas veikia zmones,truksta deguones ir isvirsta.Pas mus nereikia maskiu niekur,nei pardese,nei gatvej,gatvej niekada nebuvo privaloma,tik viduj,bet dabar ir ten nereikia,bet koks 20% zmoniu vistiek nesioja uzsimauskline iki akiu.Yra net tokiu,kurie su skydeliu ir maske.Ka daro medijos su savo propaganda.Jega galinga iteigt sveikam zmogui liga.
Tarybiniais laikais kačių negydydavo. Ir šunų. Skiepydavo nuo pasiutligės tik sunis, privalomai, dėl žmonių saugumo. Skiepytu, kastruotu, sterilizuotu gyvūnėlių amžius ilgėja.
Kažkada ir moterys gimdydavo kas metus. 50 pr vaikų mirtingumas buvo. Ir mirtis gimdant natūralus dalykas ... Ar tai labai gerai buvo? Šiai dienai pvz Afganistane vaikams Iki 5 metų vardų neduoda. . O moteris yra tik namų apyvokos daiktas. Ir naminių gyvūnų negydo
. Nusilpusių, nualpusių nesutikus. Man kai žmogui gerusiam gazirovke... kava kavinėje nebaisi.
Dusia, priminei man tas gazirovkes. Mama man ir sesei net puoduką nešiodavo rankinėj, nes Laisvės alėjoj proe kiekvieno aparato reikdavo stot, o vėliau tualeto ieškot 🤣
Na bet mokyklos laikais juk mamos su puoduku šalia nebūdavo. O tą stiklinę daūnai ir vietiniai prie parduotuvės pasiskolindavo bonkelę gerdami. Prateliuskuodavo paspaudus aparate ir tiek. Ir girą raip pat iš bokalų gerdavom proe bačkos.
Labas rytas. Sekmadienis, žolinė
. Ingrida džiaugiasi vaikais, Muka agurkas, Pou grybais... Mano kaime ramybė. Nekarsta, vejuota... Luety pieną uostau, jei sugyzes man uzsiuodzia. Pas mane uoslė gera. Cukinijas rudeniop paauginu dideles, stovi iki Kalėdų. Troskiniui, cugeliui ir tt. Na tokios medinės jau būna, bet savos . Gražaus sekmadienio!
Bet tas lacto ,nebutinai gal lactoze
Luety ,kas tas lacto free?
Labaryt,
AA,tai pienas be laktozes.MB negali gert normalaus(jei taip galima pavadint)pieno,jis ima krenkst,jam kyla turbut pieno rugstys i gerkle ir kimdo ji,o nori baltos kavos,tai pabandė ta be laktozes,nu ten irgi nieko gero,bet jam geriau,jokiu krenkstimu.
Dusia,pueno kvapas ,na ne uosciau,niekada taip nebuvo,kad su nepasibaigusiu galiavimu surugtu,bet raso,atidarius laikyt
4d.,bet tikrai buvo daugiau .Ten yra cukraus jame.
Grazus rytas buvo,bet atejo tokios slykscios spalvos debesys is vakaru ir užgožė dangu .Buvo melynas,tapo pilkas.Gal isvaikys vejas?
Na as savo zoleles-geleles paliejau balkone ir kiemely zoliniu proga.MB sako :nu jau vezys tikras,reikia liet ir baladotis per zolines jai.Nu reik,gi zolines,negi paliksi dziut per svente.
Tai tituliniai atlaidai.O ne visuotine svente.Ir isvis tai sventindavo sia diena javu sekla.Jauciu sovietmeciu cia ta zolines reiksme nuejo saidvajs.
O kodel rugstu piena reikia ispilt? Taigi valgomas.Ai nesuprast man jau nieko.